Notícies Breus

Barcelona: convocatòria manifestació contra la Justícia Patriarcal / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 21 de juny de 2018 17:42

L'Audiència de Navarra ha decretat llibertat provisional sota fiança de 6.000 euros pels membres de la Manada, que estan condemnats a nou anys de presó per abusos sexuals després d'haver violat una noia a les festes de San Fermín de Pamplona l'any 2016. Sortiran en llibertat en les pròximes hores.

El moviment feminista de Catalunya, convoca avui mateix a les 19h a la Plaça de Sant Jaume per dir: "Prou a la Justícia Patriarcal".

 

 

Mani contra la Manada

Llegiu-ne més: Barcelona: convocatòria manifestació contra la Justícia Patriarcal / La Independent / Notícies gènere

 

Catalunya: Visibilitat deficient / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Observatori de les Dones en els Mitjans Comunicació / La Independent dijous, 21 de juny de 2018 17:26

La celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ és un moment oportú per preguntar-nos sobre el grau de normalitat amb què, des dels mitjans de comunicació, es fan visibles les realitats d'aquests col·lectius i, especialment, per reflexionar sobre si s'ha creat o no un entorn comunicatiu i representacional que reveli les diferències i les desigualtats internes que existeixen.

Som visibles

 

Llegiu-ne més: Catalunya: Visibilitat deficient / La Independent / Notícies gènere

 

Catalunya: Gemma Lienas guanya el premi Sant Joan de novel.la amb l' obra "El fil invisible" / La Independent / Notícies gènere

Escrit per MMP. Redacció La Independent dijous, 21 de juny de 2018 17:11

L'obra "EL fil invisible" la podem classificar entre la recuperació històrica emmarcada en la vida d'una eminent científica, Rosalind Franklin i la de la pintora catalana Remedios Varo (Anglès 1908 - Mèxic, 1963), pintora surrealista i escriptora alhora interessada en temes de ciència, esoterisme i màgia i que va viure exiliada a França durant la guerra civil.

 

gemmalienas 012

 

Llegiu-ne més: Catalunya: Gemma Lienas guanya el premi Sant Joan de novel.la amb l' obra "El fil invisible" / La Independent / Notícies gènere

 

Catalunya: ESCA 2017: Les dones tenen comportaments més saludables que els homes però pitjor estat de salut.

Escrit per Redacció La Independent dijous, 21 de juny de 2018 15:31

La passada setmana l'ESCA va presentar un estudi on va revelar que 3 de cada 4 persones de 75 anys i més que viuen soles són dones i aquestes tenen més dependència i unes pitjors condicions de vida per recursos insuficients.

 

consellera salut

La consellera de Salut, Alba Vergés.

Llegiu-ne més: Catalunya: ESCA 2017: Les dones tenen comportaments més saludables que els homes però pitjor estat de salut.

 

Catalunya: #jotambeemmoc en el Dia Mundial de les Persones Refugiades / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 21 de juny de 2018 15:10

En un món on encara persisteixen les violències, la fam, les discriminacions, les desigualtats, les injustícies i els conflictes armats, milers de famílies i persones es veuen obligades a abandonar casa seva per garantir la seva dignitat i salvar les seves vides.

refugi@metgesdelmóncat

Llegiu-ne més: Catalunya: #jotambeemmoc en el Dia Mundial de les Persones Refugiades / La Independent / Notícies gènere

 

Catalunya: Justícia crea App per orientar persones separades en assignació de menors / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per D.C. Redacció La Independent dijous, 21 de juny de 2018 13:18

L'aplicació és un instrument independent i objectiu per evitar que els conflictes entre els pares i mares perjudiquin els drets dels infants de fins a sis anys. L'eina ha estat dissenyada per professionals de la psicologia i del treball social dels jutjats de família i es pot descarregar gratuïtament per a sistemes Android i, properament, iOS.

 

 

App para parejas separadas y los menores

Menú principal de l'app EATAF-ORIENTA

Llegiu-ne més: Catalunya: Justícia crea App per orientar persones separades en assignació de menors / La Independent / Notícies Gènere

 

Catalunya: Recomanacions per a l'abordatge d'agressions sexistes i de violències sexuals en espais públics / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per D.C. Redacció La Independent dijous, 21 de juny de 2018 13:02

La presidenta de l'ICD, Núria Balada va presentar les recomanacions per a l'abordatge d'agressions sexistes i de violències sexuals en espais públics d'oci i festius de les Terres de l'Ebre.

 

 

Presidenta del ICD 

 

 

Llegiu-ne més: Catalunya: Recomanacions per a l'abordatge d'agressions sexistes i de violències sexuals en espais públics / La Independent / Notícies Gènere