Divendres 03 maig 2024

Divendres 03 maig 2024

Compartir

Colòmbia i les dones mobilitzades contra les agressions

Concentració contra la despossessió i la impunitat, per la terra i la dignitat de Colòmbia

El passat 10 de març es va celebrar a la plaça de la Catedral de Barcelona una concentració contra la despossessió i la impunitat, per la terra i la dignitat de Colòmbia.

El Movimiento Nacional de Víctimas de Crímenes de Estado a Colòmbia (Movice) és una plataforma per a la reivindicació dels drets a la Veritat, la Justícia i la Reparació Integral de les víctimes de la violència estatal. Està conformat per més de 5.000 víctimes i 300 organitzacions de Drets Humans i organitzacions polítiques.

Des de l’any 2008, la data del 6 de març ha estat proclamada pel MOVICE com el Dia de la dignitat de les víctimes de la violència estatal de Colòmbia. Aquest any s’han organitzat accions a diferents ciutats del món entre el 6 i l’11 de març, amb la finalitat de commemorar a les víctimes i exigir a l’Estat una llei de reparació que respongui a les legítimes exigències de les persones afectades i les seves famílies.

A Colòmbia, aquests crims han afectat especialment a dones i homes de diferents organitzacions socials, polítiques, estudiantils, indígenes, afro-colombianes i camperoles. En els últims trenta anys, han estat assassinats més de trenta mil persones, cinquanta mil han estat desaparegudes, 4,5 milions de persones han estat desplaçades a la força i 6,5 milions d’hectàrees de terra usurpades. Cinc mil membres de un partit polític van ser víctimes d’assassinat o desaparició.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fabiola Llanos

Fabiola Llanos

Ecofeminista. Periodista i comunicadora social xilena / catalana. Especialitzada en imatge, arts gràfiques, producció audiovisual, neurolingüística i drets de les dones. Vaig parir La Periòdica. Co fundadora de La Independent.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Em sento orgullosa de cantar en l’Oquestra Africana de Barcelona”

      Isabel Chueco és la cantant de l’Orquestra Africana de Barcelona, un grup...

Maria Rosa Nogué

Roses i llibres. Si Sant Jordi no existís, ens l’hauríem d’inventar?

OPINIÓ Rotundament, sí. Poques idees hi deu haver més felices que “crear” un dia on...

Gallardón creu que la llibertat de la maternitat és la que fa les dones “autènticament dones”

Durant el ple a la Cambra Alta d’aquest 27 de març, per justificar la necessitat d’endurir...