jueves 28 marzo 2024

jueves 28 marzo 2024

Compartir

S’accentúen les protestes contra el Pla de Xoc del Departament de Salut del Govern

No hay traducción disponible

Mentres el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, responia ahir a les preguntes dels diversos grups parlamentaris en el plenari del Parlament de Catalunya, a la Plaça Sant Jaume centenars de professionals de la sanitat catalana es concentraven després d’una manifestació, que comportà talls del transit a Barcelona, convocada per la Plataforma en Defena de la Sanitat Pública.

(IMATGE CONCENTRACIÓ SANT JAUME PANCARTA 1)

Per avui hi ha convocada una altra mobilització molt més àmplia a través del FOCAP. Margarita López Carillo, presidenta de la Xarxa  de Dones per la salut i Montserrat Cervera, també professional de la salut i adscrita a la mateixa Xarxa expliquen a La Independent el posicionament de la seva organització davant les previsibles retallades a la sanitat del país.

Els sindicats han convocat també a participar en aquesta mobilització a través del Manifest No al desmentallament de la Sanitat Pública

(LOGO Xarxa de Dones per la salut i LOGO FOCAP)

La Xarxa de Dones per la salut -s’ha adherit al manifest del Fòrum Català d’Atenció Primària (FOCAP) i ha enviat una Carta oberta al conseller Boi Ruiz contra les retallades de sanitat. “Donem suport a les mobilitzacions com la d’aquesta tarda perquè es retiri l’anomenat Pla de Xoc exposat, sense cap rigorositat, a l’opinió pública i demanem que no només es mantingui sinó que s’incrementi el pressupost del Departament de Salut per a l’any 2011″.

Com afectaran a les dones les posibles retallades?

Per Margarita López “aquestes retallades que se estan plantejant respecte al serveis i no a altres aspectes susceptibles de reduir com ara l’administració sanitària o la factura farmacològica, afectarà especialment a les dones de tres maneres: com usuàries; com treballadores, ja que una gran part del personal sanitari actual són dones (especialment a la primària que ja suporta un volum de treball inassolible); i finalment com a curadores, ja que la tasca de cura que ja assolim tradicionalment augmentarà amb la reducció encara major dels temps de permanència hospitalària de les persones malaltes, amb la reducció encara major del serveis per persones malaltes mentals, i també amb la reducció de serveis i ajudes per persones grans dependents”.

És per tots aquest motius que la Xarxa de Dones per la salut ha fet una crida a la participació  en la  Concentració d’aquest 14 d’abril a les 18 hores a la Pça  Sant Jaume de Barcelona.

 

Concentració de la Plataforma en Defensa de la Sanitat 

A la Plaça Sant Jaume a banda de les consignes “No al desmantellament de la sanitat pública”, “Ni retalls de serveis ni acomiadaments”, ” No a la privatització dels serveis públics” i “La salut no és un negoci”, ahir hi havia pancartes tant xocants com la que deia “un bony no detectat avui serà un cancer demà”.

(IMATGE PANCARTA 2)

Els i les signants d’aquest manifest de la PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA, denuncien ” el procés de desmantellament de la sanitat catalana iniciat per l’actual govern sense un altre objectiu d’incrementar a marxes gegantines el fins ara lent procés de privatització de la sanitat”. I afirmen que la diferència que ens separa de l’Europa del nostre nivell econòmic és bastant superior al 10% que es pretén reduir del pressupost sanitari i que el percentatge de població ocupada en el sector sanitari català i la pressió fiscal, són inferiors amb molt al de la UE-15.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Mesa de Suport denuncia la violència sistemática contra les dones a Colòmbia

La Mesa de Suport a la defensa dels Drets Humans de les Dones i la...

Barcelona: trobada internacional sobre memòria històrica “Exili i gènere” / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible  El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha inaugurat...

Estado Español: Marcha Estatal Contra las Violencias Machistas en Madrid. Plataforma 7N..

  El Movimiento Feminista convocó para el día 7 de noviembre de 2015 la Marcha...