Violència masclista

Fèrria oposició a l'avantprojecte de justícia gratuïta de l'Advocacia catalana

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado/La Independent divendres, 18 de gener de 2013 21:42

L'avantprojecte de Llei d'assistència jurídica gratuïta, que va aprovar el consell de Ministres recentment i que té entre altres beneficiaris a "les víctimes de violència de gènere, de terrorisme i de tràfic d'éssers humans" (en els plets que tinguin a veure amb el seu condició de víctimes) i "els menors d'edat i discapacitats psíquics quan siguin víctimes d'abús o maltractament", ha generat una forta oposició del Col·lectiu de l'advocacia catalana que ha expressat el seu ferm rebuig a l'avantprojecte

El Consell de Col·legis d'Advocats de Catalunya (CICAC), que agrupa tota l'advocacia catalana, considera que no garanteix el pagament ni la retribució digna per als advocats del torn d'ofici, i que la nova Llei no resol els principals problemes derivats de la gestió de la justícia gratuïta, com és l'abonament puntual de les actuacions realitzades pels lletrats, que a Catalunya és el 25% d'advocats en exercici

El President del CICAC, Pedro L. Yúfera, desconfia del finançament de la justícia gratuïta i argumenta que: "amb l'actual limitació dels recursos econòmics i la imposició de taxes abusives, que seran un fre a la interposició de procediments judicials, no queda clar que no siguin els advocats els que tornaran a patir noves retallades per al manteniment de tot el sistema " Diu que:" Tampoc s'adjunta cap memòria econòmica que acrediti la seva viabilitat"

Llegiu-ne més: Fèrria oposició a l'avantprojecte de justícia gratuïta de l'Advocacia catalana

   

Estat espanyol: Les denúncies per maltractament augmenten en el tercer trimestre del 2012

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado/La Independent divendres, 18 de gener de 2013 21:19

"Les vexacions injustes solen ser la primera baula de la cadena de la violència contra la dona". Frases com ara 'calla, tu no saps res'; 'no vals per res' o 'em fas el sopar o no et dono diners ...', són les primeres armes per denigrar la dona ". Inmaculada Montalbán

L'Observatori de Violència Gènere amb seu al Consell General del Poder Judicial, va publicar un informe el passat dimarts 8 de gener basat en les dades subministrades per els 106 jutjats que hi ha a Espanya de violència de gènere, i en els 355 jutjats de competència compartida .

En ell es demostra que les denúncies per violència de gènere van créixer un 3,4% el tercer trimestre del 2012, període durant el qual es van interposar 33.814 denúncies de violència masclista, el que implica una mitjana de 367 diàries, així mateix, Els jutjats i tribunals van dictar 11.013 sentències relacionades pels mateixos fets.

Llegiu-ne més: Estat espanyol: Les denúncies per maltractament augmenten en el tercer trimestre del 2012

   

Barcelona: Concert Solidari a l'Església del Pi contra la violència de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 17 de gener de 2013 21:44

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere (PUVG) organitza un concert solidari, a càrrec de l'Orquestra de Cambra Salvador Ribas. L'esdeveniment tindrà lloc el 25 de gener, a les 21 hores, a l'Església del Pi.

La PUVG sempre ha considerat primordial dur a terme una tasca preventiva i de conscienciació als tres nivells de col·lectius implicats: famílies, personal docent i de monitoratge (com a agents socialitzadors i transmissors de valors) i l'alumnat de Catalunya. L'objectiu del concert és ajudar a impulsar les activitats que es volen fer durant l'any 2013 dins el programa Trenquem el Silenci que respón a aquests objectius.

 

Esglesia_del_Pi.gencat.cat(Foto gencat.cat)

   

Localitza a Montjuïc l'esquelet d'una dona desapareguda el mes de juliol. Hi ha un home detingut

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 10 de gener de 2013 14:13


Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de l'Àrea Central d'Investigació de Persones han detingut David B.L, de 42 anys, veí de Barcelona i nacionalitat espanyola com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi. El detingut ja ha ingressat a presó per ordre judicial.

Els fets es remunten al passat mes de novembre quan una dona va denunciar la desaparició en estranyes circumstàncies de la seva filla, de 43 anys. La denunciant va assegurar que des de mitjans del mes de juliol, aproximadament, no sabia res de la seva filla.

El passat 3 de desembre, els investigadors amb el suport de la Unitat Canina, van localitzar en una zona propera a la carretera de Miramar, a la muntanya de Montjuïc, unes restes cadavèriques corresponents a un esquelet sencer de dona, amb clars indicis de criminalitat que apunten a l'homicidi com a causa de la mort i l'enterrament posterior com una maniobra d'ocultació posterior.

De resultes de les investigacions i posterior localització del cadàver, s'ha detingut un dels presumptes autors dels fets, David.B.L. Víctima i autor es coneixien i havien conviscut junts.

 

No es descarta la possible participació de més persones. Per aquest motiu, la causa es manté oberta.

   

Els Mossos detenen un jove per haver agredit sexualment dues noies a Barcelona

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 10 de gener de 2013 14:08


Mossos d'Esquadra de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona van detenir, aquest passat 7 de gener de 2013 a Guillermo Arbey PS, de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona coma presumpte autor de dos delictes d'agressió sexual. la detenció es realitzà a casa del detingut.

La primera de les agressions va ser el passat 12 d'octubre. La víctima, al sortir de l'andana de la parada de metro d'Alfons X, va ser abordada per part de l'agressor, se li va apropar pel darrere i, acte seguit, li va propinar diversos cops a la cara. Després de perdre el coneixement la va agredir sexualment. Abans d'abandonar el lloc li va robar.

La segons de les agressions fou el dia de Nadal d'aquest 2012 quan el detingut hauria seguit la víctima quan aquesta sortia de la mateixa parada de metro d'Alfons X de la ciutat de Barcelona. A l'arribar al portal del domicili, l'agressor la va colpejar violentament i la va agredir sexualment.

Després de passar a disposició judicial, el detingut va ingressar en un centre de menors ja que, tot i ser major d'edat, en el moment de cometre les agressions era menor d'edat.

   

Amantar, una nova Damini

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Maribel Nogué, escriptora i articulista de premsa local. Igualada dijous, 10 de gener de 2013 12:52

Maribel_Igualada

 

Eren els anys noranta que la meva germana Tere Nogué, que és missionera i llavors era a l’Índia, em

va enviar una fotografia que havia fet una companya seva, on hi desfilaven un grup de dones vestides amb el seu sari, naturalment. Elles també havien commemorat el vuit de març, Dia de les Dones, com l’estem commemorant nosaltres aquí.

Llegiu-ne més: Amantar, una nova Damini

   

Solidaritat amb les protestes a l'Índia contra la violència vers les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Vocalia dones FAVB / L.I. diumenge, 30 de desembre de 2012 00:00

Davant la violació, tortura i mort d'una jove estudiant de Nova Delhi, la Vocalia dones FAVB ha fet arribar a La Independent aquest breu comunicat.

Si toquen a una, ens toquen a totes!

La jove estudiant violada i torturada per sis homes la setmana passada a Nova Delhi va morir després del seu trasllat a un hospital de Singapur. En conèixer el relat, fet per la jove mateixa, dels actes bàrbars que va patir, milers de manifestants van sortir als carrers per expressar la seva ira contra aquesta violació i contra les violències que quotidianament pateixen les dones. Ha esta la gota que ha fet vessar el got de la indignació!

La gent que es manifesta denuncia la inacció de la policia en la recerca dels autors de violacions. 90% dels delictes violents són comesos contra les dones en un país on les tradicions religioses i el sistema de castes mantenen la majoria de les dones sota un sistema d'opressió que es remunta a l'edat mitjana.

Els manifestants de nou els carrers en saber la mort de la jove. S'enfronten a la repressió policial: el govern té diversos barris de la capital en estat de setge, les manifestacions estan prohibides. Els dies anteriors, nombrosos manifestants van resultar greument ferits, un d'ells fins i tot va morir. A l'Índia, la lluita per una societat més justa passa per la revolta contra aquesta violència brutal de què són objecte les dones.

Les dones de Barcelona ens solidaritzem, per damunt de les fronteres, contra tot tipus de violència vers les dones. Si toquen a una, ens toquen a totes!

 

 

   

Víctimes de violència masclista, vulnerables als trastorns psiquiàtrics

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. Redacció La Independent dijous, 13 de desembre de 2012 02:00

Quaderns_de_la_Bona_Praxi_31

 

L'estudi presentat dilluns passat, elaborat per experts del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) recull el document, 'L'abordatge mèdic de la violència cap a les dones i els seus fills', on es destaca, que les dones que han estat víctimes de violència de gènere, presenten diverses patologies psiquiàtriques i són cinc vegades més propenses a patir trastorns depressius, ansietat i dependència a l'alcoholisme i la drogoaddicció.

Llegiu-ne més: Víctimes de violència masclista, vulnerables als trastorns psiquiàtrics

   

A Terrassa una nova víctima de violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimarts, 11 de desembre de 2012 19:55

Possible nou cas de mort per violència masclista a Terrassa. La policia va detenir la matinada del divendres al dissabte 8 de desembre un home de 80 anys que presumptament hauria matat la seva parella, una dona de 75 anys.

Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l'homicidi aquest cap de setmana d'una dona a Terrassa, presumptament a mans de la seva parella i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

   

Manifestació del 25N a Barcelona i intervencions a la Plaça Sant Jaume

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent. Fotos i vídeo Amada Santos dijous, 29 de novembre de 2012 17:09

R_25N-3

Cap silenci davant la violència masclista

Els col·lectius feministes van mantenir la crida a la manifestació el 25 de novembre, a la qual convidaven a totes les dones i a tota la societat per anar plegades des de Canaletes a la Plaça Sant Jaume.

Llegiu-ne més: Manifestació del 25N a Barcelona i intervencions a la Plaça Sant Jaume

   

Barcelona: actes "El PASSEIG DE LA VERGONYA"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 29 de novembre de 2012 15:56

El PASSEIG DE LA VERGONYA s'emmarca dins la campanya de sensibilització dels "16 dies contra la violència de gènere". Amb els 60 testimonis i casos de dones i nenes que estaran recollits al cèntric Portal de l'Angel de Barcelona des del 29 de novembre i durant 5 dies, el PASSEIG DE LA VERGONYA es converteix en una passarel·la que intenta reflectir les diverses violències exercides sobre les dones arreu del món.

Denunciar i sensibilitzar sobre la violència masclista

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona (25 de novembre), el Passeig consistirà en un espai de sensibilització al carrer, com a antítesi del Passeig de la Fama, on s'exhibiran els noms dels prop de 60 casos i testimoniatges reals de dones que han sofert violència de gènere en 28 països (inclòs Espanya).

Aquesta campanya de sensibilització i denúncia es impulsada per les ONGs Creación Positiva i Red ACTIVAS -entitats que treballen pels drets sexuals i reproductius i la igualtat-, en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona. coincideixen en la importància de recordar a les dones que han sofert violència, per no oblidar que segueixen sent necessaris els programes de prevenció de la violència, lleis, protocols, serveis i programes duts a terme per moviments de dones i feministes, els qui van anar les primeres a fer front a la violència. No obstant això, aquests i altres programes s'estan veient seriosament afectats per les retallades en el finançament de projectes de Cooperació.

La presentació i inauguració d'aquest PASSEIG DE LA VERGONYA el dijous 29 serà a càrrec de Sra María Luisa García, Sra Montse Pineda i Sra. Francina Vila i Valls, Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, inauguri el Passeig.

www.noesficcion.org

MÈS INFORMACIÓ SOBRE la segona edició del PASSEIG DE LA VERGONYA (http://es-es.facebook.com/paseodelaverguenza)

o als telèfons: 629988394 / 678004765

   

Badia del Vallès diu prou a la violència de gènere a través de les i dels més joves

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Sonia Rico. La Independent dijous, 29 de novembre de 2012 08:54

 

violencia_vers_dones

Badia del Vallès va commemorar la Diada Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, amb un acte ple de simbologia. La joventut i la infància del municipi van alçar la seva veu a través de la música, el ball i les cançons, en un Auditori Municipal ple de gom a gom.

 


Llegiu-ne més: Badia del Vallès diu prou a la violència de gènere a través de les i dels més joves

   

Migrades: s'ha d'abandonar la visió etnocèntrica de la violència de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció. La Independent (fotos: Diáspora Solidaria) dimecres, 28 de novembre de 2012 18:50

z-mesa_redonda_3

La violència contra les dones migrades està travessada per múltiples factors d'opressió, discriminació, racisme, subordinació, victimització i indiferència. Les administracions públiques, els marcs normatius per eradicar-la, els mecanismes d'atenció i prevenció i la societat civil han de superar la mirada i la gestió etnocèntriques d'aquesta realitat com un compromís imprescindible i necessari.

Llegiu-ne més: Migrades: s'ha d'abandonar la visió etnocèntrica de la violència de gènere

   

EL PRAT DE LLOBREGAT: 29,11.12 18h.Taula Rodona "L'eradicació de la violència masclista".

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimarts, 27 de novembre de 2012 13:10

 ACSUR en companyia d'organitzacions de dones de Catalunya i del Magrib, juntament amb representants de l'Ajuntament del Prat, parlaran de la violència cap a les defensores de drets humans, d'expèriences d'intervenció amb dones i d'estratègias de prevenció de la violència masclista.

Aquesta activitat s'ha organitzat en col·laboració amb Tamaia, Calala i el Programa de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament del Prat i tendrà lloc aquest dijous 29 de novembre al Prat de Llobregat a les 18.00 (Cases d'en Puig, Pl. Agricultura 4).

 

Taula_rodona_29_Novembre_El_Prat

   

València: campanya contra la presentació del llibre del jutge Serrano "LA DICTADURA DE GÉNERO"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dilluns, 26 de novembre de 2012 14:24

Advocades colegiades realitzen una campanya de mails evidenciant al jutge Serrano, conegut per manifestar repetidament que les dones presenten denúncies falses de maltractament. Expedientat i separat del servei per prevaricació, aquest jutge presenta aquest dilluns 26 de novembre el seu llibre "LA DICTADURA DE GÉNERO". al Col · legi d'Advocats de València.

   

25 de novembre, un dia de dol

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Tere Mollá. Ontinyent. La Independent diumenge, 25 de novembre de 2012 17:39

 

Des de 1999 tal dia con avui, 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Es va adoptar per l'ONU a través de la resolució 54/134 de l'ONU.

En el que portem d'any cinquanta-una (sí, 51) dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles.

En els últims 13 anys, 877 dones ha estat assassinades per aquells que deien estimar. Són més dones mortes en aquests anys que les víctimes d'ETA en els últims 51 anys. Però ens neguem a anomenar terrorisme. I passa segurament perquè l'expressió TERRORISME ens sembla massa fort i la reservem per als assumptes que afecten l'estat. I, pel que sembla la mort de més de cinquanta dones en un anys, en cada un dels últims anys, no és assumpte d'estat.

En els últims dies, però sobretot avui, omplirem els carrers i places de concentracions de rebuig, de tot tipus i color condemnant aquest tipus de violència que ens mata les dones pel simple fet de ser-ho. Socialment i, pel que sembla també políticament, la vida de les dones val menys que la dels homes, sinó, com s'explica que encara no siguem capaços de cridar a aquest fenomen terrorisme masclista?

El poders públics avui s'omplen la boca de rebutjos, de compromisos, de propostes, però ahir i també demà segueixen amb les retallades en aquests temes. I a aquest, a aquestes retallades, se'n diu VIOLÈNCIA ESTRUCTURAL INSTITUCIONAL. I també s'exerceix sobre les dones.

I és estructural, perquè impedeix l'accés a determinats recursos a les dones víctimes per la seva completa recuperació. I és institucional perquè qui retalla drets i accés als recursos són les administracions.

Però a més també són les administracions que es neguen a reconèixer els mateixos drets a les víctimes d'aquest terrorisme que el terrorisme polític d'ETA i, per això precisament es neguen a anomenar-lo d'aquesta manera: TERRORISME MASCLISTA.

A les víctimes del terrorisme polític d'ETA les honren recorden i fins i tot les utilitzen políticament perquè les tenen definides. Saben qui són, coneixen els noms, les situacions familiars, i fins i tot les reconeixen amb efectes retroactius, la qual cosa em sembla molt lloable i encomiable.

De la mateixa manera que coneixem el nom de totes les víctimes del 11M i, tot i que se'ls tracti de pitjor manera per part de les actuals institucions del PP, se les reconeix com a víctimes i als seus familiars.

Per què no passa el mateix amb les víctimes indirectes del terrorisme masclista?, Per què tanta por a reconèixer com a víctimes de terrorisme? Sincerament no ho entenc.

Sóc conscient que aquest tema aixeca polèmica perquè es considera que no és el mateix la mort d'una dona a mans de la seva parella o exparella que la d'una persona a mans de terroristes islàmics o d'ETA, És que la mort té matisos?. O seguim pensant encara que no reconeixent que la vida de les dones i per tant els seus morts, valen menys que la dels homes?

Estic molt enfadada. Molt. I no només amb la gent del PP a les institucions que haurien de tenir un acte de decència política i almenys deixar de llegir manifestos elaborats per aquest dia mentre segueixen exercint violència institucional cap a les dones víctimes i les seves famílies. Estic enfadada també per la manca de maduresa ciutadana en considerar aquestes víctimes de diferent manera que a les altres. Estic enfadada perquè no siguem capaços, com a societat d'exigir que aquest dia sigui, cada any, un dia de dol per la pèrdua de tantes vides. Unes pèrdues estúpides i sense cap sentit que ens deixen com a societat més buida encara, en haver de prescindir del talent i de les aportacions amb què aquestes dones ens podrien haver enriquit social i familiarment.

Segueixo enfadada pels silencis còmplices. Perquè un silenci, una no condemna explícita de cadascun dels assassinats d'aquestes dones, és un toc d'alerta a les consciències dels que denunciem i exigim una justícia social que no arriba. Perquè el canvi de paradigmes és més necessari que mai per sumar esforços i demostrar que les víctimes mereixen tot el nostre respecte i les supervivents, a més, mereixen la nostra admiració.

Només un aspecte aconsegueix reconfortar i reconciliar-me amb la societat i és el fet que cada dia som més els que sumem els nostres esforços per denunciar aquestes situacions des de tots els àmbits. I també som més els que alcem les nostres veus per dir alt i clar: PROU JA DE TERRORISME MASCLISTA!. PROU JA DE MORTS DE DONES!

I som més dones les que s'alcen veus i lluitem, però també se sumen cada vegada més homes que rebutgen aquest terrorisme. Són més els homes que rebutgen aquest tipus de relacions.

Les accions de sensibilització i de protesta que portem a terme ara, tant de manera pública com privada, seran, per als que ens creiem sincerament que canviar això és possible, el nostre bàlsam contra el profund dolor que sentim en l'ànima davant l'absència de més de cinquanta dones en el que portem d'any.

Avui, 25 de novembre crec que hauria de ser un dia de dol, perquè tal com indica l'ONU, la violència de gènere és el crim encobert més freqüent al món.

Vaig a seguir denunciant i sensibilitzant per poder seguir donant la veu als que ja no la tenen i exigir respecte i admiració al seu record, tot i els silencis còmplices.

 


   

Del #25N a seques al #25NalCarrer: diumenge tenim un recorregut per fer

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Sandra Ezquerda dissabte, 24 de novembre de 2012 20:14

Article publicat a eldiario.es

 

 

Portem setmanes parlant de la jornada del 25 de novembre i la importància que tindrà per al futur de Catalunya a curt i mitjà termini. Hi ha moltes coses en joc: la possible majoria absoluta del "govern dels millors" en les retallades, la configuració sobiranista del Parlament i la més que probable entrada d'una força rupturista com la CUP-Alternativa d'Esquerres. El 25N, en definitiva, es decideixen moltes qüestions d'interès per al conjunt de la societat i, particularment, per a aquelles i aquells que duem anys lliurant una interminable batalla contra els privilegis de l'1%, que apostem per una altra forma de fer política i que defensem el dret dels pobles a decidir sobre el seu futur.

Dit això, s'està parlant molt menys d'un fet d'enorme importància per als feminismes. Més enllà de ser (i abans d'esdevenir) jornada electoral, el 25N era (i és) el Dia Internacional contra la Violència Masclista, i cada any se celebra a Barcelona una manifestació contra la impassibilitat social i política i en record de les víctimes que va de Canaletes a Plaça Sant Jaume. Aquest any, però, la Junta Electoral l'ha prohibida. La raó? Perquè "coincideix amb la jornada de votació corresponent a les properes eleccions al Parlament de Catalunya". Ja sabem com van les coses per a la ciutadania profana: el dia 24 només s'autoritza la reflexió electoral portes endins i l'única política permesa el 25 serà el discret acte de dipositar una papereta en una caixa transparent.

No ens hauria de sorprendre que CiU hagi convocat les eleccions catalanes en aquesta data, obviant així la seva importància social, política i simbòlica. Al cap i a la fi, durant aquesta legislatura Mas i el seu executiu han dut a terme una silenciosa, però no per això menys hostil, croada contra nombroses victòries obtingudes pels feminismes durant els últims anys, tal i com il.lustren, entre d'altres accions, la seva supressió poc després d'arribar al poder del programa específic contra la violència masclista del Departament d'Interior o l'eliminació de la direcció general d'igualtat d'oportunitat de l'extingit Departament de Treball. Tampoc ens hauria de sobtar la prohibició de la Junta Electoral de la mobilització organitzada i convocada des del moviment feminista per aquest diumenge. No és la primera vegada que aquest organisme s'erigeix com a garant de la perpetuació de l'status quo polític-institucional i criminalitza la llibertat d'expressió i manifestació. O és que no recordem les abusives i arbitràries imposicions de recollida d'avals a qualsevol força política extra-parlamentària que s'ha presentat a unes eleccions? Això per no parlar de la prohibició de múltiples manifestacions per part de juntes electorals i tribunals judicials diversos amb motiu del 8 de març durant les eleccions generals de l'any 2008 o de les desenes d'acampades sorgides en plena ebullició del moviment 15M durant els comicis municipals del 2011.

No crec que calgui argumentar gaire la importància de denunciar la persistència de la violència masclista. Segueix existint i és inherent a la nostra societat, la nostra economia i les nostres relacions. És estructural. Hem de dir prou; hem de visibilitzar-la; l'hem d'eliminar. I per això, aquest diumenge a la tarda, quan els col.legis electorals encetin el compte enrere per tancar les seves portes, totes les que somiem, treballem i lluitem per un món lliure d'injustícies i desigualtats ens trobarem a Canaletes per deixar ben clar que si toquen a una ens toquen a totes i tots. No és tasca aquesta, tanmateix, només dels feminismes ni de les dones, sinó de tots i totes les rebels i desobedients. No ens deixeu soles. No us quedeu sols. Malgrat la desídia del Govern i l'autoritarisme antidemocràtic de la Junta Electoral, que corri per les xarxes, que ho sentit tothom: aquest diumenge no només hi ha eleccions; aquest diumenge tenim un recorregut a fer. Passem, a les 18 hores, del #25N a seques al #25NalCarrer.

   

La UAB, amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dissabte, 24 de novembre de 2012 18:59

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) commemora el 25 de novembre el Dia Internacional contra la Violència de Genere, posant un gran llaç lila a la façana de l'edifici d'Estudiants, a la Plaça Cívica. També ha convidat totes les facultats, escoles i serveis de la UAB a unir-se simbòlicament al caràcter reivindicatiu de la diada.

Des de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB expliquen els orígens de la jornada i denuncien que la crisi actual ha contribuït a l'augment de la violència de gènere econòmica i social contra els col·lectius més vulnerables: les dones, les aturades, les discapacitades, la infància, la gent gran, les joves, les immigrants, entre d'altres. També demanen que la universitat sigui un espai lliure de qualsevol forma de violència o d'opressió, fruit de les relacions de poder del gènere, i que treballi per crear coneixements, relacions, espais i pràctiques basades en la igualtat i l'equitat.

Més informació:
La violència de gènere en la joventut. Informació i dades d'interès

   

CUBELLES: Lectura del manifest a la plaça Balmes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Maria Trives. Cubelles. La Independent divendres, 23 de novembre de 2012 16:46

Unes cincuenta persones s´han aplegat dijous 22 de novembre a fer lectura del manifest a la plaça Balmes de Cubelles en un acta convocat per ÀGORA en motiu del  Dia Internacional de la No Violència contra les Dones  . El 25 de novembre és un dia per a recordar totes les dones que han estat assassinades, però en motiu de la convocatoria de les eleccions de diumenge 25 s'ha adelantat aquesta lectura.

ÀGORA DE DONES DE CUBELLES s'adhereix al manifest de la Xarxa de Dones Feministes contra la violència


fotos_22_nov_012_copy

   

Feministes mantenen la crida a la manifestació el 25 de novembre

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 22 de novembre de 2012 21:08

Els col·lectius feministes mantenen la crida a la manifestació el 25 de novembre, a la qual conviden a totes les dones i a tota la societat, a les 18h a Canaletes per anar plegades a la Plaça Sant Jaume.

   

MANIFESTACIÓ 25N Dia Internacional contra la violència vers les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 22 de novembre de 2012 21:07

Els col·lectius feministes mantenen la crida a la manifestació el 25 de novembre, a la qual conviden a totes les dones i a tota la societat, a les 18h a Canaletes per anar plegades a la Plaça Sant Jaume.

   

Estat espanyol: Avantprojecte del Codi Penal eludeix el terme "violència de gènere"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. La Independent. dijous, 22 de novembre de 2012 17:31

L'avantprojecte a la nova reforma del Codi Penal promogut pel Ministeri de Justícia eludeix el terme "violència de gènere", en evident contradicció amb la Llei de Violència de gènere, que taxativament preveu que sota cap circumstància les penes de presó poden ser substituïdes per una pena de multa, la nova reforma introdueix la mediació com una mesura per condicionar la suspensió de l'execució de la pena.

En relació amb aquests temes, diverses associacions entre les quals hi ha La Federació de Dones Progressistes, la Federació d'Associacions de Dones Separades i Divorciades, la Coordinadora Espanyola per al Lobby Europeu de Dones, la Fundació Dones, l'Associació de Dones per a la Salut, Dones Juristes Themis i la Comissió de maltractaments, s'han pronunciat mitjançant un document que han fet públic aquest dimarts, on denuncien que l'avantprojecte de reforma del Codi Penal impulsat pel Ministeri de Justícia no inclou el terme "violència de gènere" i han recordat que el terme va ser introduït de forma explícita per la Llei Integral contra la Violència de Gènere i, a més, subratllen que la terminologia "és una qüestió bàsica que ha costat molts anys d'esforç".

 

Llegiu-ne més: Estat espanyol: Avantprojecte del Codi Penal eludeix el terme "violència de gènere"

   

L'apoderament de les dones i grups de Suport, una eina de lluita contra la violència de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Gisella Evangelisti. La Independent dijous, 22 de novembre de 2012 14:59

 

Tallers_Violncia_1

Grup de dones a la Jornada de CEPAIM

 

Totes sabem que és molt important tenir una xarxa de suport (des de familiars fins veïnes i veïns) per superar moments crítics de la vida, i un grupet d'amigues íntimes, que ens animin a sortir dels pantans emocionals, quan enfrontem situacions de violència de gènere. O amb qui es pugui reflexionar sobre com educar de forma paritària els fills i filles, quan ens envolta una família encara sexista.

Llegiu-ne més: L'apoderament de les dones i grups de Suport, una eina de lluita contra la violència de gènere

   

BARCELONA: Jornada de reflexió per visibilitzar a filles i fills de les víctimes de violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. / L.I. dimecres, 21 de novembre de 2012 22:43

Montse_Gatell._Jornada__tecnica_nias_y_ninos

 

En el marc del Dia Internacional de l'eliminació de totes les formes de violència contra la dona el pròxim 25 de novembre, la presidenta de l'MInstitut Català de les dones Montserrat Gatell va inaugurar el passat dilluns la Jornada tècnica "Filles i fills de la violència masclista. Una mirada a Catalunya " l'objectiu és el de visibilitzar a nenes i nens víctimes de la violència masclista en l'àmbit de la parella i familiar

Gatell, va exhortar la importància que "es reconegui des de tots els àmbits que els fills i filles de les dones que pateixen violència masclista són víctimes directes d'aquesta violència, que s'abordi la problemàtica amb una perspectiva integradora i al mateix nivell entre la defensa els drets de les dones i la defensa dels drets de les nenes i nens, i que no es culpabilitzi les mares per la situació que travessen els fills per evitar que es produeixi una doble victimització i una vulneració dels seus drets ".

Llegiu-ne més: BARCELONA: Jornada de reflexió per visibilitzar a filles i fills de les víctimes de violència masclista

   

L'ICD atorga els premis del concurs de microrelats '420 caràcters per unes relacions en igualtat'

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimecres, 21 de novembre de 2012 20:28

Les tres premiades són: Patrícia Soley-Beltran, Rosa M. Roque Forcat i Irmina Merino Vidal

L'Institut Català de les Dones ha fet públics avui els relats guanyadors de la segona edició del concurs a través de la xarxa facebook 420 caràcters per unes relacions en igualtat.

El Jurat ha atorgat els guardons als següents relats:

Es tracta d'una iniciativa de sensibilització per impulsar imaginaris sobre les relacions de parella basats en els valors del respecte i la igualtat i superar-ne els basats en el poder i la dominació.

El concurs, que ha comptat amb la participació de més de 150 persones, és una actuació de prevenció contra la violència masclista i s'emmarca en la commemoració, el proper dia 25 de novembre, del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Els premis són tres xecs regal bescanviables per productes de l'Abacus per valor de 150, 100 i 50 euros.

Primer premi al microrelat "Alliberament", de Patrícia Soley-Beltran: "Entra sola Ariadna al laberint, s'amistança al Minotaure i plegats perden el fil."

Segon premi al microrelat de Rosa M. Roque Forcat: "Jugaven a ser grans: Ella planxava les camises i ell, mentrestant, fullejava el diari. De seguida, però es va aixecar i va anar a mirar si la nina s'havia despertat, li va semblar que no i va preparar un suc per ells dos. Van seure plegats. I, en acabar, ell es va aixecar i va anar a planxar les camises i ella, mentrestant, fullejava el diari. De seguida, però es va aixecar i va a anar a mirar si la nina s'havia despertat, li va semblar que sí."

Tercer premi al microrelat d'Irmina Merino Vidal:"En Cupido ara du texans. Li agrada veure com les parelles que ha ajuntat s'estimen.Però, també veu les que ja no s'estimen on la paraula respecte s'ha perdut. La seva nova missió és fer de l'amor una feliç aventura, més enllà de la química de l'inici.Convertir el viatge en un paradís de comprensió i respecte sense patiment. Estimant-se. Potser en Cupido no existeix. Segurament ell siguem tu i jo."

   

VALÈNCIA: Jornades de debat entorn del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimecres, 21 de novembre de 2012 19:55

 

 

logo_ACVG_webRGB

 

La Plataforma artecontraviolenciadegenero.org, la Universitats Politècnica de València i la Universitat de Valenciana, els conviden a les Jornades de debat entorn del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere a celebrar els dies 21 i 26 de novembre a València. El dimecres 21 de novembre s'oferiran xerrades al Col · legi Major Rector Pesset i el 26 a La Universitat Politècnica.

Més informació

 

L'Organització de ACVG. Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

www.artecontraviolenciadegenero.org

Tel: 6303066217480

2012-10_cartel_In-Out_House_jornadas_macu

   

BARCELONA: Taula Rodona "Mirades Transnacionals a la Violència contra les Dones"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimarts, 20 de novembre de 2012 19:09

Amb dones valuoses i activistes que des de múltiples espais estan implicades en l'eradicació i prevenció de la violència contra les dones.

Organitzat per Diàspora Solidària, serà el dimarts 27 de novembre, a les 19 hores, a l'Espai Avinyó (C.Avinyó 52, Barcelona).

Mesa_redonda_miradas_transnacionales
   

Estat espanyol: 877 dones assassinades per violència masclista des de 1999

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimarts, 20 de novembre de 2012 18:05

877#DONES ASSASSINADES DES DE 1999 PER #TERRORISMEMASCLISTA

50#DONES ASSASSINADES 2012 EN #EESPANYOL

#ANAMATO i #XARXESSOCIALS MUDES

   

RIBES (Sant Pere de Ribes): Jornades “Mirades de gènere al segle XX”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 15 de novembre de 2012 19:26

Jornades que realitzaran durant tot el mes de novembre en motiu del Dia Internacional contra les violències vers les dones.

L’objectiu de les jornades, que porten per títol “Mirades de gènere al segle XX”, es visibilitzar els avenços aconseguits en matèria d’igualtat i d’eliminació de les violències vers les dones.

Les sessions es duran a terme a la Sala Cultura l’Escorxador de Ribes (c/ de l’Escorxador, 8) els dimecres 7, 15, 21 i 18 de novembre, de 18 a 20:30 hores, i estaran conduïdes i dinamitzades per la historiadora Maria Piedad Espitia. Durant el transcurs d’aquestes s’analitzaran i debatran les pel·lícules “Ángeles con mandíbulas de Hierro”, “La sonrisa de Mona Lisa” i “En tierra de hombres”. L’últim dia es farà una conferència i col·loqui amb el títol “I ara, on estem?” i es presentarà l’exposició “De la lluita de les dones”.

Atès que l'aforament és limitat, per participar-hi cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic amb les dades de la persona interessades a l’adreça: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

   

AMÈRICA LLATINA: Fotografies contra la violència de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 15 de novembre de 2012 16:07

AL_Fotos_contra_la_Violenci_de_Gnere_n
   

LEMES I CARTELLS 25N 2012

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 15 de novembre de 2012 15:16

MUMAIA_25N_n

25n-impBN_copia

25n-web_copia


En_el_amor_no_todo_vale_n
   

Aliança contra les violències

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Sandra Chaher, periodista. Buenos Aires dijous, 15 de novembre de 2012 13:55

destacadabombacha2-150x150Escrit a una "bombacha"

Publicat en castellà a Comunicar Igualdad

Enmig d'un sol aclaparador, molta creativitat i energia, i la presència de sectors populars, va ser anunciada  formalment ahir a Plaza de Mayo la Campanya Nacional contra les Violències vers les Dones, convocada per organitzacions de la societat civil de tot el país. La campanya sorgeix de la manca d'atenció cap al tema observada per les integrants de les organitzacions en els territoris i es proposa tant sensibilitzar socialment sobre la violència de gènere com incidir políticament per a la implementació de polítiques públiques sobre el tema.

Llegiu-ne més: Aliança contra les violències

   

GALICIA. Ares: curso de autoprotección ante a violencia de xénero

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 15 de novembre de 2012 13:19

Notícia publicada a Concello de Ares

Ares acollerá entre o 26 e o 30 deste mes un curso de autoprotección ante a violencia de xénero

A adquisición de destrezas que proporcionen ás mulleres unha maior habilidade para xestionar positivamente as situacións de risco por violencia e, polo tanto, teñan unha percepción de maior seguridade persoal, é o principal obxectivo do Curso de Autoprotección que coordina o Centro de Información á Muller (CIM) do Concello de Ares. Esta iniciativa, que se integra dentro das actividades contra a violencia de xeénero que oferta ás entidades locais a Secretaría Xeral de Igualdade, desenvolverase no pavillón deportivo municipal de Ares entre os días 26 e 30 deste mes de novembro, cun horario de 10.00 a 12.30 horas.

En total, o curso durará doce horas, estruturadas en sesión teóricas e prácticas, que serán impartidas por axentes de Policía especialistas en violencia de xénero e que levan a cabo o seu traballo en unidades vencelladas a esta problemática e en tarefas de custodia de mulleres con ordes de protección.

As mulleres interesadas en participar nesta iniciativa que pretende dotalas dunhas habilidades determinantes e que poden marcar a diferenza entre superar o risco ou sucumbir a el, poderán inscribirse no CIM do Concello de Ares ata o vindeiro luns, día 19, no seu horario habitual de atención ao público.

   

ARGENTINA: Assistència i assessorament de casos de violència contra les dones a Catamarca

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimarts, 13 de novembre de 2012 18:41


Catamarca_02

La convocatòria, el divendres 9 de novembre a la província de Catamarca d'un taller d'assistència i assessorament de casos de violència contra les dones, va ser realitzada per la Direcció de Dona, Infància i Família de la Subsecretaria de Família i Desenvolupament Social de Catamarca i va comptar amb la participació de 60 persones de diferents institucions governamentals i organitzacions socials de la província.

L'activitat va tenir lloc al Col·legi d'Advocats, i entre els objectius del taller hi ha els d'enfortir als equips interdisciplinaris que aborden la problemàtica, i de sensibilitzar i promoure els drets de les dones a través de la difusió de la Llei N º 26.485 de Protecció integral per prevenir, sancionar i eradicar la violència contra les dones en els àmbits en què desenvolupin les seves relacions interpersonals.

Els temes abordats van ser les línies principals d'aquesta normativa, els tipus i modalitats de violència contra les dones compreses en la llei, reflexionar sobre el cicle de la violència, avaluació de risc, derivació responsable i evitar la revictimització.

El Consell Nacional de les Dones, a través de la Direcció de Gestió Administrativa i Programes Especials hi fou present.

   

TAMAIA Viure Sense Violència celebra els seu 20é aniversari

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 8 de novembre de 2012 14:24

Ja fa 20 anys que TAMAIA Viure Sense Violència treballa per l'eradicació de la violència masclista i la construcció de Vides plenes de Llibertat i Amor.

TAMAIA ha organitzat per aquesta celebració, una conferència i una taula rodona, sota l'enunciat genèric "Intervenció psicosocial en l'àmbit de la violència masclista en les relacions de parella i familiars".

Teresa_Forcades.com_copy

La Conferència "La violència de gènere: amor i llibertat més enllà de la por" a càrrec de la Germana Teresa Forcades serà el 21 de novembre*

I la Taula Rodona** (Acte per a Dones) "Les aportacions dels grups i organitzacions de dones front la violència masclista, què hem avançat i quins reptes tenim" comptarà amb la participació de: Tamaia . Grup de Mentores de Tamaia . Ca la Dona . Dones x Dones . Dones Juristes . Candela

* Dimecres 21 de novembre de 2012 a les 18:00 hores al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison ( carrer Sant Pere més Baix, 7 – La Sala)

** Dijous 22 de novembre de 2012 a les 18:30 hores a Ca la Dona - carrer Ripoll, 25

   

Govern i Diputacions: Convenis de cooperació contra la violència masclista i domèstica

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. dijous, 8 de novembre de 2012 10:58

L’acord, entre els sis convenis de cooperació reforça la col·laboració en la lluita contra la violència masclista, permetrà actuar de manera preventiva millorant la protecció de les persones

Per segon any consecutiu, en una aliança públic-privada, la Generalitat renova 6 Convenis de cooperació contra la violència masclista i domèstica amb els departaments d'Interior i de Benestar Social i Família i l'Obra Social "la Caixa" que implica la societat civil en la protecció de les persones i actuant de forma preventiva contra la violència masclista i domèstica.

Foto_de_convenio_de_colaboracin_varias_entidades

Llegiu-ne més: Govern i Diputacions: Convenis de cooperació contra la violència masclista i domèstica

   

L'injustificable "consentiment" de violència de gènere i els mitjans de comunicació

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado. La Independent dijous, 25 d'octubre de 2012 18:02

Segons dades estadístiques de l'observatori de violència de gènere, en el que va de l'any ja són 38 les víctimes de violència masclista a l'Estat espanyol, i deu víctimes mortals menors de 16 anys a mans de les seves parelles o ex parelles, en els últims 10 anys

És innegable que el que li va passar el passat dissabte al Salobral (Albacete) a la nena de 13 anys assassinada, que presumptament mantenia una relació consentida amb el seu agressor, un adult de 39 anys que es va declarar confés, és un evident cas de violència masclista.

Llegiu-ne més: L'injustificable "consentiment" de violència de gènere i els mitjans de comunicació

   

Estat espanyol: Es reforça la necessitat de permanència de l'Observatori sobre la Violència Domèstica i de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció Amecopress / La Independent dimecres, 24 d'octubre de 2012 18:39

Representants d'associacions feministes s'han reunit aquest dimecres 24 d'octubre amb el president del CGPJ, Gonzalo Moliner

Les organitzacions de dones reforcen la necessitat de permanència de l'Observatori sobre la Violència Domèstica i de Gènere

Recalcar la importància de que el nostre país continuï sent pioner en les mesures i tractament d'aquesta forma de violència fora de les nostres fronteres

Una vintena d'organitzacions de dones han instat el president del Consell General del Poder Judicial, Gonzalo Moliner, a comprometre amb la lluita contra la violència de gènere de la manera més eficaç que el seu organisme puc fer-ho, amb la continuïtat de l'Observatori sobre la Violència Domèstica i de Gènere.

Llegiu-ne més: Estat espanyol: Es reforça la necessitat de permanència de l'Observatori sobre la Violència Domèstica i de Gènere

   

Jornada unitària a Sevilla dels homes contra la Violència Masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Jesus Casado (enviat a Món Comunicació) dimecres, 24 d'octubre de 2012 00:53

El 21 d'octubre es va convocar als homes a més de 30 ciutats espanyoles perquè manifestessin públicament el seu rebuig a la violència masclista. L'acte de Sevilla, convocat pel Fòrum d'Homes per la Igualtat, és només un exemple, modest però il·lusionant, d'aquestes convocatòries. Amb aquesta iniciativa els col·lectius d'homes per la igualtat es consoliden com a moviment social alternatiu al model masculí tradicional.


 

 

 


 

 

Llegiu-ne més: Jornada unitària a Sevilla dels homes contra la Violència Masclista

   

Girona: Balanç de la Comissió Institucional de Girona sobre violència de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. dimecres, 24 d'octubre de 2012 00:00

La Comissió Institucional de protocols sobre violència de Gènere de Girona, va presentar el balanç de gestió d'actuacions del 2012, l'Acte va estar presidit pel delegat del Govern, Eudald Casadesús, acompanyat pel portaveu, el magistrat Adolfo Garcia

El balanç presentat per part dels diferents grups de treball: de violència masclista, d'infància i adolescència, de gent gran i el de mutilació genital femenina.

L'informe presentat destaca la necessitat de seguir actualitzant els protocols i d'intensificar el treball en xarxa de totes les institucions implicades en la lluita contra la violència. Van informar que l'1 de gener al 30 de setembre de 2012 es van registrar 1.470 denúncies de violència domèstica i de gènere, de les quals 1.133 són de gènere i 337, domèstica i que el telèfon             900 900 120       ha rebut 649 trucades i el Servei de Intervenció Especialitzada (SIE) ha atès 179 dones i 85 nens i nenes.

Llegiu-ne més: Girona: Balanç de la Comissió Institucional de Girona sobre violència de gènere

   

Pàgina 7 de 11