Friday 17 May 2024

Friday 17 May 2024

Compartir

20N. Cap partit compleix la paritat: 14 diputades i 33 diputats de Catalunya al Congrés.

Catalunya tindrà nomes 14 diputades: 10 per Barcelona,  2 per Girona, 2 per Lleida i cap per Tarragona

 

 


 

 

Les 5 diputades per CiU que seran al Congrés aquesta propera legislatura són: Mercè Pigem, nascuda a Lleida l’any 1954 és llicenciada en Dret; Imma Riera, nascuda a Barcelona el 1960 és llicenciada en Dret; Lourdes Ciuró, nascuda a Reus el 1971 és llicenciada en Dret, Montse Surroca, nascuda a Caldes de Malavella el 1974 que també és llicenciada en Dret; i finalment Conxita Torruella, nascuda a Benavent de Sagrià que és diplomada en enfermeria.

grafic_sectors1

Les 5 diputades pel PSC són: Carme Chacón, nascuda el 1971 a Esplugues de Llobregat, llicenciada en Dret i Ministra de Defensa; Esperança Esteve, nascuda a Barcelona el 1951, és Diplomada en Treball Social; Isabel López, nascuda a Mondoñedo (Lugo) el 1953, és Diplomada sociolaboral; Meritxell Batet, nascuda a Barcelona el 1973, és professora de Dret Constitucional; i finalment Teresa Cunillera, nascuda a Bell-lloc d’Urgell i diputada a Corts.

Pel PPC, les 2 diputades són: Àngels Esteller, nascuda a Barcelona el 1964, és llicenciada en Dret; i Dolors Montserrat, nascuda a Barcelona el 1973, que també és llicenciada en Dret.

La diputada d’ICV-EUiA és Laia Ortiz, nascuda a Castellví i fins ara diputada al Parlament de Catalunya.

I, finalment per ERC la diputada és Teresa Jordà, nascuda a Ripoll i ex-alcaldesa d’aquesta ciutat.

 

Grafica_partits1

Els partits i els escons ocupats per dones

CiU: 16 escons, només 5 per a dones

CiU per Barcelona ha aconseguit 9 escons, d”aquests només 3 els ocuparen 3 dones. Per Girona CiU té 3 escons i  1 l’ocuparà 1 dona. Per Lleida n’ha obtingut 2 i 1 és per a una dona. I, finalment, per Tarragona CiU n’ha aconseguit 2 i cap és per a cap dona.

PSC: 14 escons, només 5 per a dones

El PSC per Barcelona ha tret 10 escons, dels quals 4 els ocuparan 4 dones. Per  Girona n’ha aconseguit 1 que no és per a cap dona. A Lleida n’ha tret 1, que en aquest cas si que és per a 1 una dona. I finalment per Tarragona, on ha obtingut 2 escons, cap serà per a les dones. 

PPC: 11 escons, només 2 per a dones

El PPC ha tret 7 escons a Barcelona, d’aquests 2 seran ocupats per 2 dones. A Girona n’ha tret 1 i a Tarragona 2.  En cap de les dues demarcacions hi ha cap escó per a cap dona. A Lleida no n’ha obtingut.

ICV-EUiA: 3 escons, 1 per a una dona

ICV-EUIA ha tret 3 escons per Barcelona, 1 dels quals l’ocuparà 1 dona. A la resta de circumscripcions no n’ha obtingut.

ERC: 3 escons, i també 1 per a una dona

Per Barcelona ERC ha aconseguit 2 escons i cap serà per a alguna dona. A Girona ha aconseguit 1 escó que si que és per a 1 dona. I a Lleida i a Tarragona ERC no ha obtingut cap escó.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Oaxaca.Mexico.Internacional: Dones i Política *Iran, la revolució de les dones

Per Soledad Jarquín Edgar SemMéxico Al llarg de la història humana les dones de totes...

Barcelona:25 Noviembre Sant Antoni

...

El tennis femení

Després de mesos de lluita àrdua contra la Federació Espanyola de Tennis les jugadores...