Monday 01 July 2024

Monday 01 July 2024

Compartir

Migració entre Àsia i Europa i les seves conseqüències socials

Organitzada per Casa Asia i la Fundación Asia-Europa (ASEF) el proper dia 7 de març se celebrarà a Casa Asia una conferència sobre la migració entre Àsia i Europa i les seves conseqüències socials. 

El creixent flux migratori entre la població d’Àsia i Europa planteja tota una sèrie de qüestions socials, com ara la de l’assistència sanitària. La OMS constata que «la migració és un fet» i que «els governs s’enfronten al repte d’integrar les necessitats sanitàries dels migrants dins els plans nacionals, les seves polítiques i estratègies». I això suposa per tant el desafiament de vetllar per la igualtat de l’esmentada assistència sanitària en termes de gènere.
La ponents, Piroska Östlin, directora del Programa de Vulnerabilitat i Salut a l’Oficina Regional de l’OMS per a Europa, i el ponent Jaime Calderón, assessor regional per a Àsia-Pacífic de Salut Migratòria de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), exposaran les polítiques que Àsia i Europa apliquen en aquest camp i abordaran els problemes amb què brega la migració en el seu accès a la sanitat pública, exposant quines àrees exigeixen més treball per garantir la cooperació entre ambdós continents i quins factors socials tenen més impacte en la salut de les `persones migrades.

Östlin és assessora en temes de gènere i igualtat en salut i junt amb Gita Sen, va coordinar la Xarxa de Coneixement sobre Dones i Equitat de Gènere de la Comissió sobre Factors Socials de la Salut de l’OMS, i de 2001 a 2010 va ser membre del Consell d’Administració de l’Institut Europeu de la Salut de la Dona. El seu llibre Gender Equity in Health (“Igualtat de gènere en salut”, Gita Sen i Östilin, 2009) planteja la desigualtat en salut arrel del gènere, i el seu recent estudi per la OMS <http://www.who.int/bulletin/volumes/82/10/ostlin1004abstract/es/>  (Östlin, Sen i George) analitza la incidència de la pobresa i el gènere en la investigació mèdica.

Jaime Calderón està especialitzat en salut pública internacional, gestió de desastres, resposta a emergències i prevenció de pandèmies, així com en migració i salut en general, i, de forma més concreta, en el control de malalties contagioses, salut maternal i infantil, salut reproductiva i desenvolupament de la salut.
 
Participaran en l’acte Juan José Herrera de la Muela, director general de Casa Àsia i governador d’Asef per a Espanya, Xavier Bosch, director general d’Immigració de la Generalitat de Catalunya, i HidehiroTsubaki, Cònsol General del Japó a Barcelona. Les conclusions seran a càrrec de Sol Iglesias, directora d’Intercanvi Intel·lectual d’ASEF.

més informació a Casa Asia  

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

xaviergrau

Eur Oh! Pa!

OPINIÓ La millor manera d’explicar avui al nostre jovent què és Europa és fer-los escoltar...

Reelegida Presidenta Cristina Fernández

Buenos Aires, 24 octubre.- El triomf de la presidenta argentina Cristina Fernández va ser la...

Marcela Delgado, lluitadora per la llibertat de premsa i el periodisme local de servei públic

Marcela Delgado dirigeix el mitjà local San Carlos Digital, on ha assumit un compromís absolut...