Employment

Maria Galindo: "És urgent que els feminismes debatin sobre la prostitució"

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Drina Ergueta. Fotos: Mujeres Creando. La Independent Wednesday, 21 November 2018 19:44

There are no translations available.

Puta-Mujeres creando 6

"Totes tenim cara de puta".

 

De la creació de l'activitat econòmica "Venda de sexe" a La Paz, Bolívia, a la creació del sindicat de prostitutes a Espanya i les seves complexitats, ens en parla aquesta activista feminista boliviana.

Read more: Maria Galindo: "És urgent que els feminismes debatin sobre la prostitució"

   

Barcelona: Seminari sobre Innovacions locals contra la desigualtat de gènere a l’ocupació / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Drina Ergueta. La Independent Thursday, 08 November 2018 14:28

There are no translations available.

El divendres 26 d'octubre es va realitzar el 17è Seminari Ciutats i Persones, sobre innovacions locals contra la desigualtat de gènere a l'ocupació. A l'acte, realitzat a la Sala la Cuina de l'Espai Francesca Bonnemaison, hi van participar Sara Moreno, Empar Aguado i Aida Ruiz, a la Primera taula: "Anàlisi i context: nous reptes en la desigualtat de gènere del mercat laboral"; i Mònica Gelambí, Anna Pérez i Iolanda Fresnillo, a la segona taula "Experiència locals contra la desigualtat de gènere a l'ocupació".

 

Género y ocupacion. Andrea Noferini

En l'acta de presentació del informe (foto: Empar Aguado)

Read more: Barcelona: Seminari sobre Innovacions locals contra la desigualtat de gènere a l’ocupació / La Independent / Notícies gènere

   

Ocupació o iniciativa privada, muntanya amunt i amb càrrega per a les dones

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Drina Ergueta. La Independent Thursday, 25 October 2018 11:04

There are no translations available.

Sonia Recasens 3-Oscar Giralt

Sònia Recasens (Foto: Óscar Girald, DIBA).

La Independent entrevista a Sònia Recasens i Alsina, diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, que respon sobre les dificultats, una per una, que enfronten les dones en l'àmbit laboral o empresarial.

Read more: Ocupació o iniciativa privada, muntanya amunt i amb càrrega per a les dones

   

Barcelona: Exposició 'Les Kellys. Lluites de dones a la Barcelona precària' / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Amada Santos. La Independent Tuesday, 11 September 2018 00:00

There are no translations available.

 

Les noves formes d'explotació capitalista, amb l'augment de la feminització de la feina, i precarietat laboral, ha repercutit negativament i en concret, en la vida de les dones. També, i alhora, en tot un entramat de relacions socials, polítiques i culturals.

  

 Las Kellys

  

 

Read more: Barcelona: Exposició 'Les Kellys. Lluites de dones a la Barcelona precària' / La Independent / Notícies Gènere

   

Feministes migrades vindiquen la lluita feminista antiracista i decolonial

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by S.C. Redacció La Independent Thursday, 15 March 2018 18:41

There are no translations available.

bombo i aissa

Bombo Ndir i Aissa Diallo activistes feministes migrades

Bombo Ndir presidenta de l’Associació de Dones Inmigrants Subsaharianes (ADIS) i a més presidenta de la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament i Aissa Diallo, activista també de la Xarxa, i presidenta de l’Associació Humanitària Contra l’Ablació de la Dona Africana, vindiquen un feminisme divers i antiracista.

Read more: Feministes migrades vindiquen la lluita feminista antiracista i decolonial

   

Avui nosaltres som el titular

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Núria Segura Insa, periodista freelance i portaveu de #lesperiodistesfemvaga Thursday, 15 March 2018 16:24

There are no translations available.

 lesperiodistesfem vaga

 

"Avui nosaltres som el titular" és un dels lemes que es van cridar durant la vaga feminista del passat 8 de març. Un Dia de la Dona que va ser un veritable reclam dels drets humans a escala mundial.

Read more: Avui nosaltres som el titular

   

Traster de Can Ricart. Un Traster Feminista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Julia L.Tremols. Associació Món Comunicació/ La Independent Tuesday, 06 March 2018 19:11

There are no translations available.

El consell de les Dones de Sant Martí va decidir celebrar l'acte principal del Districte a Can Ricart, i volen oferir tot tipus d'activitats


altEl diumenge 11 de marc, des de les 11 del matí a les 3 de la tarda tindrà lloc l'acte Central del Consell de les Dones de Sant Martí.  A més de la lectura del Manifest del 8 de març, es  farà un brindis pels 25 anys del Consell de les dones de Sant Martí, i s'anunciarà l'acte de celebració pel  mes de juny. El còctel lila es repartirà entre totes les persones assistents.

A l'impressionant espai de Can Ricart, al Poblenou queda molt a recuperar, però de de fa temps hi treballen a l'Hangar,  a  les naus recuperades. alguns artistes. Però l'Ajuntament va refer dos edificis, en els que ara hi es un casal de joves (gestionat per tres associacions), i un local d'activitats de l'EiX Pere IV.

I en la plaça del mig es fan moltes activitats, sobre tot un mercat d'intercanvi i d'ocassióun diumenge al mes. En aquesta ocassió s'ha decidit que la festa es fes aquí. I s'espera 'molta participació. 

La festa s'iniciarà amb  la participació de Marinah ex-Ojos de Brujo, i impulsora de #Mi baile es mio).  Actuaran Àfrica Women i ballaran les companyes de lo cubanoNicky serà  al DJ.   A l'espai Tallers, podreu participar en el taller de cuina: Fem Xucrut,  altres  tallers seràn el que  oferirà  Paraypor mujeresFamily Welcome Mamma Proof,  i un taller d'anglès.   L'animació serà a càrrec del grup DarteteatreA l'espai: Xerrades, es presentarà   l'Escola Feminista i les entitats de dones del districte que vulguin.

I a partir de les 2,30 h, s'oferirà menjar popular senegalès elaborat per les dones de l'Associació Ca Kanam. Organitza Taula Pere IV; Consell de Dones del districte  i Apropem-nos [+info a Eix Pere IV i Rosa Saiz (Tècnica)

Podreu trobar +activitats a Sant Marti a la Agenda de santmartiambveudedona.cat
 

(*) Can Ricart, està a Emilia Coranty, entre Espronceda i Bilbao, sobre el Parc de la  Diagonal

   

Estat espanyol: dones periodistes convoquen a la vaga el 8 de març / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by T.G. Redacció La Independent Friday, 02 March 2018 17:33

There are no translations available.

Dones periodistes de diferents mitjans i d'arreu de l'Estat espanyol s'han reunit per consensuar els punts bàsics d'un manifest ( #LasPeriodistasParamos) i unes indicacions amb què animen a totes les seves companyes a sumar-se a la vaga.

 

 

Periodistasparamos

 

Read more: Estat espanyol: dones periodistes convoquen a la vaga el 8 de març / La Independent / Notícies gènere

   

Estado español: Manifiesto Las periodistas paramos 8 de marz0 de 2018

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Friday, 02 March 2018 16:35

There are no translations available.

Enlace corto directo a la firma del manifiesto 

El enlace al manifiesto

 

Las periodistas paramos

Trabajadoras del periodismo y la comunicación nos sumamos a la huelga del 8M.

 

Manifiesto 8M (¡Más de 4.300 firmas, y subiendo!)

 

Mujeres periodistas de decenas de medios y agencias de comunicación, gabinetes de prensa, y, en general, trabajadoras de medios y empresas periodísticas apoyamos la huelga general feminista convocada para este 8 de marzo. De la misma manera, instamos a todas las compañeras a que se sumen a la movilización en la medida de sus posibilidades y circunstancias.

 

Todas sufrimos el mismo machismo que las mujeres del resto de sectores –precariedad, inseguridad laboral, brecha salarial, techo de cristal, acoso sexual o ninguneos– pero con las particularidades asociadas a nuestra profesión. Somos conscientes de la relevancia social de nuestro trabajo y, por eso, mostramos también nuestra preocupación por la visión parcial de la realidad que tantas veces ofrecen los medios y en la que falta la presencia y aportaciones de las mujeres. El feminismo también es necesario para mejorar el periodismo.

 

Por eso, en este 8 de marzo exigimos a los medios de comunicación y empresas periodísticas que tengan en cuenta nuestras reivindicaciones:

 

La brecha salarial es una realidad en nuestro sector. Exigimos a las empresas transparencia salarial y una revisión de categorías, complementos y criterios profesionales que permitan acabar con ella.

 

Techo de cristal. Las direcciones de los medios y empresas periodísticas están copadas por hombres. Reivindicamos nuestro derecho a ocupar puestos de poder y responsabilidad y a que se nos tenga en cuenta en las promociones profesionales para puestos intermedios.

 

Precariedad. Sufrimos niveles de temporalidad superiores a los de nuestros compañeros. De la misma manera denunciamos la inestabilidad laboral de las compañeras freelance y de las falsas autónomas, una situación de precariedad que se ha hecho habitual en los últimos años.

 

Corresponsabilidad y cuidados. Denunciamos que las dinámicas de trabajo priorizan el presentismo y la libre disposición y son ajenas a las necesidades de cuidado que tienen todas las personas. Creemos que la corresponsabilidad y la flexibilidad no debe ser un asunto de buena voluntad sino una prioridad que las empresas deben asumir para que estas tareas se repartan por igual entre mujeres y hombres. Como en otros sectores, una ausencia de conciliación real perjudica más a las mujeres, que acaban modificando o recortando sus horarios para poder cuidar e incluso abandonando su empleo o cambiando de profesión.

 

Acoso sexual y laboral. Son muchas las periodistas que han sufrido por parte de compañeros y superiores, pero también de fuentes, situaciones de acoso sexual. Por otro lado, el ninguneo, la condescendencia, el paternalismo y los mansplaining están a la orden del día en las redacciones y fuera de ellas, en nuestra actividad diaria. Como profesionales de la comunicación sufrimos acoso online, además de comentarios violentos y machistas en nuestras piezas

 

Los espacios de opinión y las tertulias están masculinizados. Hay más que suficientes mujeres periodistas y expertas que pueden equilibrar esos espacios.

 

Mirada parcial y preocupación por los enfoques. Todas estas brechas que sufrimos las periodistas tienen consecuencias, también en los contenidos y en los enfoques de los medios de comunicación. La visión de la realidad que transmiten es muchas veces parcial y está sesgada porque no tiene en cuenta en la misma medida las experiencias, los relatos y las vivencias de las mujeres que, a menudo, son tratadas como personajes secundarios o con estereotipos. Un ejemplo es el tratamiento de la violencia machista, que en muchas ocasiones sigue culpabilizando a la víctima. Las primeras páginas, las aperturas de medios e informativos son decididas por hombres.

 

Instamos a la audiencia y a lectores y lectoras a ser cómplices de nuestras demandas. Las mujeres firmantes de este manifiesto lo hacen a título individual y no queremos que ningún partido político, sindicato o medio de comunicación se apropie de nuestras reivindicaciones.

 

Convocamos la lectura de este manifiesto el 8 de marzo a las 12:30 en la plaza de Callao de Madrid y animamos a que se convoquen otras lecturas en otras ciudades del país. Compañeras de Barcelona, por ejemplo, van a leerlo a la misma hora en los Jardines de Montserrat Roig.

 

Si quieres sumarte, añade tu nombre y apellidos en este formulario y te incluiremos en la lista de adhesiones. Por favor, solo mujeres.

 

(Las firmas se actualizan a las 10.00, a las 16.00 y a las 20.00)

 

   

Comunicado Periodistas Estado español: Llamamiento a sumarse a la huelga

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Friday, 02 March 2018 16:24

There are no translations available.

DE DÓNDE VENIMOS: de una reunión de mujeres periodistas de distintos medios en la que  consensuamos los puntos básicos de un manifiesto y unas indicaciones con las que animamos a todas las compañeras a sumarse a la huelga. Son mínimos: hemos intentando pensar en algo que
nos una a todas.


INDICACIONES PARA EL DÍA 8 DE MARZO


1.El ambiente entre nosotras es de huelga general de mujeres y así animamos a participar, pero apoyamos que cada una se movilice como pueda y quiera.

2. ¿Qué hacer con tu firma? Si haces un tema el día 7 que se va a publicar el día 8 firma con la firma genérica de tu medio. Es una forma de visibilizar que estamos de huelga. Se valoraron otras fórmulas más creativas pero optamos por lo más fácil para evitar problemas.

3. Vamos a crear una lista de Twitter con las cuentas de todas las periodistas que quieran sumarse. Así, el día 8 de marzo podremos cubrir la huelga en nuestras redes sociales y compartir y retuitearnos entre nosotras. Si quieres sumarte escribe a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


MANIFIESTO:

Hemos hecho un esfuerzo de concisión y también un esfuerzo por consensuar algo con lo que el mayor número de mujeres de los medios de comunicación, agencias y gabinetes puedan sentirse representadas.

Centrémonos en lo que nos une. Este manifiesto es para todas las profesionales del periodismo y la comunicación y cualquiera que se sienta representada puede firmar.

El enlace al manifiesto: www.lasperiodistasparamos.es

Enlace corto directo a la firma del manifiesto: http://bit.ly/form8m

 

DIFUSIÓN INTERNA HASTA EL MARTES:

Si quieres adherirte envía al formulario que ahí figura tu nombre, apellidos y cuenta de correo (que
usaremos también como forma de difusión de convocatorias etc y canal de información etc.) Creemos que es bueno visibilizar dónde trabaja cada una, pero cada persona es libre de incluir junto a su nombre su medio o empresa o no hacerlo. De momento y, hasta el martes, os pedimos que la
difusión de este manifiesto sea entre compañeras. Que llegue a compañeras de todos los medios y empresas de todo el país. Lo que cuentan son las firmas que haya en el manifiesto, no las que somos en un grupo de telegram o en una lista de correo: si quieres sumarte, firma!

El lunes a mediodía contaremos las adhesiones para encabezar el manifiesto con el número de mujeres que lo suscribimos. El martes lo difundiremos públicamente para tratar de que medios y agencias se hagan eco. En cualquier caso, después del lunes se podrá seguir suscribiendo
quien quiera.

El hashtag que usaremos el MARTES 6 DESDE LAS 10 DE LA MAÑANA para difundir será

#LasPeriodistasParamos


Las firmas son a título personal. No queremos que ningún partido, sindicato o medio de comunicación instrumentalice nuestra acción.


MANIFESTACIÓN EN MADRID

Iremos con una pancarta propia (con el lema de ese hashtag) y estamos gestionando el espacio en el que ir con la organización. Os iremos informando a través del canal de Telegram y, a partir de ahí, podéis difundir.

ASAMBLEA LUNES 14:30 EN MADRID

Para pulir flecos de cara a la manifestación. Comunicaremos el sitio en cuanto lo tengamos.

PARTICIPACIÓN EN ACTO EN EL TEATRO DEL BARRIO EL MARTES A LAS
19:00 con nuestra lectura de manifiesto


LECTURA DE MANIFIESTO: DÍA 8 DE MARZO A LAS 12:30 EN LA PLAZA DE CALLAO

ALGUNAS COMPAÑERAS ESTÁN TRABAJANDO EN UN AVATAR QUE PODAMOS USAR PARA NUESTROS PERFILES EL DÍA 8. OS LO PASAREMOS.

   

8 de març de 2018: Vaga de totes. Vaga Feminista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent. Disseny cartells Roser Pineda Thursday, 01 March 2018 18:25

There are no translations available.

Mani 8 de marc 2018

 

Enguany la diversitat de col·lectius que conformen el moviment feminista s'ha sumat a la convocatòria de la Vaga Feminista i fan una crida a totes les dones per a la seva consecució.

Enllaços a les diverses convocatòries, activitats i articles d' aquest 8 de març. 

8 de març 2018

    Catalunya i PPCC
    Estat
    Europa
    Mon

COMISSIÓ 8 de MARÇ: MANIFEST 8M JUNTES SOM MÉS!

Cada 8 de març celebrem l'aliança entre dones per a defensar els nostres drets conquistats. Ens precedeix una llarga genealogia de dones activistes, sufragistes i sindicalistes.

Read more: 8 de març de 2018: Vaga de totes. Vaga Feminista

   

Presentació de l'informe europeu sobre igualtat

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Thursday, 01 March 2018 18:21

There are no translations available.

Europa igualdad

 

 

El divendres 10 de març, a les 18h30, tindrà lloc a l'Aula Europa una presentació i debat de l'informe sobre igualtat entre dones i homes a la Unió Europea, del qual n'és ponent l'eurodiputat Ernest Urtasun (Verds/ALE). També hi participaran Montse Pineda, de la plataforma CEDAW, i Alba Garcia, de CCOO Catalunya. Modera la periodista Milagros Pérez Oliva. 

Read more: Presentació de l'informe europeu sobre igualtat

   

Ni víctimes ni submises, migrades combatives

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Gisella Evangelisti. La Independent Thursday, 01 March 2018 13:42

There are no translations available.

Migradas 3

Paula Santos, de Dones Migrades Diverses. (F: D. Ergueta)

"Les Dones Migrades farem vaga" és l'acord de l'Assemblea de dones migrades, realitzada el diumenge 25 de febrer, a la qual hi van assistir representants de diverses organitzacions.

Read more: Ni víctimes ni submises, migrades combatives

   

Per què fem vaga el 8 de març?

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Sara Cuentas. La Independent Thursday, 01 March 2018 03:11

There are no translations available.

 Fem vaga 8 M 1

#FemVaga

Fa unes quantes setmanes, les activistes feministes de Catalunya es mobilitzen per dur a terme la Vaga Feminista el proper 8 de març, sumant-se així a l'acció mundial que aposta per una vida sense opressions colonials ni capitalistes.

 

Read more: Per què fem vaga el 8 de març?

   

TeN'adones: Cicle Sociocultural pel Dia de les Dones. Espai Jove La Fontana

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Tuesday, 27 February 2018 19:35

There are no translations available.

cartell enclaudedona WEB

 

TeN'adones.  Cicle Sociocultural pel dia de les Dones

 

Read more: TeN'adones: Cicle Sociocultural pel Dia de les Dones. Espai Jove La Fontana

   

V. D. Esquerra Eixample: 8 de Març de les Dones Treballadores

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció de la Independent Tuesday, 27 February 2018 19:19

There are no translations available.

 

Modelo

 

Violències,Precaritat,Pobresa,Salaris i Pensions de Misèria.

Read more: V. D. Esquerra Eixample: 8 de Març de les Dones Treballadores

   

Comissió 8 de Març / Vaga Feminista: Manifestació 8 de Març.

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Tuesday, 27 February 2018 19:01

There are no translations available.

 

 

Manifestación 8 de Març

 

Convocatòria 8 Març: Manifestació

 

Read more: Comissió 8 de Març / Vaga Feminista: Manifestació 8 de Març.

   

Les dones catalanes guanyen un 23,9% menys que els homes

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by DEC. Redacció La Independent Thursday, 22 February 2018 14:31

There are no translations available.

Brecha 2018-generoyeconomia

Imatge: generoyeconomia.wordpress

Treball, Afers Socials i Famílies ha informat que destina més de mig milió d'euros per combatre la desigualtat de gènere en els salaris.

Read more: Les dones catalanes guanyen un 23,9% menys que els homes

   

Catalunya: Les dones migrades fan #VagaFeminista / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Thursday, 15 February 2018 15:19

There are no translations available.

Diumenge que ve, 25 de febrer, diverses dones migrades participaran en una assemblea oberta* per reflexionar i evidenciar els motius pels quals participen a la #VagaFeminista del 8 de març.

 

 

Independent

 

Read more: Catalunya: Les dones migrades fan #VagaFeminista / La Independent / Notícies gènere

   

#Tanquem la Bretxa

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by C.P. Redacció La Independent Thursday, 15 February 2018 13:50

There are no translations available.

Diferencia salarial 3

 

La Fundació Surt ha iniciat una campanya de sensibilització i recollida de signatures per acabar amb la bretxa salarial que patim les dones. La campanya reclama l'aplicació de la legislació vigent i que se sancioni les empreses que permeten la diferència salarial entre homes i dones.

Read more: #Tanquem la Bretxa

   

Comunicado de Objetivos para la huelga del 8 de Març: Vaga de Totes del 8 de Març. Movimientos Feministas

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redació La Idependent Thursday, 15 February 2018 02:24

There are no translations available.

 

 

Compte-enrere-vaga-feminista

 

Venimos de lejos, tenemos una larga historia feminista, y un recorrido de muchos 8 de marzo tomando la calle,la plaza, la palabra con el propósito de subvertir el orden del mundo y el discurso heteropatriarcal, racista y neoliberal.

Read more: Comunicado de Objetivos para la huelga del 8 de Març: Vaga de Totes del 8 de Març. Movimientos Feministas

   

Vaga Feminista: Sóc home i vull donar suport a la vaga feminista del 8 de Març del 2018: Què puc fer?

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redació La Independent Thursday, 15 February 2018 01:50

There are no translations available.

 

hombre-femismo-967x500

 

 

Respostes davant la pregunta freqüent sobre què poden fer els homes que vulguin sumar-se el proper dia 8 de Març que està convocada a nivell internacional la VAGA FEMINISTA.

Read more: Vaga Feminista: Sóc home i vull donar suport a la vaga feminista del 8 de Març del 2018: Què puc fer?

   

14° Encuentro Feminista Latinoamericano: Un nuevo 8M . Paro Internacional de Mujeres

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Thursday, 15 February 2018 01:38

There are no translations available.

 

8 de marzo

 


Como recordarán de la plenaria final, en el 14° Encuentro Feminista Latinoamericano y del Caribe (EFLAC) resolvimos reiterar la iniciativa del Paro Internacional de Mujeres para el 8 de marzo de 2018 e incentivar una semana de movilización previa desde el 2 de marzo, cuando se cumple un nuevo aniversario del crimen de Berta Cáceres.

Read more: 14° Encuentro Feminista Latinoamericano: Un nuevo 8M . Paro Internacional de Mujeres

   

Cap a la Vaga Feminista: "Huelga Feminista 8M" y "8M Aragón". La Vaga de Totes

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Monday, 15 January 2018 23:33

There are no translations available.

 

vagadedones 1

 

CAP A LA VAGA FEMINISTA:

La proposta del moviment feminista estatal pel 8 de març.
La convocatòria se suma a la campanya per la Vaga Internacional de Dones realitzada per les feministes d'altres països com Argentina, Mèxic, Itàlia o Estats Units.

Read more: Cap a la Vaga Feminista: "Huelga Feminista 8M" y "8M Aragón". La Vaga de Totes

   

La Renda Garantida de Ciutadania és un nou dret social

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Marta Macias. La Independent Thursday, 18 May 2017 15:56

There are no translations available.

Renda garantida

 

 

Sortir de la pobresa és un dret universal reconegut internacionalment i que l'Estatut d'Autonomia de Catalunya també reconeix en el seu article 24.3.

Read more: La Renda Garantida de Ciutadania és un nou dret social

   

Preacord per la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) a Catalunya

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Tona Gusi. La Independent Thursday, 11 May 2017 18:47

There are no translations available.

 Renda garantida

La prestació, inicialment de 550 euros al mes aquest 2017, augmentarà fins als 664 euros al mes el 2020, que equival al 100% de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i serà compatible amb sous inferiors en el cas de les llars monoparentals, llars molt majoritàriament formades per mares i filla o fill.

Read more: Preacord per la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) a Catalunya

   

Joventut d'arreu del món experimenta plans contra l'atur

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Gisella Evangelisti. Brasil. La Independent Thursday, 27 April 2017 17:36

There are no translations available.

Sinal do vale 6

Una participant al Sinai do Val.

 

Un rètol groc en un camí poc ferm a la vall del riu Sant Antonio, a 50 km de Rio de Janeiro, indica que l'arribada a Sinal do Val.

Read more: Joventut d'arreu del món experimenta plans contra l'atur

   

Decisió del Tribunal europeu sobre el vel islàmic

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Diva Criado. Redacció La Independent Thursday, 23 March 2017 15:32

There are no translations available.

 

 Imagen de velo islamico

 

El tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va fallar la setmana passada, en favor de les empreses que prohibeixen la utilització del vel islàmic i d'altres símbols religiosos a la feina, però deixa la decisió en mans dels jutges de cada país, que han de resoldre cada cas en particular.

Read more: Decisió del Tribunal europeu sobre el vel islàmic

   

Europa retrocedeix en igualtat a causa de la crisi

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Thursday, 16 March 2017 17:55

There are no translations available.

Urtasun

Ernest Urtasun.

 

La crisi ha fet retrocedir l'Europa de la Igualtat de gènere. Aquest ha estat el crit unànime d'aquest 8-M des de l'Atlàntic fins als Urals. I el Parlament Europeu (PE) ho ha constatat aquesta setmana aprovant una resolució que denuncia l'estancament de les iniciatives europees per promoure la Igualtat.

Read more: Europa retrocedeix en igualtat a causa de la crisi

   

Diferències de gènere en el treball, un mal endèmic

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Thursday, 16 March 2017 17:20

There are no translations available.

Brecha-portada

El gràfic de l'informe de la CCOO és nítid en mostrar la incidència de les responsabilitats familiars i de cura sobre la "inactivitat" laboral de les dones.

 

Les diferències en les condicions laborals entre homes i dones, principalment pel que fa als salaris, es mantenen de forma greu i negatives per a les dones al llarg dels anys, tot i les constants denúncies d'organitzacions de treballadores i de feministes i malgrat els esforços que es fan des de l'administració governamental. Una de les dades més rellevants és el de la bretxa salarial de gènere, que és del 26%.

Read more: Diferències de gènere en el treball, un mal endèmic

   

Mireia Mata: “Tenim eines per superar la bretxa salarial de gènere”

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Thursday, 16 March 2017 17:08

There are no translations available.

Mireia Mata

Mireia Mata, Directora General d'Igualtat del departament de Treball, Afers Social i Famílies de la Generalitat de Catalunya, en una entrevista per La Independent diu que recentment ha presentat diferents mesures per superar les desigualtats en l'àmbit laboral, així com l'estudi "La situació de desigualtat salarial a Catalunya entre homes i homes".

Read more: Mireia Mata: “Tenim eines per superar la bretxa salarial de gènere”

   

Les condicions de vida i de treball de les dones a Catalunya

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Alba Garcia, Secretària de la Dona i de Cohesió social. CCOO Catalunya Thursday, 16 March 2017 16:51

There are no translations available.

alba garcia

 

OPINIÓ

En el darrer informe de la Secretaria de la Dona de CCOO sobre les Condicions de Vida i de treball de les dones a Catalunya  s'evidencia que la crisi encara no ha estat superada.

Read more: Les condicions de vida i de treball de les dones a Catalunya

   

Catalunya: Govern llança mesures per a la igualtat entre dones i homes en l'àmbit laboral/ La Independent/ Noticies Génere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by D.C. Redacció La Independent Thursday, 09 March 2017 19:07

There are no translations available.

Mireia Mata, directora d'igualtat i Mercè Garau, directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), van llançar aquest dimarts, un conjunt de mesures per fomentar la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en l'àmbit laboral.

 

Mireia Mata y Merce Garau

Treball, Afers Socials i Famílies impulsa 10 mesures per la igualtat entre homes i dones a l'àmbit laboral

Read more: Catalunya: Govern llança mesures per a la igualtat entre dones i homes en l'àmbit laboral/ La Independent/ Noticies Génere

   

Cataluya: El govern es compromet amb la igualtat entre homes i dones / la Independent / Noticies Génere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by D.C. Redacció La Independent Thursday, 09 March 2017 18:24

There are no translations available.

 

Neus Munté, vicepresidenta del Govern de Catalunya, reiterà en el dia internacional de la dona el compromís del govern per aconseguir la igualtat real entre homes i dones, feu referència també a la bretxa salarial i la necessitat de potenciar la presència de les dones en tots els sectors professionals, especialment "potenciar el paper de les dones en el sector TIC", digué.

 

News Munté

Neus Munté

 

Read more: Cataluya: El govern es compromet amb la igualtat entre homes i dones / la Independent / Noticies Génere

   

La més nombrosa manifestació del 8 de març a Barcelona

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by T.G. Redacció La Independent. Fotos d' Amada Santos Thursday, 09 March 2017 18:22

There are no translations available.

  DSC 0153

 

El lema de la MANIFESTACIÓ d'aquest 8 de març de 2017 ha estat: "La revolució imparable de les dones"

 

Especial 8 de març

Catalunya i PPCC

Estat espanyol

Món

 

Read more: La més nombrosa manifestació del 8 de març a Barcelona

   

Catalunya - Món: Imatges del 8 de març / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Thursday, 09 March 2017 14:19

There are no translations available.

LA GERMANA, L'ESTRANGERA

És perquè et sé germana que puc dir-te estrangera.

Sense treva esbossada, sense treva abolida

aquesta guerra que m'uneix a tu

en un pacte de sang inestroncable.

És perquè et sé estrangera que puc dir-te germana.

De Maria - Mercè Marçal. @FMMM

 

 

2 stri sola400 2

Read more: Catalunya - Món: Imatges del 8 de març / La Independent / Notícies gènere

   

Cartells i imatges del 8 de març

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by T. G. i N. G. Redacció La Independent Thursday, 09 March 2017 13:27

There are no translations available.

 

3 stri sola200

 

LA GERMANA, L'ESTRANGERA

És perquè et sé germana que puc dir-te estrangera. / Sense treva esbossada, sense treva abolida / aquesta guerra que m'uneix a tu / en un pacte de sang inestroncable. / És perquè et sé estrangera que puc dir-te germana.

De Maria - Mercè Marçal. @FMMM

Read more: Cartells i imatges del 8 de març

   

8 de març de 2017: La revolució imparable de les dones

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by T. G. Redacció La Independent Thursday, 02 March 2017 20:46

There are no translations available.

 

 

8marc2017-final-5-425x600

 

ESPECIAL 8 DE MARÇ 2017

Catalunya i PPCC

Estat espanyol

Món

 

El lema de les organitzacions feministes per aquest 8 de març de 2017  "La revolució imparable de les dones" serà també a la pancarta de la manifestació de Barcelona que començarà a les 19:00h,  amb l'estesa de la pròpia pancarta, a Plaça Universitat i seguirà el seu recorregut per: Plaça Universitat, Carrer de Pelai, Plaça Catalunya,  Carrer Fontanella, Via Laietana i Carrer Jaume Primer per a finalitzar a la Plaça Sant Jaume.

Read more: 8 de març de 2017: La revolució imparable de les dones

   

Catalunya: El Col·legi de Periodistes participa en el Dia Internacional de les Dones / La Independent / Noticies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by CPC / Redaccio La Independent Thursday, 02 March 2017 20:05

There are no translations available.

La seu del Col·legi de Periodistes acollirà un acte per reivindicar el paper de les dones en la vida professional el dia 8 de març a les 18:00h. L'esdeveniment està organitzat per les deganes i presidentes dels col·legis professionals de la Intercol·legial.

 

CPC violencia de genero

Read more: Catalunya: El Col·legi de Periodistes participa en el Dia Internacional de les Dones / La Independent / Noticies gènere

   

L'ICD endega la campanya #CorregimlaDesigualtat

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

Written by Redacció La Independent Thursday, 02 March 2017 15:04

There are no translations available.

La campanya #CorregimlaDesigualtat pretén reivindicar una Catalunya líder en la incorporació del talent de les dones en el món laboral i del coneixement. La campanya ressalta la marca femenina de les paraules TreballadorA, EmprenedorA i ExpertA

Read more: L'ICD endega la campanya #CorregimlaDesigualtat

   

Page 1 of 5