Friday 05 July 2024

Friday 05 July 2024

Compartir

Estat espanyol: Associacions exigeixen anul·lar l’avantprojecte de llei de justícia / La Independent / Notícies Gènere

 

En una roda de premsa convocada per associacions feministes el passat divendres 30 de gener, portaveus de més de cinquanta organitzacions de dones van exigir al Ministeri de Justícia anul·lar l’avantprojecte de llei sobre l’exercici de la coresponsabilitat dels pares i altres mesures per considerar que contradiu tant a la Llei integral contra la violència de gènere, com a la recent Estratègia Nacional contra la Violència de Gènere o l’Estatut de la Víctima.

 

En la petició, les dones van argumentar que l’articulat de la normativa que desenvolupa la llei “no proporcionarà solucions, sinó més aviat augmentarà els conflictes, i dificultats que se’n puguin derivar per a les persones que demanin la separació, la nul·litat o el divorci”.

En conèixer que els agressors podran tenir accés a la custòdia compartida, les dones van argumentar entre els principals motius de la petició, en contra de la possibilitat per part de la Judicatura d’imposar excepcionalment la custòdia compartida fins i tot, quan no hi hagi acord entre progenitors i cap de les parts l’hagi sol·licitat. Així com les excepcions recollides per als casos de violència de gènere que contemplen la possibilitat que el maltractador, pugui tenir la guarda i custòdia, o règim d’estada, relació i comunicació amb els i les menors, si lla jutgesa o el jutge ho considera convenient per la protecció de l’interès superior de fills i filles.

 

Més informació:

Informes completos de las organizaciones presentados y organizaciones adheridas a la petición.
Informes sobre el contenido del Anteproyecto sobre el ejercicio de corresponsabilidad parental que está preparando el Ministerio de Justicia

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

FSM 2013: Universitat Popular dels Moviments Socials (UPMS)

El reconeixement de la ignorància mútua i el seu punt d’arribada és la producció compartida...

Barcelona – Montréal: LLIBRE Jacques Derrida: Les arts de l’espace. Écrits et interventions sur l’architecture / La Independent / Notícies gènere

Joana Masó (Centre Dona i Literatura) i Ginette Michaud (Universitat de Montréal) acaben d’editar un...

Primer premi European Podcast Award en categoria professional a “Desconocidas y Fascinantes”, produït a Barcelona

El programa Desconocidas y Fascinantes que s’emet per Internet a InOutradio ha guanyat el primer...