Diumenge 05 maig 2024

Diumenge 05 maig 2024

Biodansa per expressar-se amb llibertat i crear vivències de grup

La Biodansa és un sistema d’aprenentatge que facilita el desenvolupament de les persones a través de moviments i danses, acompanyats de música i cant, que indueixen “vivències integradores” que són capaçes de modificar l’estil de vida de les persones a partir de diversos nivells: orgànic, afectiu -motor i existencial.

Marían Ríos, Psicòloga, Antropòloga, Coach Integral i Sistèmica, és des de fa molts anys professora de Biodansa, encara que ella prefereix que la reconeguin com a “Facilitadora de processos de transformació”, perquè ella exerceix el seu “ofici” com “una forma d’entendre que els éssers humans estem en constant canvi i que tot procés requereix moviment, confiança i acompanyament “.

Realitza tallers oberts tots els divendres a Barcelona, al Centre Esmaca, però també organitza cursos per empresaris/es, directives/directius i professionals de tot tipus, sobre tot del Coach. I encara que considera que de cada grup “sorgeix” una cosa especial,  li agrada especialment promoure els grups de dones: “Flueix una enèrgia femenina poderosissima. Crec que practicar la biodansa amb regularitat dóna poder especialment a les dones, i les fa sentir molt millor. Però als homes també els encanta. I també és cosa divina comprovar la barreja del femení i masculí “, remarca rient.


La Biodansa es va crear a Xile a la dècada dels anys 60, pel psicòleg i antropòleg Rolando Toro Araneda, i s’orienta des de i per a estimular els aspectes positius de l’ésser humà, es dirigeix al creixement personal, a l’enfortiment dels recursos i capacitats genuïnes de cada persona, que por compartir amb grup i amb el seu entorn social.

 Marían Ríos proposa diferents programes per a diversos espais i persones. La “Biodansa amb sentit” es realitza en un espai on hi ha un sentit per a “biodansar”, i on l’aportació voluntària dels participants es destina a realitzar un projecte específic o aconseguir un somni que podem veure complert. “En fi, els sentits s’expandeixen i nosaltres dansem i molt més. I aviat tenim més clar el que volem i com arribar “- explica. Les properes accions seran el mes de juny: “Dansant amb SocialDiabetes”, i al juliol per una causa: “Acompanyar persones amb Càncer”.

 Els tallers de Biodansa setmanal estan adreçats a totes les persones que desitgin estar millor, a través de treballar la seva consciència corporal i emocional a través de la dansa i altres accions de comunicació globals. Així és com Ríos ho remarca: “En aquest recorregut, la Dansa i el Moviment han estat el punt essencial cap la recerca de la Integració i de la Coherència “.

 

 

 

Consultar el web palabrasdanzandoenelagua de Marian Rios

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cultura de la igualtat / Igualtat en la cultura

OPINIÓ Era d’esperar que, després d’uns primers mesos instal·lant els mobles, el partit conservador al...

El pa i les roses

Sèrie Renda Bàsica Universal  Per Laure Vega, membre del Consell Assessor per implementar la Renda Bàsica...

La Independent us desitja unes Bones Festes i Bon 2016!