Divendres 19 juliol 2024

Divendres 19 juliol 2024

Compartir

Els feminismes tornaran a prendre el carrer a la convocatòria global del 15-O

 

El 15 d’octubre es compleixen 5 mesos de la manifestació del 15-M, que sota el lema compartit “No som mercaderies de polítics ni banquers” va obrir un procés de denúncia i mobilització iniciat amb les acampades a més de 30 ciutats de l’Estat Espanyol i manifestacions contra les reformes i les retallades pressupostàries dels governs estatal i català. Més de 350 ciutats d’arreu del Planeta se sumen a una convocatòria global que estarà present a tots els continents. A Catalunya, el moviment sorgit del 15-M crida a participar en la marxa amb el lema “De la indignació a l’acció, les nostres vides, no els seus beneficis”. La comissió de Feministes Indignades, sorgida de l’acampada de Plaça Catalunya, convoca un FemBlock (Bloc Feminista) per “fer-nos ben visibles en aquest 15 O com a dones i com a feministes”. Feministes Indignades convida els diferents sectors del moviment feminista i de lluita pels drets de les dones a organitzar conjuntament el FemBlock i sumar-se al manifest “De la indignació a l’acció: les nostres vides, els nostres cossos, els nostres treballs, no els seus privilegis i els seus beneficis”.

Des de la primera setmana d’acampada a la Plaça Catalunya, Feministes Indignades treballa “intensament dins del 15 M per fer visible que les retallades socials també estan marcades pel gènere, i pel sistema de dominació patriarcal”. Denunciar les implicacions de gènere de les crisis, i visibilitzar-se com a subjectes actius en la lluita ha estat una de les seves apostes. “Per això comptem amb totes vosaltres, dones, trans, nenes, mares, àvies, cosines, estudiants, lesbianes, treballadores domèstiques, immigrades, precàries, amb diversitat funcional, no estàndards, gitanes, camperoles, mestres i prostitutes… per a aconseguir-ho”, expliquen. Feministes Indignades ha convidat a totes les feministes interessades a participar al FemBlock a una reunió el proper dijous 13 d’octubre a les 19h a l’Ateneu Roig de Gràcia per tal de planificar les intervencions a la manifestació i consensuar un manifest comú. Per ara, les Secretaries de la Dona de CGT Girona, Telefónica, Acció Social i Gènere Banca i la de Gènere del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya donen suport a aquesta convocatòria i conviden a tots els sindicats i territorials a participar-hi.

Crida Feministes indignades 15 O

DE LA INDIGNACIÓ A L’ACCIÓ,

LES NOSTRES VIDES, ELS NOSTRES COSSOS, ELS NOSTRES TREBALLS,

NO ELS SEUS PRIVILEGIS, NO ELS SEUS BENEFICIS”

Dissabte 15 d’Octubre a les 16 hores a Palau de Mar

Si no arribes a les 4, ens veiem a la cantonada del banc d’Espanya de plaça Catalunya per començar juntes la mani al voltant de les 5.

 

llegiu Crida sencera

La mobilització global del 15-O podrà seguir-se a twitter amb els hashtags #15O, #tardorcalenta i #15M.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Marga Fullana, la lluita d’una campiona

El ciclisme és per desgràcia, un esport que dia sí dia també està sota sospita...

La Trata creix per la desigualtat entre els gèneres i la manca d’igualtat d’oportunitats

Així ho recull la guia sobre trata amb fins d’explotació sexual presentada per secretària d’Estat...

MANIFEST 25N DEL COL·LECTIU DE DONES EN L’ESGLÉSIA PER LA PARITAT

25 de novembre, declarat per les Nacions Unides: “Dia Internacional per a l’Eliminació de...