Violència masclista

Del #25N a seques al #25NalCarrer: diumenge tenim un recorregut per fer

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Sandra Ezquerda dissabte, 24 de novembre de 2012 20:14

Article publicat a eldiario.es

 

 

Portem setmanes parlant de la jornada del 25 de novembre i la importància que tindrà per al futur de Catalunya a curt i mitjà termini. Hi ha moltes coses en joc: la possible majoria absoluta del "govern dels millors" en les retallades, la configuració sobiranista del Parlament i la més que probable entrada d'una força rupturista com la CUP-Alternativa d'Esquerres. El 25N, en definitiva, es decideixen moltes qüestions d'interès per al conjunt de la societat i, particularment, per a aquelles i aquells que duem anys lliurant una interminable batalla contra els privilegis de l'1%, que apostem per una altra forma de fer política i que defensem el dret dels pobles a decidir sobre el seu futur.

Dit això, s'està parlant molt menys d'un fet d'enorme importància per als feminismes. Més enllà de ser (i abans d'esdevenir) jornada electoral, el 25N era (i és) el Dia Internacional contra la Violència Masclista, i cada any se celebra a Barcelona una manifestació contra la impassibilitat social i política i en record de les víctimes que va de Canaletes a Plaça Sant Jaume. Aquest any, però, la Junta Electoral l'ha prohibida. La raó? Perquè "coincideix amb la jornada de votació corresponent a les properes eleccions al Parlament de Catalunya". Ja sabem com van les coses per a la ciutadania profana: el dia 24 només s'autoritza la reflexió electoral portes endins i l'única política permesa el 25 serà el discret acte de dipositar una papereta en una caixa transparent.

No ens hauria de sorprendre que CiU hagi convocat les eleccions catalanes en aquesta data, obviant així la seva importància social, política i simbòlica. Al cap i a la fi, durant aquesta legislatura Mas i el seu executiu han dut a terme una silenciosa, però no per això menys hostil, croada contra nombroses victòries obtingudes pels feminismes durant els últims anys, tal i com il.lustren, entre d'altres accions, la seva supressió poc després d'arribar al poder del programa específic contra la violència masclista del Departament d'Interior o l'eliminació de la direcció general d'igualtat d'oportunitat de l'extingit Departament de Treball. Tampoc ens hauria de sobtar la prohibició de la Junta Electoral de la mobilització organitzada i convocada des del moviment feminista per aquest diumenge. No és la primera vegada que aquest organisme s'erigeix com a garant de la perpetuació de l'status quo polític-institucional i criminalitza la llibertat d'expressió i manifestació. O és que no recordem les abusives i arbitràries imposicions de recollida d'avals a qualsevol força política extra-parlamentària que s'ha presentat a unes eleccions? Això per no parlar de la prohibició de múltiples manifestacions per part de juntes electorals i tribunals judicials diversos amb motiu del 8 de març durant les eleccions generals de l'any 2008 o de les desenes d'acampades sorgides en plena ebullició del moviment 15M durant els comicis municipals del 2011.

No crec que calgui argumentar gaire la importància de denunciar la persistència de la violència masclista. Segueix existint i és inherent a la nostra societat, la nostra economia i les nostres relacions. És estructural. Hem de dir prou; hem de visibilitzar-la; l'hem d'eliminar. I per això, aquest diumenge a la tarda, quan els col.legis electorals encetin el compte enrere per tancar les seves portes, totes les que somiem, treballem i lluitem per un món lliure d'injustícies i desigualtats ens trobarem a Canaletes per deixar ben clar que si toquen a una ens toquen a totes i tots. No és tasca aquesta, tanmateix, només dels feminismes ni de les dones, sinó de tots i totes les rebels i desobedients. No ens deixeu soles. No us quedeu sols. Malgrat la desídia del Govern i l'autoritarisme antidemocràtic de la Junta Electoral, que corri per les xarxes, que ho sentit tothom: aquest diumenge no només hi ha eleccions; aquest diumenge tenim un recorregut a fer. Passem, a les 18 hores, del #25N a seques al #25NalCarrer.

   

La UAB, amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dissabte, 24 de novembre de 2012 18:59

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) commemora el 25 de novembre el Dia Internacional contra la Violència de Genere, posant un gran llaç lila a la façana de l'edifici d'Estudiants, a la Plaça Cívica. També ha convidat totes les facultats, escoles i serveis de la UAB a unir-se simbòlicament al caràcter reivindicatiu de la diada.

Des de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB expliquen els orígens de la jornada i denuncien que la crisi actual ha contribuït a l'augment de la violència de gènere econòmica i social contra els col·lectius més vulnerables: les dones, les aturades, les discapacitades, la infància, la gent gran, les joves, les immigrants, entre d'altres. També demanen que la universitat sigui un espai lliure de qualsevol forma de violència o d'opressió, fruit de les relacions de poder del gènere, i que treballi per crear coneixements, relacions, espais i pràctiques basades en la igualtat i l'equitat.

Més informació:
La violència de gènere en la joventut. Informació i dades d'interès

   

CUBELLES: Lectura del manifest a la plaça Balmes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Maria Trives. Cubelles. La Independent divendres, 23 de novembre de 2012 16:46

Unes cincuenta persones s´han aplegat dijous 22 de novembre a fer lectura del manifest a la plaça Balmes de Cubelles en un acta convocat per ÀGORA en motiu del  Dia Internacional de la No Violència contra les Dones  . El 25 de novembre és un dia per a recordar totes les dones que han estat assassinades, però en motiu de la convocatoria de les eleccions de diumenge 25 s'ha adelantat aquesta lectura.

ÀGORA DE DONES DE CUBELLES s'adhereix al manifest de la Xarxa de Dones Feministes contra la violència


fotos_22_nov_012_copy

   

Feministes mantenen la crida a la manifestació el 25 de novembre

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 22 de novembre de 2012 21:08

Els col·lectius feministes mantenen la crida a la manifestació el 25 de novembre, a la qual conviden a totes les dones i a tota la societat, a les 18h a Canaletes per anar plegades a la Plaça Sant Jaume.

   

MANIFESTACIÓ 25N Dia Internacional contra la violència vers les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 22 de novembre de 2012 21:07

Els col·lectius feministes mantenen la crida a la manifestació el 25 de novembre, a la qual conviden a totes les dones i a tota la societat, a les 18h a Canaletes per anar plegades a la Plaça Sant Jaume.

   

Estat espanyol: Avantprojecte del Codi Penal eludeix el terme "violència de gènere"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. La Independent. dijous, 22 de novembre de 2012 17:31

L'avantprojecte a la nova reforma del Codi Penal promogut pel Ministeri de Justícia eludeix el terme "violència de gènere", en evident contradicció amb la Llei de Violència de gènere, que taxativament preveu que sota cap circumstància les penes de presó poden ser substituïdes per una pena de multa, la nova reforma introdueix la mediació com una mesura per condicionar la suspensió de l'execució de la pena.

En relació amb aquests temes, diverses associacions entre les quals hi ha La Federació de Dones Progressistes, la Federació d'Associacions de Dones Separades i Divorciades, la Coordinadora Espanyola per al Lobby Europeu de Dones, la Fundació Dones, l'Associació de Dones per a la Salut, Dones Juristes Themis i la Comissió de maltractaments, s'han pronunciat mitjançant un document que han fet públic aquest dimarts, on denuncien que l'avantprojecte de reforma del Codi Penal impulsat pel Ministeri de Justícia no inclou el terme "violència de gènere" i han recordat que el terme va ser introduït de forma explícita per la Llei Integral contra la Violència de Gènere i, a més, subratllen que la terminologia "és una qüestió bàsica que ha costat molts anys d'esforç".

 

Llegiu-ne més: Estat espanyol: Avantprojecte del Codi Penal eludeix el terme "violència de gènere"

   

L'apoderament de les dones i grups de Suport, una eina de lluita contra la violència de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Gisella Evangelisti. La Independent dijous, 22 de novembre de 2012 14:59

 

Tallers_Violncia_1

Grup de dones a la Jornada de CEPAIM

 

Totes sabem que és molt important tenir una xarxa de suport (des de familiars fins veïnes i veïns) per superar moments crítics de la vida, i un grupet d'amigues íntimes, que ens animin a sortir dels pantans emocionals, quan enfrontem situacions de violència de gènere. O amb qui es pugui reflexionar sobre com educar de forma paritària els fills i filles, quan ens envolta una família encara sexista.

Llegiu-ne més: L'apoderament de les dones i grups de Suport, una eina de lluita contra la violència de gènere

   

BARCELONA: Jornada de reflexió per visibilitzar a filles i fills de les víctimes de violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. / L.I. dimecres, 21 de novembre de 2012 22:43

Montse_Gatell._Jornada__tecnica_nias_y_ninos

 

En el marc del Dia Internacional de l'eliminació de totes les formes de violència contra la dona el pròxim 25 de novembre, la presidenta de l'MInstitut Català de les dones Montserrat Gatell va inaugurar el passat dilluns la Jornada tècnica "Filles i fills de la violència masclista. Una mirada a Catalunya " l'objectiu és el de visibilitzar a nenes i nens víctimes de la violència masclista en l'àmbit de la parella i familiar

Gatell, va exhortar la importància que "es reconegui des de tots els àmbits que els fills i filles de les dones que pateixen violència masclista són víctimes directes d'aquesta violència, que s'abordi la problemàtica amb una perspectiva integradora i al mateix nivell entre la defensa els drets de les dones i la defensa dels drets de les nenes i nens, i que no es culpabilitzi les mares per la situació que travessen els fills per evitar que es produeixi una doble victimització i una vulneració dels seus drets ".

Llegiu-ne més: BARCELONA: Jornada de reflexió per visibilitzar a filles i fills de les víctimes de violència masclista

   

L'ICD atorga els premis del concurs de microrelats '420 caràcters per unes relacions en igualtat'

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimecres, 21 de novembre de 2012 20:28

Les tres premiades són: Patrícia Soley-Beltran, Rosa M. Roque Forcat i Irmina Merino Vidal

L'Institut Català de les Dones ha fet públics avui els relats guanyadors de la segona edició del concurs a través de la xarxa facebook 420 caràcters per unes relacions en igualtat.

El Jurat ha atorgat els guardons als següents relats:

Es tracta d'una iniciativa de sensibilització per impulsar imaginaris sobre les relacions de parella basats en els valors del respecte i la igualtat i superar-ne els basats en el poder i la dominació.

El concurs, que ha comptat amb la participació de més de 150 persones, és una actuació de prevenció contra la violència masclista i s'emmarca en la commemoració, el proper dia 25 de novembre, del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Els premis són tres xecs regal bescanviables per productes de l'Abacus per valor de 150, 100 i 50 euros.

Primer premi al microrelat "Alliberament", de Patrícia Soley-Beltran: "Entra sola Ariadna al laberint, s'amistança al Minotaure i plegats perden el fil."

Segon premi al microrelat de Rosa M. Roque Forcat: "Jugaven a ser grans: Ella planxava les camises i ell, mentrestant, fullejava el diari. De seguida, però es va aixecar i va anar a mirar si la nina s'havia despertat, li va semblar que no i va preparar un suc per ells dos. Van seure plegats. I, en acabar, ell es va aixecar i va anar a planxar les camises i ella, mentrestant, fullejava el diari. De seguida, però es va aixecar i va a anar a mirar si la nina s'havia despertat, li va semblar que sí."

Tercer premi al microrelat d'Irmina Merino Vidal:"En Cupido ara du texans. Li agrada veure com les parelles que ha ajuntat s'estimen.Però, també veu les que ja no s'estimen on la paraula respecte s'ha perdut. La seva nova missió és fer de l'amor una feliç aventura, més enllà de la química de l'inici.Convertir el viatge en un paradís de comprensió i respecte sense patiment. Estimant-se. Potser en Cupido no existeix. Segurament ell siguem tu i jo."

   

VALÈNCIA: Jornades de debat entorn del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimecres, 21 de novembre de 2012 19:55

 

 

logo_ACVG_webRGB

 

La Plataforma artecontraviolenciadegenero.org, la Universitats Politècnica de València i la Universitat de Valenciana, els conviden a les Jornades de debat entorn del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere a celebrar els dies 21 i 26 de novembre a València. El dimecres 21 de novembre s'oferiran xerrades al Col · legi Major Rector Pesset i el 26 a La Universitat Politècnica.

Més informació

 

L'Organització de ACVG. Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

www.artecontraviolenciadegenero.org

Tel: 6303066217480

2012-10_cartel_In-Out_House_jornadas_macu

   

BARCELONA: Taula Rodona "Mirades Transnacionals a la Violència contra les Dones"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimarts, 20 de novembre de 2012 19:09

Amb dones valuoses i activistes que des de múltiples espais estan implicades en l'eradicació i prevenció de la violència contra les dones.

Organitzat per Diàspora Solidària, serà el dimarts 27 de novembre, a les 19 hores, a l'Espai Avinyó (C.Avinyó 52, Barcelona).

Mesa_redonda_miradas_transnacionales








   

Estat espanyol: 877 dones assassinades per violència masclista des de 1999

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimarts, 20 de novembre de 2012 18:05

877#DONES ASSASSINADES DES DE 1999 PER #TERRORISMEMASCLISTA

50#DONES ASSASSINADES 2012 EN #EESPANYOL

#ANAMATO i #XARXESSOCIALS MUDES

   

RIBES (Sant Pere de Ribes): Jornades “Mirades de gènere al segle XX”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 15 de novembre de 2012 19:26

Jornades que realitzaran durant tot el mes de novembre en motiu del Dia Internacional contra les violències vers les dones.

L’objectiu de les jornades, que porten per títol “Mirades de gènere al segle XX”, es visibilitzar els avenços aconseguits en matèria d’igualtat i d’eliminació de les violències vers les dones.

Les sessions es duran a terme a la Sala Cultura l’Escorxador de Ribes (c/ de l’Escorxador, 8) els dimecres 7, 15, 21 i 18 de novembre, de 18 a 20:30 hores, i estaran conduïdes i dinamitzades per la historiadora Maria Piedad Espitia. Durant el transcurs d’aquestes s’analitzaran i debatran les pel·lícules “Ángeles con mandíbulas de Hierro”, “La sonrisa de Mona Lisa” i “En tierra de hombres”. L’últim dia es farà una conferència i col·loqui amb el títol “I ara, on estem?” i es presentarà l’exposició “De la lluita de les dones”.

Atès que l'aforament és limitat, per participar-hi cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic amb les dades de la persona interessades a l’adreça: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

   

AMÈRICA LLATINA: Fotografies contra la violència de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 15 de novembre de 2012 16:07

AL_Fotos_contra_la_Violenci_de_Gnere_n
   

LEMES I CARTELLS 25N 2012

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 15 de novembre de 2012 15:16

MUMAIA_25N_n

25n-impBN_copia

25n-web_copia


En_el_amor_no_todo_vale_n
   

Aliança contra les violències

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Sandra Chaher, periodista. Buenos Aires dijous, 15 de novembre de 2012 13:55

destacadabombacha2-150x150Escrit a una "bombacha"

Publicat en castellà a Comunicar Igualdad

Enmig d'un sol aclaparador, molta creativitat i energia, i la presència de sectors populars, va ser anunciada  formalment ahir a Plaza de Mayo la Campanya Nacional contra les Violències vers les Dones, convocada per organitzacions de la societat civil de tot el país. La campanya sorgeix de la manca d'atenció cap al tema observada per les integrants de les organitzacions en els territoris i es proposa tant sensibilitzar socialment sobre la violència de gènere com incidir políticament per a la implementació de polítiques públiques sobre el tema.

Llegiu-ne més: Aliança contra les violències

   

GALICIA. Ares: curso de autoprotección ante a violencia de xénero

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 15 de novembre de 2012 13:19

Notícia publicada a Concello de Ares

Ares acollerá entre o 26 e o 30 deste mes un curso de autoprotección ante a violencia de xénero

A adquisición de destrezas que proporcionen ás mulleres unha maior habilidade para xestionar positivamente as situacións de risco por violencia e, polo tanto, teñan unha percepción de maior seguridade persoal, é o principal obxectivo do Curso de Autoprotección que coordina o Centro de Información á Muller (CIM) do Concello de Ares. Esta iniciativa, que se integra dentro das actividades contra a violencia de xeénero que oferta ás entidades locais a Secretaría Xeral de Igualdade, desenvolverase no pavillón deportivo municipal de Ares entre os días 26 e 30 deste mes de novembro, cun horario de 10.00 a 12.30 horas.

En total, o curso durará doce horas, estruturadas en sesión teóricas e prácticas, que serán impartidas por axentes de Policía especialistas en violencia de xénero e que levan a cabo o seu traballo en unidades vencelladas a esta problemática e en tarefas de custodia de mulleres con ordes de protección.

As mulleres interesadas en participar nesta iniciativa que pretende dotalas dunhas habilidades determinantes e que poden marcar a diferenza entre superar o risco ou sucumbir a el, poderán inscribirse no CIM do Concello de Ares ata o vindeiro luns, día 19, no seu horario habitual de atención ao público.

   

ARGENTINA: Assistència i assessorament de casos de violència contra les dones a Catamarca

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimarts, 13 de novembre de 2012 18:41


Catamarca_02

La convocatòria, el divendres 9 de novembre a la província de Catamarca d'un taller d'assistència i assessorament de casos de violència contra les dones, va ser realitzada per la Direcció de Dona, Infància i Família de la Subsecretaria de Família i Desenvolupament Social de Catamarca i va comptar amb la participació de 60 persones de diferents institucions governamentals i organitzacions socials de la província.

L'activitat va tenir lloc al Col·legi d'Advocats, i entre els objectius del taller hi ha els d'enfortir als equips interdisciplinaris que aborden la problemàtica, i de sensibilitzar i promoure els drets de les dones a través de la difusió de la Llei N º 26.485 de Protecció integral per prevenir, sancionar i eradicar la violència contra les dones en els àmbits en què desenvolupin les seves relacions interpersonals.

Els temes abordats van ser les línies principals d'aquesta normativa, els tipus i modalitats de violència contra les dones compreses en la llei, reflexionar sobre el cicle de la violència, avaluació de risc, derivació responsable i evitar la revictimització.

El Consell Nacional de les Dones, a través de la Direcció de Gestió Administrativa i Programes Especials hi fou present.

   

TAMAIA Viure Sense Violència celebra els seu 20é aniversari

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 8 de novembre de 2012 14:24

Ja fa 20 anys que TAMAIA Viure Sense Violència treballa per l'eradicació de la violència masclista i la construcció de Vides plenes de Llibertat i Amor.

TAMAIA ha organitzat per aquesta celebració, una conferència i una taula rodona, sota l'enunciat genèric "Intervenció psicosocial en l'àmbit de la violència masclista en les relacions de parella i familiars".

Teresa_Forcades.com_copy

La Conferència "La violència de gènere: amor i llibertat més enllà de la por" a càrrec de la Germana Teresa Forcades serà el 21 de novembre*

I la Taula Rodona** (Acte per a Dones) "Les aportacions dels grups i organitzacions de dones front la violència masclista, què hem avançat i quins reptes tenim" comptarà amb la participació de: Tamaia . Grup de Mentores de Tamaia . Ca la Dona . Dones x Dones . Dones Juristes . Candela

* Dimecres 21 de novembre de 2012 a les 18:00 hores al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison ( carrer Sant Pere més Baix, 7 – La Sala)

** Dijous 22 de novembre de 2012 a les 18:30 hores a Ca la Dona - carrer Ripoll, 25

   

Govern i Diputacions: Convenis de cooperació contra la violència masclista i domèstica

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. dijous, 8 de novembre de 2012 10:58

L’acord, entre els sis convenis de cooperació reforça la col·laboració en la lluita contra la violència masclista, permetrà actuar de manera preventiva millorant la protecció de les persones

Per segon any consecutiu, en una aliança públic-privada, la Generalitat renova 6 Convenis de cooperació contra la violència masclista i domèstica amb els departaments d'Interior i de Benestar Social i Família i l'Obra Social "la Caixa" que implica la societat civil en la protecció de les persones i actuant de forma preventiva contra la violència masclista i domèstica.

Foto_de_convenio_de_colaboracin_varias_entidades

Llegiu-ne més: Govern i Diputacions: Convenis de cooperació contra la violència masclista i domèstica

   

L'injustificable "consentiment" de violència de gènere i els mitjans de comunicació

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado. La Independent dijous, 25 d'octubre de 2012 18:02

Segons dades estadístiques de l'observatori de violència de gènere, en el que va de l'any ja són 38 les víctimes de violència masclista a l'Estat espanyol, i deu víctimes mortals menors de 16 anys a mans de les seves parelles o ex parelles, en els últims 10 anys

És innegable que el que li va passar el passat dissabte al Salobral (Albacete) a la nena de 13 anys assassinada, que presumptament mantenia una relació consentida amb el seu agressor, un adult de 39 anys que es va declarar confés, és un evident cas de violència masclista.

Llegiu-ne més: L'injustificable "consentiment" de violència de gènere i els mitjans de comunicació

   

Estat espanyol: Es reforça la necessitat de permanència de l'Observatori sobre la Violència Domèstica i de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció Amecopress / La Independent dimecres, 24 d'octubre de 2012 18:39

Representants d'associacions feministes s'han reunit aquest dimecres 24 d'octubre amb el president del CGPJ, Gonzalo Moliner

Les organitzacions de dones reforcen la necessitat de permanència de l'Observatori sobre la Violència Domèstica i de Gènere

Recalcar la importància de que el nostre país continuï sent pioner en les mesures i tractament d'aquesta forma de violència fora de les nostres fronteres

Una vintena d'organitzacions de dones han instat el president del Consell General del Poder Judicial, Gonzalo Moliner, a comprometre amb la lluita contra la violència de gènere de la manera més eficaç que el seu organisme puc fer-ho, amb la continuïtat de l'Observatori sobre la Violència Domèstica i de Gènere.

Llegiu-ne més: Estat espanyol: Es reforça la necessitat de permanència de l'Observatori sobre la Violència Domèstica i de Gènere

   

Jornada unitària a Sevilla dels homes contra la Violència Masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Jesus Casado (enviat a Món Comunicació) dimecres, 24 d'octubre de 2012 00:53

El 21 d'octubre es va convocar als homes a més de 30 ciutats espanyoles perquè manifestessin públicament el seu rebuig a la violència masclista. L'acte de Sevilla, convocat pel Fòrum d'Homes per la Igualtat, és només un exemple, modest però il·lusionant, d'aquestes convocatòries. Amb aquesta iniciativa els col·lectius d'homes per la igualtat es consoliden com a moviment social alternatiu al model masculí tradicional.


 

 

 


 

 

Llegiu-ne més: Jornada unitària a Sevilla dels homes contra la Violència Masclista

   

Girona: Balanç de la Comissió Institucional de Girona sobre violència de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. dimecres, 24 d'octubre de 2012 00:00

La Comissió Institucional de protocols sobre violència de Gènere de Girona, va presentar el balanç de gestió d'actuacions del 2012, l'Acte va estar presidit pel delegat del Govern, Eudald Casadesús, acompanyat pel portaveu, el magistrat Adolfo Garcia

El balanç presentat per part dels diferents grups de treball: de violència masclista, d'infància i adolescència, de gent gran i el de mutilació genital femenina.

L'informe presentat destaca la necessitat de seguir actualitzant els protocols i d'intensificar el treball en xarxa de totes les institucions implicades en la lluita contra la violència. Van informar que l'1 de gener al 30 de setembre de 2012 es van registrar 1.470 denúncies de violència domèstica i de gènere, de les quals 1.133 són de gènere i 337, domèstica i que el telèfon             900 900 120       ha rebut 649 trucades i el Servei de Intervenció Especialitzada (SIE) ha atès 179 dones i 85 nens i nenes.

Llegiu-ne més: Girona: Balanç de la Comissió Institucional de Girona sobre violència de gènere

   

País Valencià: manca d'imparcialitat en les invitacions del Govern i les Corts Valencianes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 18 d'octubre de 2012 18:55

Intersindical Valenciana denuncia la falta de imparcialitat que demostra el Govern Valencià a l'hora de convidar a actes institucionals a organitzacions que són crítiques amb ell.

Intersindical Valenciana explica en el seu comunicat que en la sessió de les Corts Valencianes d'avui, 18 d'octubre, en la qual es debatia el projecte de Llei contra la violència de la Dona a la Comunitat Valenciana, no han estat convidats ni convidades: Intersindical Valenciana i professionals com el president de l'Audiència Provincial d'Alacant, la Fiscal de Violència de Gènere, la representant i portaveu de la Plataforma Feminista, la representant de Juristes THEMIS; entre moltes altres. En resum, totes aquelles persones que s'han mostrat crítiques amb el projecte de llei per les seues múltiples mancances i que van deixar palesa la falta de voluntat política del govern valencià en la qüestió de combatre la violència contra les dones, en no dotar la llei pressupostàriament ni haver desenvolupat en vuit anys la Llei estatal.

Llegiu-ne més: País Valencià: manca d'imparcialitat en les invitacions del Govern i les Corts Valencianes

   

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Sant Carles de la Ràpita

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. Redacció La Independent dijous, 18 d'octubre de 2012 15:40

El govern de Catalunya a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, condemna i rebutja l'homicidi d'una dona a Sant Carles de la Ràpita, presumptament víctima de violència masclista.

Gatell va reiterar el compromís de seguir treballant per a la coordinació, prevenció, detecció, atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i el seu entorn i ha insistit que les dones, així com les persones del seu entorn, truqueu a la Línia telefònica confidencial 900.900.120 o s'adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d'informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat en tot el territori.

Llegiu-ne més: El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Sant Carles de la Ràpita

   

Andalusia: La Violència estructural, al XXIII Feminario andalús

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. Redacció La Independent dijous, 4 d'octubre de 2012 15:07

El XXIII Feminario, que es durà a terme els dies 9 i 10 de novembre a Còrdova, organitzat per La plataforma Andalusa de Suport al Lobby Europeu de Dones, tindrà com a tema central: "La Violència estructural contra les dones".

Davant l'evidència dels fets relacionats amb la violència masclista Lourdes Pastor Martínez, Sociòloga i feminista, fa una ràpida anàlisi sobre el significat de l'argument que promou el pròxim Feminario, i ha enviat la següent carta a la redacció de la Independent.

 

Què és la Violència Estructural contra les Dones?

En les estadístiques oficials podem llegir que més de 30 dones han estat assassinades al llarg dels últims 9 mesos al nostre país.

Ja és tan quotidià veure o rebre notícies d'assassinats de dones a mans de les seves parelles o ex-parelles com veure que un centenar de persones han mort víctimes d'un atemptat a l'Iraq.

Llegiu-ne més: Andalusia: La Violència estructural, al XXIII Feminario andalús

   

"Bella homilia" del bisbe de Còrdova

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per F.Ll. Redacció La Independent dijous, 4 d'octubre de 2012 13:22

Milions de persones, tant dins com fora de la península han seguit el cas de Ruth i José. La investigació ja esclareix els fets fonamentals i s'ha reconegut que han mort fa ja un any. Sabem que la societat de Còrdova s'ha sumat i ha format part -d'alguna manera- en la cerca de justícia, especialment per a la mare de les criatures.

Sabem també que l'església catòlica és un element important per a moltes persones d'aquesta regió. 

Per aquest motiu, i per les repercussions que puguin tenir les declaracions fetes pel bisbe de Còrdova durant el seu pregó el 2 d'octubre passat sobre els fets, des de la nostra Redacció considerem que el no fer esment a la violència masclista com a eix principal del crim, i fins i tot “compadir” al pare de Ruth i José, el pretendre rebaixar el dolor de la mare perquè “El sofriment, quan és compartit, queda atenuat” o el comparar aquest macabre assassinat doble amb el dret constitucional a la interrupció voluntària de l'embaràs, ens obliga a utilitzar el nostre espai per fer públic el “discurs” del bisbe Fernández, que apareix com una “Bella homilia” en pàgines de Intereconomía.


Llegiu-ne més

   

Beques de formació gratuïta per a dones en situació de violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. Redacció las Independent dijous, 4 d'octubre de 2012 13:12

Benestar Social i Família ha ofert 31 beques de formació gratuïta, a dones que han patit violència masclista i que són usuàries de la xarxa de serveis de recuperació

La formació forma part del catàleg de recursos per a la recuperació i millora de la inserció social de dones que es troben en aquesta situació

El curs que es dictarà en línia, s'ha ofert gràcies a la signatura del conveni de col · laboració que el Departament de Benestar i Família va fer amb el Centre d'Estudis Adams

Els cursos a què podran accedir les 31 dones que resultin afavorides seran principalment d'idiomes, informàtica i professions del sector serveis

   

Valoració positiva de l'informe de la Comissió Nacional per a la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C./Redacciò La Independent dijous, 13 de setembre de 2012 07:44

La presidenta de l'Institut Català de les Dones va valorar positivament el treball del Gabinet d'anàlisi dels casos d'homicidi per violència masclista a Catalunya

Comisin_Nacional

Montserrat Gatell presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), va presidir el passat 23 de juliol la reunió de la Comissió Nacional i valoro positivament la tasca desenvolupada des del mes de febrer pel Gabinet d'anàlisi dels casos d'homicidi per violència masclista, segons va dir facilita "un espai d'anàlisi integral i profund de la informació que es desprèn de l'ús de la xarxa de recursos en els casos on la violència masclista es mostra més extrema".

Gatell va presentar davant la Comissió l'informe elaborat pel Gabinet sobre l'ús realitzat per les set dones assassinades per violència masclista el mes de gener i el seu entorn de la xarxa de serveis del Govern i els ens locals. Aquest informe conclou que totes elles tenien recursos especialitzats a l'abast per fer front a la situació de violència, però no els van utilitzar.

Llegiu-ne més

   

Violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per La Independent dimarts, 11 de setembre de 2012 00:00

 

A Catalunya hi ha hagut 10 dones assassinades per violència masclista aquest any 2012. A més s’han reconegut oficialment 3 víctimes mortals per aquesta causa de l’any 2011. I es continua investigant dos casos, una a Santa Maria de Palautordera i l'altra a Amposta.

 

A tot l’Estat espanyol, el nombre de dones assassinades és de 32. De les quals, a banda de les 10 dones de Catalunya, n’hi ha 5 del País Valencià i 1 de les Illes Balears.

   

El Govern condemna i rebutja l'assassinat d'una dona a Sant Feliu de Codines, víctima de la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dilluns, 10 de setembre de 2012 12:09

Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, condemna i rebutja l’assassinat d'una dona a Sant Feliu de Codines, presumptament víctima de la violència masclista, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima

La presidenta de l’ICD ha expressat que “només acabarem amb la xacra de la violència masclista quan tinguem a una societat igualitària, on també les relacions de parella siguin igualitàries i basades en el respecte”.

Ha manifestat el seu compromís de continuar impulsant i avançant en les polítiques que fomenten la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, ja que les desigualtats que encara experimenten els individus pel fet de néixer dona o home estan entre les causes profundes i estructurals de la violència masclista”.

 

Gatell ha insisit en què les dones, i les persones del seu entorn, truquin a la Línia telefònica confidencial 900 900 120 o s’adrecin a algun dels  serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori. La línia 900 900 120 de l’Institut Català de les Dones atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones en diversos idiomes, de forma gratuïta, tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia.

   

Una dona assassinada a Sant Feliu de Codines

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dilluns, 10 de setembre de 2012 12:06

 

Una altra dona ha estat assassinada a Catalunya víctima de la violència masclista, ha estat a Sant Feliu de Codines aquest diumenge 9 de setembre. Els Mossos d'Esquadra han detingut i acusat a la seva parella. La dona va morir a l'hospital.

També s'està investigant la mort d'una dona amb signes de violència a Amposta. El cadaver va ser trobat el dissabte dia 8.

   

Dotze dones assassinades per violència masclista a Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dilluns, 2 de juliol de 2012 11:57

Ha mort, aquest 29 de juny, una dona a Santa Maria de Palautordera, presumptament víctima de la violència masclista exercida pel seu company. La dona va ingressar a l’hospital el dimecres  27 de juny i va morir el divendres. El mes de maig es van obrir diligències policials contra el company de la víctima per un presumpte delicte de maltractament en l'àmbit de la llar.

   

Camí a la impunitat, Llei de Violència de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado. La Independent dijous, 21 de juny de 2012 13:21

Diva

24 dones assassinades en els primers mesos de l'any 2012, i les xifres de dones maltractades, violades, abusades sexualment, segueixen sent les mateixes que fa deu, vint i trenta anys

La conferència sobre les Reformes a la Llei de Violència de Gènere, duta a terme el passat dijous 14 de juny al Col·legi de Periodistes de Catalunya i convocada pel Club Vindicación Feminista de Barcelona, va estar presidida per Lidia Falcon i Pilar Altarriba, presidenta i vicepresidenta del Club, i per Maria Antònia Huarte integrant de la Taula d'Igualtat d'oportunitats de Granollers.

Llegiu-ne més: Camí a la impunitat, Llei de Violència de Gènere

   

Una dona, mare de 3 criatures, víctima mortal de violència masclista a Reus

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 21 de juny de 2012 12:12

20 de juny de 2012,una dona mare de 3 criatures ha estat apunyalada presumptament a mans de la seva exparella i ha mort víctima de les ferides d'arma blanca que ha rebut. És la dotzena víctima de violència maclista d'aquest 2012 a Catalunya. Ja que a l'alarmant nombre d'onze d'aquests sis mesos cal afegir-hi el cas antic descobert enguany.

La presidenta de Institut Català de les Dones ha participat a Reus en l’acte de condemna de l’homicidi d’una dona

Concentració avui 21 de juliol a les 12h a la Plaça del Mercadal

   

Una altra dona assassinada a Reus, presumptament a mans de la seva exparella

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 21 de juny de 2012 12:08

El passat 20 de juny una dona mare de 3 criatures va ser assassinada a Reus, víctima de la violència masclista. Va ser apunyalada presumptament a mans de la seva exparella i va morir víctima de les ferides d'arma blanca que va rebre. L'home va ser detingut pels Mossos d'Esquadra.

És la dotzena víctima de violència masclista d'aquest 2012 a Catalunya, ja que als alarmants 11 casos d'aquest any cal afegir-hi el cas antic recent descobert.

El Govern condemna, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), aquest homicidi per violència masclista  i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

Gatell afirma que la lluita contra la violència masclista és una prioritat pel Govern i es compromet a continuar posant tots els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l'atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i els seus fills i filles.

   

Ja n'hi ha prou!

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Teresa Mollá Castells, Ontinyent. La Independent dimecres, 20 de juny de 2012 11:12

tere_moll

(Article escrit abans de l'assassinat per violència masclista d'una dona a Reus el 20 de juny)

Ha tornat a passar. Han assassinat una altra dona. Aquesta vegada ha estat a Salt (Girona). He llegit la notícia en una xarxa social i he anat a contrastar-la en dos diaris de diferent tendència editorial i els dos diuen el mateix.

Avui escric des de la ràbia, la desolació, les llàgrimes i la profunda tristesa que em produeixen aquests assassinats. No puc evitar-ho. És que em doblega. Senzillament no puc entendre-ho. Segueixo sense entendre que se segueixi matant a dones pel simple fet de ser dones i de pretendre la seva possessió absoluta sense deixar-els-hi marge per a ser persones.

Llegiu-ne més

   

Lleida: El telèfon d'atenció a les dones en situació de violència ha atès 3.464 trucades del Pla de Lleida

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dilluns, 18 de juny de 2012 12:18

Reunió de la Mesa institucional del Circuit de les
Comarques de Lleida per a l'abordatge de la violència masclista

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha donat a conèixer aquest 15 de juny a Lleida que la Línia d’atenció a les dones en situació de violència 900 900 120 ha atès des de la seva creació l’any 2001 fins l’any 20011, un total de 3.464 demandes d’atenció i informació de les comarques del Pla de Lleida i Solsonès. També ha destacat que el nombre de trucades que rep la Línia 900900120 mostra que es tracta d’un servei consolidat i necessari perquè les dones puguin sortir de les situacions de violència masclista.

   

Taula rodona sobre la prevenció de la violència

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dilluns, 18 de juny de 2012 09:30

Diàlegs entre recerca i intervenció psicològica

Amb aquesta taula rodona s’inicien una sèrie d’intercanvis entre l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere (iiEDG)* i el COPC, la finalitat dels quals es apropar la recerca universitària i l’aplicació. S’il·lustraran les interaccions entre intervenció i recerca posant com a exemple la prevenció de la violència, una de les qüestions de més impacte social en el moment actual.

Mª Claustre Jané, Vicedegana del COPC i professora de la Facultat de Psicologia de la UAB, Genoveva Sastre, investigadora de l’iiEDG i professora emèrita de la Facultat de Psicologia de la UB, Mª Dolors Renau, psicòloga i formadora, Montserrat Moreno Marimon, investigadora de l’iiEDG i professora emèrita de la Facultat de Psicologia de la UB, i Mª Jesús Soriano, psicòloga clínica, Secció de Psicologia de les Dones del COPC, participaran en la Taula rodona organitzada per l’iiEDG i la Secció de Psicologia de les Dones del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya que se celebrarà el dijous, 21 de juny de 2012 a les 7 de la tarda al Col·legi de Psicòlegs (C/ Rocafort, 129. Barcelona).

Llegiu-ne més

   

Pàgina 8 de 12