Notícies Breus

Amèrica Llatina: "Memoria, feminismos y movimientos de mujeres / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 14 de desembre de 2017 19:07

Converses de Conxa Llinàs amb Lola G. Luna (eBook)


Els moviments socials de dones -especialment a Amèrica Llatina-, els diversos feminismes, les aportacions de la videografia a les fonts orals i la creació d'un nou marc teòric per als estudis historiogràfics sobre la experiència política i vital de les dones, són alguns dels temes abordats en les entrevistes mantingudes al llarg de tres anys i recollides en aquest llibre.

 

Llibre Conxa Llinàs

Llegiu-ne més: Amèrica Llatina: "Memoria, feminismos y movimientos de mujeres / La Independent / Notícies gènere

 

Catalunya: Periodisme i el nou projecte de la Unió Europea: "Frame, Voice, Report!" / La Independent / Notícies génere

Escrit per CPC / La Independent dijous, 14 de desembre de 2017 17:47

El passat 1 de desembre es va iniciar el projecte europeu Frame, Voice, Report!, el qual finançarà a més de 200 organitzacions europees i 30 treballs periodístics i s'incentivarà l'intercanvi i la formació en comunicació i el treball en xarxa entre periodistes, mitjans i ONG's.

 

proyecto periodistas

Llegiu-ne més: Catalunya: Periodisme i el nou projecte de la Unió Europea: "Frame, Voice, Report!" / La Independent / Notícies génere

 

Euskadi: L'actriu i clown Virginia Imaz Premi Emakunde a la Igualtat 2017 / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per AS. Redacció La Independent dijous, 14 de desembre de 2017 17:44

Virginia Imaz Qüijera ha rebut el premi Emakunde a la igualtat. Imaz està considerada mestra del clown i experta contacontes, i a més per " la seva impecable, valent i llarga trajectòria com a pallassa professional i contacontes amb consciència feminista, aconseguint fer veure les desigualtats de dones i homes i generant aliances per treballar a favor de la igualtat ". 

 

foto-pauxa-221114nou-barris

 

Llegiu-ne més: Euskadi: L'actriu i clown Virginia Imaz Premi Emakunde a la Igualtat 2017 / La Independent / Notícies Gènere

 

Barcelona: El foment de la igualtat de gènere, present al nou Festival de la Infància, La ciutat dels somnis / la Independent / Notícies gènere

Escrit per Elena Tarifa. Redacció La Independent dijous, 14 de desembre de 2017 17:13

El nou Festival de la Infància d’enguany,  La ciutat del somnis, promogut per Fira de Barcelona, i que aproximarà a la mainada al món de les professions des d’una perspectiva lúdica i festiva, ha estat presentat oficialment amb un nou format innovador.

 

12-la ciutatdelssomnis diba

 

Llegiu-ne més: Barcelona: El foment de la igualtat de gènere, present al nou Festival de la Infància, La ciutat dels somnis / la Independent / Notícies gènere

 

Catalunya: Aplicades tres sancions administratives per a casos d'LGBTIfobia el 2017 / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 14 de desembre de 2017 14:11

El Departament Treball, Afers Socials i Famílies ha instruït 63 denúncies des de l'aprovació de la Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i durant el 2017 ha aplicat 3 sancions administratives, que corresponen concretament a dues advertències i una multa. Amb aquestes actuacions, ja són 5 les sancions interposades pel Departament els últims dos anys per aquest tipus de fets.

 

LGBTI

Llegiu-ne més: Catalunya: Aplicades tres sancions administratives per a casos d'LGBTIfobia el 2017 / La Independent / Notícies gènere

 

Barcelona: S'organitza suport per a primera candidata indígena a presidencials a Mèxic / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Leticia Cruz. La Independent dijous, 14 de desembre de 2017 13:11

A fi què Maria de Jesús Patricio aconsegueixi el seu registre com a primera dona indígena candidata independent a la presidència de Mèxic, el 16 de desembre està convocada la comunitat mexicana resident a Barcelona i també simpatitzants internacionals per participar en una " Posada Navideña ", un espai informatiu i solidari en què s'ajuntaran signatures de suport.

Mexico elecciones 2

 

Llegiu-ne més: Barcelona: S'organitza suport per a primera candidata indígena a presidencials a Mèxic / La Independent / Notícies gènere

 

Barcelona: Conferència. Hannah Arendt: l'art de llegir el present / La Independent / Notícies gènere

Escrit per T.G. Redacció La Independent dijous, 14 de desembre de 2017 12:52

Amb la participació de: Fina Birulés, Martine Leibovici i Matías Sirczuk

El CCCB i l'Institut d'Humanitats de Barcelona, en col•laboració amb el Centre de recerca ADHUC i el Seminari Filosofia i Gènere, organitzen "Hannah Arendt: l'art de llegir el present" el proper 18 de desembre de 2017 a les 18h30. Què ens diria Arendt sobre el debat actual al voltant de la postveritat o la construcció de fets alternatius? Com podem articular avui la relació entre llibertat política i veritat?

 

arendt 1

 

Llegiu-ne més: Barcelona: Conferència. Hannah Arendt: l'art de llegir el present / La Independent / Notícies gènere

 

Catalunya: Prou pressions i agressions als i a les professionals de la informació! / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per CPC / Redacció La Independent dijous, 14 de desembre de 2017 01:57

 

El document és una mostra més del col·lectiu periodístic per exigir respecte i llibertat a la feina de totes i tots els professionals que treballen als mitjans de comunicació.

 

CPC

Signants del manifest 4 desembre, 2017. Autor: Ignasi Renom

Llegiu-ne més: Catalunya: Prou pressions i agressions als i a les professionals de la informació! / La Independent / Notícies Gènere

 

Barcelona: L’Escola de la Dona ofereix 235 matèries el curs 2017-2018 / La Independent / Notícies gènere

Escrit per DEC. Redacció La Independent dimecres, 13 de desembre de 2017 13:35

Ha estat inaugurat el curs 2017-2018 de l'Escola de la Dona, amb una àmplia oferta de 235 matèries, amb un acte a l'Espai Francesca Bonnemaison que va estar presidit pel diputat d'Igualtat i Ciutadania, Antoni Garcia Acero, i que va incloure la participació de l'actriu Fina Rius, amb el monòleg de dramatúrgia contemporània "Ismene" dirigit per Imma Colomer, i les paraules de Mercè Otero Vidal, amb una conferència titulada "Iguals i Diferents".

 

Antoni Garcia

Antoni Garcia, durant l'acte d'inauguració.

Llegiu-ne més: Barcelona: L’Escola de la Dona ofereix 235 matèries el curs 2017-2018 / La Independent / Notícies gènere

 

Terres de l'Ebre: Les dones de l’Ebre tenen la paraula / La Independent / Notícies gènere

Escrit per T.G. Redacció La Independent dimarts, 12 de desembre de 2017 00:00


Les dones de les Terres de l'Ebre prengueren la paraula en la Jornada PATT del grup de Dones Rurals i Marítimes de Catalunya, celebrada el passat 30 de novembre. Foren una quarantena les assistents  a la Jornada organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l'Institut Català de les Dones i el COPATE.

 

 

Les dones de lEbre

La coordinadora de l'Institut Català de les Dones, Carme Valls; el director territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau; i el vicepresident del COPATE – àrea de Reserva de la Biosfera, Enric Adell, en la inauguració de la jornada PATT: Les dones de l'Ebre tenen la paraula.

Llegiu-ne més: Terres de l'Ebre: Les dones de l’Ebre tenen la paraula / La Independent / Notícies gènere

 

Barcelona: III Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 30 de novembre de 2017 14:52

El Centre de recerca ADHUC-Teoria, Gènere, Sexualitat (Universitat de Barcelona) convoca la tercera edició del Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat per premiar un assaig en aquest àmbit interdisciplinari del coneixement. El Premi consisteix en la publicació de l'assaig premiat a la Sèrie "Mujeres y culturas" d'Icaria Editorial.

 

ADHUC

Imatge de centre, dona i literatura

Llegiu-ne més: Barcelona: III Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat / La Independent / Notícies gènere