Institucional

Dones de Gràcia es troben a la plaça Dones del 36

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per D.E./Redacció La Independent dijous, 14 de juny de 2012 13:31

dones36

Es realitzen jornades culturals del 17 de juny al 18 d'agost

La plaça de les Dones del 36, que porta el nom en homenatge a les dones que van viure la Guerra Civil i la repressió franquista, serà el punt de trobada cultural per a totes les dones del districte de Gràcia, i les que no també, en aquest estiu.

El Consell de Dones de Gràcia ha introduït en la programació cultural del districte produccions fetes i interpretades per dones, ajudant així a difondre l'obra d'aquestes i, en especial, de les artistes de Gràcia.

Llegiu-ne més: Dones de Gràcia es troben a la plaça Dones del 36

   

Nepal rebutja una Constitució amb enfocament de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Naresh Newar *Katmandú. IPS / CIMAC / La Independent dimecres, 13 de juny de 2012 08:27

Estipulava paritat i remuneració del treball domèstic 

Els partits polítics del Nepal van perdre l'oportunitat d'aprovar una de les millors constitucions en matèria de gènere que s'hagi vist. 

Després de quatre anys d'intens treball, l'Assemblea Constituent, de 601 membres, no va complir amb el termini per adoptar una nova Constitució abans del 27 de maig per falta d'acord entre els partits, per transformar el país en una Federació d'estats definits segons la seva composició ètnica. 

L'Assemblea estava integrada per una majoria de maoistes, els qui van fer una guerra de guerrilles de 1996 a 2006 amb suport de moltes comunitats i castes baixes, que durant segles van patir la marginació d'una elit de tipus feudal i de l'ara extinta monarquia. 

Llegiu-ne més

   

Eugènia Serra, nova directora de la Biblioteca de Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dijous, 7 de juny de 2012 10:43

 
La nova directora ha estat des de l’any 2002 i fins el moment Responsable de Coordinació General de la Biblioteca de Catalunya, on va començar a treballar com a subalterna l’any 1983.  

El conseller de Cultura ha fet aquest nomenament un cop analitzada la proposa de la comissió d’experts i expertes, que ha valorat el currículum de les persones candidates i el projecte estratègic que han presentat. Ha valorat “els sòlids coneixements i l’àmplia experiència d’Eugènia Serra, que és no només un referent entre els professionals, sinó que també ho és en el sí de la pròpia Biblioteca de Catalunya. Serra ha demostrat una gran capacitat de lideratge i de consens, que va ser reconeguda pels seus col·legues en escollir-la el 2003 com a presidenta del Col·legi de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. Té idees molt clares sobre cap on han d’anar les biblioteques”.
 
Mascarell també ha volgut “agraïr a Dolors Lamarca els anys de dedicació i d’entusiame per la feina que ha dedicat a la Biblioteca de Catalunya.”.

Llegiu-ne més

   

El costat fosc de les 'contenturas' post electorals a República Dominicana

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Mirta Rodríguez Calderón. Santo Domingo. SEMLac / La Independent dimarts, 29 de maig de 2012 00:00

El diumenge 20 de maig dominicans i dominicanes van triar un nou president de la República, encàrrec que van confiar a l'economista Danilo Medina, del Partido de Liberación Dominicana, figura molt propera a l'actual president, Leonel Fernández, d'aquest mateix partit.

r_d

La gent gairebé no s'ha recuperat d'un estat de saturació mediàtica d'una campanya electoral amb despeses que es calculen en més de 115.300.000 de dòlars. La ciutadania va arribar a sentir-extenuada i tement que no hi hagués guanyador en primera volta perquè això hauria obligat a unes quantes setmanes més de propaganda per a una segona volta.

Llegiu-ne més

   

Benkirane: "No hi ha més violència contra les dones que a un altre país"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per T.G. Redacció La Independent dilluns, 21 de maig de 2012 00:00

Abdelilah Benkirane, president del Marroc, feu una exposició sobre la tasca del seu govern el dia 18 a la tarda a l'IEMed. Arribava de Madrid on s'havia reunit amb el rei Joan Carles i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. A la sala d'actes de l'IEMed, plena de gom a gom, l'esperaven Senen Florensa, secretari general d'Afers Exteriors del Govern de la Generalitat i Andreu Bassols, director de l'IEMed, diputats, representants d'organismes, institucions i empreses que treballen amb el Marroc i ciutadanes i ciutadans marroquis nascuts o que viuen a Catalunya. Una bona part -el vestuari en podria ésser un indicador- militants del partit del primer ministre, sinó líder sí referent de Justicia i Desenvolupament. També molts periodistes, i entre aquests i aquestes, La Independent.

Benkirane

Llegiu-ne més

   

Algèria, entre els països amb major representació femenina en parlaments

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per CIMAC / La Independent divendres, 18 de maig de 2012 09:45

 Durant les eleccions realitzades la setmana passada a Algèria, 145 dones han estat elegides com diputades, de manera que aquest país s'ha convertit en el primer i únic del món àrab que compta amb més del 30 per cent de representació femenina en el congrés. El web de l'Organització de les Nacions Unides recull les declaracions de Jemini Pandya, portaveu de la Unió Interparlamentària (UIP), que afirma que  amb aquests resultats Algèria es troba ara entre els 25 països amb major representativitat de dones en els seus parlaments.

   

Govern paritari França. Compromís electoral realitzat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dijous, 17 de maig de 2012 11:14

El nou president de França, el socialista François Hollande ha complert la seva paraula i ha nomenat un govern totalment paritari.  Les dones de l'actual govern són: Christiane Taubira a Justícia, Marisol Touraine a assumptes socials i sanitat, Cécile Duflot a Igualtat i Territoris, Nicole Bricq a Ecologia, Aurélie Fillippetti a Cultura, Geneviève Fioraso a Ensenyament Superior, Najat Vallaud Belkacem a Drets de les Dones i Portaveu i Marylise Lebranchu a Reforma de l'Estat i Descentralització. Les Delegades són: Valérie Fourneyron d'Esports i Joventut, Dominique Bertinotti de Familia, Marie-Arlette Carlotti de Persones Minusvàlides, Yamina Benguigui de Franceses a l'extranjer i Fleur Pellerin de Pymes i Innovació.

   

9 de Maig Dia d’Europa: Inici d’una consulta ciutadana

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 9 de maig de 2012 08:54

Amb ocasió del Dia d’Europa*, la Comissió Europea ha posat en marxa -en paraules de Viviane Reding, vice-presidenta de la Comissió Europea- la consulta més gran realitzada en la història de la UE, a fi que les ciutadanes i els ciutadans diguin quines són les seves necessitats en els desplaçaments per la UE, per treballar, estudiar, o fer vacances, en compres online o fins i tot quan algú es vol presentar a les eleccions en un altre país de la UE. 

Les demandes i respostes s’incorporaran en un informe sobre la Ciutadania de la UE que la Comissió presentarà el 2013, Any Europeu de la Ciutadania. Així doncs més de 500 milions de persones podran expressar les seves opinions en aquest web per a la consulta

La Diada d'Europa és commemora el dia 9 de maig en record a la declaració realitzada per l'aleshores Ministre francès d'Afers Exteriors Robert Schuman a París el dia 9 de maig de 1950, mitjançant la qual es donà el tret de partida a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer (CECA).

 

   

Bigues i Riells: la regidora Rodriguez dimiteix del seu càrrec

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Ma. Dolors Viñas. El Vallés Oriental dimecres, 2 de maig de 2012 13:19

Arran d'una moció de censura fallida a l'Ajuntament de Bigues i Riells una regidora del PSC dimiteix per les pressions personals que va rebre i pel boicot al seu negoci. Així ho va manifestar Marisol Rodriguez al darrer ple. Afirma que en política les dones sempre sacrifiquen més que els homes. Regidora de Joventut no te cap ambició política, la seva actitud es de servei. Per ella ha estat difícil compaginar el negoci, una peixateria que regenta amb el seu marit, la casa i dos fills adolescents. 

Llegiu-ne més

   

Bieto i Conesa inauguren la formació en lideratge de l’Institut de Formació Política per a Dones de la Diba

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Pilar Moreno, La Independent - Món Comunicació dijous, 12 d'abril de 2012 17:20

La vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i la directora d’ESADE, Eugènia Bieto han inaugurat aquest matí el curs 'Construint el lideratge femení', de l’Institut de Formació Política per a Dones, que s’imparteix en el Centre de Cultura Francesca Bonnemaison.

Conesa, que també és alcaldessa de Sant Cugat, ha destacat que es tracta d’una formació necessària, doncs les dades indiquen que resulta difícil que les donesaccedeixin als llocs de lideratge polític, i encara més que es mantinguin en ells.

Llegiu-ne més

   

El Govern distingeix 15 entitats i només 5 dones d'entre 25 personalitats amb la Creu de Sant Jordi

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dijous, 12 d'abril de 2012 16:35

El guardó reconeix personalitats i entitats que han destacat pels seus serveis a Catalunya, en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

Enguany les dones que rebran la distinció són: Núria Albó i Corrons, escriptora i mestra; Dolors Canal Vilarrasa, teligiosa de la Institució Xaveriana i educadora; Rosa Maria Carrasco i Azemar, directiva en l’àmbit del guiatge; Dolors Folch i Fornesa,professora universitària; i Isona Passola Vidal, productora, guionista i directora cinematogràfica.

   

Glòria Rubiol. Medalla d’or del Col·legi Oficial de Treball Social

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Maria Dolors Viñas. La Independent dijous, 22 de març de 2012 09:43

 

rub1

 

En la celebració del dia Mundial del Treball Social, Glòria Rubiol va rebre la medalla d’or del Col·legi Oficial de Treball Social 2012. Li va lliurar el conseller Cleries tot agraint-li en nom del Govern la tasca duta a terme en el camp del treball social. El conseller es va referir a “la tasca desenvolupada per Rubiol i a tota la divulgació acadèmica que ha dut a terme, que ha contribuït a fer gran i digna la professió i l’ha convertit en un referent professional”. El conseller va elogiar la tasca que fan 7.000 diplomats i diplomades en Treball Social a Catalunya. 

Llegiu-ne més

   

“El que no podem fer, és actuar per intuïció”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Fabiola Llanos, La Independent dijous, 8 de març de 2012 16:03

Entrevista a *Montserrat Gatell i Pérez, presidenta de l'ICD (Institut Català de les Dones) (dimarts, 6 de març de 2012, 11.00 h) (Per Fabiola Llanos i Carmen G. Aragón)

Montserrat Gatell i Pérez és presidenta de l'Institut Català de les Dones des del gener de 2011.Ens rep al seu despatx i li expliquem com anirà l'entrevista. Tot rient ens diu: "Les preguntes personals són més fàcils".

–Per començar, ens podria fer un balanç d’aquest temps com a presidenta de l'ICD, citant, per exemple, els punts positius i negatius, així com l'època en què li ha tocat presidir?

Llegiu-ne més

   

"Socialment, hi ha un rebuig unànime contra la violència de gènere"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Fabiola Llanos. La Independent dijous, 8 de març de 2012 15:33

Entrevista a Francina Vila, Regidora de Dona i Drets Civils (l'Ajuntament de Barcelona) (dimecres 7 de març de 2012, 11.30 h)

Ens atenen primer Núria Durany i Gal·la Cortadellas, ambdues molt amables. Ens acompanyen al despatx de la regidora Vila, que es mostra molt cordial. Comença l'entrevista. Fabiola Llanos fa les preguntes i Carmen G. Aragón el quiz final.

Francina Vila

Iniciem l'entrevista comentant que Vila (34 anys) porta ja gaire be un any com a regidora.

Llegiu-ne més

   

El 8 de març al Maresme: Montgat, Alella, Sant Vicenç de Montalt, Mataró, Premià i Arenys de Mar

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dijous, 8 de març de 2012 13:47

EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES AL MARESME

dia

Agenda 

MONTGAT 

XXV Jornades de la Dona 2012

Com cada any, l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Montgat organitza diferents actes i activitats per celebrar el Dia de la Dona Treballadora, que se celebrarà el pròxim 8 de març.

Aquest cop, totes les propostes aniran dirigides tant a les dones com als homes montgatins que s’hi vulguin sumar.

Llegiu-ne més: El 8 de març al Maresme: Montgat, Alella, Sant Vicenç de Montalt, Mataró, Premià i Arenys de Mar

   

Actes institucionals. 8 de març, Dia internacional de les Dones: Barcelona, Tarragona, Girona, LLeida i Terres de l'Ebre

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dimecres, 7 de març de 2012 21:59

Actes

Barcelona: a les 12.30 hores, al Palau de la Generalitat

-Lectura de la Declaració institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya en motiu del Dia internacional de les Dones. Parlaments a càrrec d'Artur Mas, president de la Generalitat, i Montserrat Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones.

-Recepció amb les presidentes de les associacions de dones de Catalunya i amb dones representants de diferents àmbits socials, polítics, culturals i empresarials.

La lectura de la Declaració institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya en motiu del Dia Internacional de les Dones també es farà demà a:

-Girona: a les 20.00 hores, al cinema Truffaut (Portal Nou, 7).

-Lleida: a les 12.30 hores, a la Plaça 8 de març, davant del monument a les dones.

-Tarragona: a les 19.00 hores, a la sala noble del Palau Bofarull (Llovera, 15) de Reus.

-Terres de l'Ebre: a les 19.00 hores, a la Delegació del Govern de la Generalitat (Montcada, 23. Palau Abària) de Tortosa.


   

Acte Institucional del Dia Internacional de les Dones. Palau de la Generalitat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dimecres, 7 de març de 2012 20:36

12.30 | Acte Institucional del Dia Internacional de les Dones. Palau de la Generalitat (pl. de Sant Jaume, s/n) | Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones, organitzat per l’Executiu. En el decurs de la commemoració, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, farà la lectura de la Declaració Institucional del Govern de la Generalitat amb motiu de la celebració d’aquest Dia Internacional, reconegut per l’ Organització de les Nacions Unides (ONU). També assistiran a l'acte, entre d'altres autoritats, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la  vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries; la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal; el secretari de Comunicació, Josep Martí; el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau; la directora general de Política Lingüística, Yvonne Griley, i els delegats del Govern a Barcelona i a la Catalunya Central.

   

Diputació de Barcelona: Celebració del Dia Internacional de les Dones a l’Espai Francesca Bonnemaison

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dimecres, 7 de març de 2012 15:05

 Per invitació, el divendres 9 de març a les 12h a l’Espai Francesca Bonnemaison, carrer de Sant Pere més Baix, núm.7.

L'acte constitueix el tret de sortida de la campanya "Liderant el present, construint el futur” (www.diba.cat/web/dones/diadones) que hem organitzat a l’entorn del lideratge femení i que es desenvoluparà al llarg de tot l’any. Perquè des de l'Àrea d'Atenció a les Persones apostem pel lideratge de les dones com un factor clau per a la transformació de la societat en uns moments de canvis profunds.

PROGRAMA

-12h: Presentació de l’acte per la Sra. Mercè Conesa, vicepresidenta de la Diputació i diputada de l’Àrea d’Atenció a les Persones.

- 12.30h: Conferència a càrrec de la Sra. M. José Recoder Sellarés, vicerectora de Relacions Institucionals i de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

- 13.30h: Clausura de l’acte per la Sra. Mireia Solsona, diputada adjunta a Igualtat i Ciutadania.

La conducció de l'acte anirà a càrrec de la Sra. Rita Marzoa, periodista, i hi participaran les protagonistes de la campanya. 

Inscripció convidades:  http://www.diba.cat/web/cjs/inici/-/cjs/1689

Àrea d'Atenció a les Persones

   

Ajuntament de Granollers: Taula d’Igualtat d’Oportunitats de Granollers: 8 de març

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dimecres, 7 de març de 2012 14:43

 Dia Internacional de les Dones

SABIES QUE LES ESTADISTIQUES DIUEN QUE...

• el 70,40 % dels articles de diaris a Espanya estan signats per HOMES i només un 29,60 % per DONES

• el salari mitjà anual d’un HOME a Catalunya és de 26.901 euros i el de la DONA és de 20.467 euros

• les DONES dediquen 2 hores diàries més de mitjana que els HOMES a les tasques de cura i de la llar

• les DONES arriben més i amb millor nota a la Universitat però són els HOMES els que primer troben feina i ocupen majoritàriament els càrrecs directius

• els HOMES tenen més conductes de risc i més percentatge de mort juvenil per la seva educació basada en la força i la virilitat

• les NOIES creuen en els “prínceps blaus” i els NOIS busquen “princeses a casa”

• les DONES gaudeixen de menys temps d’oci i personal que els HOMES

• hi ha més DONES que participen en les entitats, associacions i organitzacions sense ànim de lucre però són els HOMES els qui n' ocupen els càrrecs més elevats

• l’ús del llenguatge masculí com a genèric fa invisibles les DONES i reforça la desigualtat entre HOMES i DONES

Les DONES no som un col.lectiu, sinó la meitat de la població.

http://tauladiogranollers.blogspot.com/

I també ens podeu seguir al facebook:

Taula d’Igualtat d’Oportunitats de Granollers

   

El Dia Internacional de les Dones al Consell Comarcal del Montsià

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dimarts, 6 de març de 2012 21:22

Dimecres 7 de març a les 18.00h. | Actes del Dia Internacional de les Dones. Consell Comarcal del Montsià (pl. Lluis Companys, s/n) | Amposta (Montsià)

La directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a les Terres de l'Ebre, Manolita Cid, assistirà a la presentació de l'estudi "Mon pare és meu", en el marc del Dia Internacional de les Dones.

   

Ajuntament de Barcelona i CIRD: Lliurament dels Premis 8 de Març i exposició fotogràfica i Taula Rodona

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dimarts, 6 de març de 2012 14:14


 

1. Acte de Lliurament dels Premis 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany 2012 sobre coresponsabilitat

Es lliurarà el Premi del Jurat de 15.000 € i el Premi del Públic de 1.000 €.

A l'Acte es retrà homenatge a la Sra. Roser Capdevila i Valls, il·lustradora catalana, popular arran de la publicació de Les Tres Bessones.

Podeu descarregar-vos el targetó d'invitació a: http://www.agendadonesbcn.org/files/Targetao8Mara2012.pdf

Dimecres 7 de març

Llegiu-ne més: Ajuntament de Barcelona i CIRD: Lliurament dels Premis 8 de Març i exposició fotogràfica i Taula Rodona

   

Santa Coloma de Gramanet: Les Jornades de les Dones 2012

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dimarts, 6 de març de 2012 13:59

Les Jornades de les Dones 2012 reivindiquen l'esforç comú per la igualtat de gènere

Els actes, que s'emmarquen en la commemoració del Dia Internacional de la Dona, enguany posen l'accent en l'educació contra les desigualtats des de les escoles.

Amb un ampli programa d'activitats, impulsat per l'Ajuntament i el Consell de les Dones, el pròxim 5 de març comencen les Jornades de les Dones 2012.

El seu objectiu és fer una reflexió en públic sobre la importància de potenciar la igualtat real entre homes i dones, especialment en àmbits com l'educació i en la família.

Llegiu-ne més: Santa Coloma de Gramanet: Les Jornades de les Dones 2012

   

Catalunya. Generalitat -ICD: Actes institucionals amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dilluns, 5 de març de 2012 18:16

El dijous 8 de març tindran lloc diversos actes en els quals es llegirà la Declaració institucional del Govern de la Generalitat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

  • Barcelona.A les 12.30 hores, al Palau de la Generalitat. Recepció del president de la Generalitat a les presidentes de les associacions de dones de Catalunya i a dones representants de diferents àmbits socials, polítics, culturals i empresarials. (Per accedir al Palau és imprescindible haver rebut la invitació nominal).
  • Girona.A les 20.00 hores, al cinema Truffaut (Portal Nou, 7).
  • Lleida. A les 12.30 hores, a la Plaça 8 de març, davant del monument a les dones.
  • Tarragona. A les 19.00 hores, a la sala noble del Palau Bofarull (Llovera, 15) de Reus.
  • Terres de l'Ebre. A les 19.00 hores, a la Delegació del Govern de la Generalitat a Tortosa.
   

7 de març a l'Ajuntament de Barcelona: Acte de Lliurament dels XXVI Premis 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dijous, 1 de març de 2012 16:37

L'acte tindrà lloc el dimecres 7 de març a les 18 h al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, on es retrà homenatge a la Sra. Roser Capdevila i Valls, il·lustradora catalana, popular arran de la publicació de Les Tres Bessones.

La Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, Francina Vila,  vol reconèixer la contribució del treball de la Sra. Roser Capdevila i Valls a la promoció de la coeducació entre els infants i de la coresponsabilitat entre dones i homes.

   

Granollers: Programa Dia Internacional de les Dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dijous, 1 de març de 2012 15:23

365

 

l'Ajuntament de Granollers commemora el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i des del Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) es coordina la recollida de les activitats programades per aquesta celebració. 

En la programació prevista (enllaç al programa) destaca la celebració de l'acte central que organitza el CIRD i la Taula d'Igualtat d'Oportunitats, i que tindrà lloc el diumenge 11 de març a la plaça de la Porxada!

   

Colòmbia: Declarada nul·la l'elecció de la primera dona fiscal general

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Diva Criado, Redacció La Independent dijous, 1 de març de 2012 14:40

 

L'elecció de la fiscal general de Colòmbia Vivian Morales, va ser declarada nul·la per la Sala Plena de la Cort Suprema de Justícia.

Morales que iniciés la seva gestió a principis del 2011, ha hagut d'enfronatr-se a innombrables processos de corrupció com les trucades "chuzadas" del Das, Agro Ingrés Segur, el carrusel de la contractació, els desfalcs a la salut i la DIAN entre d'altres.

Segons informacions de premsa la demanda va ser presentada davant l'Alt Tribunal per un estudiant de setè semestre de dret que va al·legar en la seva demanda que havia trobat en l'elecció de la fiscal serioses irregularitats en l'acte administratiu.

El que sí és clar és que Vivian Morales ha estat una lluitadora contra el crim i la corrupció que ha implicat a gran quantitat d'ex funcionaris del govern d' Álvaro Uribe Vélez

   

Cantabria: La "Comisión Permanente del Consejo de la Mujer de Cantabria" presenta la dimisió

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Olívia García Gutiérrez. Amecopress / La Independent dijous, 23 de febrer de 2012 19:22

Com a conseqüència de les mesures adoptades pel Consell de Govern de Cantàbria en data de 16 de febrer de 2012, per les quals s'acorda la Suspensió del Consell de la Dona de Cantàbria vam acordar presentar la nostra dimissió irrevocable en ple.

Després de la reunió mantinguda amb el President de Cantàbria en el dia d'avui, 22 de febrer, i davant les opcions que va presentar al Consell, no podem seguir existint com un organisme sense estructura ni mitjans per poder continuar la nostra feina d'interlocució i suport a les dones. Aquesta suspensió suposa la pèrdua de dos llocs de treball.

Llegiu-ne més: Cantabria: La "Comisión Permanente del Consejo de la Mujer de Cantabria" presenta la dimisió

   

Brasil: Eleonora Menicucci d'Oliveira nomenada secretària de Polítiques per a Dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per RIPVG Brasil /lLa Independent dimarts, 14 de febrer de 2012 10:26

La sociòloga i professora Eleonora Menicucci d'Oliveira va ser designada per la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, com a secretària de Polítiques per a Dones (SPM), ha informat l'agència Púlsar. 

Menicucci, que també dirigeix el departament d'estudis de Salut de la Dona i Relacions de Gènere de la Universitat Federal de Sao Paulo, ha assenyalat que donarà continuïtat a la lluita contra la violència de gènere, i sobre l'avortament va dir que és una qüestió de salut pública en què posarà major atenció.

   

Perú: Reclamació de drets de la ciutadania

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Julia Vicuña Yacarine, Lima. SEMLac / La independent dimarts, 7 de febrer de 2012 09:34

Organitzacions que defensen els drets de la infància i agrupacions feministes expressar la seva preocupació davant el canvi de denominació del Ministerio de la Mujer y Desarrollo Social per Ministerio de la Mujer y Dona i Poblaciones Vulnerables (MIMP), ja que consideren que podria ser un obstacle per a la construcció de polítiques inclusives.

"Save the Children", organització no governamental independent amb més de 20 anys de presència al Perú, va advertir, mitjançant un comunicat públic, que la nova disposició de dissenyar, promoure i executar polítiques públiques a favor de les anomenades poblacions vulnerables podria constituir un obstacle en la construcció de polítiques inclusives, ja que només s'estaria atenent a un segment de la població.

 

Per la seva banda, les cinc principals organitzacions feministes peruanes, a través d'una carta, van explicar al president d'adoptar l'enfocament de "vulnerabilitat" genera confusió respecte al públic que atendrà el MIMP i el Ministeri d'Inclusió Social.

Llegiu-ne més: Perú: Reclamació de drets de la ciutadania

   

Bolivia: Evo Morales retalla la presència de dones ministres en el seu gabinet

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Redacció CIMAC / La Independent dijous, 2 de febrer de 2012 17:23


De 20 càrrecs només n'hi ha 7; "atemptat a la democràcia", acusen

El president de Bolívia, Evo Morales, atempta contra la governabilitat democràtica en transgredir la paritat de gènere, i retallar severament la participació de les dones en alts càrrecs de govern, va acusar l'Observatorio de Género de la Coordinadora de la Mujer.

L'organització civil es va pronunciar després que dilluns passat Morales va donar a conèixer els nous canvis realitzats en la integració del Gabinet Ministerial, en què només set càrrecs seran assumits per dones, el que implica una reducció del 10 per cent respecte a l'any anterior.

Ja el 2011 el mandatari bolivià havia deixat únicament nou dones al gabinet. Amb aquesta nova retallada ara les dones només representen 35 per cent d'un total de 20 alts càrrecs.

L'Observatorio de Género de la Coordinadora de la Mujer ha demanat al govern que, en la reformulació de lleis i aprovació d' acords, ha de desenvolupar una mirada interinstitucional que tingui en compte les opinions de les dones sobre l'autonomia dels seus cossos i la seva sexualitat.

   

Bolivia: Per primera vegada dues dones presidiran la Cambra de Diputats i el Senat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per CIMAC / La Independent dimarts, 24 de gener de 2012 09:38

 La Xarxa de la Coordinadora de la Dona, de Bolívia (conformada per 26 organitzacions), es congratula pel nomenament de dues dones per presidir la Cambra de diputats i diputades i el Senat, ja que és un fet històric i representa un senyal que les dones avancen en el reconeixement dels seus drets polítics. 

Gabriela Montaño, metgessa de professió, va ser elegida com a primera senadora pel municipi de Santa Creu i reemplaçarà a René Martínez a la Presidència del Senat, mentre que Rebeca Delgado és advocada i va ser viceministra de Coordinació Governamental.

   

Entrevista a René Duchen, política i periodista de Bolivia

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Tona Gusi. Text-fotos, La Independent dijous, 12 de gener de 2012 00:00

 

La llei de participació està obligant als partits i agrupacions polítiques a seduir a les dones.


rene_mini

Encara que soni a clixé, lamentablement, la pobresa té rostre de dona i "pollera", oi?

 

 

Llegiu-ne més: Entrevista a René Duchen, política i periodista de Bolivia

   

Una vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría i només 3 dones més ministres al govern central

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Glória López. AmecoPress / La Independent dijous, 22 de desembre de 2011 18:15

Rajoy ha configurat un Executiu amb nou homes i quatre dones, un govern molt allunyat de la paritat, doncs.

La paritat no sembla ser prioritària ni desitjable per als líders actuals i els partits compleixen les exigències de la Llei d'Igualtat perquè no els queda més remei.

El Partit Popular inicia la seva legislatura enfrontant una profunda crisi econòmica que sembla condemnar el país a dures retallades socials, començant per una forta tisorada a la igualtat.

Llegiu-ne més

   

Reelegida Presidenta Cristina Fernández

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Norma Loto. SEMLAC dijous, 27 d'octubre de 2011 13:08

Buenos Aires, 24 octubre.- El triomf de la presidenta argentina Cristina Fernández va ser la rúbrica del que ja s'havia evidenciat en les eleccions primàries d'agost. En aquesta oportunitat, la presidenta va obtenir més del 50 per cent dels vots, seguida per la fórmula composta pel socialista Hermes Binner i Norma Morandini, que va obtenir el prop del 17 per cent dels vots.

cris_kirD'aquesta manera, Cristina Fernández presidirà el país fins el 2015, amb el seu company de fórmula Amado Boudou, l'actual ministre d'Economia del país. No és un fet menor que, amb aquesta conquesta, Fernández es converteixi en la primera dona reelecta presidenta al país i amb un dels percentatges de vots més alt de la història.

Llegiu-ne més

   

Joana Ortega, vicepresidenta del Govern: "Les dones fem política d’una manera més propera i empàtica"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per María Rosa d'Andrés. Moncomunicació / La Independent. Fotografies de Marta Pérez divendres, 9 de setembre de 2011 19:35


Quan fa un any de la seva primera edició, La Independent ha entrevistat a una persona que ostenta una de les més altes representacions polítiques de Catalunya: la Vicepresidenta i Consellera de Governació i Relacions Institucionals, Hble. senyora Joana Ortega.


canvas1

 

La vicepresidenta ens dona resposta a temes molt consensuats com ara la participació política de les dones en les institucions i en els partits polítcs: " on encara no hi ha plena igualtat - afirma-  ni facilitats d’accés", i a  d'altres més polèmics com és la desaparició del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista i la regulació de l'exercici  de la prostitucio.


Per altra banda opina que és molt important trencar estereotips, especialment en els mitjans de comunicació i en la publicitat. Diu que La Independent és molt positiva perquè dóna veu a una part de la societat que molt sovint no ha tingut possibilitat de fer-la sentir

Llegiu-ne més

   

Laura Seara nova secretària d'Estat d'Igualtat i Teresa Blat nova directora de l' Instituto de la Mujer

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. /AMECOpress dilluns, 25 de juliol de 2011 10:20

FLAIX

La fins ara directora de l' Instituto de la Mujer,Laura Seara, ha estat nomenda nova secretària d'Estat d'Igualtat en substitució de Bibiana Aidó. El seu anterior càrrec passa a Teresa Blat Gimeno, una valenciana amb llarga trajectòria feminista. Bibiana Aído, que era secretària d'Estat des de la remodelació del Govern d''octubre de l'any passat, quan es va suprimir el Ministeri d'Igualtat, s'incorporarà aquest setembre al seu nou treball com a assessora de Michelle Bachelet en la agència ONU Dones. 

Laura Seara va prendre possessió com a directora de l'Institut de la Dona el 12 de gener de 2010. Aquesta llicenciada en Dret, que abans ja defensava la igualtat al Parlament gallec, afirma que : "amb el PSOE al Govern, els avenços d'Espanya en aquesta matèria són irreversibles".

   

En la seva primera compareixença al Parlament, Montse Gatell reitera el compromís del Govern en la lluita contra la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dijous, 14 de juliol de 2011 13:33


FLAIX

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha anunciat la creació enguany d’un Centre d’Intervenció Especialitzada (CIE) a La Seu d’Urgell, en una compareixença davant la Comissió d'Igualtat de les Persones del Parlament de Catalunya per informar sobre les polítiques de l'ICD. Ha reiterat el compromís del Govern en la lluita contra la violència masclista i ha exposat que el nou servei oferirà atenció multidisciplinària i integral a les dones i els seus fills i filles davant les situacions de violència masclista a les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Vall d’Aran i Cerdanya. I comptarà amb professionals dels àmbits del treball social, l’educació social, el dret, la inserció laboral i la psicologia.

 

   

El nou consistori de Barcelona. El pes de Sonia Recasens i Maite Fandós.

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dijous, 30 de juny de 2011 19:33

FLAIX

El nou consistori format per Trias tindrà 13 regidories i un delegat. Les tinències d’alcaldia seran 5. La primera, l’encapçalarà Joaquim Forn i inclourà una regidoria de Presidència i Territori, que portarà Jordi Martí, i una altra de Mobilitat, a càrrec de Eduard Freixedes. També hi haurà un comissionat de Participació Ciutadana, que serà Carles Agustí. La segona tinenta d’alcalde serà Sònia Recasens. L’àrea inclourà una regidoria de Comerç, Consum i Mercats, que encapçalarà Raimon Blasi. La tercera tinència d’alcaldia, a càrrec d’Antoni Vives,inclourà la Regidoria de Medi Ambient i Serveis Urbans, que dirigirà Joan Puigdollers. Maite Fandos serà al capdavant de la quarta tinència d’alcaldia i  compatarà amb 4 dones i 3 dones. Hi haurà tres regidories: Dona i Drets Civils -Francina Vila-, Adolescència i Joventut -Raimon Blasi- i Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats -Irma Rognoni-. També hi haurà una delegada de Salut, que serà Cristina Iniesta. Hi haurà un comissionat d’Immigració que, de moment, continuarà sent Daniel Torres, un altre de la Gent Gran,Assumpció Roset i un altre dels Jocs Olímpics,Enric Truñó. A la cinquena tinència d’alcaldia, hi haurà una regidoria d’Immigració, que ocuparà Gerard Ardanuy.

Pel que fa als districtes,les 5 regidores i els regidors són: Mercè Oms per Ciutat Vella; Gerard Ardanuy, per L’Eixample; Jordi Martí per Sants – Montjuïc, Elena Turalló per  les Corts. Joan Puigdollers per  Sarrià-Sant Gervasi,   i Maite Fandos per Gràcia. Francina Vila per Horta-Guinardó; Irma Rognoni per Nou Barris,  Raimon Blasi per Sant Andreu i Eduard Freixedes per Sant Martí.

.
   

Maite Fandós responsable d'una de les 5 futures grans àrees municipals

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dijous, 16 de juny de 2011 11:54

FLAIX

Xavier Trias ha presentat el que serà el futur govern municipal de la ciutat, estructurat en cinc grans àrees. Joaquim Forn, Sònia Recasens, Antoni Vives, Maite Fandos i Jaume Ciurana ocuparan les cinc tinències d'alcaldia previstes. La quarta Tinència d'Alcaldia així com les àrees de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports estarà encapçalada per Maite Fandos i Payà.

   

Punts de llibre apoderament de les dones a les biblioteques gironines

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dimarts, 14 de juny de 2011 12:14

FLAIX

«La societat no pot en justícia prohibir l'exercici honrat de les seves facultats a la meitat del gènere humà.» Aquesta cita de l'escriptora Concepción Arenal il·lustra un dels punts de llibre de la nova sèrie editada per la Coordinadora d'ONG Solidàries i que es distribuirà fins a finals d'any. Els nous punts contenen flaixos informatius sobre drets laborals, dret a l'aigua i la salut, sostenibilitat ambiental, educació pel desenvolupament, governança democràtica i apoderament de la dona. Els dos primers -sobre governança democràtica, i ara sobre la dona-, ja s'han començat a epartir per les biblioteques gironines i es poden passar a recollir a l'Espai de Solidaritat.

   

Pàgina 5 de 7