Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

Rigau, Ortega i Mas al TSJC

foto www.gencat.cat

Irene Rigau, Joana Ortega, Neus Munté i Ada Colau han estat les polítiques protagonistes d’aquesta setmana. Les dues primeres per les seves declaracions com a imputades pel 9N, Munté en la seva funció com a portaveu del govern català i l’alcaldessa de Barcelona per liderar la concentració a la Plaça Sant Jaume en suport a les conselleres imputades i al president Mas.

 

Irene Rigau 13 O

Fotografia Andreu S.

 

La consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau, declarava aquest dimarts 13 d’octubre a les 10h del matí al Palau de Justícia com a imputada davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per l’organització del procés participatiu del 9N. I el mateix feia a la tarda l’exvicepresidenta Joana Ortega. El president en funcions, Artur Mas ho ha fet aquest mateix dijous 15 al matí.

Destaquen en les declaracions d’ambdues,sentir-se amb la consciència tranquila i amb el convenciment d’haver obeït al seu parlament, haver treballat per la democràcia i per la gent. Tant Rigau com Ortega, a la sortida del Palau del TSJC, tingueres gestos d’agraïment envers la ciutadania que es manifestava en el seu suport.

 

 

Rigau 1  Rigau 2  Rigau 3

La consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau  (fotos TV3)

 

    Ortega-3  Ortega 2  Ortega-4

L’ex-vicepresidenta i ex-consellera de governació, Joana Ortega. (fotos TV3)

 

La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, afirmà el 13 d’octubre al migdia que  “no es va fer res mal fet” i lamentà que s’hagués imputat el president Mas, Rigau i Ortega “per apostar per la democràcia”. Explicava també que els consellers i conselleres havien acompanyat la titular d’Ensenyament al Palau de Justícia: “Com a companys del Govern és plenament normal que ens posem al seu costat, avui era un dia especial per fer-ho i ho farem també aquesta tarda amb l’exvicepresidenta Ortega i dijous amb el president Mas. Estem amb ells al 100%”.

 

 

14O  Neus Munté

Neus Munté. foto www.gencat.cat

 

 

 

Munté va mostrar sorpresa sobre el comunicat en què el TSJC descriu les concentracions del dia 13 “com un atac a la independència judicial”.tot reiterant que els diferents membres de l’Executiu varen acompanyar  la consellera Rigau i l’exvicepresienta Ortega per “solidaritat” i com a “suport” perquè “entenem que no es va fer res mal fet el 9-N, sinó que es va posar veu al desig i l’anhel dels ciutadans, posant les urnes”.

La portaveu del govern català denuncià que les imputacions són un “judici polític” i  lamentà que se’ls hagi portat davant la justícia “per haver posat les eines per escoltar la ciutadania”. Destacà també el suport d’entitats i del món local referint-se a les concentracions que se celebraren la mateixa tarda del dimarts 13 davant els ajuntaments d’arreu de Catalunya.

 

 

foto www.gencat.cat

 

Concentració 13O 2

 fotos TV3 i 8TV

 

 

Ada-1   Ada-2  Ada-3

 Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, llegint el manifest a la ciutadania que omplia la plaça Sant Jaume

 

A la concentració de Barcelona, on l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau llegí el manifest consensuat per les entitats sobiranistes i tots els partits polítics a favor del Dret a Decidir (Junts pel Sí, CUP, Catalunya Sí que es Pot i UDC), hi varen participar representants de totes aquestes forces polítiques i socials i per part del govern la vicepresidenta Munté, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs.

 

El president Artur Mas ha declarat aquest matí (dijous 15 d’octubre, després d’haver visitat el fossar de Montjuic on assassinaren al President Lluís Companys)  davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), també per la querella del procés participatiu del 9 de novembre de l’any passat. Ha estat acompanyat pel govern de la Generalitat, diputats i diputades, més de 400 alcaldes i alcaldesses i més de 6.000 persones.

Un cop finalitzada la declaració, el president en funcions ha fet una compareixença informativa a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, on ha dit: “He fet notar al Tribunal que haurà de jutjar si comportar-se com un demòcrata equival a actuar com un delinqüent”.

 

 

Mas 1 Mas 4

Fotos T.G.

 

Mas 2

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“La salut de les dones”, conferència de Carme Valls a Gràcia

El Consell de Dones del Districte de Gràcia de Barcelona organitza per al 31 de...

Les entitats finaceres responsables de la situació de famílies desnonades

Ada Colau va parlar clar i contundent davant de la comissió parlamentaria d’Economia del Congres....

UE: “Prevenir la violència de gènere un desafiament, per a tots i totes” /La Independent / Notícies gènere

La reunió interparlamentària de Comissions, que sota el lema “Prevenir la violència de gènere...