Notícies Breus

Catalunya: llibertat d'expressió i llibertat d'informació vers 1-O / La Independent / Notícies gènere

Escrit per T. G. Redacció La Independent dissabte, 16 de setembre de 2017 16:22

Davant el tancament de webs, el registre d'impremtes, la detenció de gent per posar cartells, la suspensió de debats, col·loquis i actes diversos, així com l'entrada i avisos a diaris com: Vila Web Nació Digital, El Nacional.Cat, El Punt Avui i Racó Català, són moltes les veus de les i dels periodistes que ho estan denunciat.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya reclama: "Prou coaccions als mitjans de comunicació. Garanties per la #llibertatInformació" y recorda que "El dret a la informació de la ciutadania és un pilar bàsic per a la democràcia i per aquest motiu la feina del periodista és un servei essencial". També exigeix respecte al Codi Deontològic "perquè defensa uns mitjans de comunicació lliures, plurals i democràtics".

 

 

CPC logo

Llegiu-ne més: Catalunya: llibertat d'expressió i llibertat d'informació vers 1-O / La Independent / Notícies gènere

 

Internacional - Catalunya: Avortament lliure i gratuït, ja!

Escrit per Amadas Santos. La Independent dijous, 14 de setembre de 2017 15:17

El proper 28 de Setembre, es commemora el dia internacional per la despenalització de l'avortament. Després de més de trenta anys de reivindicació, manifestacions, declaracions, accions al carrer, i exigències als diferents governs d'arreu del món que han governat  durant aquests anys, el moviment feminista segueix exigint la despenalització i la llibertat de les dones per exigir el dret a decidir sobre el seu propi cos.

 

 jodecideixo

 

 

 

Llegiu-ne més: Internacional - Catalunya: Avortament lliure i gratuït, ja!

 

Barcelona: III Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 14 de setembre de 2017 13:09

 

El Centre de recerca ADHUC-Teoria, Gènere, Sexualitat (Universitat de Barcelona) convoca la tercera edició del Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat per premiar un assaig en aquest àmbit interdisciplinari del coneixement. El Premi consisteix en la publicació de l'assaig premiat a la Sèrie "Mujeres y culturas" d'Icaria Editorial. El jurat està format per: Fina Birulés (Universitat de Barcelona), Rafael M. Mérida Jiménez (Universitat de Lleida), Alberto Mira (Oxford Brookes University), Marta Segarra (Centre National de la Recherche Scientifique i directora de la col·lecció), Lluís Maria Todó (Universitat Pompeu Fabra) i Meri Torras (Universitat Autònoma de Barcelona).

Llegiu-ne més: Barcelona: III Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat / La Independent / Notícies gènere

 

Barcelona: Cinquè Taller de Tesi CRIC / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 14 de setembre de 2017 12:54

 

Es publica el programa definitiu del Cinquè Taller de Tesi CRIC*, coordinat per Eva Puyuelo (ADHUC–UB) i Blanca Barreto (UB), i organitzat en col·laboració amb la línia de recerca Construcció i representació d'identitats culturals (CRIC) del programa de doctorat Estudis lingüístics, literaris i culturals i el Centre de recerca ADHUC.

Llegiu-ne més: Barcelona: Cinquè Taller de Tesi CRIC / La Independent / Notícies gènere