Maternitat i paternitat

Argentina: Es dupliquen llars encapçalades per dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Vida quotidiana - Maternitat i paternitat

Escrit per Redacció CIMAC / La Independent dimarts, 21 de febrer de 2012 10:31

Pateixen major sobrecàrrega laboral i exclusió social 

En 25 anys el nombre de llars encapçalades per dones a Argentina es va duplicar, situació que les deixa en una situació d'àmplia desavantatge social i desigualtat davant el mercat laboral, i les sobrecàrrega de responsabilitats , ha informat la Fundación Observatorio de la Maternidad (OM). 

D'acord amb l'informe "Anuario de la maternidad 2011, madres solas en  Argentina. Dilemas y recursos para hacer frente al trabajo remunerado y al cuidado de los hijos ", al país sud-americà el nombre de famílies constituïdes per matrimoni ha disminuït, mentre que el nombre de mares soles s'ha disparat. 

Segons dades de l'Encuesta Permanente de los Hogares (EPH), basades en l'estudi, del total de llars monoparentals-amb un unica progenitora o un únic progenitor com a cap de família-, 85.9 per cent correspon a una dona. Al 2010 més del 14 per cent de les mares no comptava amb una parella estable. 

Llegiu-ne més: Argentina: Es dupliquen llars encapçalades per dones

   

Les mares europees no volen renunciar a treballar

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Vida quotidiana - Maternitat i paternitat

Escrit per Elena Tarifa dijous, 5 de maig de 2011 12:49

dona_parlament 

L’oposició entre mare a casa i mare que treballa fora està ja superada, la majoria de les mares volen estar actives dintre del mercat laboral i alhora poder dedicar-se als seus fills i filles o al menys això és el que es despren de l’informe Allò que volen les mares d'Europa, produit per l’Associació MMMEurope (Moviment Mundial de Mares), en el marc del setè programa de la Comissió Europea Family Platform, i que s’ha basat en les respostes d’una enquesta feta a 11.000 mares de 16 països europeus, entre ells Espanya.

Llegiu-ne més: Les mares europees no volen renunciar a treballar

   

La tirania de la maternitat o "Y un dia me convertí en esa madre que aborrecía"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Vida quotidiana - Maternitat i paternitat

Escrit per Tona Gusi dilluns, 18 d'abril de 2011 12:41

Venen uns dies de vacances i aquest llibre és dels que ve de gust poder-ne disposar, tant les que hem estat mares fa ja molt de temps com les que acaben d’inaugurar aquesta nova vida. Sonia Santoro és periodista, té 38 anys i és mare de dos fills que li han inspirat aquest relat fragmentari en el qual ens exposa una maternitat molt més negra que com s’acostuma a explicar. La Independent ha tingut l'ocasió de parlar amb ella.


llibre_madre_aborrecia

Llegiu-ne més: La tirania de la maternitat o "Y un dia me convertí en esa madre que aborrecía"

   

Tímid pas endavant cap a la corresponsabilitat en la cura dels nadons

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Vida quotidiana - Maternitat i paternitat

Escrit per Elena Tarifa dijous, 28 d'octubre de 2010 10:30

El Parlament Europeu amplia la baixa maternal a 20 setmanes amb el sou complert

 

Contra tot pronòstic, el Parlament Europeu acaba d’aprovar la proposta d’ampliar la baixa maternal mínima a 20 setmanes amb una paga equivalent al 100 % del sou.  Va triomfar la proposta més generosa tot i l’acalorat debat que va revelar una profunda divisió interna a l’Eurocàmera. Per ser aprovada definitivament, la mesura requereix ara de l’acord del Consell de Ministres de la Unió Europea (EU)   aquí és on pot quedar modificada, ja que molts governs i les patronals consideren la mesura insostenible en temps de crisi i de retallada de les despeses.

Llegiu-ne més