Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

Lleida: 16 obres opten als V Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere

Setze obres opten a l’actual edició dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, que convoquen anualment la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Els premis tenen com a objectiu distingir els treballs periodístics que aborden aspectes relatius a les polítiques de promoció de les dones en qualsevol àmbit i per la igualtat de gènere, combatent així les diferències i la discriminació que les dones encara pateixen. Es concedeix en tres categories: premsa escrita, audiovisual i fotografia, dotades cadascuna amb un guardó, 2000 euros en metàl·lic i la promoció de l’obra.

El president del Col•legi de Periodistes, Josep Lluís Cadena, i la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de la Paeria, M. Rosa Ball, van dur a terme aquest dimecres l’acte d’obertura de pliques i en les properes setmanes el Jurat –constituït per la Regidora, el Col·legi de Periodistes, el Consell Municipal de Dones, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i una periodista lleidatana- valorarà els
treballs en base als següents criteris: la qualitat professional, l’interès periodístic, la investigació realitzada, la qualitat dels textos escrits i /o de les imatges mostrades, la projecció social, l’originalitat i innovació dels temes abordats, la creativitat del treball, el seu tractament crític i la seva capacitat analítica. El jurat també ha de tenir en compte els recursos disponibles amb els que s’ha realitzat i l’esforç aplicat en l’elaboració del treball, tal com recullen les bases del premi, consultables aquí: <https://www.paeria.es/documents/gestions/Document_1405_2286.pdf>.

El veredicte es coneixerà durant el primer trimestre de 2012.

Els Premis pretenen “animar els i les periodistes dels mitjans de comunicació de Lleida a prendre consciència sobre la feina que es realitza en defensa de la igualtat de gènere”.

El nom dels premis, Mila, correspon a la protagonista de la novel·la Solitud (1905), de Víctor Català (Caterina Albert i Paradís, l’Escala, 1869-1966).

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Homenatge a Lídia Falcón

L’activista feminista i polifacètica Lidia Falcón va rebre, en motiu del seu 75 aniversari, un...

Presentació del llibre, sobre una dona al Yemen, “El coche de Intisar”

“EL COTXE DE Intisar” és un llibre de Pere Riera i Nacho Casanova, Félix Sabaté...

Barcelona: neix un nou espai audiovisual a la xarxa, ‘L’Alternativa TV’ / La Independent / Notícies Gènere

Diverses entitats del món del periodisme posen en marxa un espai de televisió i...