Dissabte 23 setembre 2023

Dissabte 23 setembre 2023

octubre 12, 2022

Violència contra les dones al futbol mexicà: sense estadístiques ni atenció

Per Guadalupe López – Lizbeth Álvarez. SemMéxico La violència contra les dones a l’esport amateur i professional és una constant en tota la seva carrera, igual que en altres àrees d’actuació, com en la política, la ciència o el treball...

Minnesota, la vaga d’infermeres del sector privat més gran de la història dels EUA

Per Sara Lahm. Sinpermiso Durant els últims 14 anys, Kelley Anaas, de 37 anys, ha treballatcom a infermera a l’Hospital Abbott North western, a la comunitat Phillips de Minneapolis, Minnesota.

...

Dones que incomoden

OPINIÓ Per Lenny Cáceres. Diario Femenino Hi ha un gran nombre de dones que incomoden el sistema, els homes que l’administren i els que no poden sortir de la zona de confort i privilegis que els brinda la cultura i...

L’escriptora feminista francesa Annie Ernaux, Premi Nobel de Literatura 2022

Per Loreta Sánchez – Petra Cristian. AmecoPress El jurat destaca a la seva obra “el coratge i l’agudesa clínica ambquè descobreix les arrels, elsdistanciaments i les restriccionscol·lectives de memòria personal” i reconeix en la sevatrajectòria el compromísliterari i social.

...

Xarxa feminista Berta Cáceres, teixint Feminismes

Per Líria Gordillo Piña. SemLac Teixir feminismes a Cuba des de la vida quotidiana, espais populars, acadèmics i productius ha estat una aposta de la Xarxa feminista Berta Cáceres.

...

Catalunya: Premis DonaTIC 2022

Es reconeixen 11 dones i 2 entitats   Els Premis DonaTIC formen part del Pla DonaTIC que impulsa Polítiques Digitals amb l’objectiu prioritari d’incrementar la presència i el lideratge femení en l’àmbit digital i com a referents de l’apoderament femení...

Barcelona: celebració del 150è aniversari del naixement de Francesca Bonnemaison

L’acte central de commemoració del 150è. aniversari del naixement de Francesca Bonnemaison i Farriols tindrà lloc el dimarts, 18 d’octubre, a les 17.00 h. a l’espai La Cuina – Francesca Bonnemaison de Barcelona*.

...

Rumb a l’Antàrtida, a saludar les orques

Conversa amb Sara Catella, 55 anni, que d’aquí uns dies partirà com a guia cap a una expedició polar a l’Antàrtida: cap a paisatges d’un blanc enlluernador, on el silenci n’és protagonista.

...

El poder de Jane Campion

@wikipedia Jane Campion (Wellington, 1954) és una directora de cinema neozelandesa, que ha fet la major part de la seva carrera a Austràlia i als Estats Units.

...

“Cal trencar amb l’imaginari i els estereotips que comporta la paraula “migrant”

Catalana d’origen bengalí, Sanja Rahim, va néixer al Raval. Politòloga especialitzada en Migració, treballa com a tècnica d’acollida de la Fundació Migra Studium. 

...

Mireia Benito:”Cal més visibilització i més fàcil accés”

Sèrie dones esportistes Mireia Benito Pellicer va néixer a Llorenç del Penedès l’any 1996. Actualment viu a Girona, on va arribar per fer la carrera de biotecnologia. Començar a fer ciclisme va ser el que va fer que s’hi quedés.

...

Entrevista: Alix Morales Marín de l’ANZORC: “El nostre feminisme camperol és un exercici d’agrupació”

Per Violeta Forero AmecoPress  L’Associació Nacional de Zones de Reserves Camperoles, Anzorc, va crear la Coordinadora Nacional de Dones per tal de discutir la problemàtica amb enfocament de gènere, drets de les dones i les reivindicacions camperoles.

...

Les feministes i el joc a la ultradreta

OPINIÓ El nou mantra que es repeteix des que Santa Judith Butler ho va dir en una entrevista a The Guardian el setembre del 2021 (després corregida pel diari perquè els va semblar excessiu) és que les feministes contràries a...

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.