Dijous 26 setembre 2024

Dijous 26 setembre 2024

Compartir

Barcelona: Acte de clausura de la 5a edició (RE)Imagina’t

Mitjans digitals i altres maneres de comunicar

L’acte de cloenda* serà quest proper dimarts 29 d’abril i comptarà amb la periodista Montserrat Boix* i el grups guanyadors

Televisió de Catalunya, la Universitat Ramon Llull i l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació treballen conjuntament en el projecte (RE)imagina’t, fem un espot no sexista!

 

 
L’acte comptarà amb la participació dels grups guanyadors i amb la participació de Montserrat Boix, ciberfeminista i especialista en ciències de la comunicació.
 
El canvi de paradigma en relació amb la consolidació de la web 3.0 i els nous mitjans de comunicació ha modificat les narratives informatives, publicitàries i creatives. No obstant, aquestes noves modalitats d’ús de les tecnologies no sempre van acompanyades de nous usos dels llenguatges representacionals. Els missatges i comunicacions a les xarxes continúen, en gran part, fornint els estereotips i tòpics sexistes en comptes de proposar continguts que superin les barreres del simplisme i s’apropin a la representació de l’experiència d’una manera més creativa, pedagógica i complexa. Montserrat Boix, periodista i activista a la xarxa proposarà noves maneres de comunicar a través dels mitjans digitals per saltar les parets dels tòpics i seguir reimaginant una altra comunicació.
Al costat de la seva intervenció, es pre-estrenaran també els treballs guanyadors de la 5ª convocatòria del concurs (RE)Imagina’t, on han participat més de 650 joves de 18 centres educatius.

Els grups guanyadors són:
 
-Categoria de 14 a 16 anys, espot referent a una campanya de sensibilització: Jocs de consola, de l’Institut Numància de Santa Coloma de Gramenet
-Categoria de 14 a 16 anys, espot referent a un producte: Drapnet, dels Maristes de Rubí
-Categoria de 16 a 18 anys, espot referent a una campanya de sensibilització: No et deixis enganyar de l’Escola Jesús-Maria Sant Gervasi
-Categoria de 16 a 18 anys, espot referent a un producte: l’storyboard de La Bastida de Santa Coloma de Gramenet
 
L’entrega de premis la faran en  Zep, l’Aidi i la San, protagonistes del programa TAGS de TV3. I han col·laborat amb l’Observatori: ICD, Diputació de Barcelona,  I Instància de participació ciutadana impulsada per ajuntaments. Per una anàlisi crítica de la representació de les dones en els mitjans de comunicació.
     
 

 
L’Acte es podrà seguir  per streaming, a través del web de l’Observatori
 

*Acte de cloenda: Dimarts 29 d’abril de 2014, 19:00h. Auditori Blanquerna (Valldonzella,12) Barcelona. Entrada gratuïta. Aforament limitat

**’ Montserrat Boix. És periodista. Ha treballat a la televisió durant més de 20 anys. Està especialitzada en tecnologies de la informació i la comunicación i en ciberfeminisme. El 1996 va crear Mujeres en Red, una xarxa digital amb l’objectiu de defensar els Drets Humans i combatre de manera específica les desigualtats de drets entre homes i dones.

Més informació:

OBSERVATORI DE LES DONES  
 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Marga Fullana, la lluita d’una campiona

El ciclisme és per desgràcia, un esport que dia sí dia també està sota sospita...

8 de Març, festa de Dones,Lesbianes i Trans a Can Batlló

Si no podem ballar… no és la nostra revolucióFESTA FEMINISTA DEL DIA DE LES...

 Claus per a un periodisme feminista: formació i transversalitat

“No és senzill fer informació amb perspectiva de gènere”, va advertir Marisa Kohan, de...