Divendres 29 setembre 2023

Divendres 29 setembre 2023

juny 21, 2022

Declaració de Soledat Jarquín davant la CEDAW*

En el marc del lliurament del cas de feminicidi de la seva filla Maria del Sol Cruz Jarquín. A Mèxic fa quatre anys que esperem perquè les autoritats compleixin el seu deure, però la justícia no ens ha arribat. 

...

Convocatòria a la trobada amb Soledad Jarquín Edgar al CPC

CPC/La Independent María del Sol Cruz Jarquín va ser assassinada en un atemptat el passat 2 de juny de l’any 2018 a Juchitán de Zaragoza (Mèxic). La mare de la fotoperiodista es troba a Europa per denunciar la manca de...

Es presenta el primer cas de feminicidi d’Oaxaca davant del Comitè CEDAW

Consorcio Oaxaca. Text i fotos. Soledad Jarquín judicialitza el cas de la seva filla María del Sol Cruz Jarquín a l’ONU, Ginebra.

...

4 mesos de 2022 amb Feminicidis a Catalunya

Des del 2003, quan s’iniciaren els registres oficials, fins a finals del 2021 s’havien comptabilitzat 102 feminicidis a Catalunya . Aquests mesos de 2022 hi ha hagut 8 víctimes més.

...

La protesta contra la guerra a l’interior de Rússia té rostre femení

Ha arribat fa pocs dies a Catalunya fugint de la guerra de Putin. És una dissident. No és diu Nina però se’n fa dir per amagar la seva identitat. 

...

Catalunya – Internacional: Informe “La protecció de la llibertat de premsa i de la defensa dels drets humans a Catalunya”

Cal generar entorns propicis per tal que periodistes i defensores i defensors dels drets humans puguin desenvolupar la seva feina.  Intervenció de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre.Espai Catalunya Europa de Brussel·les.

...

Catalunya: El Departament d’Igualtat i Feminismes s’incorpora a l’acció de #JoJugoNet

L’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-Discriminació del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya participa en el grup de treball format per representants de la FCF, la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i la Direcció General...

Barcelona: Edició de gènere Curs Presencial al CPC

Per Redacció CPC Els objectius d’aquest curs, que es farà al Col·legi de Periodistes de Catalunya, se centren en aportar les nocions bàsiques per evitar el sexisme en les informacions escrites, orals i audiovisuals.

...

Llibres feministes per Sant Jordi i Santa Jordina 2022

Com cada any per Sant Jordi i Santa Jordina, La Independent publica les recomanacions que fa la Llibreria Pròleg, en aquesta ocasió de narrativa i d’assaig. També us recordem els llibres de col·laboradores de La Independent.

...

Catalunya-Internacional: l’Arnold W. Brunner Memorial Prize per a Carme Pinós

Carme Pinós va rebre l’Arnold W. Brunner Memorial Prize, el principal guardó de l’American Academy of Arts and Letters. @wikipedia.org

...

UE: Eurocàmera per la transparència salarial en una Directiva cap a la igualtat salarial

La Comissió d’Ocupació i Afers Socials i la Comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere va votar el 17 de març del 2022 a favor de la posició del Parlament Europeu sobre la Directiva de Transparència Salarial....

Internacional: “Amores”, un nou capítol de Mujeres al Sur / La Independent / Notícies gènere

La nova edició del podcast de Mujeres al Sur porta per títol Amores, un capítol on s’aborda el mite de l’amor romàntic, la violència de gènere dins de les relacions de parella, la naturalització del control, la gelosia i la...

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.