Dilluns 06 maig 2024

Dilluns 06 maig 2024

Buenos Aires. Argentina: #COVID19: Barba vermella contra la violència de gènere / La Independent / Notícies Gènere

Per Norma Loto. SemMèxic

Que el lloc més insegur per a les dones és la seva pròpia llar, és un fet comprovat i ben indicat i assenyalat per Mujeres de la Matria Latinamericana (MUMALA): “el 62% dels feminicidis dels últims 10 anys es van cometre en les llars de les mateixes víctimes o en els habitatges compartits amb l’agressor”.

Llavors, què passa en aquests temps de COVID19 quan “la millor vacuna és quedar-me a casa”?  Des del Ministeri de dones, gèneres i diversitat de la nació (MMGyD), s’accentua que sense perjudici de l’enfortiment de l’estat dels seus canals d’assistència sota covid-19 “no hauria de resultar en l’absència de xarxes”. Per això, la cartera ministerial demana “llaços comunicatius i solidaris intensificats”.

És per això que en aquest context d’emergència es desenvolupa una iniciativa conjunta pel qual cada dona o LGTBI + persones poden acostar-se a les farmàcies en els seus barris o trucar a una de les seves confiades i sol·licitar un “Barbijo vermell”. D’aquesta manera, el personal entendrà que està experimentant violència de gènere i gestiona una comunicació amb la línia 144 que proporciona assessorament integral i assistència en casos de violència de gènere. Aquesta iniciativa és una acció articulada entre el MMGyD i la Confederació farmacèutica Argentina. La iniciativa es compon de:

En aquestes setmanes d’aïllament social, el decret preventiu i obligatori 297 va caracteritzar les farmàcies com un servei essencial, per tant, es permet operar.

Aquesta acció té com avantpassat l’acció de Barbijos rojos fet a la província de Rio Negro i també l’acció duta a terme a l’Estat espanyol amb el nom de “màscara-19”.

Des del 20 de març, quan l’Argentina va iniciar l’aïllament social preventiu i obligatori, es van registrar 7 feminicidis, registrats per la unitat fiscal especialitzada de violència contra la dona i l’Associació civil La casa del Encuentro.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Crisi i drets de les dones enfront la violència masclista

    Els col·lectius que treballem amb l’atenció a les dones, en diferents àmbits i...

COMUNICADO DE LA COORDINADORA ESTATAL DE ORGANIZACIONES FEMINISTAS: CON MOTIVO DEL 28 DE SEPTIEMBRE,

DÍA INTERNACIONAL POR LA DESPENALIZACIÓN DEL ABORTO. Desde la Coordinadora Estatal de Organizaciones Feministas, queremos...

Tere Mola actual

Dones en els sindicats

   OPINIÓ Porte tota la setmana buscant xifres reals de l’avanç les dones en les...