Notícies Breus

Barcelona: Presentació de la 2a campanya de nadons robats "Et busco. T' estem buscant "/ La Independent / Notícies Gènere

Written by Redacció La Independent Thursday, 06 December 2018 19:34

There are no translations available.

L'Associació SOS Bebès Robats de Catalunya, presidida per Adelina Ruiz, al costat de la Coordinadora X24, la Plataforma Internacional T' estem Buscant i la investigadora Carolina Escudero van presentar a Barcelona la segona edició de la campanya ciutadana "Et busco. T' estem buscant ", en un acte realitzat al Col·legi de Periodistes de Catalunya i amb el suport de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadors de Cataluya.

 

Bebes robados campaña

 

Read more: Barcelona: Presentació de la 2a campanya de nadons robats "Et busco. T' estem buscant "/ La Independent / Notícies Gènere

 

Estat espanyol: Indignació per ratificació de la sentència de "la manada" / La Independent / Notícies gènere

Written by Drina Ergueta. La Independent Thursday, 06 December 2018 19:00

There are no translations available.

"Estem preocupades i indignades davant la sentència", ha dit la representant de l'Associació de Dones Juristes de Catalunya, Montserrat Fernández Garrido, després de conèixer que el Tribunal Superior de Navarra (TSJN) ha decidit ratificar la condemna de nou anys de presó per als cinc membres de "la manada" per un delicte d'abús sexual ocorregut en les festes de Sant Fermí, a Pamplona, el 7 de juliol del 2016, i no de violació en grup.

 

yo si te creo

Protestes per la sentència.

Read more: Estat espanyol: Indignació per ratificació de la sentència de "la manada" / La Independent / Notícies gènere

 

Catalunya: El llenguatge sexista de cada dia en els mitjans de comunicació / La Independent / Notícies gènere

Written by M.M. Redacció La Independent Thursday, 06 December 2018 18:21

There are no translations available.

El dia 29 de novembre el diari El Periódico de Catalunya publicava en les seves pàgines aquest article amb el titular que La Independent reprodueix i que podríem dir seguia les directrius de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua que indica que el masculí és el neutre que s'ha d'utilitzar en determinades ocasions. És a dir, perpetuant el llenguatge sexista.

 

lenguaje sexista

 

Read more: Catalunya: El llenguatge sexista de cada dia en els mitjans de comunicació / La Independent / Notícies gènere

 

Barcelona: Fonamentalismes i Drets sexuals i reproductius a seminari de Calala / La Independent / Notícies gènere

Written by DEC. Redacció La Independent Thursday, 06 December 2018 17:55

There are no translations available.

La Fundació Calala Fons de les Dones organitza un seminari sobre Fonamentalismes, Drets Sexuals i Drets Reproductius que tindrà lloc de l'11 al 13 de desembre a la seu del IBEI, al campus de la Ciutadella, Universitat Pompeu Fabra, on hi participaràn dues defensores de drets humans llatinoamericanes: Morena Herrero, salvadorenca, i Mirta Moragas, paraguaiana, a més d'expertes europees. S'hi farà també la presentació del projecte "Estar embaraçada i parir a Barcelona" sobre l'experiència de l'embaràs de dones migrants dins del sistema de salut pública a la ciutat.

 

Fonamentalismes

 

Read more: Barcelona: Fonamentalismes i Drets sexuals i reproductius a seminari de Calala / La Independent / Notícies gènere

 

Barcelona: Els altres feminismes racialitzats / La Independent / Notícies Gènere

Written by A.S. Redacció La Independent Thursday, 06 December 2018 15:46

There are no translations available.

Karo Moret i Daniela Ortiz acompanyades per Mariana Olisa, al pròxim Vis a Bis de La Bonne, reflexionaran al voltant de la lluita feminista racialitzada amb temes com: Quines són les particularitats de la lluita feminista racialitzada?; Quines perspectives cal tenir en compte perquè la lluita feminista contempli a totes de veritat?; Què és sentir-se "l'altre" quan parlem de feminisme?; "És la interseccionalitat l'eina més adequada per apropar-nos a la lluita de les que avui per avui no es senten contemplades pel moviment?"

 

 

unnamed

Read more: Barcelona: Els altres feminismes racialitzats / La Independent / Notícies Gènere

 

Estat Espanyol - Italia: Campanya Lola absolució! Totes som Lola! / La Independent / Notícies gènere

Written by DEC. Redacció La Independent Thursday, 06 December 2018 13:03

There are no translations available.

Lola Gutiérrez, Delegada Sindical de la Confederació General del Treball (CGT) a la Diputació de Barcelona i activista en pro dels drets de les persones migrants, serà jutjada a Grècia el 18 de desembre (després que el judici previst inicialment el 23 de novembre fos postposat). Està encausada en dos delictes penals que podrien suposar una condemna de fins a 10 anys de presó, per intentar ajudar a un noi migrant, que portava més d'un any aturat al país hel·lènic, a sortir del país el novembre del 2016.

 

Lola absolució

Read more: Estat Espanyol - Italia: Campanya Lola absolució! Totes som Lola! / La Independent / Notícies gènere

 

CATALUNYA: Guia per a l'ús no sexista del llenguatge / La Independent / Notícies gènere

Written by Julia López. Món Comunicació / La Independent Wednesday, 05 December 2018 12:38

There are no translations available.

La ‘Guia d’ús no sexista del llenguatge’ realitzada per l’Ajuntament de Barcelona és un decàleg de recomanacions i consells per fer servir el llenguatge d’una manera inclusiva i no discriminatòria i per millorar la visibilitat de les dones en la comunicació quotidiana.

alt

 

 

Read more: CATALUNYA: Guia per a l'ús no sexista del llenguatge / La Independent / Notícies gènere

 

Suscripció per rebre el butlletí de La Independent

Written by Redacció La Independent Thursday, 14 June 2018 16:35

There are no translations available.

suscribete catalan

Si el voleu rebre gratuïtament, envieu un mail a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   (assenyaleu en català o en castellà).

Read more: Suscripció per rebre el butlletí de La Independent