Dijous 09 maig 2024

Dijous 09 maig 2024

Compartir

LES DONES I EL GRAFFITI

 

 

Artescape se celebrarà el dimarts 3 i el dissabte 7 de maig d’aquest 2016. Està dedicat a les dones i el graffiti, donada la poca visibilitat que tenen en el panorama artístic urbà. Compte amb grafitteres de prestigi internacional com Mina Hamada, Turkesa i Evelyn Negahamburguer.

Hi participarà Cristina Del Valle i moderarà Marta Roqueta (editora de la revista Zena  ) en nom de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere.

En aquesta dotzena edició del Festival juvenil d’arts de carrer, la ciutadania i especialment la joventut podran participar gratuïtament en diferents tallers de diverses manifestacions artístiques d’art urbà: rap, hip hop, breakdance, graffiti, skate, circ i percussió.

Aquest projecte vol facilitar, per mitjà de l’art, la integració social de joves amb menys oportunitats.

Arranca del projecte del 2005 “punt de pARTida Jove”. Organitzat per l’Associació ARTIXOC i l’Ajuntament de Barcelona ha anat creixent i variant en les seves diverses edicions.

En el festival hi ha participat uns 2000 joves que practiquen les arts de carrer i ha exercit de plataforma musical per a més de 140 joves cantants de rap emergent d’entre 12 a 25 anys, havent afavorit la integració social de més de 500 joves vinculant-los a activitats artístiques principalment en el Districte de Sants-Montjuïc.

I ara vol tornar als barris on va néixer i reivindicar-se “com una activitat vàlida, imprescindible i integradora”. La ubicació del Festival serà al Recinte de Can Batlló del barri de la Bordeta (Sants-Montjuïc) i s’amplia amb un espai efímer per a nens amb tallers de graffiti, diversos murs i persianes per a joves i amb 25 graffiters i grafitteres. Després que l’any passat se celebrés el desè aniversari del projecte i es fes un mural de l’artista Roc Blackblock , enguany està dedicat a les dones graffiteres, algunes de reconegut prestigi internacional com Mina Hamada , Turkesa  i Evelyn Negahamburguer.

 

 

Mina-Hamada hp-2015-10-18-Zosen--for-HUE-Mural-Festivall-in-Houston-Texas--USA-3 650

 

 

Mina Hamada

turkesa-artixoc 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Turquesa

 

 

negahamburguer artixoc

Evelyn Negahamburguer

 

Una novetat d’aquesta edició és la taula rodona sobre dones i graffiti que es durà a terme el dimarts 3 de maig al Centre d’Arts Santa Mònica (Drassanes), on, apart de les artistes, es podrà conèixer el projecte de Graffiti per la pau que es va pintar a Palestina el 2010. En parlarà l’activista, cantant i presidenta de l’ONG “Mujeres por la paz”: Cristina del Valle. Moderarà una de les periodistes de la Xarxa Internacional de periodistes amb Visió de Gènere a Catalunya. Es podrà gaudir gratuïtament en directe d’una exhibició de graffiti a la mateixa terrassa del Centre a partir de les 16h.

Durant el Festival també hi haurà altres activitats com un Parc d’Skate, tallers de circ, percussió i una competició de freestye amb 32 ballarins.Així com l’actuació del grup de batucada Brincadeira (referència a l’espectacle al Coliseum amb BrodasBros “Concierto Concepto” estrenat al matiex moment que el Festival), amb tallers gratuïts.

 

Programació (activitats gratuïtes): Dimarts 3 de maig : Centre d’Arts Santa Mònica. De 16h a 20h: Exhibició de graffiti fet per dones (a la terrassa); Presentacio de projectes i audiovisuals

Taula rodona les dones i el graffiti (al claustre)

Dissabte 7 de maig : Recinte Can Batlló-Sants. A partir de les 11h fins les 21h: Tallers de circ, Murals i tallers de graffiti infantil, juvenil i professional, Parc d’Skate, Tallers de percussió amb Brincadeira

(al migdia butifarrada a preu popular).

De 17h a 20h: Competició de Freestyle 2×2.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya – Estat espanyol: UAB: deficiències en l’atenció a víctimes estrangeres de violència masclista / La Independent / Notícies gènere

La manca d 8217 intèrprets qualificats genera deficiències en l 8217 atenció a víctimes estrangeres...

Declaració conjunta de les organitzacions que formen part de la Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania sobre l’Ingrés Mínim Vital

La Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania ha acordat la següent declaració...

Sobre el model de dona que els de faldilles llargues i negres volen imposar

OPINIÓ Que els senyors de faldilles llargues i negres pretenen imposar el seu model social...