Male violence

Protocol d’actuació davant dels feminicidis

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció La Independent Thursday, 14 October 2021 11:30

There are no translations available.

 

92ef2887-ac08-4c3b-8f8b-bd343a2a663b

Consellera Tània Verge, president Pere Aragonés i secretària igualtat Montse Pineda. Foto: govern.cat. Autor: Jordi Bedmar

 

El Govern ha presentat el Protocol d’actuació davant dels feminicidis, que millora la coordinació institucional i identifica situacions revictimitzants i de violència institucional en els processos de denúncia.

 

Read more: Protocol d’actuació davant dels feminicidis

   

Catalunya: III Edició de les Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció La Independent Monday, 20 September 2021 17:58

There are no translations available.

Medicusmundi mediterrània organitza els dies 22 i 23 de setembre d'enguany la III Edició de les Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut, en aquesta ocasió on-line, per debatre el paper dels mitjans de comunicació en el tractament i solució d'aquest problema global.

 

logo 460x230 cat 2

Read more: Catalunya: III Edició de les Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut / La Independent / Notícies gènere

   

Violència vicària, el maltractament més cruel a les dones

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Marisa Kohan. KaosenlaRed / La Independent Tuesday, 15 June 2021 13:44

There are no translations available.

  

 kAOS

 

La utilització de les criatures per continuar la violència que s'exerceix cap a les exparelles és una de les formes més extremes de violència masclista.

Read more: Violència vicària, el maltractament més cruel a les dones

   

Catalunya: augmenten les trucades al servei a dones en situació de violència masclista / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció La Independent Thursday, 08 April 2021 15:32

There are no translations available.

Coincidint amb el fet que Rocio Carrasco va  explicar a una TV estatal la violència masclista que ha viscut, les trucades al servei 900 900 120 d'atenció a dones en situació de violència masclista han augmentat un 61% la quarta setmana del mes de març respecte a la setmana anterior, fins a un total de 2.725 trucades.

 tfn contra violència masclista

 

Read more: Catalunya: augmenten les trucades al servei a dones en situació de violència masclista / La Independent / Notícies gènere

   

Estat Español: El Grevio insta el Govern a ampliar l'espectre de les considerades violències masclistes / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció AmecoPress / La Independent Wednesday, 27 January 2021 17:53

There are no translations available.

 

L'informe realitzat pel concili internacional conté nombroses recomanacions per a la conquesta de drets de les víctimes d'aquestes. El Grup d'Experts en la Lluita contra la Violència cap a les Dones i la Violència Domèstica (GREVIO) publica, el passat 25 de novembre, el seu primer informe sobre l'avaluació de les mesures materialitzades en el Conveni d'Istanbul.

 

 

Breve grevio 1

Read more: Estat Español: El Grevio insta el Govern a ampliar l'espectre de les considerades violències masclistes / La Independent / Notícies Gènere

   

Internacional: 'Istanbul Ombra' demana al govern un pla per aplicar les pautes del Consell d'Europa / La Independent / Noticícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció AmecoPress / La Independent Monday, 30 November 2020 21:18

There are no translations available.

 

En el context del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, CEDAW-Istanbul-Beijing Ombra exigeix - en un informe realitzat- major implicació amb les recomanacions del Comitè GREVIO del Consell d'Europa sobre les polítiques dirigides a aquesta causa, mitjançant el Conveni d'Istanbul.

 

 

Estambul Sombra foto

  

Read more: Internacional: 'Istanbul Ombra' demana al govern un pla per aplicar les pautes del Consell d'Europa / La Independent / Noticícies Gènere

   

FGC promou la tolerància zero contra els comportaments d'assetjament al transport públic

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Nota Premsa govern.cat / Redacció La Independent Wednesday, 25 November 2020 18:39

There are no translations available.

No assetjament FGC 1

La campanya 'Tolerància 0' vol posar de relleu actituds que encara que no ho semblin són assetjament, com el contacte físic innecessari, les mirades incòmodes i els comentaris sexistes.

El personal de FGC rep formació per aprendre a identificar situacions abusives i saber com actuar i atendre les persones que hagin patit violència masclista.

Read more: FGC promou la tolerància zero contra els comportaments d'assetjament al transport públic

   

La Diputació de Barcelona i TMB impulsen un pla de prevenció de l'assetjament sexual a les xarxes de metro i autobús

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Nota de premsa Diba / Redacció La Independent Wednesday, 25 November 2020 17:36

There are no translations available.

Pla TMB

 

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i la Diputació de Barcelona han presentat aquest matí el document de base del pla de prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe a les xarxes de metro i autobús. L'acte a l'estació de metro de Diagonal aquest 24 de novembre i ha comptat amb la presència de la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, i la diputada de l'Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret.

Aquest pla de prevenció conté el marc normatiu, un recull de recomanacions, una proposta de procediment intern i un decàleg a qualsevol comportament que impliqui assetjament sexual o per raó de sexe a les xarxes de metro i autobús. Es desenvoluparà a través d'un procés participatiu amb el teixit associatiu de dones a través de l'àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona.

Així, la presidenta de TMB, Rosa Alarcón ha afirmat que es tracta "d'un pla innovador i pioner, ja que des de TMB mostrem el ferm compromís per la plena seguretat del col·lectiu femení, a més serà un protocol acordat i anirem de la mà de la Diputació de Barcelona, el participarem amb les entitats de dones perquè facin les aportacions que calguin i que enriqueixin encara més la iniciativa".

La diputada Lluïsa Moret ha destacat d'aquest "protocol pioner", que "a la província de Barcelona tenim 11 municipis que també es beneficien de la xarxa TMB als quals ens dirigim també" i que "iniciatives com aquesta contribueixen a eradicar el concepte 'geografia de la por', en referència a l'autocensura que s'imposen les dones a l'hora de circular per l'espai públic, així com limitacions que fan esment als horaris, la vestimenta, les actituds, etc. i que comporten a les dones autolimitar-se en l'exercici de les seves llibertats".

 

Dades sobre Dones i assetjament al transport

Un de cada 5 casos d'assetjament en llocs públics passa al transport

Segons l'enquesta de mobilitat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), el 60% de les persones que utilitzen la xarxa de transport públic són dones.

En l'última enquesta de violència masclista de la regidoria de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament, les dones que han estat víctimes de violència masclista assenyalen l'esfera pública com l'escenari més habitual de l'assetjament sexual, i entre els espais públics, el transport figura en primer lloc, amb el 21,6% dels casos.

Davant aquestes dades, el document se centra en l'assetjament sexual no previst al Codi Penal però constitutiu d'infracció administrativa (comportaments verbals, no verbals i/o físics d'índole sexual, o un  incident summament ofensiu).

 

Propostes a implementar als transports de TMB

Entre elles destaquen al metro: auditories de gènere, funcionalitats a les aplicacions mòbils corporatives;  canal específic; accions formatives i informatives; incrementar la presència d'agents de seguretat i presència policial, sistema de videovigilància específic dins dels combois, millorar la il·luminació de vestíbuls, andanes i passadissos.

I pel que fa al bus: incrementar els agents de seguretat i autoritats policials i el sistema de videovigilància específic; establir un sistema de parades a demanda en rutes d'autobusos d'àrees perifèriques i assegurar la visibilitat a les marquesines de les parades.

El pla també proposa un protocol d'actuació entre els diferents responsables davant d'un incident de caràcter sexual o de gènere que es pugui produir a les xarxes de metro i bus.

Finalment, el document resumeix en un decàleg la voluntat de la companyia d'eradicar i prevenir l'assetjament:

TMB manifesta el seu ferm compromís per la igualtat real i efectiva entre homes i dones.
TMB s'obliga a promoure un comportament respectuós i tranquil a les xarxes de transport públic, fomentant una convivència pacífica entre les persones usuàries, independentment del seu sexe.
TMB es compromet a adoptar les mesures adequades per evitar qualsevol forma de discriminació per raó de sexe sobre les persones usuàries de les seves xarxes de transport.
TMB declara el seu absolut rebuig envers qualsevol comportament contrari a la llibertat, la dignitat i la integritat física i psíquica de les persones usuàries, així com de qualsevol altra persona vinculada a les xarxes de transport públic.
TMB confirma la seva intenció de seguir desenvolupant accions de sensibilització i conscienciació per combatre qualsevol manifestació ofensiva envers el sexe de les persones durant l'experiència de viatge.
TMB expressa la seva contundent desaprovació de gestos, mirades i insinuacions de forma lasciva o intimidatòria entre persones usuàries del metro o dels autobusos, amb independència del seu aspecte físic o vestimenta.
TMB aposta per l'escolta activa de totes aquelles dones que se sentin assetjades sexualment o per raó del seu sexe, així com d'aquelles que tinguin indicis d'aquest tipus de conductes no desitjades.
TMB referma la seva voluntat de seguir reforçant les accions preventives i d'abordatge de l'assetjament sexual i per raó de sexe per protegir les dones usuàries de les xarxes de metro i autobusos.
TMB explicita la seva voluntat per treballar conjuntament amb els agents i autoritats competents per a l'elaboració d'un protocol d'actuació contra l'assetjament sexual i per raó de sexe, a fi d'assegurar que les xarxes de transport públic siguin entorns de mobilitat segurs, respectuosos i confortables per a totes les persones.
TMB assumeix la responsabilitat de donar a conèixer per totes les vies possibles el contingut d'aquest document i la seva finalitat.

   

25 recomanacions per un periodisme no sexista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by CPC / LaIndependent Wednesday, 25 November 2020 16:49

There are no translations available.

fulleto-recomanacions-genere-cat-v3-pages-jpg-0001

El Col·legi de Periodistes de Catalunya col·labora amb el Consell de la Informació de Catalunya i l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya en la complementació del Codi Deontològic amb 25 recomanacions sobre el tractament de la violència masclista a la pràctica professional.

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC), en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, ha publicat un document de recomanacions sobre el tractament de la violència masclista a la pràctica professional coincidint amb el 25N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

La pandèmia que estem vivint amenaça amb malmetre el que generacions de feministes han aconseguit després d'aferrissades lluites. És per això que s'incorpora al Codi Deontològic una llista de 25 recomanacions per tal que es tinguin sempre en compte en l'exercici professional, estructurades en tres apartats diferenciats: la presència de les dones en els mitjans, la cobertura sobre violència masclista i dones periodistes als mitjans.

Representar les dones per la seva pròpia vàlua i no per la seva condició femenina; erradicar el llenguatge sexista; garantir una presència equitativa de dones i homes en les redaccions dels mitjans i en els equips de treball o exigir la presència real i efectiva de dones en llocs de direcció són alguns dels articles reflectits al document de recomanacions.

Aquestes recomanacions pretenen afegir-se a les ja existents i reafirmar-les, i com a entitats col·laboradores del projecte figuren el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Amb aquests 25 punts s'amplia el criteri 12 del Codi Deontològic que demana respectar la dignitat de les persones i la seva integritat física i moral tot dient que no es pot discriminar cap persona degut a la seva condició sexual i evitar expressions vexatòries que puguin incitar a l'odi i a l'ús de la violència donat que els i les periodistes han de ser especialment sensibles a la diversitat i actuar amb sentit de justícia i respecte a les persones i grups afectats.

 

Documents relacionats
PDF icon Recomanacions per un periodisme no sexista i el tractament de la violència masclista

   

NGO CSW/NY November Monthly Meeting

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció La Independent Wednesday, 25 November 2020 13:02

NGO CSW NY 25N

November Monthly Meeting on COVID-19 and ending violence against women. The event highlighted the situation of violence against women during the COVID-19 pandemic and domestic violence. View the program with more information and speakers' bios.

If you missed it, you can watch the recording on Youtube now. Download the chat here.

Relevant resources shared during meeting:


Violence Against Women in Politics Expert paper prepared by: Dr. Dubravka Šimonovi?, UN Special Rapporteur on violence against women, its causes and consequences
Information on the Special Rapporteur on violence against women, its causes and consequences, with links to her statements and articles
ILO Convention 189: Domestic Workers Convention, 2011
Domestic Abuse and COVID-19: How Churches Can Respond (Available in Arabic, English, French, Kiswahili, Spanish and Portuguese)
CEDAW General Recommendations
ATOP MeaningfulWorld weekly support groups
Addressing the Increase of Domestic Violence and Abuse During the COVID-19 Pandemic: A Need for Empathy, Care, and Social Equity in Collaborative Planning and Responses

   

25N: Ni una más. Jaén.

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció La Independent Tuesday, 24 November 2020 20:22

There are no translations available.

 

 

Publicuidad

   

Devant les Violències Masclistes, Justícia FEMINISTA

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció la Independent Thursday, 19 November 2020 21:36

There are no translations available.

 

Cadena Feminista

Des de Novembre Feminista i Ca la Dona amb el suport de moltes i diverses organitzacions feministes FEM UNA CRIDA A PARTICIPAR en la CADENA FEMINISTA del 22 de Novembre a les 12 hores.


“DAVANT LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, JUSTÍCIA FEMINISTA

TOTES JUNTES, DIVERSES, VIVES I REBELS”


RESERVEU-VOS LA DATA. Aviat facilitarem informació per afegir-se als trams de la cadena feminista. Podeu participar activament en l’organització de la cadena, fent difusió de tots els materials que publicarem en xarxes, i sobre tot anant el 22 de novembre a un dels trams de la cadena.


Que la COVID, no ens ho impedeixi. Amb totes les mesures de seguretat.

SORTIM ALS CARRERS¡¡


LA CADENA FEMINISTA permet una mobilització amb seguretat per les distàncies, el poc nivell de concentració de persones que cal i que està pensada perquè es pugui participar a prop de casa.


La pandèmia de la COVID-19 amb situacions de confinament ha posat en evidència, de manera dràstica, la persistència de les violències masclistes i malauradament s’ha fet evident la insuficiència de mesures per part de les polítiques públiques i també una manca de suports socials i comunitaris. Han estat les associacions i col·lectius feministes locals que han divulgat recursos i serveis a través de les seves xarxes socials, i han remarcat la importància de mantenir les xarxes i el contacte amb amigues i familiars per a poder sentir-se cuidades i més segures. 


Ara, més que mai, la sororitat feminista és la resposta, volem que sigui una acció molt participativa i reivindicativa. Per tant, cal visibilitzar que la nostra lluita continua i que seguirem organitzant-nos davant les violències masclistes.


HI SEREM TOTES. Vivim als barris, als pobles i a les ciutats, les nostres edats són totes i ens sabem lesbianes, trans, bisexuals, inter, queer, hetero… Treballem en àmbits laborals diversos i en el de les cures, estem a l’atur, en ERTO, estudiem. Som paies, gitanes, dones amb diversitat funcional, hem nascut aquí, som racialitzades, som migrades, no estem “regularitzades”. Som les que no hi són: som les assassinades, som les preses, som les que es van quedar al mar, som les que es van quedar a les fronteres.

Som TOTES, DONES, LESBIANES I TRANS.


#JoSiEtCrec
#JoVaig22N
#CADENAFEMINISTA
#ProuViolènciesMasclistes


Si vols formar part activa de l’organització de la cadena escriu a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

 

Instagram-25N-2020-2020.11

 

 

 

   

L'Onu ha llançat la campanya Uneix-te

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by A.S. Redacció La Independent Thursday, 19 November 2020 16:34

There are no translations available.

 

 

Onu

 

L'Onu ha llançat la campanya "Uneix-te" per posar fi a la violència contra les dones, que es farà des d'ara fins l'any 2030.

Read more: L'Onu ha llançat la campanya Uneix-te

   

II Congrés Internacional per a l'Erradicació de les Violències Masclistes

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció La Independent Wednesday, 18 November 2020 23:45

There are no translations available.

   

Congreso ICD

 

La segona edició del Congrés Internacional per a l'Erradicació de les Violències Masclistes organitzat per l'Institut Català de les Dones va tindre lloc de forma virtual els dies 26, 27 i 28 d'octubre de 2020.

Read more: II Congrés Internacional per a l'Erradicació de les Violències Masclistes

   

Especial 25N 2020: Omplim la cadena feminista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció La Independent Wednesday, 18 November 2020 18:58

There are no translations available.

La Xarxa Feminista convoca a l'Acció participativa Omplim la #CadenaFeminista22N, que es farà a Barcelona, Santa Perpetua de Mogoda i Arenys de Mar.

També hi ha convocada una cassolada el 25N, Dia Internacional contra les violències vers les Dones.

 

Justicia Feminista

 Manifiesto 25N

ESPECIAL 25N 2020 LA INDEPENDENT

Manifestos

Actes

Articles i altres

Un conte de Maria Àngels Viladot: La venjança imaginària també serveix 

Read more: Especial 25N 2020: Omplim la cadena feminista

   

Gran participació en el XVI Fòrum contra les violències

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Julia L. Tremols. Món Comunicació / La Independent Wednesday, 18 November 2020 17:35

There are no translations available.

 

alt

 

La pandèmia ha agreujat la situació de moltes dones. El coronavirus en aquesta època de globalització està sent mortífer per a la humanitat, el sistema econòmic i polític. Tot el planeta té l'economia en caiguda lliure.

Read more: Gran participació en el XVI Fòrum contra les violències

   

"Els múltiples estereotips i mites cap a les dones estan molt integrats dins l’imaginari social"

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Alícia Oliver. La Independent Wednesday, 18 November 2020 16:26

There are no translations available.

M.Vila1

Amb motiu del 25N parlem amb Montserrat Vilà Planas, presidenta de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere. 

Read more: "Els múltiples estereotips i mites cap a les dones estan molt integrats dins l’imaginari social"

   

Catalunya: L'ICD reforça l'assistència i protecció a les dones que pateixen violències masclistes en municipis de menys de 20 mil habitants / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by T.G. Redacció La Independent Wednesday, 21 October 2020 15:44

There are no translations available.

L'Institut Català de les Dones (ICD) ha creat una nova convocatòria d'ajuts de 700 mil € de suport als ens  locals de menys de 20 mil habitants per a la lluita contra les violències masclistes, reforçant l'atenció a les dones en el marc de la crisi per la COVID19. És un increment del 93,5%, havent-hi ara un 5.785.500 euros als ens locals per a la lluita contra les violències masclistes i per avançar en igualtat.

 

 

 

Read more: Catalunya: L'ICD reforça l'assistència i protecció a les dones que pateixen violències masclistes en municipis de menys de 20 mil habitants / La Independent / Notícies gènere

   

Catalunya: l' ICD reforça l’assistència i protecció a les dones que pateixen violències masclistes / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció La Independent Wednesday, 07 October 2020 00:00

There are no translations available.

L'Institut Català de les Dones, adscrit al departament de Presidència, ha obert una nova ordre de subvencions adreçada a reforçar la lluita contra les violències masclistes que duen a terme els municipis de menys de 20 mil habitants i garantir així l'atenció i la protecció a les dones de tot el territori en aquesta situació.

 

La Presidenta ICD

 

 

Read more: Catalunya: l' ICD reforça l’assistència i protecció a les dones que pateixen violències masclistes / La Independent / Notícies Gènere

   

Zero condemnes per denúncia falsa en violència de gènere el 2019 a l'Estat espanyol

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció AmecoPress / La Independent Monday, 21 September 2020 18:10

There are no translations available.

  

Cero condenas 2

L'any passat es van interposar 168.057 denúncies per violència de gènere, mentre que només es van incoar el juliol causes per denúncia falsa -totes encara en tràmit sense que s'hagi formulat l'escrit d'acusació.

Read more: Zero condemnes per denúncia falsa en violència de gènere el 2019 a l'Estat espanyol

   

Catalunya: dades actualitzades d'atenció a les dones en situació de violències masclistes durant la COVID-19 / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by T. G. Redacció La Independent Thursday, 28 May 2020 16:46

There are no translations available.

Increments de les trucades al servei permanent del 88% a l'abril i del 66% al maig

A l'inici del confinament, el Govern va reorganitzar els serveis d'atenció a dones en situació de violències masclistes per poder garantir-ne l'atenció malgrat les dificultats de mobilitat i d'atenció presencial.

 

Govern-violencia-masclista-confinament-Covid-19 2438766276 71292260 540x344

Read more: Catalunya: dades actualitzades d'atenció a les dones en situació de violències masclistes durant la COVID-19 / La Independent / Notícies gènere

   

Mexico: Sr. President nosaltres tenim altres dades: diuen feministes a AMLO / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redació SemMéxico / La Independent Monday, 11 May 2020 00:00

There are no translations available.

 

En una carta i vídeo expliquen que la violència contra les dones i nenes és més letal que el COVID 19.
Durant la contingència es van registrar més de 20 mil denúncies per violència masclista a la llar.

 

 

tenemos-otros-datos

  

Read more: Mexico: Sr. President nosaltres tenim altres dades: diuen feministes a AMLO / La Independent / Notícies Gènere

   

Confinament: més violència masclista i més desigualtat

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Teresa Carreras. La Independent Thursday, 23 April 2020 21:20

There are no translations available.

Lea Cornellana

Lea Cornellana "Teixit de dones" @teixit

El confinament fa que ni la desigualtat de gènere ni la violència masclista s'aturin. 

Read more: Confinament: més violència masclista i més desigualtat

   

Mèxic: 9 de cada 10 trucades al 911, són dones demanant auxili / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Elda Montiel. SemMéxico / La Independent Tuesday, 21 April 2020 00:00

There are no translations available.

El Consell Ciutadà per a la Seguretat i Justícia de la Ciutat de Mèxic va reportar que ha augmentat en un 120 per cent el nombre de les trucades que han rebut respecte al mes de març, de les quals nou de cada 10 són fetes per dones. 

 

 

911-1

 

 

Read more: Mèxic: 9 de cada 10 trucades al 911, són dones demanant auxili / La Independent / Notícies gènere

   

Catalunya: des que va començar el confinament 2.088 dones, en situació de violència masclista, han estat ateses pels serveis d'atenció / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció La Independent Thursday, 09 April 2020 15:35

There are no translations available.

Els serveis d'atenció a dones en situació de violència masclista de Treball, Afers Socials i Famílies han atès telemàticament a 2.088 dones (de les quals 119 han estat ateses per primera vegada)275 fills i filles de dones en situació de violència masclista (10 per primera vegada), i s'han realitzat 198 atencions d'urgència presencials. Ha estat des del 16 de març fins el 5 d'abril, durant aquest periode de  confinament.

  

Serveis-telefonics difu 555.jpg 191393041

Read more: Catalunya: des que va començar el confinament 2.088 dones, en situació de violència masclista, han estat ateses pels serveis d'atenció / La Independent / Notícies gènere

   

Buenos Aires. Argentina: #COVID19: Barba vermella contra la violència de gènere / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Norma Loto. SemMèxic / La Independent Thursday, 09 April 2020 10:42

There are no translations available.

 

Que el lloc més insegur per a les dones és la seva pròpia llar, és un fet comprovat i ben indicat i assenyalat per Mujeres de la Matria Latinamericana (MUMALA): "el 62% dels feminicidis dels últims 10 anys es van cometre en les llars de les mateixes víctimes o en els habitatges compartits amb l'agressor". 

 

Mexico castellano

 

Read more: Buenos Aires. Argentina: #COVID19: Barba vermella contra la violència de gènere / La Independent / Notícies Gènere

   

Catalunya: Fins quan les dones hauran d'exigir drets expecifics per salvar la vida / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Amada Santos. La Independent Thursday, 26 March 2020 19:35

There are no translations available.

Des de les associacions de dones, des de les xarxes socials, des de casa, les dones estan actives intentant que cap dona se senti sola, o se senti amenaçada. En aquests temps d'una tremenda gravetat on s'està prioritzant combatre la pandèmia del coronavirus, no es pot oblidar un altre perill, concretament per al col·lectiu femení.

  

Radicalmente

 

   

Read more: Catalunya: Fins quan les dones hauran d'exigir drets expecifics per salvar la vida / La Independent / Notícies Gènere

   

El maresme: "Teixit de dones, Mataró" contra les violències masclistes durant la pandèmia / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Teresa Carreras. La Independent Thursday, 26 March 2020 15:16

There are no translations available.

La Plataforma d'entitats, "Teixit de dones, Mataró" que lluiten per la igualtat i contra les violències masclistes han denunciat amb un vídeo - com cada 25 de cada mes, però en aquest cas ho han fet a les xarxes socials- que: el masclisme mata com un virus instal·lat i present a la nostra societat. Fins ara, a YouTube hi ha prop de 150 visionats i a Fb gairebé 300.

El seus hastags són:  #JoTambéEmQuedoACasa #Mataró

 

 

WhatsApp Image 2020-03-26 at 10.33.10

 

Read more: El maresme: "Teixit de dones, Mataró" contra les violències masclistes durant la pandèmia / La Independent / Notícies gènere

   

El Maresme i Xile: La veu de les xilenes en el plebiscit contitucional del 26-A / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Teresa Carreras. La Independent Thursday, 23 January 2020 18:35

There are no translations available.

Una seixantena de dones i homes van participar dissabte, 18 de gener, a l'acte polític comarcal "Un violador en tu camino" que es va organitzar de forma espontània davant l'edifici dels jutjats de Mataró. I tot és a punt per a una nova acció política contra les violències masclistes, aquest dissabte 25 de gener a les 19:30pm, davant l'ajuntament de Mataró, organitzada per la Plataforma "Teixit de Dones".

 

Cartell Mataro 25 1

 

Read more: El Maresme i Xile: La veu de les xilenes en el plebiscit contitucional del 26-A / La Independent / Notícies gènere

   

Catalunya: Les dones del Maresme contra els Feminicidies / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Teresa Carreras. La Independent Thursday, 09 January 2020 18:57

There are no translations available.

El feminicidi d'Esplugues ha encès totes les alarmes a Mataró i al Maresme. Dues convocatòries per aquest gener*.  Totes a denunciar quan ens trobem un violador en el nostre camí.

 

 Cartell mani Un violador

Read more: Catalunya: Les dones del Maresme contra els Feminicidies / La Independent / Notícies Gènere

   

Catalunya: Performance antimasclista a Sant Hilari Sacalm / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Julia López Tremols. Món Comunicació / La Independent Wednesday, 08 January 2020 18:48

There are no translations available.

La concentració tindrà lloc aquest diumenge 19 al migdia a la plaça del Doctor Gravalosa, però des de mitja hora abans es prepararà la coreografia per cantar: “Un violador en el teu camí”. Les organitzadores convoquen a participar-hi a totes les dones, que poden aprendre la lletra a la pàgina Web de l'Ajuntament .

 

alt

Read more: Catalunya: Performance antimasclista a Sant Hilari Sacalm / La Independent / Notícies gènere

   

Madrid: Neix una nova app per fer front a l'assetjament i les agressions LGTBIfóbicas / La Independent / Notícies gènere /

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció AmecoPress / La Independent Thursday, 19 December 2019 00:51

There are no translations available.

Ja està disponible, de moment només per a mòbils Android, la nova app Observatori madrileny contra la LGTBfòbia, que permet reportar a l'Observatori madrileny contra l'homofòbia, transfòbia i bifòbia de Arcópoli qualsevol agressió LGTBIfóbica, explicant el ha passat, la localització i que permet l'accés directe a el número de la policia o guàrdia civil i ofereix orientació legislativa. A més, compta amb un apartat on es comptabilitzen els incidents per així generar una visió global.

 

 

  observatorimadLGTBI

 

Read more: Madrid: Neix una nova app per fer front a l'assetjament i les agressions LGTBIfóbicas / La Independent / Notícies gènere /

   

Catalunya: Mitjans i erradicació de les violències masclistes / La Independent / Notícies de Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by A.O. R. Redacció La Independent Thursday, 12 December 2019 13:24

There are no translations available.

La Xarxa Europea de Dones Periodistes i El Diario Feminista estan realitzant l'estudi "Mitjans i erradicació de les violències masclistes", dins del Programa de prevenció, suport i lluita contra la violència masclista, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

mitjans i volència

Read more: Catalunya: Mitjans i erradicació de les violències masclistes / La Independent / Notícies de Gènere

   

25N: Dient prou a la violència masclista des dels municipis de Barcelona

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Elena Tarifa. La Independent Thursday, 28 November 2019 14:24

There are no translations available.

Bàners Campanya 25 N 300x250.png

El 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, ha estat un any més un altaveu per posar de manifest, denunciar i actuar vers aquesta greu xacra social.

Read more: 25N: Dient prou a la violència masclista des dels municipis de Barcelona

   

El projecte europeu Look Wide

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Redacció La Independent Thursday, 28 November 2019 14:05

There are no translations available.

 logo Surt

 

El proper 3 de desembre es portarà a terme la jornada de cloenda del projecte europeu Look Wide. Es tracta de repensar, en una mirada àmplia, les violències masclistes des de la diversitat sexual i de gènere. 

 

Read more: El projecte europeu Look Wide

   

Mèxic: Castració química a violadors, proposa senadora / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Lorena Vaniezcot. SemMexico / La Independent Monday, 11 November 2019 00:00

There are no translations available.

 

Castració química a violadors reincidents o serials, va proposar la senadora de Morena davant el ple del Senat, Maria  Soledad Luévano. Va considerar que és una manera de protegir "a la societat" i, en cas de sortir de presó, no tinguin possibilitats de cometre cap més agressió sexual.

   

 Maria-Soledad-Luevano-ok

     

Read more: Mèxic: Castració química a violadors, proposa senadora / La Independent / Notícies Gènere

   

Barcelona: XV Fòrum contra les Violències de Gènere, en la infància i l'adolescència / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by J.L.Tremols. Món Comunicació / La independent Tuesday, 22 October 2019 23:33

There are no translations available.

Ja estan les inscripcions obertes per a participar en Forum contra les Violències de Gènere que compleix 15 anys!.

 

alt

Read more: Barcelona: XV Fòrum contra les Violències de Gènere, en la infància i l'adolescència / La Independent / Notícies gènere

   

Madrid: Bindi, sensors intel·ligents per combatre la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by E. T. Redacció La Independent Monday, 07 October 2019 00:00

There are no translations available.

La Universitat Carlos III de Madrid, a través de l'equip investigador UC3M4Safety estan desenvolupant un dispositiu intel·ligent, BINDI, en forma de weareable, que és capaç de detectar automàticament l'indici de qualsevol tipus de violència o situació de risc en dones víctimes de violència de gènere per després enviar un avís als equips d'emergència corresponents.

                                     Bindi

Read more: Madrid: Bindi, sensors intel·ligents per combatre la violència masclista

   

Catalunya: mesures de conciliació per la mobilitat de les treballadores públiques víctimes de violència masclista. La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by T. G. Redacció La Independent Thursday, 12 September 2019 16:47

There are no translations available.


En el marc de la Mesa de Negociació dels Empleats Públics, el Govern ha aprovat ratificar les mesures de conciliació laboral i familiar per facilitar la mobilitat de les empleades públiques víctimes de violència masclista, que es van acordar a la mateixa Mesa del 24 de juliol. 

 

Read more: Catalunya: mesures de conciliació per la mobilitat de les treballadores públiques víctimes de violència masclista. La Independent / Notícies gènere

   

Barcelona: Manifestació nocturna.la nit és nostra i volem caminar tranquiles de dia i de nit

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence

Written by Amada Santos Thursday, 28 February 2019 13:54

There are no translations available.

 

 

Noche antorchas

 

Tornem a sortir a ocupar els carrers perquè la nit és nostra i volem caminar tranquiles de dia i de nit.
Quedem a l'avinguda Estatut amb c/Lisboa, Horta, 19'30.

Read more: Barcelona: Manifestació nocturna.la nit és nostra i volem caminar tranquiles de dia i de nit

   

Page 1 of 12