Teatre - Arts Escèniques

Llibert

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Andreu Solsona, actor i gestor cultural dijous, 28 de novembre de 2013 19:22

  teatre llibert

 

Hi ha qüestions que no volem plantejar-nos. El drama arriba quan la vida ens hi enfronta amb tota la cruesa i urgència. Per fortuna el teatre pot ser-nos útil per plantejar-nos alguns temes sense necessitar de patir-los en primera persona. Sense la urgència de viure una tragèdia en carn pròpia.

Llegiu-ne més: Llibert

   

15 anys de Glòria i Lluita. Projecte Vaca

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Amada Santos. Text i fotos. La Independent dijous, 7 de novembre de 2013 01:25

Projecte Vaca (PV), va celebrar el 5 de novembre a la sala  Luz de Gas, 15 anys de Glòria i Lluita, en un llarg recorregut per diferents etapes i escenaris.

Va ser a través d'una invitació massiva a les seves amigues que al llarg d'aquests anys les han acompanyat en la seva trajectoria.

 

DSC 0056

Las Vacas

Llegiu-ne més: 15 anys de Glòria i Lluita. Projecte Vaca

   

Carme Portaceli a la 4a. Tertulia Salambó

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Leonor Sedó. Text i fotos. 39 y más. dimecres, 19 de juny de 2013 14:04

Carme Portacelli, directora de teatre i Premi Max al millor autor- autora teatral en català per Fairy (2008), ha protagonitzat la 4ª Tertulia Salambó, organitzada per l'Observatori Cultural de Gènere. Han presentat a Portacelli, Mª Àngels Cabré i Marta Figueras, delegada a Catalunya de la Asociación de Mujeres Cineastas y Medios Audiovisuales (CIMA).


salambo4

Llegiu-ne més: Carme Portaceli a la 4a. Tertulia Salambó

   

4a. TERTÚLIA SALAMBÓ AMB CARME PORTACELI: DONES EN EL TEATRE. MOLT SOROLL PER NO RES /La Independent/Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Ma. Àngels Cabré, escriptora. OCG divendres, 7 de juny de 2013 16:25

Tanquem aquest curs amb la darrera Tertúlia Salambó* de la temporada, amb ganes de seguir establint diàlegs fructífers amb dones destacades en cadascun dels seus àmbits. Perquè des de CIMA (Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals) i des de l'Observatori Cultural de Gènere (OCG), tenim el convenciment que només posant en comú les experiències de les dones professionals acabarem per obtenir una radiografia fidedigna de la nostra realitat, encara més androcèntrica que a simple vista sembla, i cal dir que ho sembla molt; són temps de suposada igualtat legal, però amb una bretxa salarial entre homes i dones del 20%.

carme_Portaceli_elespectadorvenezolano.blogspot.com 

Carme Portaceli (www.elespectadorvenezolano.blogspot.com)

 

Llegiu-ne més: 4a. TERTÚLIA SALAMBÓ AMB CARME PORTACELI: DONES EN EL TEATRE. MOLT SOROLL PER NO RES /La Independent/Notícies gènere

   

2a. Trobada Solidària de Dones Pallasses. València 2013

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Isabel Franc, escriptora dimarts, 28 de maig de 2013 20:25

Quan Pepa Plana, ara fa uns quants anys, va presentar a les autoritats catalanes i competents el projecte d'organitzar un festival internacional de pallasses, aquestes serioses figures es van esgarrifar. Dones? Pallasses? Això és molt minoritari!!, declararen. Va ser a Andorra on van veure que la idea tenia la seva gràcia (mai millor dit) i des de la primera edició l'any 2001, fins la darrera el 2009 (amb periodicitat bianual), hi havia bufetades per a assistir com a públic, però sobre tot, per participar-hi.


2a.TSP_Valencia1

Llegiu-ne més: 2a. Trobada Solidària de Dones Pallasses. València 2013

   

La companyia Marlia Produccions representa Carmela, Lili, Amanda, finalista del Premi Unnim de Teatre 2013

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 15 de maig de 2013 20:02

Carmela_Lili_Amanda

L'obra es podrà veure el 17 de maig* a l'Auditori Teatre de Calldetenes

Marlia Produccions porta l'escenari de l'Auditori Teatre de Calldetenes (Osona) l'espectacle Carmela, Lili, Amanda, escollida com una de les cinc obres finalistes a endur-se el Premi Unnim de Teatre 2013.

Aquest espectacle teatral és la història de tres dones que durant el convuls segle XX van lluitar per deixar-nos un llegat, no sempre salvaguardat, com és la llibertat. Un viatge musical cap a les vides d'unes dones que van néixer i morir amb el segle XX, però que van aconseguir engendrar els valors de llibertat dels quals, a voltes, som irresponsables hereves i hereus.

Llegiu-ne més: La companyia Marlia Produccions representa Carmela, Lili, Amanda, finalista del Premi Unnim de Teatre 2013

   

Girona: Presentació de l'obra de teatre social "Harmattan"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per L.I. dijous, 14 de febrer de 2013 17:34

L'obra de teatre social "Harmattan" de la Companyia de teatre social Kilalia, es presenta a la sala La Planeta de Girona el proper dijous i divendres a les 21h.

 

La representació teatral va acompanyada d'un debat posterior amb el públic, per tal de reflexionar i dialogar entorn de les diferents temàtiques que "Harmattan" planteja.

"Harmattan" neix del compromís de la Associació gironina de Teatre Social Kilalia d'abordar i reflexionar sobre tot allò que passa quan persones procedents de diferents cultures comparteixen un mateix espai i interaccionen, i com en aquest context, els i les joves viuen la seva identitat.

El projecte es va començar a gestar l'any 2009, fent un treball de camp centrat a Salt i Santa Eugenia i que tenia com a objectiu conèixer la realitat i recollir informació de primera mà a través de entrevistes a persones i entitats.

Dos anys després, el dramaturg Ferran Joanmiquel i Pla va escriure "Harmattan" basant-se en aquest treball de recerca, i posteriorment la Companyia de teatre social Kilalia va iniciar la preparació de l'espectacle teatral.

S'ha creat un bloc que recull, entre d'altres coses, el debat que es va realitzar a Salt el dia de l'estrena de "Harmattan" el maig del 2012.

"Harmattan" és la història de la Zaida. Una noia que va néixer al Marroc, que ara estudia a la universitat, s'entrena per córrer cros, i viu en el barri perifèric de la Rampa amb la seva família.

"Harmattan" és la història d'una noia que vol guanyar-se un lloc en un futur incert i un espai hostil on la paraula autòcton marca la diferència.

L'associació de Teatre social Kilalia va néixer l'any 2006 i des de llavors ha realitzat diversos projectes, teatrals i formatius, a les comarques gironines sempre utilitzant el teatre, especialment el Teatre de l'Oprimit/da, com a eina per a la transformació social.

   

Terrassa: la companyia Malatesta presenta El secret de la partició

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per L.I. dimecres, 17 d'octubre de 2012 12:48


El Teatre Alegria de Terrassa acollirà la companyia Malatesta amb El secret de la partició, una comèdia de creació terrassenca en estat pur amb tocs d'humor negre sobre tres treballadores de circ. Serà el proper diumenge 21 d'octubre*

Tres treballadores d'un circ, l'ajudant de mag, la contorsionista i la dona del llançador de ganivets són les protagonistes d'un espectacle fresc i dinàmic esquitxat d'humor negre amb uns personatges, que davant l'adversitat, mai no perden l'ànim de salvar la pell, la cara i els ossos.

Aquestes tres dones (dues i mitja, per ser exactes), estiuegen en un hotel de la costa. Això no tindria res d'estrany si no fos perquè hi estiuegen en ple hivern. Unes vacances pagades que les desconcerten.

Llegiu-ne més: Terrassa: la companyia Malatesta presenta El secret de la partició

   

Granollers: Estrena de la creació musical LANDRYS, LAUNDRY DE LADIES

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per L.I. dimarts, 25 de setembre de 2012 00:00

Desde divendres 28 de setembre de 2012 fins diumenge 30 de setembre de 2012 (mireu agenda La Independent) es podrà veure al Teatre de Ponent de Granollers aquesta creació col·lectiva en col·laboració amb l'Institut del Teatre, amb direcció i dramatúrgia de Xavier Martínez, ajudant de direcció i dramatúrgia: Marc Chornet i interpretada per Laura Pau, Mònica Portillo, Rosa Serra i Torrens, Sergi Sirvent Lucía Torres Lara.

En una bugaderia especial, en un lloc especial, en un món especial, neix la Lucy, la lady que neix, enmig de rentadores, màquines de cosir, tints i ordres de control. La lady, empesa per les companyes de feina, creix i intenta adaptar-se al medi que l'ha fet néixer sota la constant presència del més enllà en tot moment, de la dona. La dona Lady que l'ha fet néixer.

La Lucy lluita per fer-se un lloc enmig d'aquest món, però ha nascut amb la presència de l'ombra fosca darrere l'esquena i es converteix en una víctima més de Landrys. La Lucy és enganyada i maltractada fins al punt de veure's portada al precipici sense adonar-se'n, mentre l’acompanyen de la mà, amb cançons, amb amor, però, de cop, llençada al buit, llençada als voltors que, sota l'aspecte de lady, emergeixen de l'interior de les màquines: elles.
   

Séxulas ... Qui diu que el sexe és només amb amor?

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per T.G. Redacció La Independent dimecres, 30 de maig de 2012 00:00


Tots els divendres des de l'1 de juny i a les onze de la nit, Abrapalabra Teatre presenta a Cincómonos Espai D'Art a Barcelona una nova proposta escènica. Fa quatre mesos Noelia Lleixà i Nathalia Paolini van gestar-ne la idea, després de mesos de lectura de literatura eròtica i d' una tria, arriba ara Sexulas amb la idea que es converteixi en un espectacle nou a cada temporada.

Aquesta obra, barreja de teatre, literatura i poesia, parla sense embuts del mite de la sexualitat femenina.

En un Ring de boxa, els personatges prenen vida, comença la lluita cos a cos, els rounds se succeeixen un darrere l'altre desvetllant una sexualitat de vegades descarnada, transgressora, de vegades poètica. La dona subjecte té la paraula, explora, demana, desitja, posseeix, crida i reclama el seu dret a sentir plaer.

Llegiu-ne més: Séxulas ... Qui diu que el sexe és només amb amor?

   

Festival de Pallasses:la conquesta de l'humor amb A

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Isabel Franc, escriptora. Taller Litles / La Independent dimecres, 23 de maig de 2012 19:53

Organitzat per La Casa de la Dona de València, el passat cap de setmana va tenir lloc el festival Payasas con A. o el que és el mateix, la I Trobada solidària de Dones Pallasses de la que cal destacar l'extraordinària organització, un cartell de luxe i una assistència massiva.

payasse

Llegiu-ne més

   

Cuba: Dramaturgia en femení

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Redacció SEMLAC / La Independent dilluns, 14 de maig de 2012 09:41

Qüestionar des de les taules dels prejudicis que sustenten la subordinació femenina ha estat un dels propòsits de Fàtima Patterson, dramaturga i directora del grup Macubá, radicat a Santiago de Cuba, a més de 900 quilòmetres de l'Havana.

Iniciación en Blanco y negro per a dones sense color, la seva més recent posada en escena, actualment en cartellera a la capital cubana, en el marc del festival Mayo Teatral, evidència la barreja de discriminacions, violències i rebel · lies sobre les quals s'ha fundat la història de les dones en el context del Carib.

Llegiu-ne més: Cuba: Dramaturgia en femení

   

Espectacles, col·loquis i tallers de PROJECTE VACA

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per L.I dilluns, 14 de maig de 2012 08:44

 

TRAILER


 El Taller de composició d'històries teatrals per a dones forma part d'un cicle d'espectacles (cada segon divendres de cada mes), col·loquis i tallers que Projecte VACA organitza al CCDF Bonnemaisón ( mireu Agenda La Independent per calendari i inscripcions)

L'objectiu d'aquest taller és donar eines a partir de jocs teatrals, improvisacions que parteixen del moviment, la paraula, l'objecte, el so, per compondre des de l'individu i el col·lectiu.

   

Terrassa: El CAET presenta al Teatre Alegria l’estrena de 180º de cia La Virgueria

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per L.I. dimecres, 28 de març de 2012 20:33

El CAET continua apostant pels nous llenguatges escènics

El CAET- Centre d’arts escèniques de Terrassa, un centre que recolza les noves tendències artístiques i continua apostant per la creació de risc

cel

 

Com a coproductora,  el CAET presenta l’estrena de 180º de la companyia La Virgueria (Aleix Fauró i Isis Martín), obra que aborda la reinserció, els efectes de la privació de la llibertat i el fet de tornar a començar ( estrena el 31 de març i Residència del 26 al 30 de març al Teatre Alegria).

Llegiu-ne més

   

8 de març: passis especials i gratuïts de SUBTERRÀNIES (passis 9, 10 i 11 de març)

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per L.I. dimecres, 7 de març de 2012 14:08

En motiu del Dia Internacional de la Dona, presentem novament SUBTERRÀNIES, Sobreviure entre bombes, al Muhba-Refugi 307 (C.Nou de la Rambla, 169- Barcelona) els propers dies:

-Divendres   9 de març - 21h.
-Dissabte   10 de març - 17h. i 21h.
-Diumenge 11 de març - 17h.

Són passis especials i gratuïts i només heu de confirmar la vostra assistència a:

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

S U B T E R R A N I E S

SOBREVIURE ENTRE BOMBES

us convida dins el marc del Dia Internacional de la Dona  a reviure les històries de la nostra història, en una Catalunya en guerra, en un temps de penúria, a descobrir, en les veus de les dones, el dia a dia d'una població que lluita soterrada. Memòria viva d'una generació emblema de ressistència i superació davant la barbàrie... mares, àvies, filles... dones en definitiva, urdint a cop de pala l'esperança.

Us hi esperem els propers

divendres 9 (21h), dissabte 10 (17 i 21h) i diumenge 11 (17h)

al MUHBA-Refugi 307, c/Nou de la Rambla 169, Barcelona

imprescindible confirmació prèvia a

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

http://subterranies.wordpress.com

@Subterranies

Subterrànies sobreviure entre bombes

març

2012

   

Terrassa: Les dones són les protagonistes al CAET

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per L.I dilluns, 16 de gener de 2012 14:51

image002 El nom de la protagonista dóna títol a la propera obra que es veurà al Teatre Alegria: Molly  Sweeney. Després el Principal oferirà el treball de quatre autores, una directora i quatre actrius amb una visió fresca, dinàmica i, per què no dir-ho, femenina de la crisi que ens ha tocat viure.


moll2

   Data: Diumenge 29 de gener


Hora: 18h


Lloc: Teatre Alegria

(c/ Gaudí, 15)

 

 

Llegiu-ne més: Terrassa: Les dones són les protagonistes al CAET

   

Alicia en Color Blau en escèna el 25N

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Diva Criado, Fotos: Amada Santos dijous, 1 de desembre de 2011 18:29

 

“Un dia la bombolla havia d'explotar i el seu nom va ser l'exili....Viatges… viatges, i trobes el teu foc interior” Un dels apartis de l'obra de Catalina Carmona, Alicia en Color blau.

El passat 25 de novembre, amb motiu de la celebració del dia internacional contra la violència de gènere, Catalina Carmona, amb la participació de la i els performers Giovanna Lacorazza, Pablo Bravo i Teodoro Evangeloudis, la escenògrafa: Sabrina Valle i la maquilladora, Marianna Espa va presentar la seva obra inèdita Alicia en Color Blau.

Llegiu-ne més: Alicia en Color Blau en escèna el 25N

   

Notícies teatrals amb Àurea Màrquez i l’obra “La Maternitat d’Elna”, al SAT

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Esther Molas dimecres, 16 de novembre de 2011 14:17

L'actriu Àurea Màrquez ha rebut el XXXVIII Premi d’interpretació Memorial Margarida Xirgu 2010-2011 per la seva interpretació a Pedra de tartera, que atorga la Peña Teatral Carlos Lemos i que reconeix la millor interpretació femenina de la temporada teatral de Barcelona.

 

aurea_ok

Llegiu-ne més: Notícies teatrals amb Àurea Màrquez i l’obra “La Maternitat d’Elna”, al SAT

   

Comença l’11a Mostra de creadores escèniques

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Esther Molas dijous, 3 de novembre de 2011 12:00

Fins el 30 de novembre podrem gaudir de les diverses propostes artístiques que s’apleguen en el Festival Novembre Vaca’11: exposicions fotogràfiques, cabaret clown, teatre, actuacions de pallasses, visites guiades teatralitzades per la Barcelona de la guerra, etc.

En aquesta 11a edició, les vaques continuen pasturant les propostes artístiques tot i les retallades econòmiques, com a bones lluitadores i rumiadores que són segueixen apostant per fer un recorregut per diferents gèneres artístics en diversos espais escènics com l’espai Bonnemaison, Freedonia, Inusual Project, el Cafè de les Delícies i en d’altres espais no convencionals de la ciutat de Barcelona com el refugi antiaeri 307. Aquest any també estaran presents a les terres de Lleida.

L’associació Projecte Vaca es va constituir l’any 1998 amb la voluntat d'aglutinar totes aquelles dones que intervenen de forma creativa en les arts escèniques i així portar a terme una tasca d'investigació i d'experimentació en l'àmbit de la creació. Totes les sòcies de Projecte Vaca són professionals en actiu en el panorama teatral català.

 

   

Teatre i literatura amb Espert i Batallé

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Esther Molas dilluns, 3 d'octubre de 2011 18:22

Aquests dies podem gaudir de dues obres artístiques com són l'obra teatral La violación de Lucrecia, amb Núria Espert (L'Hospitalet de Llobregat, 1935), i el llibre de relats El límit exacte dels nostres cossos, de la periodista i escriptora Iolanda Batallé.

a_espert_ok

Llegiu-ne més: Teatre i literatura amb Espert i Batallé

   

ABRAPALABRA, el teatre intercultural que també vol recollir les veus de les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per Tona Gusi . Text i fotos dijous, 29 de setembre de 2011 11:25

 

Divorciadas, evangèlicas y vegetarianas i Cabaret Bolero. Dues obres, fruit de la interacció de gent del teatre de Veneçuela i de Catalunya, on elles són les estrelles.

grup2

L’agrupació ABRAPALABRA va néixer el 2003 amb una proposta basada en la dicotomia present entre la representació i l’objecte representat com a punt de partida per a l’apropament de l’ofici d’actuar, ens explica Rafael Álvarez, el seu productor.

Ell i la directora Nathalia Paolini, atenen a La Independent i em faciliten una visita a l’assaig de l’obra que estrenen just aquest 30 de setembre a Cincómonos, la ja reconeguda sala teatral i espai d’art del carrer Consell de Cent de Barcelona. Estan d’acord que les dues obres que estan assejant, encara que estiguin escrites per dramaturgs, s’hi parla de la llibertat de les dones i dels mites del masclisme.

 

 

Llegiu-ne més: ABRAPALABRA, el teatre intercultural que també vol recollir les veus de les dones

   

10 anys de Creació Teatral Femenina: NOVEMBRE VACA

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Teatre - Arts Escèniques

Escrit per L.F. Redacció La Independent / Fotos: Novembre Vaca dimarts, 9 de novembre de 2010 13:27

 

El col·lectiu de dones creadores escèniques Projecte Vaca està celebrant enguany el desè aniversari de la seva Mostra anual Novembre Vaca. En aquests deu anys de festival, Projecte Vaca ha vist com la seva incidència dins el panorama teatral del país anava creixent, però encara és aviat per dir que la dona ha aconseguit la igualtat d'oportunitats en aquest sector i que ha pogut assolir llocs de responsabilitat.

Llegiu-ne més: 10 anys de Creació Teatral Femenina: NOVEMBRE VACA

   

Pàgina 2 de 2