Violència masclista

L'ICD condemna la mort d'una dona a l’Ametlla, presumptament víctima de la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 5 de gener de 2012 09:33

Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, condemna enèrgicament la mort d'una dona a l’Ametlla de Merola, en el municipi de Puig-Reig, presumptament víctima de la violència masclista i afirma que “des del Govern de la Generalitat treballem per eradicar aquesta xacra social, que limita el dret de les dones a viure en una societat lliure de violència, i que malauradament ha portat a l’assassinat de dues dones just amb uns dies de diferència”.

La línia de l’Institut Català de les Dones per casos de violència masclista és el 900 900 120

   

Catalunya: Un nou sistema ajudarà a diagnosticar les necessitats de les dones víctimes de violència domèstica - 13.12.11

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Pilar Moreno dijous, 15 de desembre de 2011 13:33

L’eina es diu DIARI, que significa Desision-making in abusive relationships interview; Decisions a partir de l’entrevista a membres de relacions amb maltractament. L’ha posat en funcionament la Subdirecció General de Reparació i Execució Penal a la Comunitat del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, a l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte.

Aquesta eina de diagnòstic permet detectar i treballar la “informació rellevant” per “entendre les decisions de la víctima” i “per establir un pla d’intervenció adequat a les necessitats en un període determinat”, informen fonts oficials.

Segons les mateixes fonts, “es tracta d’un model explicatiu dels factors que poden influir en la presa de decisió de la víctima, dividits en cinc categories:

 -Característiques de la víctima,

-Característiques del maltractador,

-Característiques de la relació,

-Context social en el qual esdevé el maltractament,

-Tipus de maltractament”.

   

106 víctimes de violència domèstica participen en els Programes de l'Obra Social La Caixa

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció. L.I. dijous, 15 de desembre de 2011 13:07

Els Programes de suport de l'Obra Social de La Caixa a les víctimes de violència domèstica, que es desenvolupen a les Oficines d'Atenció a la Víctima del Departament de Justícia, ha atès fins el 15 de novembre 106 casos. Aquesta xifra s’ha comunicat durant la presentació dels primers resultats del Programa, realitzada el dimarts 13 de desembre.

Aquest Programa va néixer del Conveni signat el desembre de 2009 entre la Direcció General de Reparació i Execució Penal a la Comunitat del Departament de Justícia i l’Àrea d’Integració Social de la Fundació La Caixa amb dos objectius: “fomentar les actuacions que afavoreixin la valoració de les necessitats de les dones que han viscut o viuen una situació de violència de gènere” i “promoure la difusió dels avantatges socials que comporta l’execució de mesures penals alternatives” realitzades pels presos “en el si de la comunitat”, informen fonts oficials. Aquest Conveni es va prorrogar el passat 11 de maig.

Llegiu-ne més: 106 víctimes de violència domèstica participen en els Programes de l'Obra Social La Caixa

   

Cuba: Debats sobre la violència de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per SEMLAC / La Independent dimarts, 13 de desembre de 2011 09:58

Del 29 de novembre al primer de desembre de 2011 van tenir lloc a la capital cubana les jornades de Veus per al diàleg: debats sobre la violència de gènere a Cuba, convocades pel Centro Nacional d'Educación Sexual (Cenesex), amb el suport de l' Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i la corresponsalia a l'Havana del Servicio de Noticias de la Mujer de Latinoamérica y el Caribe (SEMLac), que va fer una àmplia cobertura periodística.

Professionals del dret, la salut, la comunicació, les investigacions socials i persones interessades es van trobar a la sala teatre Les Carolines, de l'Havana Vieja, per reflexionar sobre la violència de gènere com un problema del segle XXI, la legislació, la acció i participació davant d'aquest assumpte i el seu tractament en la proposta mediàtica i cultural.

També es va presentar l'exposició "Del silencio al grito", de les artistes cubanes Alexandrina Cué, Eidania Pérez i Lourdes León.

Els resums de premsa de la jornada es poden descarregar directament AQUÍ

   

Mèxic: No n'hi ha prou demanant perdó

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Lucia Lagunes, directora de CIMAC dimecres, 7 de desembre de 2011 10:17

Des de 1985, cada dia tres dones han estat assassinades davant la inacció, negligència i complicitat d'un sistema que menysprea la vida de les dones. En 24 anys (1985-2009) han estat assassinades 34.000.176 dones.

El ressó del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones continua encara, ja que tot i demanar el perdó de les mexicanes la violència contra les dones no és "una possibilitat", és una realitat davant la inacció de l'Estat per protegir-les de veritat.

Tot just havien transcorregut dos dies que la comissionada nacional per "Prevenir y Erradicar la Violencia contra las Mujeres" sol·licità el perdó de les mexicanes, quan es perpetrava un nou atac a les defensores de Drets Humans (DH) de Chihuahua; aquesta vegada en contra de Norma Andrade, presidenta de l'organització Nuestars Hijas de Retorno a Casa, a qui avui cal garantir la seguretat i protecció de la seva vida.

Llegiu-ne més: Mèxic: No n'hi ha prou demanant perdó

   

Cuba: Violència de gènere: Socialitzar l'equitat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Helen Hernández Hormilla, La Habana. SEMLac / L.I. dimecres, 7 de desembre de 2011 09:23


Des de la pantalla, una dona remena la cintura del seu cos seminú dins d'una vitrina. Dos populars músics cubans l'observen de manera lasciva i li venten bitllets en senyal de poder, mentre la cançó repeteix una i una altra que "elles són boges".

Si bé aquest videoclip es podria ubicar a qualsevulla regió del món, amb els seus codis visuals totalment descontextualitzats, es tracta d'una de les tantes produccions cubanes que han començat a guanyar espai en el consum cultural de diverses edats en aquesta illa del Carib, sobretot mitjançant canals alternatius de difusió com bancs de lloguer de pel·lícules, memòries flash, venedors de carrer de discos, entre d'altres.

Llegiu-ne més: Cuba: Violència de gènere: Socialitzar l'equitat

   

Equador: "Cartes de Mujeres" pel debat públic sobre la igualtat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Per Maria Suárez Toro,Quito. SEMLac / L.I. dimecres, 7 de desembre de 2011 09:08


 Un projecte massiu a nivell nacional recopila testimonis escrits de dones i homes a Equador perquè les seves veus incideixin en les polítiques públiques sobre el tema de la violència de gènere i la igualtat.

"Cartes de Mujeres", de ONUMUJERES i el Municipi de Quito, va ser iniciat fa un any, el 25 de novembre. S'inscriu en les activitats de la Campanya del secretari general de l'Organització de Nacions Unides per posar fi a la violència contra aquest sector poblacional, llançada a la regió des de 2009.

En menys d'un mes, el projecte ha rebut 3.000 testimonis epistolars que van aportant elements al debat públic sobre la igualtat de gènere. Al març de 2012 es tancarà el projecte, en un acte públic, per lliurar les missives a les autoritats, al costat d'una sistematització dels seus continguts.

Llegiu-ne més: Equador: "Cartes de Mujeres" pel debat públic sobre la igualtat

   

El Govern de la Generalitat reitera el seu compromís per l’eradicació de la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció. L.I. dijous, 1 de desembre de 2011 19:13


El Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries va reiterar durant el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones el “ple suport de la Generalitat de Catalunya a les dones en situació de violència masclista, i el compromís de treballar amb tots els agents socials implicats per avançar en l’eradicació d’aquesta xacra”.

L’acte commemoratiu va tenir lloc a la plaça Sant Jaume de Barcelona, i va comptar amb la participació de lavicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, representants dels departaments del Govern i d’altres institucions.

Llegiu-ne més: El Govern de la Generalitat reitera el seu compromís per l’eradicació de la violència masclista

   

Són 9 les dones assassinades per violència masclista Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 1 de desembre de 2011 18:06

8 al País Valencià i 1 a Balears. 55 arreu de l'Estat espanyol.

La darrera ha estat assassinada aquests 27 de novembre a Terrassa (Vallès Occidental). La presidenta de l’ICD, Montse Gatell, ha expressat el seu sentit condol davant la, presumptament,  víctima de la violència masclista i ha reiterat el suport del Govern a les dones que es troben en situació de violència masclista i al seu entorn, així com  el compromís de treballar amb tots els agents socials implicats per avançar en l’eradicació d’aquesta xacra, ja que només ho aconseguirem si actuem de manera contundent, unitària i multidisciplinar, des de tots els àmbits de les polítiques públiques i l’activisme social".

   

Comentari del llibre "Els Nous Homes Nous" del Dr Miguel Lorente Acosta

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Mercè Claramunt i Bielsa i Montse Fernández Garrido, advocades i mediadores dijous, 1 de desembre de 2011 10:10

Afirma el Dr Lorente en el seu llibre que és l'atac del patriarcat, amb noves estratègies i trampes. Que és la resposta als avanços en la consecució dels drets per a les dones, aquests drets aconseguits amb tant esforç, després de tants anys de lluita.


 Miguel Lorente va publicar fa prop de tres anys aquest llibre, avui d'absoluta actualitat, titulat "Els Nous Homes Nous". La seva aparició va representar una alenada d'aire fresc, ja que es va produir en plena ofensiva masculina de noves, totalment noves reivindicacions en relació a les responsabilitats derivades de la paternitat. Ens estem referint bàsicament a la custòdia compartida de fills i filles.

Llegiu-ne més: Comentari del llibre "Els Nous Homes Nous" del Dr Miguel Lorente Acosta

   

Dona, maia-xinca i feminista, el 25N a Barcelona

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Txus Blanco. Tècnic de Centreamerica d’ACSUR Las Segovias dimecres, 30 de novembre de 2011 23:33Lorena Cabnal, dona maia-xinca i feminista, com s’autodefineix, va prendre part del actes de denúncia de la violència masclista amb motiu del 25 de novembre. L’acte, organitzat per diverses organitzacions socials, va servir per parlar de la violència que pateixen les dones des del feminisme comunitari.

Foto_Lorena_1

Llegiu-ne més: Dona, maia-xinca i feminista, el 25N a Barcelona

   

Argentina: 260 Homes Contra el Masclisme a La Plata

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimecres, 30 de novembre de 2011 14:47

En commemoració a l'assassinat de 260 dones víctimes de violència de gènere durant l'any 2010. 

Un nou acte de la campanya "260 Homes contra el Masclisme" es va realitzar avui a la Casa de Govern de la ciutat de la Plata. Hi va participar el Governador de la província de Buenos Aires, Daniel Scioli

La campanya està impulsada per la Subsecretaria d'Unitat de Coordinació per a la Prevenció, Assistència i Eradicació de la Violència contra les Dones, del Consell Nacional de les Dones, juntament amb l'Associació Civil INAHCOM (Institut Nacional d'Homes Contra el Masclisme) i els referents són Alex Freyre, Jose María Di Bello i Darío Witt.

Llegiu-ne més: Argentina: 260 Homes Contra el Masclisme a La Plata

   

El Salvador i Guatemala, els més violents contra les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Marta Sigarán, corresponsal Sant Salvador. CIMCAC / L.I. divendres, 25 de novembre de 2011 09:39

Missió Internacional d'expertes conclou gira per la regió 

El Carib i Centreamèrica (CA) ocupen el tercer i quart lloc, respectivament, en la taxa d'assassinats de dones a nivell mundial, i són El Salvador i Guatemala els països de la regió més violents contra la població femenina. 

La Missió Internacional "Per l'Accés a la Justícia de les Dones a la Regió Mesoamericana", de visita a El Salvador, va reportar que segons dades de la Policia Nacional Civil des de començament de 2011 s'han registrat 582 morts violentes de dones en aquest país centreamericà. 

La Missió, integrada per advocades, investigadores i activistes de CA, Espanya i Mèxic, va explicar que el 95 per cent d'aquests casos no han estat castigats, pel que ha acusat "l'alt grau d'impunitat" que preval a El Salvador. 

Llegiu-ne més: El Salvador i Guatemala, els més violents contra les dones

   

Terrorisme masclista i bon periodisme

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Carme Freixa dijous, 24 de novembre de 2011 21:08


Fa uns dies vaig escriure al voltant d'aquesta lacra social que es el terrorisme masclista.

En aquests moments a les xarxes el hastag terrorisme masclista està sent molt utilitzat perquè el 25N es el dia contra la violència masclista.

Però comença una nova forma de veure les coses. Les dones feministes, i cada vegada més homes, comencen a entendre que s'ha de parlar de terrorisme; polítiques com Juana M. Santana, candidata al Senat per Iniciativa Feminista, reclama que el comptador es deixi de posar a 0 cada any. Les víctimes s'han de visualitzar en tota la seva magnitud. D' aquesta manera tota la societat serà conscient de que això es una tragèdia social.

Llegiu-ne més: Terrorisme masclista i bon periodisme

   

Violències de gènere. Per què necessitem un 25N?

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Núria Closas, estudiant de 3er. de periodisme dijous, 24 de novembre de 2011 19:52

 Per què necessitem dies per recordar i commemorar els drets humans, si quan creiem convenient queixar-nos per alguna cosa defensem amb fervor el nostre dret a fer-ho? Per què necessitem un 25 de novembre per recordar que no està permesa cap tipus de violència de gènere.

La violència de gènere no és un problema privat que es queda a dins de casa i ja està. La violència de gènere és un problema social. Mostra la desigualtat de sexes en la nostra societat. La violència de gènere és un abús del dret de llibertat d’una persona i és una situació que també engloba a tota la família i en extensió a la comunitat.

Llegiu-ne més: Violències de gènere. Per què necessitem un 25N?

   

UGT i CCOO reclamen igualtat per acabar amb la violència masclista. Difonen un comunicat conjunt i criden a la participació en les activitats i manifestacions

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Gloria López AMECO press / La Independent dijous, 24 de novembre de 2011 17:35

Sense una societat més igualitària és impossible avançar cap a una societat sense violència masclista. Aquesta és la premissa principal que sostenen les forces sindicals majoritàries de l'estat espanyol, Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT). La setmana passada van difondre un comunicat conjunt davant la celebració del Dia Internacional contra la violència de gènere, i davant la proximitat de la data, criden a la participació de la ciutadania en els actes i mobilitzacions programades.

Llegiu-ne més: UGT i CCOO reclamen igualtat per acabar amb la violència masclista. Difonen un comunicat conjunt i criden a la participació en les activitats i manifestacions

   

'Violència de Gènere, Homes i Igualtat' , a càrrec de Bernat Escudero

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Maria Dolors Viñas dijous, 24 de novembre de 2011 13:03

Dins el marc de la programació del Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones d'enguany de la Taula d’Oportunitats de Granollers, el dimarts dia 22 a Can Jonch, la UGT va organitzar un acte amb la participació de Bernat Escudero, diplomant en Relacions Laborals i Màster en polítiques d’igualtat.

Imagen_001.jpg_Novembre_Bernat

La responsable de les polítiques d’igualtat d’UGT, Mònica Llorente, membre de la Taula d’Igualtat d’Oportunitats de Granollers, va presentar la xerrada que Escudero va iniciar a partir de la proposta que 'cada home és una revolució interna pendent'.

Llegiu-ne més: 'Violència de Gènere, Homes i Igualtat' , a càrrec de Bernat Escudero

   

La violència masclista es reprodueix a les societats 2.0, l’espai natural dels joves

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Drina Ergueta (fotos: Enrédate sin machismo) dimecres, 23 de novembre de 2011 21:02

Diverses entitats perceben que els esforços per modificar els rols tradicionals de desigualtat entre l’home i la dona no aconsegueixen en el jovent els efectes desitjats.

Enredate_sin_machismo

Qui creu que la violència masclista és cosa de gent adulta? S’enganya. Els maltractaments, les amenaces, els cops de puny, les agressions sexuals, la por, també són entre el jovent, en l’adolescència, i sembla que cada vegada en major grau.

Llegiu-ne més

   

Des de Mèxic: Les indignades

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Lucía Lagunes Horta, directora de CIMAC / L.I. dimecres, 23 de novembre de 2011 10:24

 

Aquest divendres 25 de novembre  es commemoren 30 anys de l'anomenat Dia Internacional de les Dones pel respecte a la seva vida i al seu dret a viure lliures de violència. Tres dècades en què milers d' humanes indignades criden el món perquè es respectin els seus drets i es castigui als seus agressors. 

Quan una s'atura a pensar en la quantitat d'estudis, anàlisis, diagnòstics científics i empírics, testimonis, documentals, notes i reportatges periodístics, etcètera, milers d'esforços per documentar l'impacte de la violència en la vida de les dones, de la seva família, de la seva comunitat, del seu país i del món, sorprèn que encara es segueixi menyspreant la violència de gènere. 

Fins avui cap nació ha demanat perdó a les dones per la violació als seus drets, no ha sorgit la iniciativa des dels mitjans de comunicació per pactar i deixar de fer escarni o apologia de la violència vers les dones. 

Cap empresa multinacional ha donat milions de dòlars per fer campanyes mundials que truquin al r

Llegiu-ne més: Des de Mèxic: Les indignades

   

Colombia: Campanya internacional contra el feminicidi

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Butlletí Defensa Territorios.org / La Independent dimecres, 23 de novembre de 2011 09:53

Per al 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències vers les Dones, et convidem a crear un espai específic de denúncies i de solidaritat internacional vers les dones en zones de conflicte (Congo, Líbia, Afganistan, Palestina ...) Incidint especialment en el feminicidi que té lloc amb una crueltat inimaginable a Colòmbia. 

Violències sexistes i racistes i militarisme són dos pilars de les nostres societats patriarcals que volem denunciar.

Recordem que és precisament a Colòmbia en el 1a. Trobada feminista d'Amèrica Llatina i del Carib el 1981 que es pren la decisió de celebrar aquest dia contra la violència vers les dones en recordatori a l'assassinat de Minerva, Pàtria i Maria Teresa Mirabal per militars del règim de Trujillo, a la República Dominicana el 1960.

Llegiu-ne més: Colombia: Campanya internacional contra el feminicidi

   

25N. Dia Internacional contra la violència vers les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dimarts, 22 de novembre de 2011 13:21

 

25_laindep_copy

La Independent recull en aquest espe25 els diferents Manifestos i Comunicats, articles i convocatòries sobre aquest dia a Catalunya i al món. 

mani25: Institucions CatalanesXarxa de Dones Feministes contra la Violència, Feministes Indignades, Dones Juristes, CCOO i UGT de Catalunya, Intersindical Valenciana, Dones de Negre.

arti25 de: Drina Ergueta (Catalunya), Carme Freixa  (Barcelona), Ma. Dolors Viñas (Granollers), Núria Closas (Vic),  Teresa Mollá (Ontinyent, País Valencià), Gloria López (Estat espanyol. AMECO press),  Mirta Rodriguez Calderón (República Dominicana), Lucia Lagunes (CIMAC), Mariela Carranza (Cerigua. Guatemala), Redacció BDT (Colombia), Redacció SEMLac (Cuba), Marta Sigarán (El Salvador), Tamara Vidaurrázaga ( Xile),  .... i un poema d'Assumpció Forcada

I una setantena de convo25,  més d'un centenar d'actes, majoritariament de Catalunya peró també d'altres països.

   

Dominicana: Homes busquen firmes contra violència vers les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Mirta Rodríguez Calderón SEMLac. Santo Domingo dimarts, 22 de novembre de 2011 09:05


Tres desenes de periodistes dominicans van iniciar una campanya sense precedents al país, amb la qual aspiren a reunir un milió de signatures d'altres homes, igualment compromesos en frenar la mòrbida espiral de violència contra les dones que , a aquestes alçades de l'any, ja registra 185 feminicidis i milers de denúncies per agressions, sense comptar les que no es revelen.

La llista de promotors l'encapçalen noms d'alçada de la intel·lectualitat masculina del país, entre els quals hi ha els periodistes Juan Bolívar Díaz, Ramón Colombo, Miguel Guerrero, José Rafael Sosa, Adriano Miguel Tejada, Manuel Quiróz, Osvaldo Santana, Huchi Lora i José Tejada Gómez.

Els creadors de la iniciativa, Víctor Víctor, Manuel Jiménez i el publicista Manuel Quitèria Cedeño figuren també en la relació de convocants, el mateix que Carlos Manuel Estrella, Heiddekel Morrison, Luis José Chávez, Carlos Manuel Chávez, Carlos Molinari, Fídies Aristy, Osvaldo Santana, Carlos Manuel Estrella i altres que segueixen nodrint la llista.

Llegiu-ne més: Dominicana: Homes busquen firmes contra violència vers les dones

   

Xile: Augmenten les denúncies i baixa el pressupost en violència intrafamiliar

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Tamara Vidaurrázaga SEMLac / Femtram. Santiago de Chile dimarts, 22 de novembre de 2011 08:49


Un augment de  l'11 per cent de les denúncies per violència intrafamiliar respecte a l'any passat, i una disminució del pressupost per a aquesta finalitat, és el que denuncia l'estudi "Radiografia del femicidio en Chile. Desafios y Brechas", realitzat per l'ONG Activa.

La investigació indica que per cada víctima que denuncia  n'hi ha dues que no ho fan, i les edats de la majoria de les afectades fluctuen entre els 30 i els 39 anys.

La directora de l'ONG Activa, Glòria Requena, va assegurar que les campanyes per evitar els feminicidis no han d'enfocar a atacar l'agressor, sinó a lliurar recomanacions a les potencials víctimes d'aquest tipus de crims, al · ludint a la polèmica per la campanya del Servicio Nacional de la Mujer, que assenyala "Maricón és quien le pega a una mujer". En no estar destinada a les dones, a més, aquesta campanya ha estat qualificada d'homofòbica.

Llegiu-ne més: Xile: Augmenten les denúncies i baixa el pressupost en violència intrafamiliar

   

Des de Barcelona: Poema d'Assumpció Forcada

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Assumpció Forcada dimecres, 16 de novembre de 2011 17:14

25 DE NOVEMBRE

 

Humiliades, torturades,

presoneres, lapidades,

silenciades, assassinades,

cremades, degollades,

violades, discriminades,

enganyades, amenaçades,

atemorides, apunyalades.

 

Tatuades per la violència.

Oblidades per la justícia

que deixa lliure el botxí,

per la gent sorda als vostres crits

demanant ajuda.

Un botxí que va de prepotent

i que mai no se suïcida a temps.

 

   

Cuba: Homes en campanya contra violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció SEMLAC / L.I. dimarts, 15 de novembre de 2011 13:06

Redacció SEMLac ( l'Havana, 14-19 novembre) .- Conferències en diversos espais de la capital, una exposició de cartells i diverses trobades i concerts en llocs públics s'inscriuen entre les principals accions de la campanya organitzada per la Red Iberoamericana de Masculinidades (RIM) a Cuba, com a part de la jornada contra la violència vers les dones.

Amb un tema central que desafia als seus semblants sota la frase "Atreveix-te a ser home: el masclisme mata", integrants de la xarxa van presentar la campanya el dijous 10 de novembre, en paraules del seu coordinador, l'historiador cubà Julio César González Pagés.

Per inaugurar la Casa del Alba Cultural, situada en un cèntric carrer de la capital cubana, hi hagué una exposició de cartells i un concert de la cantant cubana Rochy Ameneiro, líder a més del projecte Mujeres Contracorriente en col·laboració amb especialistes, artistes, institucions culturals i ONG.

Llegiu-ne més: Cuba: Homes en campanya contra violència masclista

   

El Govern condemna enèrgicament la mort d'una dona a Vielha víctima de la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dissabte, 5 de novembre de 2011 11:21

La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha demanat a les dones que es trobin en una situació de violència masclista que truquin a la Línia telefònica gratuïta 900 900 120 o s’adrecin a algun dels 120  serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.

   

Dones amb Iniciativa rebutja que en les actuacions de lluita contra la violència masclista s’incloguin altres tipus de violències

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 27 d'octubre de 2011 13:07

Dones amb Iniciativa rebutja que en les actuacions de lluita contra la violència masclista s’incloguin altres tipus de violències, com ha fet CiU, fent un pas enrere en les polítiques públiques anteriors.

"Felip Puig ha equiparat la violència masclista a la patida per la gent gran o la infància, i ha parlat exclusivament de violència a la llar " -diuen des de  Dones amb Iniciativa- " Això demostra clarament que el Govern de CiU està fent un pas enrere en aquesta matèria, ja que a més de diluir-la, torna als posicionaments previs a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, un dels propòsits de la qual era trencar amb el tòpic que la violència masclista només es dóna a la llar".

Llegiu el Comunicat de Dones amb Iniciativa

   

Democràcia real o democràcia patriarcal?

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Macu Gimeno Mengual. Coordinadora de l'Àrea de la Dona d'Intersindical Valenciana dimecres, 19 d'octubre de 2011 11:26

patri

El moviment 15M, nascut de la necessitat d'un canvi que propiciara la participació ciutadana en el procés de presa de decisions, del rebuig a la corrupció política o a les retallades socials, ha volgut ser privatiu des del primer moment dels homes. O això ens volen fer sentir a les milers de dones que en diferents ciutats del territori de l'Estat hem hagut de recordar-los que no és possible una democràcia que s'assenteix sobre la desigualtat entre dones i homes.


Llegiu-ne més

   

El Govern condemna enèrgicament la mort d'una dona a Girona víctima de la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimecres, 19 d'octubre de 2011 09:44

 
El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament aquest assassinat per violència masclista
 
La línia 900 900 120 de l’Institut Català de les Dones atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones en diversos idiomes, de forma gratuïta, confidencial, tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia. Els serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) també ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.

   

Gairebé 60 per cent de peruanes pateix violència física

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. - CIMAC dijous, 13 d'octubre de 2011 18:10

CIMAC) .- La violència física és el principal problema que pateixen les peruanes, seguit de la violència psicològica i els embarassos no desitjats, segons l'estudi "Anàlisi Crítica: sexualitat, reproducció i desigualtats de gènere" , patrocinat pel Centro de Promoción y  Defensa de los Derechos Sexuales y  Reproductivos (Promsex), i el Movimiento Manuela Ramos.

El 56 per cent de les i els enquestats va assenyalar que el principal problema de les dones a Perú és la violència física, 32 per cent la psicològica i 31 per cent els embarassos no desitjats.

El sondeig es va realitzar entre dones i homes majors de 18 anys residents a les ciutats de Lima, Ayacucho, Pucallpa i Piura. Es van realitzar mil 407 enquestes per ciutat entre el 18 de març i 1 d'abril d'enguany.

   

Presentat al Parlament el nou pla per a les víctimes de violència domèstica

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 13 d'octubre de 2011 16:36

L'experìència pilot es fa a l'Hospitalet de Llobregat i s'espera  que sigui operatiu arreu del país el 2013

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha presentat avui 13 d'octubre, el nou pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista. En paraules del Conseller " es tracta d'una nova estratègia per lluitar contra aquest fenomen centrant l'atenció en la prevenció per aconseguir una millor protecció de les víctimes i ampliant els col·lectius afectats". "

El nou pla, a banda de les dones, s'estén als menors i a la gent gran, i, estableix un nou protocol: a partir d'una denúncia, es recull més informació del cas, de l'entorn de la víctima, com ara indicadors de risc, per poder establir més bé el nivell de protecció que requereix i el seu seguiment, aconseguir un sistema integral d'atenció a les víctimes amb coordinació amb els altres departaments i crear una unitat concreta de suport a l'atenció de les víctimes. 

De moment, a l'espera de les reaccions del col·lectius de dones, el pla  ja ha rebut crítiques del PP i el PSC per ser poc concret.

   

20 anys de l'assassinat de la transsexual Sònia

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per A.B/Redacció La Independent dimecres, 5 d'octubre de 2011 19:41

El pròxim 6 d'octubre farà 20 anys que Sònia Rescalvo Zafra, coneguda al món transsexual per "Sònia", va ser brutalment assassinada per sis adolescents d'ideologia neonazi mentre dormia a la glorieta dels música del Parc de la Ciutadella. El FAGC(Front d'Alliberament Gai de Catalunya) ha convocat una concentració a dos quarts de set a la glorieta del Parc de la Ciutadella per reclamar justícia i una placa de record.

Cartel_Sonia

Durant els mesos de juny i juliol de 1994, es va celebrar el judici en l'Audiència Provincial de Barcelona, forçat pel treball del FAGC i el CTC (El Col·lectiu de Transsexuals de Catalunya). Els sis skins, ja majors d'edat, es van comportar amb absolut menyspreu i arrogància durant les sessions del judici.Un d'ells davant la pregunta del jutge: "Quant temps va estar colpegant a Sònia?-" va contestar -"No portava un cronòmetre...d'acord". En les portes de l'audiència 41 organitzacions socials (la majoria dels membres del GLT, però també entitats antiracistes) de Catalunya, Euskadi i la resta de l'Estat espanyol es van manifestar en forma de protesta pels fets i en record de Sònia.L'Audiència va dictar els acusats de culpables amb 310 anys de presó, per primera vegada el moviment aconseguia posar en primer plànol la intolerància i la necessitat de frenar-la. De la mateixa manera que el FAGC proposava la col·locació d'una placa de record en la Glorieta, placa que la posaria l'Ajuntament de Barcelona a instàncies del Parlament de Catalunya. Anys després, el Tribunal Suprem va rebaixar la qualificació d'assassinat a homicidi.


   

València: supressió del Centre Reina Sofía pel govern Valencià.

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimecres, 5 d'octubre de 2011 13:26

La Intersindical Valenciana lamenta que: "Després de 14 anys de treball –els dos últims amb la meitat del pressupost i des d'aquest estiu sense cap assignació econòmica– destinats a la investigació i l'estudi de la violència, en especial l'exercida envers les dones, menors, gent major i grups amb risc d'exclusió social, el centre tanqui les portes"."

Des de la Conselleria de Benestar Social s'ha comunicat que la causa del tancament és la dificultat econòmica que fan inviable la seva continuïtat. També es justifica la falta d'assignació pressupostària al centre perquè no hi havia cap activitat des de l'any 2010. No obstant això, la pàgina web del centre encara està operativa i actualitzada l'estadística de feminicidis a data 2 d'octubre.

Aquesta supressió –segons la conselleria– entra dins del pla de reestructuració del sector públic encetat per l'anterior conseller d'Economia per racionalitzar els recursos, per la qual cosa el Reina Sofía es fusiona amb la i la Fundación Tolerancia Cero, ambdues de la Generalitat. La direcció del Centre Reina Sofía, en canvi, s'hi va mantindre alié. Al mateix temps el govern valencià al·lega que hi ha duplicitat d'objectius amb la Direcció General de la Família i Dona, encarregades de coordinar l'assistència i la prevenció de les víctimes de delicte, incloent-hi el maltractament a les dones. Intersindical considera que aquest tema és prou important per a disposar d'unitats específiques i creu lamentable que: ·.. per raó de l'austeritat, el govern valencià suprimisca el Reina Sofía com a mesura per a reduir la despesa i tanmateix acabem d'assabentar-nos que la Generalitat ha abonat sense gens de retard els 35 milions d'euros al patró de la Fórmula 1, Berni Ecclestone, una quantitat considerable que contrasta amb el 0,02% del pressupost que el govern valencià destina a l'atenció de la violència de gènere"."

   

Euroordre per perseguir als maltractadors a Europa

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per T.C. Redacció La Independent dijous, 29 de setembre de 2011 17:11

euroorden

A principis de l’any que ve, el 2012, s’haurà acabat la impunitat pels maltractadors, a la Unió Europea (UE). Almenys la impunitat pels agressors que intenten perseguir a les seves víctimes d’un estat a l’altre de la UE. El Consell de Ministres de la UE ha donat el vist i plau a l’Euroordre que significa la persecució dels agressors, especialment de violència de gènere, en qualsevol punt de la geografía de la UE.

L’Euroordre permetrà a aquelles persones que han estat víctimes d’una agressió poder viatjar pels 27 Estats membres de la UE amb una protecció similar a la que se’ls dona en el seu país de procedencia. Només haurà de comunicar a les autoritats del seu país el desplaçament .

Llegiu-ne més: Euroordre per perseguir als maltractadors a Europa

   

Tres dones assassinades per violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció AMECO / Redacció La Independent dijous, 22 de setembre de 2011 10:03

Més de 500 agressors estan complint condemna i 724 dones tenen protecció electrònica

lazo morado Tres dones van morir aquest cap de setmana, víctimes de la violència de gènere. "Un cop profund al cor del sistema", víctimes mortals, "amb rostres i cognoms, que ja no hi són per culpa de la barbàrie masclista", tal com apuntava Laura Seara, secretària d'Igualtat, en l'obertura d'unes jornades sobre violència masclista que organitza el Enclave Feminista amb la col.laboració de la Regidoria d'Igualtat d'Ourense.

 

Llegiu-ne més

   

A Xirivella, País Valencià: Concentració pel nou cas de violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. divendres, 16 de setembre de 2011 10:45

Davant aquest nou cas de violència masclista a Xirivella, hi ha convocada una concentració per a aquesta vesprada en l'esmentada localitat:

http://www.levante-emv.com/sucesos/2011/09/16/hombre-matar-mujer-navajazos-xirivella-delante-hijo/840027.html

La Coordinadora de Dones per la Igualtat, CONVOCA una Concentració  a  Xirivella per a condemnar l'intent d'assasinat d'una veïna d'esta localitat,  a mans de la seua parella, per voler exercir el dret de separar-se.

Ésta és una més de les execucions que el sistema patriarcal realitza per a recordar a totes les dones que, encara que les lleis ho diguen, no són lliures de decidir sobre la seua vida.

Huí divendres 16 de setembre, a les 20 h. en la rotonda del Centre de Salut de Xirivella, Cantonada d'Avda. de  Camí Nou i Verge dels Desemparats.

   

Bones Pràctiques a l'Argentina contra la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 15 de setembre de 2011 09:46

L'Observatori Nacional de Violència contra les Dones del Consell Nacional de les Dones, va seleccionar vint "Bones Pràctiques" o iniciatives, tant governamentals com de la societat civil, amb nivells variats d'inserció territorial i experiències diverses.

A través de la revelació de "Bones Pràctiques" es podrà generar un banc de dades que funcioni com un instrument de consulta i suport, atès que el seu propòsit és oferir als actors interessats una font de recursos, idees i estratègies noves, sota diferents modalitats de planificació, intervenció, i articulació interinstitucional.

Així, el disseny i implementació de polítiques, programes i iniciatives a nivell nacional i local a l’Argentina busquen posar fi a la desigualtat entre homes i dones, i en especial a la violència que pateixen aquestes últimes. Tal recorregut mereix ser visibilitzat com una forma d'enfortir el seu desenvolupament.

Entre els diferents objectius de l'Observatori, es troba el de promoure instàncies d'intercanvi interinstitucional sobre pràctiques existents, tant amb institucions estatals com de la societat civil. En aquest marc, la convocatòria es va orientar a donar més visibilitat a aquelles experiències-de prevenció, intervenció i /o registre-que des de la promoció dels drets humans contribueixen a garantir una vida sense violència per les dones.

   

Campanya estatal contra la violència de gènere: “No te saltes las señales. Elige vivir”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per AMECO / L.I. dimecres, 14 de setembre de 2011 21:15

Aquest dimarts 13 a Madrid, la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, ha presentat la Campanya contra la violència de gènere: "No te saltes las señales. Elige vivir ", que té com a objectiu que tant les víctimes com els seus entorns sàpiguen detectar les diferents manifestacions de la violència i puguin actuar. A l'acte també hi han assistit d'Estat d'Igualtat, Laura Seara, i el delegat del Govern per a la Violència de Gènere, Miguel Lorente.

  La clau de la campanya és la prevenció a través de la sensibilització de tota la societat, per eradicar la violència contra les dones, informar les víctimes dels seus drets i de les eines previstes per a la seva protecció.

La campanya s'emetrà fins al 15 desembre, a través de televisió, ràdio, premsa publicitat exterior i Internet, mitjançant  tres espots i falques de ràdio, que mostraran algunes de les diverses realitats que viuen les dones víctimes de la violència de gènere, com són: l'aïllament, l'amenaça i l'autoestima.

   

ARGENTINA: CONVENCIÓ BELEM DO PARA OBTÉ RANG CONSTITUCIONAL

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dissabte, 10 de setembre de 2011 16:44

Buenos Aires, Dijous 8 set 2011

 

La "Convenció De Belém do Pará" adquireix rang contitucional

La Cambra de Diputats de la Nació va atorgar ahir jerarquia constitucional a la "Convenció Interamericana per Prevenir, Sancionar i Eradicar la Violència contra la Dona", signada Per 32 Nacions llatinoamericanes el 6 de setembre de 1994 a la Ciutat de Belem do Pará, Brasil, i ratificada a Argentina a través de la Llei N º 24.632.

Amb la incorporació d'aquesta Convenció al rang constitucional, Argentina reforça el reconeixement a nivell nacional de la problemàtica de la violència contra la dona i aprofundeix la coordinació d'accions per eliminar les situacions de violència que afecten a totes les dones.

   

L’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Sant Antoni condemna la mort d’una dona al barri a mans de la seva parella

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. /Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Antoni dimarts, 5 de juliol de 2011 20:07

Davant la cinquena dona morta enguany a Catalunya i trenta dues a l'estat espanyol per violència masclista

 

L’Associació manifesta el seu rebuig davant qualsevol expressió de violència de gènere i referma el seu compromís de treballar de forma coordinada contra aquesta greu problemàtica, tant pel que fa a la tasca de sensibilització i prevenció, com a la d’atenció i intervenció en favor de les dones que pateixen aquesta violència.

L’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Sant Antoni convoca, aquest dimarts, 5 de juliol a les 17 hores, una concentració silenciosa de 5 minuts al c/ Comte Borrell, 44-46 davant la biblioteca, i també dimecres, 6, als Jardinets de l’Alguer a les 19.30 hores, en senyal de dol i per fer palès el nostre refús no només a aquest darrer cas de violència de gènere sinó a totes les agressions que venen patint les dones."

 


   

Pàgina 10 de 12