Diumenge 30 juny 2024

Diumenge 30 juny 2024

Compartir

Vila-Real. País Valencià: Campanya contra la pretensió d’un restaurant de servir sushi sobre el cos de dones

El restaurant “El Bodegón de Carlos” de Vila-Real preten servir el sushi sobre el cos de dones

Intersindical ha fet la tramitacio de la corresponent denúncia. Aquest costum ancestral masclista japonés es diu Nyotaimori i des d’ Intersindical Valenciana ens han fet arribar a La Independent un paràgraf del llibre El cuerpo abierto, de la historiadora i màster en gènere Irene Ballester,  com a exemplificació per a la denúncia d’aquest “costum”:


” el cuerpo femenino, desnudo, sirve de soporte para un festín gastronómico realizado en Japón llamado Nyotaimori, cuya práctica se puede ver perfectamente en los inicios de la película de Isabel Coixet El mapa de los sonidos de Tokio… Esta práctica, que se remonta a los tiempos de las cortes del antiguo Japón y está ligada en la actualidad a la prostitución de lujo, consiste en exponer primero el sushi para complacer a la vista y después al paladar, al mismo tiempo que somete y humilla, de una manera extrema, el cuerpo de la mujer. Para llevarla a cabo se prefieren mujeres entre dieciocho y treinta y cinco años, a las que previamente se entrenará para que permanezcan durante horas acostadas como un maniquí, cuyo cuerpo servirá coo soporte para el sushi o el tashimi, ya que la temperatura de este manjar japonés se aproxima a la temperatura corporal. Previamente, el cuerpo femenino ha de ser lavado con un jabón sin olor y sometido a una depilación estricta, ya que cualquier pelo, incluído el púbicom, podrá considerarse una muestra de acto sexual, como para los surrealistas, para proceder por último a someterlo a una ducha extremadamente fría para la conservación fresca del sushi. Las partes íntimas, finalmente, se cubrirán con algas o flores por cuestiones también higiénicas, antes de colocar encima de ellas la comida.”

Proposta d’ Intersindical Valenciana de denúncia personal:
 
He tingut coneixement, segons notícia de Levante (6.01.2013) de la intenció del restaurant “El Bodegón de Carlos”, de Vila-real de servir el menjar en el cos nu de dones, l’anomenada “Body-sushi” o sushi corporal.
És increïble que, aprofitant la situació actual de crisi, empreses sense cap escrúpol es dediquin a enriquir-se amb aquest tipus d’iniciatives, aprofitant-se de la manca d’oportunitats laborals per una banda, i dels hàbits masclistes dels seus futurs clients, homes que veuen les dones com a mers cossos objecte de plaer. Un negoci rendible per al restaurant a costa de la degradació de les dones.
 
Aquesta forma de servir el sushi al cos de dones és una greu discriminació d’aquestes que la Direcció General de Família i Dona no pot consentir, ja que converteix les dones en un mer objecte de consum sexual, i aquesta cosificació indueix a una apologia directa de la violència contra aquestes. Seria establir un perillós precedent deixar impune aquesta greu falta, doncs altres persones sense escrúpols copiarien aviat aquesta vergonyant idea per lucrar-se amb la utilització sexista de les dones.

Per tot això, li sol·licito es realitzen les gestions oportunes per a la paralització immediata de l’activitat anunciada pel citat restaurant.

Signat: Cognoms, nom, DNI, ciutat
Data

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Pròleg, més que una llibreria feminista

Amb 28 anys de funcionament, Pròleg, la primera llibreria de temàtica exclusivament feminista de Barcelona,...

La Unió Europea ha de posar fi al seu suport militar a Israel / Centre Delàs

A mesura que el conflicte a la Franja de Gaza s’intensifica, i el nombre de...

Polítiques públiques des del feminisme i l’ecologisme

El Grup de Recerca Ciutats i Persones, de l’Insitut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS)...