Notícies Breus

Barcelona: L'activista boliviana Maria Galindo conversa sobre feminisme decolonial / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 16 de novembre de 2017 18:06

L'Associació Internacional de Solidaritat i Cooperació Suds (internacionalisme, Solidaritat i Feminisme) organitza l' "Espai de diàleg Feminismes decolonial: Diàlegs sobre sabers diversos" on hi  serà present Maria Galindo, activista boliviana, militant anarquista i feminista defensora de l'existència de múltiples maneres de ser dona fora de els cànons imposats per la societat patriarcal. Coneguda per les accions artístiques i les performances que realitza amb el col·lectiu "Mujeres creando", del qual és cofundadora, també ha escrit diversos llibres i ha realitzat pel·lícules i curtmetratges abordant la seva idea de feminisme decolonial.

 

feminismos decoloniales

Llegiu-ne més: Barcelona: L'activista boliviana Maria Galindo conversa sobre feminisme decolonial / La Independent / Notícies gènere

 

Internacional: Dia Mundial de la Diabetis, centrat aquest any en les dones / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 16 de novembre de 2017 17:32

Sota el lema "Diabetis i dona, pel dret a un futur saludable" el passat 14 de novembre es va commemorar el Dia Mundial de la Diabetis en una jornada dedicada enguany a la prevenció d'aquesta malaltia en les dones. L'objectiu va ser reforçar la importància d'un accés equitatiu a l'atenció i educació per a les dones amb factors de risc o amb diabetis, ja sigui per augmentar la capacitat de prevenir-la o per aconseguir un control òptim de la malaltia.

 

diabetis

Llegiu-ne més: Internacional: Dia Mundial de la Diabetis, centrat aquest any en les dones / La Independent / Notícies gènere

 

Catalunya: Declaració del Consell Nacional de Dones de Catalunya per a la 62a sessió de la CSW / La Independent / Notícies gènere

Escrit per A. O. Redacció La Independent dijous, 16 de novembre de 2017 17:10

El Grup de Participació Internacional del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) ha decidit,  fer la Declaració del Consell davant l'ONU sobre el tema de revisió de la 62 sessió de la Comissió Jurídica y Social de la Dona (CSW per les seves sigles en anglès) de Nacions Unides, que tractarà de "La participació de la dona en els mitjans de difusió i les tecnologies de la informació i comunicació". 

Declaració CNDC: Participació, accés i representació de les dones als mitjans de difusió i a les tecnologies de la informació i les comunicacions.

 

 

CSW62

 

Llegiu-ne més: Catalunya: Declaració del Consell Nacional de Dones de Catalunya per a la 62a sessió de la CSW / La Independent / Notícies gènere

 

Barcelona: Dones en la música catalana, exposició gràfica i sonora al Palau Robert / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 16 de novembre de 2017 17:07

"D'ONES: (R) evolució de les dones en la música" és el nom de l'exposició que es fa al Palau Robert des del 10 de novembre i que està protagonitzada per 1.000 artistes femenines que han produït composicions, cançons i videoclips al llarg de l'últim segle. Es tracta, explica l'organització, d'una immersió sonora i documental en l'univers musical femení dels Països Catalans.

 

Dones

Llegiu-ne més: Barcelona: Dones en la música catalana, exposició gràfica i sonora al Palau Robert / La Independent / Notícies gènere

 

Estat Espanyol: ni un agressió més, sense resposta / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per Amada Santos. La Independent dijous, 16 de novembre de 2017 16:19

Aquests dies s'està realitzant, el judici a  "La Manada" , per la violació a  una jove de 18 anys, durant els Sanfermines de 2016.

Aquest judici està provocant una gran indignació SOCIAL per la manca de respecte i de professionalitat amb què s'està duent a terme, tant per part de jutges com d'alguns periodistes i mitjans de comunicació.

 

 

 imagen-sin-titulo

 

 

Llegiu-ne més: Estat Espanyol: ni un agressió més, sense resposta / La Independent / Notícies Gènere

 

Puebla. Mexic: XI Trobada Nacional Feminista / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 16 de novembre de 2017 13:54

Els propers dies, 17, 18 i 19 de novembre més de 400 dones de tot el país es donaran cita a la ciutat de Puebla (Mexic) amb motiu del XI Encuentro Nacional Feminista. Segons informació de l'organització, el feminicidi serà un dels principals temes d'aquesta trobada que es realitzarà "tot i les emergències que afronten les dones després del sisme del passat 19 de setembre".

 

 

Puebla

 

 

Llegiu-ne més: Puebla. Mexic: XI Trobada Nacional Feminista / La Independent / Notícies Gènere

 

Catalunya: Quotidianitats lesbianes / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 16 de novembre de 2017 12:58

La fotògrafa Pepa Vives i la companya de La Independent, Carme Porta han començat un nou projecte: Som així! Quotidianitats lesbianes

Es tracta d’una sèrie de fotografies que formaran part d’una exposició que pretén donar visibilitat a les dones que estimen altres dones i, alhora, mostrar la diversitat existent. Es vol recollir les diferents realitats de les dones lesbianes i fer-les públiques.

 Pati Blau cadira1

 

 

Llegiu-ne més: Catalunya: Quotidianitats lesbianes / La Independent / Notícies gènere

 

Barcelona: inscripcions obertes a la 26a MIFDB / La Independent / Notícies gènere

Escrit per T.G. Redacció La Independent dijous, 16 de novembre de 2017 12:46

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, que aposta per la promoció i difusió del treball de les cineastes i de la cultura de les dones, ofereix la seva plataforma per donar a conèixer les obres que es presentin a la 26a edició.

Les sol·licituds entraran en el procés de selecció i en cas de ser seleccionada la pel·lícula podria formar part de la Mostra 2018.

 

 

MIFDB 26a

 

Llegiu-ne més: Barcelona: inscripcions obertes a la 26a MIFDB / La Independent / Notícies gènere