Events Calendar Print Email help
Flat View
See by year
Monthly View
See by month
Weekly View
See by week
Daily View
See Today
Search
Search
Homenatge a les artistes republicanes:Barcelona
Saturday, 22 April 2017, 11:00
by Amada Santos

PRESENTACIÓ REPÚBLICA 20017


El grup de dones REPÚBLICA FEMNISTA de Ca la Dona.:

 (La Meli, l'Alicia, la Roser, la Glòria, l'Angels, l'Amada, la Vicky )
Des de fa cinc anys, i per tant aquesta és la cinquena República, han celebrar aquesta data, la de la República, amb l'objectiu de recuperar la memòria de les dones que van viure i conviure en aquests temps, per recordar-les i per visibilitzar-les.
Durant aquests anys, la seva activitat, centrada en aquests actes, ha estat prioritari, recuperar el protagonisme de les dones de la República, conscient de la manca de reconeixement sigui en l'àmbit que sigui.
De manera que des del 2013, han dedicat aquest dia, a les Dones del 36, les properes i de la casa. Després a les Mestres de la República, al dol de les persones mortes i la transmissió d'aquest, a les dones afusellades i empresonades,....
I a les dones artistes. Perquè també l'art va ser un entrebanc i una eina contra el pensament totalitarista i heteropatriarcal.
L'acte d'aquest any, és un acte de reconeixement i de visibilitat de les dones artistes que van viure en aquests temps i espai, el dela República.
Tenen el denominador comú,: que es van exiliar, que van haver de viure en un món on ser dona ja era de per se, un problema, i encara més si volien ser i mostrar-se com artistes, i com a tal expressar-se.
Des d'aquest grup de la Memòria Republicana i Feminista, el que pretenen és que aquest acte contribueixi a la recuperació de la memòria d'aquestes dones, i per extensió a la recuperació de la memòria de tantes i tantes altres dones republicanes.
Dones artistes, que van treballar en un context missògen i patriarcal, però que amb les seves obres van formar part i mereixen un lloc entre els diferents moviments artístics de l'àpoca.
Maruja Mallo, Lola Anglada, Remedios Varo, Gertrudis Galí, Angeles Santos.
Són algunes d'aquestes dones i de les que ens parlaran la Núria Rius i la Teresa Sanz.


NURIA RIUS: Sòcia de Ca la dona. Durant molts anys professora d'art i ara es dedica a la recerca d'artistes catalanes anteriors a la Dictadura Franquista i comissariat d' exposicions sobre elles.

Teresa Sanz: sócia de Ca la Dona. Professora d'art i membre del grup, FEM ART, també de Ca la Dona. Ha treballat per visibilitzar l'art i compartir-lo entre l'aumnat durant els anys que va treballar com a professora. Destacar entre altres del seus treballs, el dedicat a la reucperació i recopilación de l'obra i biografia de Lola Anglada.

 

REPUBLICA

Location : Ca La Dona, Ripoll,25

Back

JEvents v1.5.4   Copyright © 2006-2010