Violència masclista

Internacional - ONU Dones: Pintar el món de taronja / La Indepenndent / Noticiés Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado. Redacció La Independent dijous, 26 de novembre de 2015 19:28

El passat 24 de novembre Nacions Unides va llançar la campanya "Pinta el món de taronja". El color taronja ha estat elegit com a símbol de futur optimista i esplendorós per a dones i nenes

 

 

 

women and violence

 

Llegiu-ne més: Internacional - ONU Dones: Pintar el món de taronja / La Indepenndent / Noticiés Gènere

   

Catalunya: Mossos instrueixen onze mil denúncies per violència masclista / La Independent / Noticies Génere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. Redaccio La Independent dijous, 26 de novembre de 2015 18:51

Des de gener a octubre del 2015, Agents de la policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra, han instruït 10.918 denúncies per violència masclista, de les quals s'han practicat 4.288 detencions i s'ha fet el seguiment de 10.153 casos

 

 

mossos de esquadra

 

Llegiu-ne més: Catalunya: Mossos instrueixen onze mil denúncies per violència masclista / La Independent / Noticies Génere

   

Pais Valencià: Unitats Didàctiques contra les violències masclistes / La Independent / Noticies genere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per DEC. La Independent dijous, 26 de novembre de 2015 18:34

La Organización de Mujeres de la Confederación STEs-Intersindical ha elaborat unes Unitats Didàctiques per a educar contra la violències masclistes que són gratuïtes i que "les realitzem amb el propòsit és servir d'ajuda per a les persones que treballeu en educació, des d'infantil fins a escola de persones adultes. Però també són un bon instrument per a treballar en l'àmbit personal".

 

unidades didacticas

Llegiu-ne més: Pais Valencià: Unitats Didàctiques contra les violències masclistes / La Independent / Noticies genere

   

Catalunya: La Generalitat reafirma el seu compromís d'eradicar la violència masclista / La Independent / Noticias de Génere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D. C. Redacció La Independent dijous, 26 de novembre de 2015 18:32

La Plaça Sant Jaume de Barcelona va acollir ahir una concentració de persones que van mostrar el seu rebuig a la violència masclista en el marc de l'acte institucional que es va organitzar amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència masclista

 

 

generalitat de Barcelona

 

Llegiu-ne més: Catalunya: La Generalitat reafirma el seu compromís d'eradicar la violència masclista / La Independent / Noticias de Génere

   

Girona: Institucions gironinas rememoren el Dia Internacional contra la Violència Masclista / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. Redaccio La Independent dijous, 26 de novembre de 2015 18:17

La Diputació, la Generalitat i l'Ajuntament de Girona van commemorar conjuntament el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

 

 

Girona celebración de 25N

 

Llegiu-ne més: Girona: Institucions gironinas rememoren el Dia Internacional contra la Violència Masclista / La Independent / Notícies Gènere

   

Barcelona: Llibres i trobades a Prolèg / La Independent / Noticies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per DEC. La Independent dijous, 26 de novembre de 2015 17:43

Els propers dies, i a causa de les diverses activitats que es realitzen per rebutjar la violència contra les dones, la llibreria Pròleg especialitzada en el llibre feminista i de dones, porta a terme diverses activitats culturals que reproduïm a continuació:

Proleg 1

 

Trobada amb Patricia Olmo per fer la meditació i la xerrada d'aquesta lluna plena en el mes de Sagitari. Dijous 26 a les 19.15hs.

Llegiu-ne més: Barcelona: Llibres i trobades a Prolèg / La Independent / Noticies gènere

   

Autodefensa Feminista. Video de Manifestacion 7N contra el terrorismo machista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 25 de novembre de 2015 14:44

 

Autodefensa Feminista: Video realizado por Cecilia Barriga

 

 

 https://www.youtube.com/watch?v=cjZm-DeLHfU


   

Vocalia Dones AVVEE: estima'm lliure...

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Vocalia Dones AVVEE / La Independent dimecres, 25 de novembre de 2015 14:08

Una cançó feta per nenes i nens contra la violència masclista...
Gràcies per difondre.

 

 

 

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

   

23-11-2015 12.50 25 de novembre. Jornada: Reconeguem les violències sexuals. Jornada de reflexió i debat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per ICD / La Independent dimecres, 25 de novembre de 2015 14:04

Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones
Montse Gatell "Les mutilacions genitals, el tràfic amb finalitat d'explotació sexual i els matrimonis forçats també són violències sexuals".

 

 

 

25N.2015 Jornada ICD

 

 

 

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha explicat aquest matí que "la violència sexual és un fenomen més ampli que una agressió sexual o una violació al carrer. Es pot donar en qualsevol dels àmbits de la violència masclista, pot ser exercida per la parella, pare, germà, cap, company de feina, amic, o amic d'un amic. La mutilació genital femenina, el tràfic amb finalitat d'explotació sexual i els matrimonis forçats són també manifestacions de les violències sexuals".

Gatell ha anunciat que "el nou model d'intervenció integral per a l'abordatge de les violències sexuals aplicarà la perspectiva dels drets sexuals i reproductius, entendrà que les violències sexuals són una privació de l'autonomia i de la llibertat de les dones, i tindrà en compte el camp de les violències simbòliques i els mandats de gènere entorn la sexualitat i al cos de les dones". Finalment ha destacat que "les dades són preocupants i les hem d'utilitzar per dimensionar correctament les violències sexuals".

La presidenta de l'ICD ha fet aquestes declaracions davant 250 professionals dels circuits per a l'abordatge de la violència masclista que han assistit a la sessió Reconeguem les violències sexuals. Jornada de reflexió i debat, on s'han exposat algunes de les reflexions del Grup de Treball tècnic d'Abordatge de les Violències Sexuals a Catalunya, de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista. Aquest grup treballa en la reconceptualització i la diagnosi de les violències sexuals a Catalunya, amb la finalitat d'elaborar durant l'any vinent un model d'intervenció integral per a l'abordatge en aquest àmbit, tant per a les dones com per a les adolescents i nenes, que impliqui tots els recursos i serveis d'intervenció (atenció a dones, atenció a infants, àmbit social, àmbit sanitari, àmbit judicial, d'execució penal i àmbit policial).

La Llei 5/2008, del dret de les dones a eradicar la violència masclista defineix la violència sexual i abusos sexuals com qualsevol acte de naturalesa sexual no consentit per les dones, inclosa l'exhibició, l'observació i la imposició, per mitjà de violència, d'intimidació, de prevalença o de manipulació emocional, de relacions sexuals, amb independència que la persona agressora pugui tenir amb la dona o la menor una relació conjugal, de parella, afectiva o de parentiu. Inclou l'assetjament sexual i les agressions sexuals.

El Grup de Treball tècnic d'Abordatge de les Violències Sexuals a Catalunya va iniciar la seva activitat el passat mes de febrer sota el lideratge de l'Institut Català de les Dones i compta amb la participació de diferents departaments i unitats orgàniques de la Generalitat, el circuit Barcelona contra la violència vers les dones, el Consell Nacional de Dones de Catalunya, i d'altres institucions com la Diputació de Barcelona, el Col·legi de Psicologia de Catalunya, l'Associació Catalana de Llevadores, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, el Col·legi de diplomats en treball social i assistents socials de Catalunya, i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.

 

Jornada Reconeguem les violències sexuals. Jornada de reflexió i debat

La sessió, que ha tingut lloc a la Casa del Mar de Barcelona, ha comptat amb la conferència marc "El significat de les violències sexuals", a càrrec de Ruth Mestre, professora de filosofia del dret de la Universitat de València. Seguidament s'ha celebrat la Taula de diàleg "Reflexions des de l'experiència de les diferents manifestacions de les violències sexuals", que sota la dinamització de Montse Pineda, de Creación Positiva, ha comptat amb la participació de Lluïsa Garcia-Esteve, psiquiatra responsable del Programa de prevenció i tractament de les seqüeles psíquiques amb dones víctimes d'una agressió sexual; Ana Fábregas, coordinadora de Projectes de l'Associació Genera; Miquel Missé, coordinador de l'Observatori Noctambul@s; Alba Garcia, secretària de la Dona i de Cohesió Social de CCOO de Catalunya; i Noelia Igareda, professora de filosofia del dret de la UAB i investigadora del Grup de Recerca Antígona, UAB.

Per acabar, Mireia Fontanet, coordinadora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Tàrrega ha presentat la campanya "Digues prou, no estàs sola", seleccionada com a una bona pràctica de prevenció de les violències sexuals.

 

Dades

ONU
· 1 de cada 10 dones ha patit algun tipus de violència masclista.
· 1 de cada 10 dones ha patit una agressió sexual al llarg de la seva vida.
OMS
· El 35% de les dones experimenten violència ja sigui en les relacions de parella o fora d'ella en algun moment de les seves vides.
· El 7,2% de les dones del món han estat agredides sexualment per una persona diferent a la parella.
· Entre el 40 i 50% de les dones europees informen sobre alguna forma d'assetjament sexual o comportament sexual no desitjat al lloc de feina
Agència europea de drets fonamentals. Enquesta (2014)
Europa:
· 1 de cada 3 dones de la UE ha patit violència física o sexual des dels 15 anys (62 milions de dones)
· 1 de cada 20 dones ha estat violada des dels 15 anys (9 milions de dones).
· Al voltant del 12% de les enquestades van indicar que havien experimentat alguna forma d'agressió o incident sexual per part d'un adult abans dels 15 anys (21 milions de dones).
Espanya:
· El 4% de les dones afirmen haver patit violència sexual.
· En relació a l'assetjament sexual, el 50% de les espanyoles afirmen haver-ne patit en algun moment de la seva vida.
· L'11% indiquen haver patit violència sexual per part d'un adult abans dels 15 anys
Macroenquesta de violència contra la dona, Espanya (2015)
· El 7,2% de les dones residents a Espanya de més de 16 anys (1,5 milions) ha patit violència sexual al llarg de les seves vides per part d'una persona amb la que no mantenia ni havia mantingut mai una relació de parella.
· El 3,5 per cert de les dones de més de 16 anys residents a Espanya en van patir abans dels 15 anys.
Enquesta de violència masclista a Catalunya (2010)
· El 12,5% de les dones a Catalunya entre 18 i 70 anys havien patit violència sexual extrema (326.077 dones) al llarg de la seva vida: violacions, intents de violació, tocaments sexuals amb violència física o amenaces.
· Durant l'any 2009, el 3,2% de les dones (120.000) van patir assetjament sexual a la feina.

 

Dia internacional

L'ICD organitza aquesta jornada en el marc de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Per aquest motiu divulga la imatge commemorativa "Construïm una Catalunya lliure de violència masclista", missatge sota el qual es faran enguany els actes de rebuig a aquesta xacra. Aquesta imatge representa allò que cal a la societat per avançar en l'eradicació d'aquesta xacra: equitat de gènere, coeducació, dret al propi cos, feminismes, diversitat de models familiars, així com tot allò que sustenta que aquesta violència encara existeixi a la nostra societat: rols patriarcals, sexisme, cosificació del cos de les dones i estereotips de gènere.

En els actes es llegirà el Manifest Institucional unitari de rebuig de la violència masclista que signen la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

La Jornada és una actuació en el marc del Programa d'intervenció integral contra la violència masclista, instrument del Govern que estableix les línies estratègiques i les principals accions en aquest àmbit.

   

Lima: FIP contra la violencia contra las mujeres periodistas en la red

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 25 de novembre de 2015 13:47

Lima, 24 de noviembre del 2015
 
Estimados/as compañeros/as:
 
Como bien saben el 25 de noviembre es el Día Internacional de la Eliminación de la Violencia contra la Mujer.
 
En razón ha ello la Federación Internacional de Periodistas ha lanzado un llamado a sus afiliados en todo el mundo para centrar la atención en un problema que se ha profundizado en los últimos años: la violencia contra las mujeres periodistas en la red.
 
 
 
 
 
25N.2015 campana IFJ 25N
 
 
 
 
En los últimos cinco años el ataque a la mujer periodistas (además del ataque físico) es fundamentalmente hostigamiento moral. En Perú han sido múltiples los casos en los que para desacreditar una investigación se ha atacado la vida personal y familiar de nuestras colegas en lugar de centrarse en los temas de fondo de la denuncia periodística. Ello se ha potenciado ahora con las redes sociales. Perfiles falsos de facebook desde los que se amedrenta, agrede, desprestigia. Esa es una nueva faceta de la violencia. A ello debemos decirle ¡Basta!.
 
Por ello las/los invitamos a TWITTEAR o escribir en sus muros de facebook, blog o cualquier otro medio de comunicación reflexionando sobre la violencia en la red contra las mujeres periodistas, difundiendo el comunicado de la Federación Internacional de Periodistas y utilizando como foto de perfil por un día el banner preparado para la campaña que va en adjunto. El hashtag de la campaña es #IFJVAW
 
¡Gracias por sumarse!
 
Fraternalmente,
 
 
Zuliana Lainez Otero
Secretaria general ANP
 
Giullianna Agurto Tassara
Secretaria Nacional de Género ANP
   

Vilanova: 26N a les 20h Recital Poètic Musical per la No Violència

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 25 de novembre de 2015 13:43

Antologia poètica contra la violència masclista on 23 poetes han sumat el seu crit per donar veu i forma al projecte, amb pròleg de l'escriptora Carme Fabre.
 
 
25N.2015 CARTEL AMOR 26N

 

 

Presenta l'acte Luz Cassino poeta resident a Vilanova i la Geltrú. Un acte que estarà acompanyat per un recital poètic-musical amb la participació de dones de diversos origens i el duet Vibart, un joc entre violoncel i dansa, format per Maite Ferré i Edmon Bosch.

Us esperem a la Biblioteca Museu Victor Balaguer (c/Narcís Monturiol, 2 de Vng)

   

93 feminicidis i assassinats de dones a l'Estat espanyol, 17 a Catalunya, el 2015

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Drina Ergueta. La Independent dimecres, 25 de novembre de 2015 11:59

feminicidio

Una cosa són les xifres oficials, que són molt menors, i una altra les que denuncien organitzacions com Feminicidio.net, que porta a terme un recull d'informació sobre feminicidis i assassinats de dones a l'Estat espanyol.

Llegiu-ne més: 93 feminicidis i assassinats de dones a l'Estat espanyol, 17 a Catalunya, el 2015

   

Actes del 25 de novembre a Cubelles

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dimarts, 24 de novembre de 2015 23:34

 

Cubellas

 

LLoc : Centre Violeta d´informació i assesorament per les Dones de Cubelles

Dimecres Inauguració Exposició Violència masclista en parella:Desmuntem mites? de ICD

Llegiu-ne més: Actes del 25 de novembre a Cubelles

   

XI Fòrum contra les violències de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Siscu Baiges i Judit Aranda. Sicom dijous, 19 de novembre de 2015 13:50

Montserrat Vila Planas 1

foto: heliadones.blogspot.com


Montserrat Vila Planas, Presidenta de la Plataforma Unitària contra les violències de gènere: "Esperem que el segle XXI sigui el segle de l'eradicació de la violència masclista"

Llegiu-ne més: XI Fòrum contra les violències de gènere

   

Ens volem vives!

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Fina Rubio. Fundació Surt dijous, 19 de novembre de 2015 13:46

Fina Rubio 1

 

OPINIÓ

Aquest és un dels lemes més cridats a la manifestació del passat 7 de novembre a Madrid. Una manifestació impressionant que va mobilitzar milers de dones –i també d'homes- que volien mostrar la seva indignació per la manca de recursos i d'actuacions contra la violència masclista.

Llegiu-ne més: Ens volem vives!

   

Barcelona - Sant Martí: Ja es podem votar el treballs presentats al Primer Premi Jove de Comic / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dijous, 19 de novembre de 2015 12:40

Les obres del 1er Premi Jove de Còmic Sant Martí ja es poden votar* fins el 25 de novembre per decidir qui serà el gunyador o guanyadora del Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i eradicació de la violència masclista, entrant a la Web i votant.

La convocatòria compta amb un premi del públic per a les següents categories: Categoria A (persones d'entre 16 i 25 anys); i Categoria B (persones menors de 16 anys).

Llegiu-ne més: Barcelona - Sant Martí: Ja es podem votar el treballs presentats al Primer Premi Jove de Comic / La Independent / Notícies gènere

   

Dia Internacional contra la violència vers les dones 25N 2015

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dijous, 19 de novembre de 2015 12:13

25N 2015 

 

Al crit d'Ens volem Vives!, perquè ens estan matant, a una dona assassinada per dia en l'última setmana, La Independent, com en totes les ocasions que cal, aquesta vegada dedica un espai especial per difondre informació relacionada amb el 25N del 2015, ja siguin notícies, articles, entrevistes, actes o manifestos de Catalunya, de l'Estat Espanyol, d'Europa i de qualsevol lloc del món.

 

 

25N 2015  

Manifestos 25N 2015

Articles 25N 2015    

Actes 25N 2015 

 

 

 

   

Estat espanyol: "Respuestas a la violencia contra la mujer" / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Montserrat Minobis. La Independent dimecres, 11 de novembre de 2015 22:26


Coincidint pràcticament amb la manifestació contra la violència masclista a Madrid del passat dia 7, apareix aquest llibre, exhaustiu i molt ben documentat, sobre les respostes que cal donar a la violència contra les dones, de la Dra. Ma. Àngels Viladot, Respuestas a la violencia contra la mujer, en Aresta Edicions, Col.lecció Intress.

 

Portada violencia mujer 3

 

Llegiu-ne més: Estat espanyol: "Respuestas a la violencia contra la mujer" / La Independent / Notícies Gènere

   

Ràbia i compromís el 7N a Madrid

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Amada Santos, text i fotos. La Independent dimecres, 11 de novembre de 2015 01:54

 

 Manifestació 7N inici

Fotos organització 7N

 

Manifestació 7N  Manifestació 7N mans

 

 

 

 

 

 

 

El moviment Feminista, organitzador de la marxa del 7N, es felicita de la manifestació ja que considera que la convocatòria ha estat un èxit total. Dones feministes de diferents sensibilitats, opcions polítiques, generacions, i dels diferents territoris de l'Estat espanyol, han aconseguit la major mobilització de dones i per les dones, potser de la història més recent.

Llegiu-ne més: Ràbia i compromís el 7N a Madrid

   

Madrid: Tractament Informatiu sobre violència masclista / La Independent / Noticies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. Redaccio La Independent dijous, 5 de novembre de 2015 15:48

El proper dimarts 17 de novembre a Madrid, se celebra un cicle de tractament informatiu sobre violència de gènere, que reuneix a periodistes que cobreixen habitualment aquestes notícies als mitjans.

 

 

 

 

Violencia medios de comunicación

 

Llegiu-ne més: Madrid: Tractament Informatiu sobre violència masclista / La Independent / Noticies gènere

   

Estat Espanyol: 7N Marxant / La Independent / Notícies Génere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Amada Santos. La Independent dijous, 29 d'octubre de 2015 22:11

Aquest 17 d'octubre, va tenir lloc la 4a Assemblea contra les violències masclistes, amb un nombrós grup de dones participants, per posar en comú tots els preparatius de la Marxa 7N

#contraelterrorismemasclista

 Bus a Madrid   

 

Llegiu-ne més: Estat Espanyol: 7N Marxant / La Independent / Notícies Génere

   

Barcelona:XI Fòrum contra les violències de gènere / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per A.S.Redaccio La Independent dijous, 29 d'octubre de 2015 17:47

S'estan duent a terme les Inscripcions al XI Fòrum contra les violències de gènere.-

Aquesta edició porta per títol "Juntes Generem Noves Estratègies per Combatre El Masclisme! '' Es realitzarà en el marc internacional del 25 de novembre, dia Internacional contra les Violències contra les Dones i nenes. Serà els dies 12, 13 i 14 de novembre a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

 

forum

Llegiu-ne més: Barcelona:XI Fòrum contra les violències de gènere / La Independent / Notícies Gènere

   

Estat Espanyol: 7N cap a la Marxa / La Independent / Notícies Génere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Amada Santos. La Independent dijous, 22 d'octubre de 2015 19:13

A la recta final de la Marxa a Madrid del 7N per l'eradicació de la violència masclista, s'estan organitzant centenars d'autocars d'arreu de l'estat espanyol. Per aquesta trobada, des de les organitzacions de dones participants, s'ha donat un bon exemple de gestió política i solidària: les dones que no puguin pagar-se el viatge reben ajuda per a poder realitzar-lo, ja que n'hi ha que es troben en situacions precàries que necessiten aquesta ajuda i així ho han comunicat.

 

Bus a Madrid

 

Llegiu-ne més: Estat Espanyol: 7N cap a la Marxa / La Independent / Notícies Génere

   

Barcelona: Crear consciència contra la Violència / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per A.S. Redacció La Independent dijous, 22 d'octubre de 2015 14:06

Des de l'any 2005, la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere convoca anualment, al voltant del 25 de novembre, un concurs amb diferents categories: literària, lliure i musical. Va dirigit a tota la ciutadania, donant una gran importància a la participació de la gent jove, ja que són ells i elles qui configuraran les generacions següents.

 

violencisa

 

Llegiu-ne més: Barcelona: Crear consciència contra la Violència / La Independent / Notícies Gènere

   

Esclaves o "heroïnes", dones a l'Estat Islàmic

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Gisella Evangelisti. La Independent dijous, 15 d'octubre de 2015 16:24

Loretta Napoleoni1

Loretta Napoleoni és una economista i politòloga italiana, autora de best-sellers com "Economia Canalla" i el recent "El Fénix islàmic. L'Estat Islàmic i el redisseny del Pròxim Orient", edicions Paidós, un llibre inicialment rebutjat per una editorial de New York, i traduït després a 20 idiomes.

Llegiu-ne més: Esclaves o "heroïnes", dones a l'Estat Islàmic

   

Estat Espanyol: 7N Cap a la Marxa a Madrid / La Independent / Notícies Génere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Amada Santos. La Independent dimecres, 14 d'octubre de 2015 00:00

El proper dissabte 17 d'octubre, tindrà lloc a Madrid, una Assemblea per ultimar la preparació de la multitudinària Marxa del 7N "bastadeterrorismomachista".

  MiniaturaManifeAst

   

Llegiu-ne més: Estat Espanyol: 7N Cap a la Marxa a Madrid / La Independent / Notícies Génere

   

Barcelona: XIè Fòrum contra les Violencies / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per A.S. Redacció La Independent dijous, 8 d'octubre de 2015 17:23

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya està organitzant una taula rodona en el marc del Fòrum contra les Violències de Gènere. Aquest  fòrum es realitza anualment des de l'any 2005, amb format de jornades anuals organitzades per la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere.

 

violencias

Llegiu-ne més: Barcelona: XIè Fòrum contra les Violencies / La Independent / Notícies Gènere

   

7N. Jo hi vaig pel nostre dret a una vida sense violències masclistes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Macu Gimeno Mengual Coordinadora de l'Àrea de la Dona Intersindical Valenciana dijous, 8 d'octubre de 2015 13:23

7N Marxa Estatal

 

#JOHIVAIG7N

" ... estem treballant per a organitzar una MANIFESTACIÓ estatal contra la violència masclista. Cercant un consens més necessari que mai: el nostre total rebuig a les violències que patim per ser dones. Les agressions constants, les dones assassinades. Estem arribant a unes xifres insuportables, quasi tots els dies estem sumant més i més assassinats.

Llegiu-ne més: 7N. Jo hi vaig pel nostre dret a una vida sense violències masclistes

   

Barcelona: Tamaia, viure sense violència / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per A.S. Redacció La Independent dijous, 8 d'octubre de 2015 10:51

Tamaia té previst impartir cursos de formació* amb un eix princial: Violència masclista: Detecció, identificació i intervenció responsable.

El primer curs tracta de formació especialitzada i dissenyada amb l'objectiu d'oferir un marc de comprensió dels factors que intervenen en la violència masclista.

 

 

 

 

 

0a7687c3-4d41-4fd9-996d-71131d6e2b2e

 

Llegiu-ne més: Barcelona: Tamaia, viure sense violència / La Independent / Notícies Gènere

   

Pla de seguretat i atenció a víctimes de violència masclista, 2015-2018

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. Redacció La Independent dijous, 1 d'octubre de 2015 18:38

Atención a víctimas de violencia 112

 

El govern aprova el pla de seguretat personalitzat per a les víctimes amb un nivell de risc més alt. Les víctimes de violència masclista disposaran d'una App específica per a telèfons mòbils que gestioni les trucades d'emergència a través del 112

Llegiu-ne més: Pla de seguretat i atenció a víctimes de violència masclista, 2015-2018

   

Uruguai: Advocacia Espanyola i AECID, Organitzen curs sobre violència de gènere / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado. La Independent dimecres, 23 de setembre de 2015 17:54

El curs sobre violència domèstica i de Gènere, que es celebra del 21 al 25 de setembre a Montevideo, organitzat per l'Agència espanyola de Cooperació Internacional i pel Consell de l'Advocacia Espanyola, té com a finalitat aportar a les i els assistents una visió sobre la necessitat de mecanismes institucionals de prevenció, atenció i seguiment de les víctimes de violència de gènere, acompanyats de protocols d'actuació de totes les institucions implicades.

 

Curso violencia Uruguay

Llegiu-ne més: Uruguai: Advocacia Espanyola i AECID, Organitzen curs sobre violència de gènere / La Independent / Notícies gènere

   

Estat Espanyol: 7N Marxant / La Independent / Notícies Génere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Amada Santos. La Independent dimecres, 23 de setembre de 2015 17:46

 

A la darrera reunió que s'ha realitzat a Madrid, es va tancar el El Manifest  de la Marxa, i es van acordar consignes i el recorregut de la Manifestació.

Per veure organitzacio Marxa

 

7n Cartel

Llegiu-ne més: Estat Espanyol: 7N Marxant / La Independent / Notícies Génere

   

Estat Espanyol: Ampliar llei contra la violència de gènere una aposta del Congrés /La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. Redaccio La Independent dimarts, 15 de setembre de 2015 00:00

A onze anys de vigència de la llei de protecció integral contra la violència de gènere, el Congrés aposta per modificar-la. La proposta de reforma inclouria en el seu àmbit d'aplicació altres formes de maltractament, com la violència sexual, la trata de persones i els matrimonis forçats.

 

 

 

Llegiu-ne més: Estat Espanyol: Ampliar llei contra la violència de gènere una aposta del Congrés /La Independent / Notícies gènere

   

Estat Español: 7N pel dret, justicia i llibertat / La Independent / Notícies / Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Amada Santos. La Independent dijous, 18 de juny de 2015 17:02

 

El pròxim quatre de juliol, tindrà lloc a Madrid, una trobada convocada per totes les organitzacions de l'estat que formen part de la Plataforma #Prou terrorisme masclista  #Basta ya de terrorismo machista

 

cartel-marcha-violencias

 

Llegiu-ne més: Estat Español: 7N pel dret, justicia i llibertat / La Independent / Notícies / Gènere

   

Catalunya - Estat espanyol: UAB: deficiències en l'atenció a víctimes estrangeres de violència masclista / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dijous, 4 de juny de 2015 13:52


La manca d'intèrprets qualificats genera deficiències en l'atenció a víctimes estrangeres de violència de gènere

El projecte europeu SOS-VICS reclama que es garanteixi per llei l'accés de víctimes estrangeres de violència de gènere a intèrprets professionals i especialitzats en totes les fases del procés d'assistència.

 

 

 

UAB PresentacioSOS-VICS Barcelona

 

Imatge (Jordi Pareto-UAB)

Llegiu-ne més: Catalunya - Estat espanyol: UAB: deficiències en l'atenció a víctimes estrangeres de violència masclista / La Independent / Notícies gènere

   

Estat espanyol: Pressupost per a la protecció a víctimes de violència de gènere / La Independet / Notícies/ Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado. La Independent dijous, 4 de juny de 2015 12:36

En el desenvolupament de l'assistència social integral a víctimes de violència de gènere, el Consell de Ministres va aprovar aquesta setmana l'assignació d'un crèdit de 4.180.000 d'euros que seran distribuïts entre les comunitats autònomes tenint en compte el criteri de població femenina i el grau de dispersió poblacional que atorgui a cada comunitat un mínim de protecció a les víctimes.

  

violencia contra niños y mujeres

 

 

Llegiu-ne més: Estat espanyol: Pressupost per a la protecció a víctimes de violència de gènere / La Independet / Notícies/ Gènere

   

Qui és el terrorista?

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Tere Mollá. Ontinyent. La Independent dijous, 14 de maig de 2015 17:55

tere moll

 

OPINIÓ

El terrorista no és només qui prem el gallet, acoltella o estampa un martell sobre el crani d'una dona amb la finalitat de assassinar-la. El terrorisme és també el silenci de qui no condemna obertament aquests actes terroristes que ens assassinen a les dones només pel fet de ser dones.

Llegiu-ne més: Qui és el terrorista?

   

#7N Marxa a Madrid contra les violències masclistes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Tona Gusi. La Independent dijous, 7 de maig de 2015 16:42

logo feminista

 

Dones d'arreu de l'Estat espanyol, organitzades i anivell individual, en la convicció que el terrorisme masclista és una qüestió d'estat i que per combatre'l cal un pacte d'estat, fan una crida a la ciutadania a participar en una marxa a Madrid contra les violències masclistes el 7 de novembre.

Llegiu-ne més: #7N Marxa a Madrid contra les violències masclistes

   

Barcelona: "Estimar no Fa mal. Viu l'amor lliure de violència" / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dijous, 30 d'abril de 2015 16:17

Presentació dels nous materials "Estimar no Fa mal. Viu l'amor lliure de violència"

 

ICD

Llegiu-ne més: Barcelona: "Estimar no Fa mal. Viu l'amor lliure de violència" / La Independent / Notícies Gènere

   

Barcelona: "Tirar Endavant" per l'apoderament / La Independent / Notìcies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redaccion La Independent dijous, 30 d'abril de 2015 15:55

 

La Fundació Cepaim té previst realitzar un taller* per enfortir relacions lliures de violència.

 

arteparati.org

Imatge:arteparati.org

Llegiu-ne més: Barcelona: "Tirar Endavant" per l'apoderament / La Independent / Notìcies Gènere

   

Pàgina 4 de 11