Events Calendar Print Email help
Flat View
See by year
Monthly View
See by month
Weekly View
See by week
Daily View
See Today
Search
Search
DEBATS: GRUP DE TREBALL PERIODISME SOLIDARI, DEL COL.LEGI DE PERIODISTES DE CATALUNYA
Monday, 24 April 2017, 18:30
by Amada Santos

 

Africa

 

DEBATS: GRUP DE TREBALL PERIODISME SOLIDARI, DEL COL.LEGI DE PERIODISTES DE CATALUNYA
Àfrica és un continent molt ric en recursos naturals. En els seus diversos ecosistemes es poden trobar minerals com ara fosfats, ferro, petroli, gas, urani, or, diamants, tungstè, cassiterita o wolframi. I si parlem d'agricultura la seva producció és molt rica i variada. Paradoxalment 1 de cada 3 pobres del món viu a Àfrica i 10 països africans són a la cua de la llista mundial de la pobresa. La colonització política s'ha transformat en colonització econòmica i financera. I d'aquí neix l'espoli i la proliferació de conflictes que causen la inestabilitat en la major part dels països africans.

Per intentar comprendre millor aquesta situació, el Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes ha muntat la següent taula:
- "L'economia política dels conflictes armats a l'Àfrica i l'explotació dels recursos naturals: els perills d'una sola història", a càrrec d'Iván Navarro, membre d'Africaye i investigador de l'Escola de Cultura de Pau de la UAB

- "Més enllà dels recursos naturals: la complexitat dels conflictes africans", a càrrec de Josep Maria Royo, investigador de l'Escola de Cultura de Pau de la UAB i membre del Grupo de Estudios Africanos de la UAM.

- "Hem superat la narrativa de la maledicció dels recursos naturals al segle XXI? nova cursa extractiva a l'est d'Àfrica", de Celia Murias, investigadora del Grupo de Estudios Africanos de la UAM i membre d'Africaye

- Modera: Saoka Kingolo, president d'Espai Àfrica-Catalunya, associació pel coneixement de les realitats africanes i catalanes.

 

Location : Col·legi de Periodistes , Rambla Catalunya,10 pral.. Barcelona

Back

JEvents v1.5.4   Copyright © 2006-2010