Dissabte 23 setembre 2023

Dissabte 23 setembre 2023

novembre 11, 2021

Consolidar una Xarxa Mediterrània de periodisme feminista

  A la Trobada Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de la Mediterrània, La Independent va reclamar a les institucions catalanes el suport necessari per avançar en la consolidació d´una Xarxa Mediterrània d´Informació i Comunicació amb Visió de Gènere. 

...

Barcelona: Concentració Plaça Sant Jaume 27N 12 hs

Convoca:  MOVIMIENTOFEMINISTA.ORG    

...

Manifestació FÚRIA FEMINISTA a Passeig de Gràcia, 18:30 hs

     Convocada per la plataforma novembre feminista, la manifestació i posterior acte central d´enguany posa en primer pla la #FúriaFeminista, que fa possible passar de la por a la ràbia per dir #ProuViolènciesMasclistes.  25N 2021 Actes 25N 2021Hi trobareu...

Santa Coloma de Gramenet: Premis de Comunicació No Sexista / La Independent / Notícies gènere

El dimecres 17 de novembre daquest 2021, es lliuren els #PremisADPC a La Ciba de Santa Coloma de Gramenet. “Els #PremisADPC tenen l’objectiu de promoure i recompensar els mitjans, les institucions i les/els professionals que dia rere dia ajuden a construir...

Barcelona: UPF. Jornada sobre noviolència i activisme social i polític / La Independent / Notícies gènere

Aquest 20-N és el tret de sortida l’Escola de Formació Guillem Agulló. La primera Jornada serà de debat, reflexió i de formació en eines bàsiques per a activistes, i també oferirà diversos tallers. Entre les diveres Taules rodones hi haurà la...

El Fòrum Hipàtia reivindica la interseccionalitat i la transversalitat

  Els drets humans i la interseccionalitat han estat el focus de la tercera sessió del Cicle Hipàtia, que organitza el Fòrum Hipàtia, plataforma formada per un total de 24 entitats i associacions feministes que lluiten plegades per per la igualtat...

Ressenyes breus La Independent

      Conjunt de ressenyes breus de produccions culturals. Avui els llibres: El hombre prehistórico es también una mujer de Marylène Patou-Mathis i Por qué estamos polarizados d`Ezra Klein.

...

No tan titànica, doncs

OPINIÓ M’armo de valor i me’n vaig al cine a veure Titane (França, 2021) de la directora francesa Julia Ducournau, que també n’ha fet el guió.

...

Tita Llorens: «A les aigües obertes t’has de reinventar moltes vegades»

  Sèrie dones esportistes Entrevistem Margarida «Tita» Llorens Bagur, nedadora en aigües obertes, esportista, apassionada dels viatges. Nascuda a Ciutadella i «orgullosa de Menorca arreu on vaig».

...

Internacional: L’ONU es compromet amb les nenes per desenvolupar el seu potencial / La Independent / Notícies gènere

Guterres: “Quan empoderem les nenes, tots sortim beneficiats” “Tancar la bretxa digital de gènere produeix enormes dividends per a tothom”    Foto: ONU https://www.un.org/es/observances/girl-child-day

...

Un futur millor

  OPINIÓ Fa un any que estem amb una emergència sanitària que ens ha capgirat la vida a una immensa majoria de la població.

...

“El periodisme davant del sexisme”

    Reporters Sense Fronteres (RSF) ha publicat el 8 de març Dia Internacional de les Dones, un informe titulat “El periodisme davant el sexisme” on es mostra el gran risc de patir agressions sexuals i sexistes a què s’enfronten...

CNDH: Cal investigar agressions contra 4 periodistes a la marxa 8M

    Les van retenir Elements de la Secretaria de Seguretat Ciutadana de la CDMX. Demanen als governs assegurar el ple exercici de la llibertat d’expressió, premsa i accés a la informació.  

...

Berta Càceres, un riu de molts afluents

    Diuen que davant de la mar que banya l’Havana, Berta Càceres invocava el riu. Afirmen que, com les aigües del Gualcarque, ella va deixar a l’illa un torrent de molts afluents.

...

Catalunya: Compromís per la igualtat en l’exercici del periodisme / La Independent / Notícies Breus

Per Redacció CPC La Junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, fa públic aquest manifest que, alhora, és un compromís per la igualtat en l’exercici del periodisme.

...

Lesbianes de cine, beneïdes sien

    OPINIÓ Deux la salven les esplèndides Barbara Sukowa i Martine Chevallier en unes actuacions memorables. És curiosa la tendència a traduir el títol de pel.lícules que narren amors de gaies dones —sobre lesbianes, vaja— com Entre nosotras.

...
Periodista y escritora

Reivindiquem l’opressió

    OPINIÓ Mai havia vist a tantes persones lluitant amb totes les forces per causes que les feministes havíem considerat opressives des de temps immemorial.

...
Actual

Un nou 8 de Març

    OPINIÓ Un nou vuit de Març ha picat a la nostra porta, en un any difícil i molt complicat per la situació pandèmica sense manifestacions multitudinàries com en els darrers anys, ni actes que impliquessin contacte estret.

...

Antonio Machado, memòria custodiada

Monique Alonso, fundadora de la Fundación Antonio Machado de Collioure Aquest és el títol del llibre que Antonina Rodrigo i Jacques Issorel han dedicat al poeta sevillà en el 82è aniversari del seu traspàs, que va tenir lloc al petit...

Internacional: Una ONG ajuda a combatre la pobresa menstrual / La Independent / Notícies gènere

  Period. The menstrual movement és una organització internacional sense ànim de lucre, creada el 2016 i impulsada per joves que lluiten per acabar amb la pobresa i l’estigma menstrual.    

...

“La hija única” de Guadalupe Nettel

    RESSENYA Guadalupe Nettel (Ciutat de Mèxic, 1973) és l’autora de “La hija única” publicada per l’editorial Anagrama a finals del 2020.

...

Sanitàries davant la Pandèmia: entrevista a Júlia Ojuel Solsona

      Sèrie d’entrevistes  Júlia Ojuel Solsona és doctora en medicina, especialista en medicina familiar i comunitària. Ha viscut la pandèmia en primera línia des del servei d’Atenció Continuada Domiciliària de l’Institut Català de la Salut a Barcelona.

...

Internacional: 11 de febrer. Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència / La Independent / Notícies gènere

Segons dades de la UNESCO, les dones són menys del 30 per cent en la investigació científica. Per aixó demana “trencar estereotips, desafiant el biaix de gènere i derrotant la discriminació que reté les dones i les nenes en ciències, tecnologia,...

Ngozi Okonjo-Iweala, primera dona en la direcció de l’WTO

  “Sóc la candidata més adequada per aquest càrrec”, va declarar recentment Ngozi Okonjo-Iweala. Llegir-ho per poder creure-ho.

...

Investigació: “Dones en llocs directius”

    RESUM INVESTIGACIÓ L’objectiu del nostre estudi va ser revisar una teoria clàssica de la psicologia social, la teoria de la identitat social.

...

Ser feminista és un posicionament vital

      Entrevistem Tània Verge, politòloga, professora universitària i una de les acadèmiques de referència en temes de gènere i igualtat.

...

Barcelona:Bicibles, professionalitzar dones en el sector de la reparació de bicicletes / La Independent / Notícies gènere

Fundació Surt inicia el que es proposa acompanyar dones en situacions socioeconòmiques vulnerables i d’exclusió i obrir oportunitats laborals en el sector de la reparació i manteniment de bicicletes.    

...

“Dones a les Ones”: recuperar la memòria del treball de les dones a la ràdio ja és possible

Si voleu veure i escoltar la història de la ràdio a Catalunya, amb ulls de dona, l’exposició “Dones a les Ones” de la qual n’és la comissària l’Elvira Altés, ho podeu fer  encara fins diumenge 21 de febrer al Museu...

Barcelona: Homenatge a la Bella Dorita i las vedets del Paral·lel / La Independent / Notícies gènere

Al barri del Poble-sec contra vent i pandèmia, l’activitat cultural no para. Aquest mes de febrer es celebra un Cicle d´actes amb motiu del 120 aniversari del naixement de la Bella Dorita, cantant-vedette-actriu, que se la va conèixer com la Reina...

El cicle sobre Lluïsa Cunillé a la Sala Beckett

  La Sala Beckett és molt més que un teatre, s’hi fan cursos, formació teatral, recerca, xerrades, converses, lectures dramatitzades, tot centrat en la dramatúrgia.

...

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.