Voluntariat

Bienestar Social y Familia promueve una Ley del voluntariado con la implicación del sector

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Desarrollo - Voluntariat

Miércoles, 25 de Abril de 2012 12:40

Ante la necesidad de regular la actividad voluntaria que hacen miles de catalanas y catalanes, se constituyó el pasado 19 de abril, en la 6 ª reunión del Consejo del Asociacionismo y el Voluntariado de Cataluña, un grupo de trabajo que se encargará de redactar un texto base para el Proyecto de Ley de voluntariado promovido por el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat.

Leer más: Bienestar Social y Familia promueve una Ley del voluntariado con la implicación del sector

   

Accions conjuntes per la gestió catalana del 0'7 %de l'IRPF per part de Benestar Social i família i les entitats del Tercer sector

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Desarrollo - Voluntariat

Escrito por L.I. Jueves, 15 de Marzo de 2012 10:30

No hay traducción disponible
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries,  fa també una crida als grups parlamentaris perquè se sumin a aquesta reivindicació i mantinguin aquesta actitud ferma a les Corts Generals de l’Estat

Cleries s’ha mostrat molt crític durant el Ple del Parlament d'aquest dimarts , 14 de març, amb l’actitud del Govern de l’Estat de no acatar la sentència del Tribunal Suprem, que estableix la “capacitat de la Generalitat per gestionar les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l’IRPF”, i ha reiterat que “serem molt bel·ligerants davant d’aquest fet”. “Estem parlant de fer respectar el nostre autogovern” ha manifestat i ha convidat tots els grups parlamentaris de la Cambra a defensar els interessos de Catalunya i sumar-se a aquesta reivindicació i a “mantenir aquesta actitud ferma tant al Parlament de Catalunya com a les Corts Generals de l’Estat”. “Un Govern que s’atreveix a afirmar que farà cas omís d’una sentència del TS, quin respecte demostra a l’Estat de Dret?” - s'ha exclamat-.

Llegiu-ne més

   

Desestimat que Catalunya gestioni el 0,7% de l’IRPF per a fins socials

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Desarrollo - Voluntariat

Escrito por Redacció La Independent Lunes, 27 de Febrero de 2012 12:00

No hay traducción disponible

El Govern català “serà molt bel·ligerant davant la resistència del Govern de l'Estat a acatar la sentència sobre la gestió del 0,7% de l'IRPF", afirma el Conseller de Benestar Social i Familia.

casella

Finalment el Congrés dels diputats  va desestimar la moció que reclamava al Govern espanyol l’acatament de la sentència del Tribunal Suprem. La sentència, de finals de desembre, atribueix a la Generalitat de Catalunya la capacitat de gestionar els recursos derivats de la casella del 0,7% de l’IRPF per a programes socials impulsats per entitats sense afany de lucre. 

 La moció havia estat presentada pel diputat Joan Tardà, d’ERC, i havia estat consensuada amb la resta de formacions catalanes excepte el Partit Popular. Fins al moment del debat al Congrés dels Diputats no se sabia exactament quin seria el resultat final de la votació. Finalment, els diputats del PSC, PSOE i PP van acabar votant en contra de la moció, i com a resultat fou rebutjada.

Posició del Govern català:

Llegiu-ne més

   

La Generalitat gestionarà les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l'IRPF

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Desarrollo - Voluntariat

Escrito por L.I. Jueves, 26 de Enero de 2012 09:43

No hay traducción disponible

L'any 2011 haurien correspost a Catalunya 49 milions d'euros El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha celebrat la sentència del Tribunal Suprem, que estableix la “capacitat de la Generalitat per gestionar les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l’IRPF”. 

“És competència de la Generalitat la seva gestió, és a dir, la tramitació, resolució i pagament de les subvencions, així com la regulació del procediment corresponent a tots aquests aspectes” - ha dit Cleries- i ha recordat que: "La Generalitat té competències exclusives en l’àmbit dels serveis socials, infància i voluntariat“.

Leer más: La Generalitat gestionarà les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l'IRPF

   

“Aproximadament un 60% del voluntariat és femení”

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Desarrollo - Voluntariat

Escrito por Anaïs Barnolas, La Independent Jueves, 19 de Enero de 2012 17:33

No hay traducción disponible

La Presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Catalunya (FCVC), Francina Alsina, fa balanç del 2011, l’Any del Voluntariat Europeu, i en destaca com, malgrat la crisi, hi ha hagut un increment del nombre de persones que dediquen el seu temps a ajudar els més necessitats de manera altruista

Francina_alsina

Leer más: “Aproximadament un 60% del voluntariat és femení”