Violència masclista

En català: Curs online de prevenció de la violència de gènere per a professionals de la docència

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dijous, 31 de maig de 2012 00:00

CURS APLAÇAT

Curs de prevenció de la violència de gènere per a professionals de la docència organitzat per la XIDPIC-CAT i l'agència de notícies catalana amb visió de gènere La Independent

Full d'inscripció
Contacte:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

 

 

La Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XIDPIC-CAT) conjuntament amb l'agència de notícies catalana amb visió de gènere La Independent, inicien un nou camí pel que fa a formació on-line. I ho faran amb un curs de prevenció de la violència de gènere personal docent, preferentment de l'ESO.

Llegiu-ne més

   

Montse Gatell (ICD) vol que es respecti el treball de Catalunya en la lluita contra la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 24 de maig de 2012 10:59

La presidenta de l'ICD demana que es respectin les estructures de treball en xarxa i territorial de Catalunya en la lluita contra la violencia masclista. Ho ha demanat a Madrid en el marc de la Comissió Sectorial d'Igualtat que organitza el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. 

Llegiu-ne més

   

La línia d'atenció a víctimes de violència masclista ha assistit més de 3985 trucades a la Catalunya Central

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D. C. Redaccio La Independent dijous, 10 de maig de 2012 12:51

La presidenta de l'Institut Català de les dones, Montse Gatell, i el Delegat Territorial del govern a la Catalunya Central Jordi Moltó, van presidir a Manresa, la Mesa Institucional de Catalunya Central. El motiu de la reunió ara el de millorar la resposta a dones que pateixen violència masclista.

Montse Gatell, va donar a conèixer el nombre de víctimes que s'han comunicat amb la línia 900900120 des de la seva creació el 2001 fins al 2011, i va destacar que es van atendre més de 3985 trucades d'atenció i informació a les comarques de l'Anoia, Bages, Berguedà i Osona.

Llegiu-ne més

   

Montse Gatell: "Han de modificar els criteris de distribució dels Fons de l'Estat per a les Autonomies"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D. C. Redacció La Independent dijous, 26 d'abril de 2012 14:39

En reunió amb la delegada del govern espanyol per la violència de gènere Blanca Hernández, la presidenta de l'Institut Català de les dones Montse Gatell,reclam ahir a Madrid que es modifiquin els criteris de distribució dels Fons de l'Estat que es distribueixen entre les comunitats autònomes (CCAA) per a l'assistència social integral a les víctimes de violència masclista d'acord al nombre de població i al cost de vida.

Llegiu-ne més: Montse Gatell: "Han de modificar els criteris de distribució dels Fons de l'Estat per a les Autonomies"

   

L'ICD reclama a Madrid canvis en la distribució de fons per atenció a les víctimes de la violencia masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 26 d'abril de 2012 09:07

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha reclamat a Madrid - en una reunió amb  la Delegada del Govern espanyol per a la violència de gènere, Blanca Hernández- que es modifiquin els criteris de distribució del Fons de l’Estat que es distribueix entre les Comunitats Autònomes (CCAA) per a l’assistència social integral a víctimes de violència masclista.

La reclamació de Gatell és que es faci un repartiment proporcional al cost de la vida i el nombre de població, ja que actualment hi ha algunes partides d’aquests fons que s’atorguen a parts iguals entre totes les CCAA.
També ha puntualitzat que el Govern de la Generalitat a Catalunya desenvolupa algunes de les actuacions contra la violència masclista gràcies a aquests fons, però també a través d’una important inversió procedent de recursos propis.
 
La presidenta de l’ICD celebra però que la inversió estatal prevista destinada a les CCAA per a la lluita contra la violència masclista sigui igual que la de l’any passat..

   

Mèxic: Mor una integrant de la Xarxa Nacional de Periodistes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Guadalupe Cruz Jaimes. Mèxic DF. CIMAC / la Independent dilluns, 23 d'abril de 2012 08:59

Carmen Santiago ha mort el dia 20 d'abril als 37 anys d'edat 

Al cap de  tres anys d'haver estat víctima de violència de gènere per part de la seva ex parella i sense haver obtingut justícia ja que el seu agressor està lliure, el matí del dia 20 d'aquest mes d'abril moria a causa d'un càncer de colon a Chilpancingo, la periodista mexicana Carmen Santiago Hernández. Aquesta malaltia li van diagnosticar fa dos anys, després de l'agressió que va patir el 25 de juliol de 2009 per part de la seva exparella. 

Llegiu-ne més: Mèxic: Mor una integrant de la Xarxa Nacional de Periodistes

   

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere lamenta la mort de la periodista mexicana Carmen Santiago Hernández

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per AMECO / La Independent dilluns, 23 d'abril de 2012 00:00

 El divendres 20 d'abril de 2012, al voltant de les 12 hrs, va morir la periodista Carmen Santiago Hernández víctima de càncer als 37 anys a la ciutat de Chilpancingo, Guerrero.

Antecedents

El juliol de 2009, Carmen va ser colpejada per la seva exparella Rubén Mora Peralta, qui a més la va privar de la seva llibertat i en complicitat amb el seu oncle Dorio Mora Tapia, exdirector del la clínica de l'Institut de Seguretat i Servei Social per als treballadors de l'Estat a Guerrero, la va sostreure de l'hospital, tot i que el cos mèdic va advertir sobre la gravetat de la seva salut.

Llegiu-ne més: La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere lamenta la mort de la periodista mexicana Carmen Santiago Hernández

   

Mèxic: ÚLTIMA HORA: Dimiteix un cap de la CNDH denunciat per assetjament sexual i laboral

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. / XIPVG - RIPVG dijous, 19 d'abril de 2012 20:32

Notícia enviada
 a través de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Génere (RIPVG en castellà)
 
Ciudad de México. - El coordinador de Comunicació Social de la Comissió Nacional dels Drets Humans (CNDH), Arturo Zárate Vite, ha renunciat a aquest càrrec després que tres ex funcionàries de l'organisme presentessin una demanda en contra seu per assetjament sexual i laboral.
Ho ha fet a través d'una carta adreçada al presidente de la CNDH, Raúl Plascencia
 
Llegiu article de la periodista Sara Lovera  i la Carta de les treballadores  a La Independent:
   

Nou Model d'abordatge policial contra la violència domèstica i de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado.La Independent dimecres, 18 d'abril de 2012 13:34

Aquest dilluns, Interior va presentar a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Granollers, el nou model d'abordatge policial contra la violència domèstica i de gènere.

Van ser-hi presents el director general d'Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez, la sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, intendenta Alícia Moriana i el cap de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà, sotsinspector Jordi Santacatalina.

Llegiu-ne més

   

El telèfon d'atenció a les dones en situació de violència ha atès 414 trucades de l'Alt Pirineu i Aran des de l'any 2001

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dilluns, 16 d'abril de 2012 09:06

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha donat a conèixer aquest matí a Tremp , on ha assistit a la Mesa Institucional del Circuit de l'Alt Pirineu i Aran per a l'abordatge de la violència masclista - junt a Lluís Segalàs, responsable de l’Oficina del delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran-  que la Línia d’atenció a les dones en situació de violència 900 900 120 ha atès des de l'any 2001 fins al 2011, un total de 414 demandes d’atenció i informació de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran.
 
La Línia 900900120 atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones, en 124 llengües, tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia. Les trucades són ateses per un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina. 
 
Hi ha hagut una lleugera disminució  des d'el 2008 de les atencions de la Línia 900900120 que ha anat paral·lela al desplegament de la Xarxa de Serveis d’informació i atenció a les dones municipals i comarcals (SIAD), ha manifestat Montserrat Gatell, la qual ha remarcat que “els SIAD són recursos molt importants per la seva proximitat i perquè augmenten l’eficàcia en la prevenció i l’atenció precoç de la violència masclista”.  El nombre de dones ateses per situacions de violència masclista en els 8 Serveis d’informació i atenció a les dones de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran l’any passat és de 101 dones a causa de la violència masclista i 61 l’any 2010, fet que representa un increment del 65,5%. La xarxa de SIAD s’ha materialitzat en els darrers anys gràcies als acords establerts per l’ICD amb els consells comarcals i els municipis.
 
L'atenció es complementa amb el nou Centre d’intervenció especialitzada (CIE) per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles, ubicat a la Seu d’Urgell, que ofereix una atenció integral i multidisciplinar durant els processos de recuperació i reparació.

   

Formació en protecció de dades per a professionals que atenen dones en situació de violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 5 d'abril de 2012 09:36

A Tarragona, Tortosa, Lleida, Barcelona i Girona

El Departament de Benestar Social i Família organitza una formació sobre La protecció de dades en la coordinació de casos en els circuits contra la violència masclista adreçada als i les professionals de serveis socials bàsics, de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i de serveis especialitzats que estan en contacte amb dones en situació de violència masclista.

Els cursos, que tindran lloc a Tarragona, Tortosa, Lleida, Barcelona i Girona, estan estructurats en dues sessions: una més teòrica i una altra centrada en l’anàlisi de casos pràctics. L’objectiu és conèixer les estratègies que permeten una intervenció coordinada i en xarxa en l’atenció de dones, adolescents i infants en situació o en risc de patir violència masclista, d’acord amb el contingut de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal. És tractarà a fons el capítol VIII del Protocol Marc per a una intervenció coordinada contra la violència masclista, que recull les obligacions legals entorn del tractament de dades i un seguit d’eines i recomanacions tècniques enfocades específicament a la cessió de dades entre professionals de les administracions públiques que treballen en diferents àmbits d’intervenció.

   

Madrid: Víctimes invisibles del SAP

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 4 d'abril de 2012 10:56


Denúncia de noves sentències judicials que s'amparen en el *Síndrome d'Alienacio Parental. En aquest cas afecten a dues nenes, una de set anys i una altra de catorze de Madrid

Dos nous casos a Madrid

A iniciativa de la pisicòloga i experta en violència de gènera, Fátima Urzanqui, i amb la col.laboració de periodistes del Diari Diagonal s'ha iniciat una campanya informativa sobre aquests dos nous casos de sentències dels jutjats de Colmenar Viejo. En un comunicat rebut a La Independent expliquen que el dimecres 28 de març, agents de la Guàrdia Civil -complint les ordres de les respectives titulars dels jutjats de família 2 i 3 de Colmenar Viejo- es van presentar a dos centres educatius de la Comunitat de Madrid i es van dur a dues nenes, una de 9 anys i una altra de 14. La de 14 anys va ser conduïda a dependències judicials, i la petita a casa de l'àvia paterna.

Malgrat la seva decidida oposició, les dues menors han quedat sota la custòdia dels seus respectius pares. No importa que la menor de 9 anys hagi relatat que el seu pare abusava d'ella ni que la menor de 14 anys hagi denunciat que el seu pare la maltracta regularment i que s'ocupava molt negligentment d'ella, segons el comunicat rebut. 

Llegiu-ne més: Madrid: Víctimes invisibles del SAP

   

El Camp de Tarragona: ateses 8.000 trucades de dones en situació de violència

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. divendres, 30 de març de 2012 12:52

Augmenten un 46 % les dones ateses per violència masclista als Serveis d’informació i atenció a les dones dels municipis i consells comarcals. 
 
La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha donat a conèixer aquest matí a Tarragona que la Línia d’atenció a les dones en situació de violència 900 900 120 ha atès des de la seva creació l’any 2001 fins al 2011, un total de 8.039 demandes d’atenció i informació de les comarques del Camp de Tarragona, tot dient que “les xifres mostren que és un servei consolidat i necessari perquè les dones puguin sortir de les situacions de violència masclista”.

Llegiu-ne més: El Camp de Tarragona: ateses 8.000 trucades de dones en situació de violència

   

La Generalitat es personarà com a acusació popular en el cas contra l'imam de Terrassa

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimecres, 28 de març de 2012 20:19

La Generalitat de Catalunya, a instància de l’Institut Català de les Dones, es presentarà com a acusació popular en el cas contra Abdeslam Laaroussi, imam de la mesquita de Terrassa, pel contingut dels seus sermons incitant a la violència masclista.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, considera que “no hi ha absolutament res que justifiqui la violència masclista, i cap diferència cultural ni religiosa pot emparar les agressions contra les dones ni incitar als homes d’una comunitat a ser violents amb les seves parelles com a resposta a la resolució de conflictes”.  

La personació es fa d’acord amb les previsions contingudes a l’article 101 de la Llei d’Enjudiciament Criminal i d'acord a la Llei del Dret de les dones a eradicar la violència masclista, que estableix la possibilitat de personació del Govern en aquells procediments d’una especial rellevància amb l’avaluació prèvia dels fets per l’Institut Català de les Dones.

La Generalitat de Catalunya ja s’ha presentat en altres ocasions com a acusació particular en casos de violència masclista i Gatell recorda que: “la lluita contra la violència masclista és una prioritat del Govern i no es tolerarà cap actuació discriminatòria envers els drets de les dones ni es permetrà que es posi en qüestió el dret a la integritat física de les persones”.

   

La violència no es retalla

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Aida Ruiz, Directora de la Fundació Maria Aurèlia Capmany / La Independent dimecres, 28 de març de 2012 13:02

Comparaixença d'UGT i CCOO al Parlament de Catalunya: com la crisi impacta de forma directa sobre les dones, violencia econòmica i violència masclista a Catalunya

Parlament_de_Catalunya_hemicicle

El 2012 ha tingut un inici crític pel que fa la violència masclista, sis dones mortes ens mostren que la violència lluny de recular avança sinó es porten a terme polítiques decidides i valentes i s'inverteix en prevenció, detecció i atenció.

Llegiu-ne més: La violència no es retalla

   

Belén do Pará: La Convenció que ho va dir gairebé tot i ha aconseguit ben poc

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Mirta Rodríguez Calderón, Santo Domingo. SEMLac / La Independent dimarts, 27 de març de 2012 08:24

 

evalua1r

 

A Belem do Pará, per allà per on desemboca el riu Amazones, al Brasil infinit, plou moltíssim tot l'any i hi fa una calor terrible.
Però segurament els representants de 33 nacions integrants de les Nacions Unides que s'hi van reunir el 1994 no van patir aquests rigors del clima mentre treballaven intensament per donar vida a un document magnífic: la Convenció Interamericana per a Prevenir, Sancionar i Eradicar la violència contra la Dona , vigent des de 1995, després d'haver estat signada pels governs de gairebé la totalitat del continent.

Llegiu-ne més

   

Joventuts Socialistes d'Andalusia (JSA): Arenas creu que la dona ha de tornar a la llar

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. divendres, 23 de març de 2012 08:37

Segons les JSA a El Mundo.es vuestro , el  president del PP d'Andalusia ha declarat durant la campanya electoral que donarà suport a totes les polítiques relatives a la dona que es posin en marxa des del Govern central que persegueixin "recuperar els valors familiars que, des que la dona treballa, s'han perdut".

En aquest sentit, Javier Arenas hauria dit que no tem a "la violència feminista que practiquen entre elles i cap als homes". "Quan aquestes feministes tornin a estar còmodament a casa seva, educant els seus fills i cuidant de les seves famílies, ens ho agrairan" , ha dit. I ho faran perquè, segons el candidat: "La societat serà millor, no es produiran tants fracassos matrimonials, els joves deixaran de esgarriar, les famílies tornaran a correspondre amb els models tradicionals i fins i tot es reactivarà l'ocupació".

Aquesta notícia ha estat reproduïda per les xarxes socials, diversos blocs i algun mitjà generalista però des d'altres blocs i xarxes socials s'ha dit que aquesta notícia és una trola.

   

A les comarques tarragonines cada dia hi ha 3 detinguts per violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 22 de març de 2012 09:21

El Diari de Tarragona, en la seva edició de dimcecres 21 de març, informa que durant el 2011 hi hagueren 1477 detencions al Camp de Tarragona i 379 a les Terres de l’Ebre. Aquest any, a la demarcació, han estat assassinades ja dues dones per la seva parella.

   

Barris de Barcelona: Campanya " LA DIADA DE SANT JORDI, AJUDA'NS A TRENCAR EL SILENCI!"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dilluns, 19 de març de 2012 13:36

Trenquem el silenci als centres educatius

La Plataforma unitària contra les violències de gènere ha endagat una campanya de recollida de llibres pe aquest Sant Jordi 2012 a favor del projecte " Trenquem el Silenci", de prevenció de la violència masclista als centres educatius.

Es tracta de fer  un donatiu dels llibres que ja no es fan servir, i s' oferiran durant la diada de Sant Jordi a canvi d'un donatiu econòmic.

Els punts de recollida de llibres, fins el 12 d'abril de 2012, seran: 

Llegiu-ne més: Barris de Barcelona: Campanya " LA DIADA DE SANT JORDI, AJUDA'NS A TRENCAR EL SILENCI!"

   

Cuba: "Todas Contracorriente": Per Una Cultura de Pau

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Maylin Alonso, l'Havana. La Jiribilla dilluns, 12 de març de 2012 13:58

El Projecte "Todas Contracorriente" , liderat per la cantant Rochy Ameneiro, ha celebrat el seu primer aniversari aquest 8 de març  amb un ampli treball de prevenció contra la violència de gènere, sustentat pels estudis teòrics del Dr Julio César González Pagés, professor de la Universitat de l'Havana i Coordinador de la Red Iberoamericana de Masculinidades, qui ens comenta sobre les aportacions acadèmics que tributa aquest projecte, barreja d'art i coneixement i les accions concretes que han portat aquesta iniciativa a tot el país.

Quin ha estat el saldo del Projecte "Todas Contracorriente" en aquest primer any?

El saldo ha estat molt positiu, sobretot perquè ens ha permès incloure temes com violència, feminisme i equitat en un sol projecte, que té a la música com a protagonista i sabem l'impacte que té especialment en els més joves. En aquest any hem pogut recórrer tot el país com a part d'una gira i d'un projecte que va començar sent mínim, entre un grup d'amics i artistes, avui s'ha convertit en una iniciativa nacional, on s'han pogut sumar altres creadors.

Llegiu-ne més: Cuba: "Todas Contracorriente": Per Una Cultura de Pau

   

S'han atés 6.800 trucades de les dones en situació de violència a Girona

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimecres, 7 de març de 2012 19:41


D'esquerra a dreta: la directora, la presidenta i la coordinadora territorial de l'ICD a Girona

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, va explicar a Girona divendres 2 de març, que la Línia d’atenció a les dones en situació de violència 900 900 120 ha atès 6.861 demandes d’atenció i informació a les comarques gironines des de la seva creació l’any 2001 fins al mes de febrer d’enguany.

Gatell ha destacat que les xifres mostren que “el 900900120 és un servei pioner, útil i necessari perquè les dones puguin sortir de les situacions de violència masclista, que cal continuar divulgant i donant a conèixer per assegurar-nos que arriba a les dones que el necessiten”.

   

UE: Guia Práctica sota l’enunciat :"Afrontando el impacto de la violencia de pareja en el lugar de trabajo”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per M.M. Redacció La Independent dijous, 1 de març de 2012 13:17

L’Associació Salut i família a través del seu equip psicosocial i jurídic, i dins del mar del projecte DAPHNE “maintien au travail et insersion professionelle des victimes de violences domestiques”, han elaborat una Guia Práctica sota l’enunciat : Afrontando el impacto de la violencia de pareja en el lugar de trabajo” ,mitjançant la qual s’incideix en tots els elements que poden facilitar una situació favorable que ajudi a resoldre els problemas que genera la violència de gènere en el món laboral.

En la seva introducció hi destaca el fet que la violència de parella, la violència de gènere, té un impacte acusat –crític- especialment en aquelles dones que són capaces de conservar el treball “com una manera d’assegurar-se la independència econòmica”. Destacant, així mateix “ que és en el seu lloc de treball on troben suport a la seva situació”. Igualment remarca la necessitat que les Lleis contra la violència de gènere de cadescun dels paísos memebres de la UE, incloguin les disposicions necessàries perquè les victimes poguin sortir de la situcació de violència sense perdre el seu lloc de treball.

   

Recomanem: MONOGRÀFIC Violència i representacions identitàries a Amèrica Llatina

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dilluns, 27 de febrer de 2012 13:15

La investigadora María Teresa Vera Rojas (Centre Dona i Literatura) ha coordinat el monogràfic del número 6 de 452ºF Revista de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. El conjunt d'articles analitza des de diferents disciplines i registres culturals les formes d'exclusió i violència implícites en els processos de construcció, representació i normalització de les identitats, els cossos i les subjectivitats llatinoamericanes. La coordinadora forma part del consell de redacció de la revista, com també la investigadora Marta Font (Centre Dona i Literatura).

Més informació: http://www.ub.edu/cdona/publicacions_altres.htm

Revista: http://www.452f.com/ca/home/numero06.html

   

El Govern analitza les circumstàncies de les sis dones assassinades per violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 23 de febrer de 2012 17:14

Entre altres mesures s’impulsaran accions de treball conjunt amb els mitjans de comunicació per avançar en la millora del tractament periodístic d’aquests casos

El Govern diu que : "Pel que fa als homicidis que s’han produït al llarg del mes de gener, es demana que no es limiti el debat sobre la violència masclista a aquests casos, ja que són la punta d’un iceberg que amaga una realitat complexa, silenciosa i soterrada causada per les desigualtats de gènere que perviuen en la nostra societat.".

 

Llegiu-ne més: El Govern analitza les circumstàncies de les sis dones assassinades per violència masclista

   

26 professionals del SIAD en una Jornada d’intercanvi d’experiències a Girona

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. divendres, 17 de febrer de 2012 12:51

La Jornada era per compartir les pràctiques que desenvolupen els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones en la detecció i atenció de les dones en situació de violència masclista. Aquesta jornada, organitzada per l’Institut Català de les Dones (ICD), va tenir lloc la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona. 

En aquesta primera Jornada s’han exposat, entre altres, experiències i projectes d’acompanyament a dones víctimes de violència masclista, el treball a través de grups, o actuacions de prevenció i sensibilització dirigides a joves i migrades.

La coordinadora territorial de l’ICD a Girona, Josefina Surina va anunciar la continuïtat d’aquestes jornades donada la importància de fomentar el treball en xarxa i l’intercanvi d’experiències, així com la bona acollida que ha tingut la iniciativa per part dels professionals implicats. 

 

   

Nicaragua: Aprovada una llei contra la violencia vers les dones amb limitacions

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Nelson Rodríguez, Mangua. CIMAC / La Independent dijous, 2 de febrer de 2012 17:47

L'accés a la justícia per a les dones ha estat una exigència històrica a Nicaragua de les associacions de dones, a la qual s'hi han sumat organitzacions globals com Amnistia Internacional, i la Comissió Interamericana de Drets Humans.

 Després de 10 anys d'una onada imparable de violència de gènere que va deixar 800 dones assassinades, el Parlament Nacional de Nicaragua va aprovar una qüestionada Ley Integral de Lucha contra la Violencia hacia la Mujer, que tipifica el delicte de feminicidi i altres crims contra les nicaragüenques. Entratá en vigor d'aquí quatre mesos.

Llegiu-ne més: Nicaragua: Aprovada una llei contra la violencia vers les dones amb limitacions

   

Nou programa per a la Prevenció de relacions abusives en la parella

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 2 de febrer de 2012 12:12

Aquest programa de sensibilització que posa en marxa el Departament de Benestar Social i Família  inclou campanyes de sensibilització que aniran acompanyades de mesures de formació específica per a professionals de la salut i de l'àmbit d'ensenyament, en el marc dels cursos "Salut i escola".

També s'inclourà formació en prevenció de relacions abusives entre noies i nois en el currículum educatiu dels cicles de grau superior d'Animació sociocultural i d'Inserció social.

També, a finals d'aquest any 2012,  es posarà en funcionament un Centre d'Intervenció Especialitzada (CIE) per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles a la ciutat de Lleida.

   

Granollers: Tres minuts de silenci per rebutjar la mort d’una dona a causa de violència de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Ma. Dolors Viñas, Vallès Oriental. La Independent dimecres, 1 de febrer de 2012 12:06

La ciutat rebutja aquest fet i en forma de convocatòria silenciosa condemna aquest homicidi

mani

Unes 250 persones s'han concentrat a la plaça de la Porxada, aquest dilluns 30 de gener per denunciar i rebutjar la darrera víctima de violència de gènere. S'ha recordat a la veïna de Granollers morta divendres 27 de gener, pressumptament, a mans de la seva parella. Aquesta és la sisena víctima de violència masclista a Catalunya d'aquest any. Mai fins ara s'havien produït tantes morts per aquesta causa en un període de temps tant curt.

A Granollers des de l'any 2003 diferents serveis treballen de forma coordinada per ajudar a detectar i prevenir la violència contra les dones, i donar l'atenció i el suport necessari a totes aquelles que la estan patint. El Centre d’Informació i Recursos per a Dones situat al carrer Portalet número 4, quarta planta que, treballa per a la igualtat real entre dones i homes, compta a més amb el servei d'atenció integral per a dones que han patit o pateixen violència de gènere en l'àmbit de la parella.

A Alella també hi ha hagut un minut de silenci per la mort de la dona de Granollers víctima de la violència masclista.

   

El Govern condemna i rebutja amb contundència l'assassinat d'una dona a Granollers víctima de la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dissabte, 28 de gener de 2012 13:13

Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, condemna i rebutja amb contundència l’assassinat avui d'una dona a Granollers, presumptament víctima de la violència masclista.

La presidenta de l’ICD ha fet una crida a “la unitat i rebuig constant i contundent de tota la societat a la violència masclista per poder avançar en la seva eradicació i generar el canvi social necessari per acabar amb aquesta xacra”. Pel que fa als assassinats que s’han produït al llarg del mes, Gatell considera que “no podem caure en limitar el debat contra la violència masclista a la coincidència de casos d’assassinat perquè podríem estar simplificant el tema i la reflexió que hem de fer com a societat”.

En aquest sentit, Gatell ha subratllat que “els assassinats són la punta d’un iceberg que amaga una realitat molt àmplia i complexa de situacions quotidianes de patiment, sovint invisibles i cròniques, sobre les quals cal que obrim la mirada”.

Insisteix en què les dones truquin a la Línia telefònica gratuïta 900 900 120 o s’adrecin a algun dels 120 serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.

La lluita contra la violència masclista - afirma Gatell -  és una prioritat pel Govern i ha reiterat el compromís de continuar posant els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la rehabilitació de les dones que es troben en una situació de violència masclista.


   

6 dones assassinades aquest 2012 per violència masclista a Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per La Independent dissabte, 28 de gener de 2012 00:00

Amb la dona assassinada pel seu marit aquest divendres dia 27 a Granollers, ja són sis els casos de mort per violència masclista a Catalunya aquest 2012.

Si alarmants són  sempre les morts de les dones per l'expressió més forta del poder patriarcal, com ho ha estat la mort d' 11 dones durant l'any 2011 al nostre país, les ja 6 mortes d'enguany ( a Mollet, Girona, l'Atmetlla, Tarragona, Santa Coloma de Queralt i Granollers) - aquests 6 feminicidis - són terriblement alarmants i obliguen a una resposta molt més eficaç. 

La presidenta de l’ICD, Montse Gatell, ha fet una crida a “la unitat i rebuig constant i contundent de tota la societat a la violència masclista per poder avançar en la seva eradicació i generar el canvi social necessari per acabar amb aquesta xacra”. Considera que “els assassinats són la punta d’un iceberg que amaga una realitat molt àmplia i complexa de situacions quotidianes de patiment, sovint invisibles i cròniques, sobre les quals cal que obrim la mirada”.

   

Andalusia: "Tejamos Redes contra la Violencia Machista", per la Plataforma Andaluza de Apoyo al Lobby Europeo de Mujeres

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Plataforma Andaluza de Apoyo al Lobby Europeo de Mujeres dijous, 26 de gener de 2012 17:30

La Plataforma Andaluza de Apoyo al Lobby Europeo de Mujeres ha dut a terme a Écija la Jornada Taller "Teixim Xarxes contra la Violència Masclista" que forma part del programa "Xarxa Ciutadana per a la Detecció i Suport a les Víctimes de Violència de Gènere", organitzada per la Dirección General de Violencia de Género de la Consejería para la Igualdad y Bienestar Social.

La Jornada Taller té com a objectius preparar a la ciutadania perquè assessori, ajudi i / o acompanyi fins als serveis especialitzats a les víctimes, generar persones mediadores entre les persones víctimes i l'Administració Pública i involucrar als col · lectius socials en la lluita contra la violència cap a les dones.

Llegiu-ne més: Andalusia: "Tejamos Redes contra la Violencia Machista", per la Plataforma Andaluza de Apoyo al Lobby Europeo de Mujeres

   

La Confederació Catalana d'ONG contra la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 26 de gener de 2012 12:51

COMUNICAT. Barcelona, 19 de gener de 2012

Portem unes setmanes del nou any i, en aquests dies han estat assassinades quatre dones a Catalunya.

El 2011, al conjunt de l'estat espanyol, van ser assassinades 67 dones per les seves parelles o exparelles, algunes de les quals havien ja estat denunciades per les víctimes i tenien ordres d'allunyament.

La violència masclista que ha estat un fenomen invisible durant dècades, és una de les manifestacions més clares de la desigualtat, subordinació i de les relacions de poder dels homes sobre les dones. Malgrat l'esfereïdor nombre de víctimes, ni la societat ni els mitjans de comunicació no en reflecteixen ni semblen copsar-ne la gravetat. Tampoc els òrgans jurisdiccionals han actuat amb la contundència i rigor que calia esperar i que si han emprat en altre tipus de delictes similars no relacionats amb la violència masclista.

   

Contra la violència masclista. No és No!

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Beatriu Masia, Ca la Dona - Tamaia / Fotos Amada Santos, La Independent dimecres, 25 de gener de 2012 13:16

Les morts de dones a Catalunya a causa de la violència masclista continuen amb un degoteig que sembla no te aturador.

Ens hem de preguntar molt seriosament quina és la resposta social que donem a aquests fets. No val parlar només de les responsabilitats públiques que segur hi son i moltes. El fet més greu és el silenci, la justificació i la impunitat que socialment tenen aquestes morts.

 

ama3

Llegiu-ne més

   

Entrevista a Montserrat Comas sobre la violència masclista a Els Matins de TV3

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimecres, 25 de gener de 2012 11:30

 

Ariadna Orta ha entrevistat aquest dimarts 24 de gener a Montserrat Comas, magistrada de l'Audiència Provincial de Barcelona i expresidenta de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere. Comas ha manifestat: "Desitjo que hi hagi menys víctimes i res fa pensar que hàgim de mantenir la tendència del gener" i també ha afirmat que la societat no té la mateixa sensibilitat davant les víctimes del terrorisme que davant la violència de gènere.

Veieu video TV3

   

Un minut de silenci i espelmes enceses davant els ajuntaments catalans contra la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per La Independent dimecres, 25 de gener de 2012 10:35

La Comissió Permanent del Consell Nacional de Dones de Catalunya ha rebut la proposta d’un grup de ciutadans i ciutadanes de guardar un minut de silenci a la porta de cada ajuntament, com a mostra de condol i de rebuig, cada vegada que mori una dona a causa de la violència masclista. 

La Comissió Permanent proposa que es complementi amb la proposta ja difosa del Grup de Mentores de Tamaia, d’encendre una espelma,i que aquesta iniciativa es pugui estendre a tots els municipis de Catalunya.

 

   

Guatemala: El Govern crea una força especial contra el femicidi

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Cerigua / La Independent dijous, 19 de gener de 2012 09:05

Després que aquest dimarts tres dones van ser assassinades de manera violenta en menys de tres hores, a les ciutats de Quetzaltenango, Escuintla i la capital Guatemala, el ministre de Governació de Guatemala, Mauricio López Bonilla, ha anunciat que crearà una força especial per resoldre els casos de femicidi i assassinats de dones que es registrin a partir del nou govern. 

El primer cas es va registrar a Escuintla, on una mestra va ser assassinada prop de la seva escola, després a Santa Catarina Pinula, la propietària d'una botiga va ser atacada amb arma de foc al seu local, i l'últim cas va ser el d'una líderesa assassinada a Quetzaltenango.  

El 2011 es van registrar 706 casos i 668 el 2010, només el 40 per cent d'ells compta amb informació suficient per saber si es va tractar d'un femicidi, segons una anàlisi de la Coordinadora Nacional para la Prevención de la Violencia contra las Mujeres (Conaprevi) . 

Guatemala és un país amb diversitat de legislació a favor de l'eradicació de la violència contra les dones, però presenta la taxa de femicidi més elevada del món. 

Segons Ana Güezmes, directora general de l'ONU Dones per a Centreamèrica, Mèxic i el Carib, el femicidi arrasa amb els valors democràtics, la cohesió familiar, trenca el teixit social a les comunitats i minva el treball en la lluita per consolidar la pau.

 

 

Llegiu-ne més: Guatemala: El Govern crea una força especial contra el femicidi

   

Guatemala: La manca de pressupost és un obstacle per investigar feminicidis

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per CERIGUA / Redacció la Independent dilluns, 16 de gener de 2012 14:15

Institucions com la Comissió Presidencial contra el  feminicidi a Guatemala són les encarregades d'analitzar els assassinats de dones a Guatemala, on tan sols el 2011 s'en van comptabilitzar 706. Però, segons les mateixes autoritats guatemalenques, dels assassinats registrats en els últims cinc anys, uns cinc mil, el 97 per cent roman impune.

Un seguiment  mediàtic realitzat per l'Agència Cerigua mostra que per primera vegada el 2011 es van poder classificar 60 assassinats dolosos contra dones perpetrats pel crim organitzat, la resta de casos corresponen a dones joves assassinades durant assalts, atacs armats i segrestos, entre d'altres contextos.

No obstant això, el monitoratge destaca que en un elevat percentatge es desconeixen els motius o les causes que originen els assassinats de les guatemalenques.

De 2000 a 2008 el nombre de casos reportats per les autoritats judicials van en augment, el 2009, l'Institut Nacional de Ciències Forenses (Inacif) en va comptabilitzar 708, el 2010, 680 i l'any passat el llistat inclou 706 nenes i dones.

Llegiu-ne més: Guatemala: La manca de pressupost és un obstacle per investigar feminicidis

   

Italia: La Relatora de l'ONU recull informació sobre la violència contra la dona

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per CIMAC / La Independent divendres, 13 de gener de 2012 09:27

Ho farà  a fi de recollir informació sobre la violència de gènere en aquest país i discutir sobre els programes i polítiques existents per combatre-la. Rashida Manjoo, la relatora especial de l'ONU sobre violència contra la dona, realitzarà una gira de treball del 15 al 26 de gener, segons el web d'aquest organisme internacional. 

La relatora especial anirà a Roma, Bolonya i Nàpols per reunir-se amb autoritats del govern i representants de la societat civil. En aquestes ciutats visitarà albergs i centres de detenció. 

En acabar el seu viatge, Manjoo presentarà a Roma els resultats i realitzarà un informe amb recomanacions que lliurarà el mes de juny davant el Consell de Drets Humans.

   

Euskadi: Neix el primer Observatori basc de la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per La Independent dijous, 5 de gener de 2012 11:11


Serà operatiu aquest primer semestre. Adscrit a la direcció d'Atenció a les Víctimes de la Violència de Gènere, tindrà participació del Govern Basc, diputacions i ajuntaments, als quals assessorarà en la lluita contra el maltractament.

Té la funció d'assessorar en la investigació, en l'anàlisi i en la difusió de les característiques, les causes i les conseqüències de les diferents manifestacions de la violència masclista contra les dones a Euskadi. Per això, elaborarà indicadors homogenis per a l'anàlisi i evolució de la violència masclista contra les dones, formularà propostes de millora dels sistemes d'informació, proposarà la realització d'estudis i informes de diagnòstic i avaluació, analitzarà els exemples de bones pràctiques recollides en altres organismes similars, fomentarà la relació entre institucions, associacions, professionals i persones expertes en violència masclista contra les dones, facilitarà l'intercanvi d'informació i documentació entre diferents institucions, i elaborarà un informe anual sobre les seves activitats.

   

L'ICD condemna la mort d'una dona a l’Ametlla, presumptament víctima de la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 5 de gener de 2012 09:33

Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, condemna enèrgicament la mort d'una dona a l’Ametlla de Merola, en el municipi de Puig-Reig, presumptament víctima de la violència masclista i afirma que “des del Govern de la Generalitat treballem per eradicar aquesta xacra social, que limita el dret de les dones a viure en una societat lliure de violència, i que malauradament ha portat a l’assassinat de dues dones just amb uns dies de diferència”.

La línia de l’Institut Català de les Dones per casos de violència masclista és el 900 900 120

   

Pàgina 9 de 11