Dissabte 23 setembre 2023

Dissabte 23 setembre 2023

juliol 5, 2022

Les mares de Mèxic demanen justícia per a les seves filles assassinades

Christin Sandberg. Fempers.se*. Traducció D.R. Des de fa quatre anys, la periodista Soledad Jarquín Edgar lluita per la justícia després de l’assassinat de la seva filla María del Sol. La revista Femper l’ha entrevistat durant una gira per Europa mentre buscava suport...

Violència Vicària, el cop definitiu contra les mares

Teresa Carreras / E. Sánchez-E Cañón-Ch Valenzuela Tomás @Charo Valenzuela Tomás El Cruïlla d’Europa del darrer dimarts d’abril el vam fer juntament amb la XIDPIC.CAT-XIPVG i el digital La Independent. Dues feministes especialistes Sonia Vaccaro, psicòloga clínica i Lucía Avilés...

Catalunya: 1a Consulta d’adolescents a noies i nois de 13 a 17

Enquesta sobre assumptes públics vinculats a l’educació, drets digitals, gènere, Ucraïna, etc   Creus que l’educació en igualtat de gènere comença tard a la teva escola/institut? és un exemple de les preguntes.

...

En memòria de Lea Cornellana, Dona Reportera i col·laboradora de La Independent

Per Dones Reporteres de Mataró Com començar a expressar allò que no vols acceptar, allò que et resisteixes a entendre!. No, no estem prou preparades per afrontar una realitat que ja sabem que es pot presentar qualsevol dia.

...

Catalunya: Surt fa formació per llocs de feina inclusius amb persones trans, intersex i no binàries

L’informe del projecte europeu Inclusion 4 all centrat en Catalunya detecta que cal més esforços per promoure la igualtat d’oportunitats a l’àmbit laboral amb més capacitació i sensibilització de professionals de recursos humans per prevenir la discriminació de les persones...

L’ economia de la cura i la qüestió material: reivindicar una noció de vida i de necessitats

Sèrie Renda Bàsica Universal Per Judit Font Redolad, sociòloga* L’economia feminista i l’economia de la cura, entre d’altres plantejaments, estan posicionant al centre de les necessitats col·lectives el sosteniment de la vida, sobre la base de la noció d’interdependència.

...

Mònica Verge: Vam marcar una època en l’alpinisme i una pauta per a les dones

Sèrie dones esportistes Mònica Verge Folia va nàixer a Barcelona l’any 1958, és alpinista, escaladora i esquiadora. Va ser guarda de refugi i una precursora de l’escalada femenina.

...

Judith Butler, filòsofa feminista: “No volem imitar els qui ens violenten”

Per Paula Escobar. Diario Digital Femenino La influent pensadora feminista es manifesta fastiguejada “per la monstruosa i violenta invasió d’Ucraïna”. 

...
Fabiola Calvo

Revolucionar la paraula

OPINIÓ Per Fabiola Calvo, periodista  Fa 15 anys, un grapat de dones vam emprendre a Colòmbia una proposta per aportar a la revolució de la paraula i la imatge, dirigida als mitjans de comunicació, periodistes, facultats de comunicació i periodisme.

...

Perquè van ser, som. I perquè som, seran

OPINIÓ Fa una setmana vaig estar fent una xerrada a adolescents entre catorze i setze anys sobre els micro masclismes com una forma d’entrada a les violències masclistes.

...

99% de la població mundial respira aire contaminat

Per Redacció SemMéxico 7 d’abril, Dia Mundial de la Salut. OMS subratlla la importància de frenar l’ús de combustibles fòssils.

...
Cima

Estat: Dones migrants i racialitzades a l’audiovisual espanyol

Per Redacció AmecoPress Les delegades del grup de treball de “Dones migrants i racialitzades” de CIMA, en col·laboració amb la Universitat de Salamanca, han engegat la realització d’un estudi sobre l’ocupació de llocs de responsabilitat per part de dones migrants...

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.