Dimarts 23 juliol 2024

Dimarts 23 juliol 2024

Ucraïna. No a la Guerra

NI GUERRA QUE ENS DESTRUEIXI, NI PAU QUE ENS OPRIMEIXI

#NoalaGuerra #feministescontralaguerra #aturemlaguerra
Les feministes diem no a la guerra!!!! #Noalaguerra #feminisme

 

Ca la Dona  @caladona

Declaracions contra la guerra a Ucraïna de dones feministes per la pau, ONGs i institucions: Montse Cervera (Dones x Dones), MH Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya, MH Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya, La Fede, GAMAG Europe…

Les dones des de molts àmbits, principalment des del Moviment Feminista, Moviments pacifistes, i també des de mitjans alternatius de comunicació, en aquest cas des de La Independent, hem estat treballant la Pau dia a dia, intentant denunciar totes les barbaritats que es cometen a diferents països, sobretot contra les dones i les nenes. Esperem, que si tenen encara una mica de seny, aquests personatges -personificats extremament en Putin– decideixin parar aquesta bogeria.

A Catalunya hi viuen més de 24000 persones migrades d’Ucraïna. A Barcelona a les portes del Consolat hi han convocades concentracions exigint que pari aquesta tragèdia.

 

 

WhatsApp Image 2022-02-24 at 14.22.42

No a les guerres!! Aturem la guerra a Ucraïna
Avui 24 de febrer de 2022 a les 7 de la tarda, totes a plaça sant Jaume! Barcelona

#NOALAGUERRA NI GUERRA QUE ENS DESTRUEXI NI PAU QUE ENS OPRIMEIXI

Feministes contra totes les guerres Fa pocs dies tot el moviment feminista i antimilitarista alertavem i exigiem la desmilitaritazio i la necessitat de posar fi a aquesta escalada que finalment ha portat a la guerra. Com diu el moviment pacifista ucaranià cap guerrra porta a la pau i exigim que parin totes les armes i amenaces i es torni a la negociació dialogada que permeti evitar mort i destruccio. Com sempre hem dit les guerres comencen amb la militaritzacio permanent, amb la industria de les armes i els exercits. Llegiu el Manifest sencer  de Dones per la Pau.

 

 

 

 

 

Montserrat Cervera     

 

Preguntada per la Independent davant la guerra a Ucraïna, iniciada aquesta matinada del 24 de febrer, Montse Cervera de Dones x Dones ha manifestat: “Des de Dones x Dones estem preocupades, esverades, perqué la guerra ja ha començat- I realment, més que mai: No a la Guerra. Les feministes hem alertat que la militarització no és la resposta, que hi havia d’haver una negociació real i amb voluntat de participació de totes les parts. Maluradament aixó está totalment ensorrat perqué ja han començat eñs bpmbardeigs, per tant exigim remuntar la negociació i que s’aturin les bombes. Des de la població civil hem de dir, una vegada més: No a la guerra, no a les guerres!, que són un crim contra la humanitat, contra la vida de les persones i contra el planeta.”

 

Presidenta Laura Borras

 

Declaració de la Presidenta del parlament de Catalunya Laura Borràs: “Avui s’ha produït una acció militar de Rússia contra Ucraïna que vulnera greument el dret internacional. Espero expressar el sentit majoritari del @parlamentcat quan dic que desitjo la fi de les hostilitats i el retorn a la via de la negociació i la diplomàcia.” (@mhp_LauraBorras)

 

 

carme Forcadell  Parlament 487725M 2

 

L’ expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha escrit: “Un fracàs de la diplomàcia europea, absolutament decebedor, sempre els interessos econòmics per davant de les persones. Ha tornat a perdre la democràcia.” (@ForcadellCarme)

 

lafedeCAT 4000px

 

El grup de treball estatal de pau, impulsat per entitats catalanes i entre les quals es troba Lafede.cat, estan preparant un comunicat actualitzat. Del darrer comunicat en reproduim aquest paragraf: “(…) Els drets humans i la seguretat de les persones han de situar-se al centre de qualsevol proposta que es realitzi. També cal garantir l’activitat de les agències de les Nacions Unides i les organitzacions humanitàries que treballen des de fa temps amb la població local. Com recorda Movimiento por la Paz “tota acció unilateral que es faci al marge de l’àmbit institucional i normatiu dels organismes internacionals suposa una fissura del dret internacional, no té legitimitat compartida i condueix, per tant, a una escalada del conflicte”.

 

 

 

 

 

GAMAG EUROPE 

Després de l’atac de Rússia a Ucraïna que agreuja el conflicte entre tots dos països, GAMAG Europa (GE) expressa el seu rotund NO a la guerra! i reafirma la seva ferma crida a favor del diàleg i la pau com a elements essencials dels drets humans que la nostra organització defensa. D’acord amb els nostres valors fonamentals, recalquem la importància del dret a la informació i la comunicació de la ciutadania, que exigeix ?el màxim respecte a la veritat dels fets i que no empara en cap cas –i menys ara– la retòrica i propaganda bel·licistes .

GAMAG Europa considera imprescindible que les i els professionals de la informació puguin informar amb la màxima llibertat i sense pressions sobre el conflicte i el seu context.

Llegiu el manifest sencer

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Primeres periodistes amenaçades acollides a Barcelona

Miriam Daniela Ramírez i Mayra Mireya Cisneros són les primeres dones periodistes acollides pel...

10 A Consulta Barcelona Decideix

Som a la recta final. D’ençà el 10 de desembre en què es va inaugurar...

9 de Maig Dia d’Europa: Inici d’una consulta ciutadana

Amb ocasió del Dia d’Europa*, la Comissió Europea ha posat en marxa -en paraules de...