Opinió: Igualtat

N'estic molt farta!

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Opinió - Opinió: Igualtat

Escrit per Teresa Mollá. Ontinyent. La Independent dimecres, 20 de febrer de 2013 19:08

tere_moll

OPINIÓ

És que portem unes setmanes què endollar la ràdio a primera hora significa posar-se immediatament en guàrdia per suportar noves històries de corrupció, espionatges, abusos de poder per part de les institucions o retallada de drets.

De veritat que n'estic farta, però el que és pitjor és que no sé quan aquest deteriorament general de la democràcia que hem construït pararà una mica. I de veritat que de vegades m'espanta.

Llegiu-ne més: N'estic molt farta!

   

Segueix sent necessari el feminisme?

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Opinió - Opinió: Igualtat

Escrit per Teresa Mollá.Ontinyent, La Independent dijous, 24 de gener de 2013 13:51

T.Molla_images

OPINIÓ

Aquesta setmana algú em va preguntar si el feminisme seguia sent necessari en els temps en què vivim. Argumentar per justificar la no necessitat del feminismes en la nostra societat actual ha estat el que he escoltat milers de vegades.


Llegiu-ne més: Segueix sent necessari el feminisme?

   

Sobre mentides i responsabilitats

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Opinió - Opinió: Igualtat

Escrit per Tere Mollá, Ontinyent. La Independent dijous, 1 de març de 2012 15:10

tere_moll

Des que el PP va guanyar les passades eleccions generals, no hem deixat de sorprendre’ns. O almenys això és el que percebo.

Rajoy es va cobrir de glòria nomenant a algunes persones polèmiques per posar al capdavant de diversos dels seus ministeris. Llegiu el polèmic Ignacio Wert que gairebé cada dia ens regala "perles" sobre temes ben variats. Ja pot manifestar-se sobre l’esport i el "problema que tenim a Espanya amb el dopatge", sobre les protestes que aquesta passada setmana van tenir lloc a València amb la joventut de l'IES Lluís Vives qualificant de "violentes i il·legals", o sobre com "La educació pública ha deixat de contribuir a la societat ".

Llegiu-ne més

   

Cap enrere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Opinió - Opinió: Igualtat

Escrit per Teresa Mollà. La Independent dimarts, 7 de febrer de 2012 14:41

tere_moll

Aquest és el camí que, pel que sembla ha pres la societat espanyola en només dos mesos

Sabíem que el canvi de govern havia de comportar modificacions en la nostra vida quotidiana. Sabíem què duia al seu programa electoral el PP i malgrat això i al seu famós "no pujarem els impostos" hi va haver moltes persones que els van votar.

Llegiu-ne més: Cap enrere

   

20N. Igualtat en el programa de CIU

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Opinió - Opinió: Igualtat

Escrit per Marta Macias, advocada dijous, 17 de novembre de 2011 14:26

OPINIÓ

La diputada Merçè Pigem és coneguda entre les dones per la seva visió feminista de la política, i un cop més en la trobada del passat dia 14 de novembre ens ho mostrà. Seria més fàcil per les dones de Catalunya si polítiques com Merçè Pigem prengueren força en el seu partit.

És comú sentir parlar de la feminització de la pobresa en el món, però la diputada de convergència va parlar de la feminització de la pobresa a Catalunya, i de com aquesta afecta en major mesura a les dones d’edat avançada. Reclamà en conseqüència una reforma de les pensions contributives, tot denunciant la poca vàlua que hi ha en la nostra societat del treball de cura.

Exposà la necessitat de perseguir les pràctiques de discriminació contra les dones, de realitzar actuacions dirigides a les dones amb discapacitat, per tal d’impulsar la seva participació i visibilitat en àmbit públic, així com afavorir l’accés a l’ocupació, a la formació i a la conciliació de la vida familiar, laboral i personal. Impulsar la llei de la igualtat efectiva de les dones i homes de 2007, i promoure l’accés de les dones en els espais del poder empresarial. Cal només mirar les empreses del IBEX35, on les dones no tenen quasi cap càrrec d’alta responsabilitat. En canvi si comparem la proporció de dones a les facultats no és coincident en la presencia de les dones en els espais públics.

El discurs de la diputada fou pròxim, coneixedora de la realitat de les dones a Catalunya. Especial atenció a la violència de gènere, que segurament és una de les expressions màximes de la desigualtat. Mesures com l’enfortiment de l’autoestima, més mesures de protecció, més informació, més acompanyament. Va relacionar la prostitució com una forma més de violència de gènere.

De la seva intervenció voldria també destacar la referencia a la maternitat, com aquesta dificulta o paralitza la carrera professional de la dona. És una realitat, és una conseqüència més, del poder que exerciten els homes en la nostra societat, i per tant cal posar-hi fre.

I si sovint els i les polítiques no ens parlen dels tractats i convenis internacionals, cal ara dir que aquest cop sí. El programa de CIU diu que s'ha d'impulsar el compromís d’utilitzar la influencia que té Espanya sobre països per tal de promoure la ratificació sense reserves de la Convenció per a l’Eliminació de la Discriminació contra la Dona i el seu Protocol Opcional (CEDAW), per part de tots els estat que encara no ho hagin fet.

Què va mancar? Al meu entendre, la transversalització de les polítiques de gènere, i fer una especial referencia a l’educació. La igualtat ha de ser part del projecte educatiu del nostre país. Des d’aquestes ratlles animo i encoratjo a la diputada Merçè Pigem a seguir treballant per una Catalunya més igualitària i si pot, per un món mes just per les dones.

   

El postmasclisme ja és aquí

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Opinió - Opinió: Igualtat

Escrit per Miguel Lorente Acosta, per a Pikara magazine. dilluns, 10 de gener de 2011 21:03

 

Miguel Lorente Acosta, delegat del Govern espanyol per a la violència de gènere, explica en un article a Pikara Magazine cedit a La Independent, les estratègies que fa servir el postmasclisme per a mantenir les desigualtats de gènere i emplaça a veure la igualtat com un deute històric.


pintada

Llegiu-ne més: El postmasclisme ja és aquí

   

Pàgina 2 de 2