Infància i Adolescència

A l'octubre tindrà lloc el 7è Congrès Mundial sobre l'Explotació Infantil

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

Escrit per A.B/Redacció La Independent dimecres, 14 de setembre de 2011 21:55

El 5 d'octubre començarà a Califòrnia el 7è Congrès Mundial sobre l'Explotació Infantil. Les desigualts socials i les injustícies continuen creixent arreu del món com ho demostra el fet que cada cop hi hagi més demanda laboral de nens i nenes per a treballar sota condicions infrahumanes. Les jornades les organitza l'Organització Mundial per la Joventut i el Benestar dels Infants (WOYCW). Concretament les dates del congrés són del 5 al 9 d'octubre a Califòrnia (EUA) i del 12 al 15 a Cotonou (Benin).

   

Presentat un llibre sobre la prevenció de la violència en l'adolescència

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

Escrit per Redacció La Independent dimarts, 21 de juny de 2011 11:06

La violència de gènere atenta contra l’autonomia, la llibertat i la salut.

prevencion_mini

Montserrat Teixidó, infermera de Santa Madrona, membre FAAN l’Acadèmia Americana d’Infermeria, Vicepresidenta de PRAQSI (Xarxa europea de reflexió i anàlisi de l pràctica quotidiana en infermeria), ha estat l'encarregada, junt amb les autores Margarita Petit Vilà i Montserrat Prat i Tordera, infermeres, de presentar el llibre "Prevención de la violència de género en la adolescencia" aquest passat 16 de juny a l'espai de la Floristeria Fresia de Mataró.

Llegiu-ne més: Presentat un llibre sobre la prevenció de la violència en l'adolescència

   

La imatge i la seva influència en la infància i en l’adolescència

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

Escrit per Margarita Petit i Montse Prat, infermeres dimarts, 12 d'abril de 2011 09:39

Ja fa un temps que se’n parla i últimament ha entrat de nou a debat. Hem sentit parlar aquests dies sobre el retorn de “l’uniforme” a l’escola. Sembla ser que amb aquest canvi s’acabarien els problemes dins la classe i també a casa.

adolescenteok

 

 Dins la classe hi ha una quantitat de noies i nois vestits de forma inadequada, és a dir, no sembla que vagin a classe. Així es veuen ungles pintades, roba de marca, bambes d’últim disseny, pantalons a mig posar, roba especialment cenyida, tangues visibles...

Llegiu-ne més: La imatge i la seva influència en la infància i en l’adolescència

   

“No en el meu nom”, responen la major part dels col•lectius de juristes progressistes a la custòdia compartida imposada

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

Escrit per Montse Fernández-Garrido, Abogada y Mediadora de Familia dimarts, 8 de febrer de 2011 13:54

El passat 1 de gener va entrar en vigor el nou Codi de Família de Catalunya que afavoreix la anomenada “custòdia compartida” (article 233), encara que en anys anteriors no ha resultat difícil de pactar-la entre els pares. Sembla inexplicable que sigui possible imposar la custòdia compartida, encara que sigui atenent a una sèrie de requisits, de criteris que els Jutges aplicaran, esperem que de forma ponderada.


custodiacompartida

 

 

Es barregen en la nova legislació conceptes, “cura, responsabilitat parental, potestat, guarda, relacions personals”, al nostre entendre, perquè s'ha buscat complaure a tots, pretenent ser els més progressistes del país i, a pesar tot, al final se'ls ha avançat a Aragó. I encara que ho hem demanat insistentment, no s'ha dotat d'un glossari, en el qual expliqui detalladament què signifiquen cadascun d'aquests conceptes.

Llegiu-ne més: “No en el meu nom”, responen la major part dels col•lectius de juristes progressistes a la custòdia compartida imposada

   

És la publicitat, idiota!

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

Escrit per Gemma Lienas dimecres, 15 de desembre de 2010 00:00

clics_por_Manuel_Martn_Vicente_Sovint et trobes amb persones que t'expliquen, amb to bel·ligerant —bel·ligerant perquè saben que tu ets a les antípodes del seu argumentari—, que des de la més tendra infantesa els seus nens eren molt nens i només volien jugar amb pilotes i les seves nenes eren molt nenes i es només delien per bressolar les nines. I tu escoltes aquestes teories, que vénen a dir que la necessitat d'anar vestides de rosa d'elles se situa en un gen encara no estudiat del genoma humà. T'ho escoltes amb ganes de saltar a la jugular del o la teòrica de torn i amollar-li: "és la publicitat, idiota".

 

Llegiu-ne més: És la publicitat, idiota!

   

Pàgina 3 de 3