Moviments Socials

Homenatge de la Generalitat a les entitats de dones que han complert 25 anys d'existència

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per La Independent dimecres, 11 de gener de 2012 14:18

El Govern organitza, per primera vegada, un acte de reconeixement públic a les associacions de dones. Serà el dia 12 a les 18 hores a l' Auditori del Palau de la Generalitat 

No són bones èpoques per a les associacions i entitats de dones. Tradicionalment amb manca de recursos, molt més abocades al voluntarisme i sobretot amb molta menys visibilitat que la resta, aquests 2011 i 2012 totes aquelles entitats de dones amb les que La Independent ha pogut parlar es lamenten de la manca d'implicació econòmica institucional (a data d'avui encara no s'han rebut les subvencions del 2011).
 
Malgrat aquesta denuncia es una bona notícia per aquestes associacions que se'ls reconeixi la seva feina. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, conviden a un acte d’homenatge a les entitats de dones que durant el 2011 han celebrat el seu 25è aniversari.
 
En concret, s'homenatjaran a onze associacions de tot el país: Associació de Dones Amunt (Cambrils), Associació Femenina del Medi Rural (Barcelona), Associació Heura (Barcelona), Associació Salut i Família (Barcelona), Associació del Casal de la Dona (Molins de Rei), Centre Cultural La Nostra Illa (Barcelona), Col·lectiu de Dones en l’Església (Barcelona), Grup de Dones Onze de Novembre (Santa Coloma de Gramenet),  Grup de Dones de Santa Eulàlia (Hospitalet del Llobregat), Associació de Mestresses de Casa Santa Àgata (Torres de Segre) i Col·lectiu de Dones de la Urbanització La Granja (Tarragona).
 
   

Els feminismes tornaran a prendre el carrer a la convocatòria global del 15-O

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 12 d'octubre de 2011 12:29

 

El 15 d'octubre es compleixen 5 mesos de la manifestació del 15-M, que sota el lema compartit "No som mercaderies de polítics ni banquers" va obrir un procés de denúncia i mobilització iniciat amb les acampades a més de 30 ciutats de l'Estat Espanyol i manifestacions contra les reformes i les retallades pressupostàries dels governs estatal i català. Més de 350 ciutats d'arreu del Planeta se sumen a una convocatòria global que estarà present a tots els continents. A Catalunya, el moviment sorgit del 15-M crida a participar en la marxa amb el lema "De la indignació a l'acció, les nostres vides, no els seus beneficis". La comissió de Feministes Indignades, sorgida de l'acampada de Plaça Catalunya, convoca un FemBlock (Bloc Feminista) per "fer-nos ben visibles en aquest 15 O com a dones i com a feministes". Feministes Indignades convida els diferents sectors del moviment feminista i de lluita pels drets de les dones a organitzar conjuntament el FemBlock i sumar-se al manifest "De la indignació a l'acció: les nostres vides, els nostres cossos, els nostres treballs, no els seus privilegis i els seus beneficis".

Llegiu-ne més: Els feminismes tornaran a prendre el carrer a la convocatòria global del 15-O

   

15M: Les Feministes indignades protesten per les detencions

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Tona Gusi dijous, 6 d'octubre de 2011 18:11

El col·lectiu Feministes indignades ha manifestat la seva solidaritat amb totes les persones detingudes pels fets de davant del Parlament i qualifiquen les detencions de "caçera de bruixes.

   

"Àmbits d'Influència" en el IV World Café de Euskadi para la Igualdad

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per L.S. Redacción La Independent dijous, 6 d'octubre de 2011 13:24

Les dues associacions Mirra -associació per al lideratge de la dona- i Lur Gozoa -Plataforma per a una Ciutadania Conscient- van convocar la ciutadania al IV World Café de Euskadi para la Igualdad: Innovando en el Concepto "Áreas de Influencia" a Bilbao. Aquesta trobada, que se celebra ja per quart any consecutiu, i que dirigeix Rosana Agudo de TTI (Tecnologia de Transformació Interior), és una dinàmica dirigida a potenciar processos de reflexió i participació de les persones al voltant d'un tema concret.

Els World Café de Euskadi para la Igualdad, expliquen des de la seva comunicació, "brinden una oportunitat d'enriquir i ser enriquides/enriquits per converses sinceres i profundes que amplien la visió, motiven l'acció i potencien l'evolució individual i social, ens ajuden a fer-nos cada vegada més conscients de la força creativa de la ciutadania i del nostre poder de contribuir a la construcció del món a què aspirem ".

Llegiu-ne més: "Àmbits d'Influència" en el IV World Café de Euskadi para la Igualdad

   

El 30% de la ciutadania de Dinamarca participa en associacions de voluntariat d'interès social

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Leonor Sedó i Tona Gusi. Fotos de Leonor Sedó www.39ymas dijous, 29 de setembre de 2011 11:27

Els mitjans de comunicació transmeten eficaçment i fidelment la tasca d’aquestes associacions

La participació de les dones a la vida pública és de plena normalitat

sed_tau1

Delegació de Dinamarca:Flemming Nissen, Volunteer Manager/Chairman at club level. International experience as member in the European Boxing Confederation since 2004; Rigmor Bek-Pedersen,35 years experience as leader of several volunteer organization and member of the development council of Olgod; Poul Jacobsen,Chairman of the Development Council of Varde City. Experience with volunteer work in over 30 years; Anne Bringgaard, Chairman of the Volunteer center Vaeksthuset; Birthe Elisabeth Schødt,Coordinator of “self help” groups, Volunteer center Vaekshuset. Member of the association the “Soroptismists” an international organization; Mogens Svarrer,Chairman of the development Council Helle East.

Llegiu-ne més

   

Mèxic: Convoquen a reorganitzar al movimient feminista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per L.I. dijous, 22 de setembre de 2011 18:50

(CIMAC) .- Davant el que van considerar com severes violacions als Drets Humans (DH) de les mexicanes, organitzacions civils de 22 estats del país, agrupades en la xarxa Milenio Feminista, han fet una  crida al reagrupament per exigir aturar l'escalada a nivell nacional contra les conquestes socials de les dones.

Dee cara al 2012, les activistes preparen una agenda comú. Un dels principals objectius de les organitzacions de dones és crear un moviment ampli de resistència contra la discriminació i per demanar un cessament a la violència de gènere en tot el país.

 Hi ha hagut augment de violecions sexuals i feminicidis, i s'han verificat retrocesos pel que fa al dret a l'avortament, les quotes de gènere en els partits politics i les candidatures.

   

Associacions catalanes a les Jornades de Dones Rurals i Urbanes a Sevilla

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per L.I. dijous, 15 de setembre de 2011 18:34

La Xarxa de Dones Rurals de Catalunya ( ARCA) que forma part de la Red de Mujeres Rurales y Urbanas (RMRU) participa a Sevilla del 20 al 22 de setembre al fòrum sobre “ l’Economia i Lideratge Responsable”. Entre les entitats i associacions del nostre país hi són convidades les associacions: AMFAR, AFFAMER, FIDEM, Dona i Terra, Moncomunicació i La Independent.  

L’objectiu del Fòrum es reunir als diversos col·lectius i associacions de dones rurals amb representants d’associacions de dones urbanes, a fi de no restar aïllades i trobar ressò a les seves reivindicacions.  

L’ICD ha facilitat el seu local i la logística per poder trobar-se les dones de Catalunya i elaborar un manifest comú.  

Totes les assistents participaran amb ponències o bé tallers a diversos seminaris del Fòrum.

   

15M: Indignades i Indignats. I ara què?

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Josep Maria Antentas - Esther Vivas*. Fotos d'en Cristòfol Casanovas dijous, 30 de juny de 2011 09:56

ind4_mini

 

La impressionant jornada de manifestacions del passat 19 de juny ha culminat la primera fase de la “rebel·lió de les i els indignats” oberta el 15 de maig i marca l’inici d’una de nova, encara per definir. En un mes el moviment ha experimentat una veritable ampliació quantitativa i qualitativa. La seva base social s’ha diversificat social i generacionalment, i s’ha arrelat per tot el territori.

Llegiu-ne més: 15M: Indignades i Indignats. I ara què?

   

Campaments internacionals de joves revolucionàries

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per L.I. dimecres, 29 de juny de 2011 11:23

FLAIX

Del 24 al 31 de juliol a Fumel, Toulouse (França), activistes d'arreu del món es reuniran per intercanviar, debatre, reflexionar i pensar com canviar el món des d'una visió revolucionària, anticapitalista, ecologista i feminista en un campament 100% autogestionat. Cada dia està dedicat a un gran tema: guerra, imperialisme i racisme, lluites socials de la joventut, ecologia i cultura, opressió de gènere i alliberament gai-lèsbic, resistències al capitalisme global, i estratègies per canviar el món.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

   

Estado español: Las propuestas feministas formarán parte del ’Debate Alternativo del Pueblo sobre el estado de la Nación’

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Gloria López. Amecopress dimarts, 28 de juny de 2011 16:56

Tendrá lugar el miércoles 29 y el jueves 30 de junio a partir de las 19.00 horas en la Puerta del Sol de Madrid

El Movimiento 15-M organizará su propio debate "paralelo" y "alternativo" sobre el estado de la Nación para "abordar los problemas reales” de la ciudadanía, coincidiendo con la celebración del Debate sobre el estado de la Nación en el Congreso de los Diputados los días 28, 29 y 30 de junio. El Grupo de Trabajo de Feminismo de la Acampada Sol aportará sus propuestas a un debate que defiende un enfoque, “crítico y constructivo” y una la participación, “abierta y libre”.


Llegiu-ne més: Estado español: Las propuestas feministas formarán parte del ’Debate Alternativo del Pueblo sobre el estado de la Nación’

   

Carta de Carme Freixa, presidenta de l 'ADPC, a la Defensora d'Igualtat d' El Periódico

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Carme Freixa, presidenta de l'ADPC dilluns, 27 de juny de 2011 12:24

Escrit de Carme Freixa, actual presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), a la Defensora d'Igualtat d' El Periódico, Eva Peruga.

 

Llegiu-ne més: Carta de Carme Freixa, presidenta de l 'ADPC, a la Defensora d'Igualtat d' El Periódico

   

19J a Barcelona. No hi ha dubtes: el carrer és nostre

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Josep Maria Antentas- Esther Vivas dilluns, 27 de juny de 2011 10:32

El 19J es presentava com un test decisiu per al moviment nascut el 15M. L'objectiu inicial de la jornada era traduir en mobilització al carrer les simpaties populars que el moviment havia despertat durant aquestes setmanes. Després de la jornada del 15J davant del Parlament de Catalunya, però, la manifestació d'aquest diumenge 19 era una prova de força davant dels adversaris del moviment. Després del 15J aquest es va veure immers en una batalla per la legitimitat i necessitava exhibir múscul i una mobilització de masses que callés els dubtes.

Llegiu-ne més: 19J a Barcelona. No hi ha dubtes: el carrer és nostre

   

Comunicado sobre las agresiones sexuales en Acampadasol

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Comisión de Feminismos Acampadasol dimarts, 21 de juny de 2011 18:02

Desde de la Comisión de Feminismos queremos aclarar lo ocurrido en las últimas horas en torno a la mala interpretación por parte de los medios y de la opinión pública del comunicado emitido en la Asamblea General de ayer*.

Llegiu-ne més: Comunicado sobre las agresiones sexuales en Acampadasol

   

“Les dones no sostindrem les vostres crisis”: Feministes Indignades a la marxa del 19 de juny

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Joana Garcia Grenzner. Fotos de Ca la Dona dimarts, 21 de juny de 2011 13:24

"Reforma laboral, de pensions, de la negociació col.lectiva + retallades = + feina per a les dones"; "Atura el patriarcat, baixa't de l'Òmnibus"; "No treballarem per salvar el govern de Mas".

caladona_mini

Feministes Indignades va participar a la multitudinària manifestació del 19 de juny a Barcelona portant pancartes amb aquest i altres lemes per tal de visibilitzar els efectes que les retallades, la Llei Òmnibus i el Pacte de l'Euro tindran sobre la vida de les dones.

Llegiu-ne més

   

14 de juny: Bloqueig de les entrades al Parlament Català

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Catalina Carmona, text i fotografies dijous, 16 de juny de 2011 18:33

El 14 de juny el moviment social conegut com 15M  ha bloquejat les entrades del Parlament de Catalunya i ha acampat durant la nit a les zones properes a les portes del Parc de la Ciutadella de Barcelona que dóna accés al Parlament.

foto: catalina carmona

Aquest moviment havia convocat a bloquejar l'entrada al Parlament, fent una crida a una acció pacífica, mostrant el seu rebuig contundent a l'aprovació dels pressupostos que implica diversos retallades als drets socials i en consequència i més accentuadament als drets de les dones. “Reivindiquem la legitimitat de la desobediència civil per a oposar-nos a l’aprovació de lleis injustes. Serà una acció absolutament pacífica, no violenta, massiva, i determinada”, assenyalava la convocatòria al bloqueig per part de les indignades i dels indignats.

Llegiu-ne més: 14 de juny: Bloqueig de les entrades al Parlament Català

   

De quina manera les retallades pressupostàries i la “Llei òmnibus” afecten a les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Feministes Indignades a Plaça Catalunya dijous, 16 de juny de 2011 12:59

14.06.11

Consideracions per a la presentació d’al·legacions i la formulació de reivindicacions des d’una perspectiva de gènere

1.Retallades prèvies a la llei Òmnibus

  • Eliminació del Programa de Prevenció de la Violència Masclista del Departament d’Interior.
  • Supressió del Programa de promoció de la Igualtat de Gènere del Departament de Treball.

Llegiu-ne més: De quina manera les retallades pressupostàries i la “Llei òmnibus” afecten a les dones

   

Moviment de les i els indignats: passar a la següent fase

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Josep Maria Antentas y Esther Vivas dissabte, 11 de juny de 2011 00:00


Ja han passat gairebé quatre setmanes. Quatre setmanes que han canviat el paisatge polític social del conjunt de l’Estat espanyol amb la irrupció d’un moviment que ningú esperava i que té en el seu haver les victòries polítiques davant la Junta Electoral primer i davant l’intent de desallotjament a Barcelona després. I, sobretot, haver posat fi a la passivitat resignada davant els atacs contra els drets socials.

Llegiu-ne més: Moviment de les i els indignats: passar a la següent fase

   

Els reptes del feminisme avui

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Sylviane Dahan – Vocalia dones FAVB - dissabte, 11 de juny de 2011 00:00

Avui podem veure com les dones es manifesten massivament i participen de manera activa en totes les mobilitzacions socials. A la Plaça Tahrir com davant del Parlament grec, a la Casbah de Tunis o a les ciutats revoltades de Síria, a la Plaça de Catalunya com a Sol, les dones indignades són nombroses! És un fet cabdal.

feminismo_indep 

Aquesta presència ha de continuar, s’ha d’ampliar... Més que ningú, a causa de la nostra situació específica en la societat, les dones sabem defensar determinats principis essencials, i avançar per aconseguir justícia, igualtat, llibertat i pau... d’una manera transversal i horitzontal.

 

Llegiu-ne més: Els reptes del feminisme avui

   

Les dones no som culpables de les crisis capitalistes i patriarcals

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per feministes indignades divendres, 10 de juny de 2011 13:20

Us convidem a participar a l'acte de suport a la Campanya pel Dret a l'Avortament que realitzarem el proper dissabte 18 de juny de 18 a 21h a l'Àgora de Plaça Catalunya.

Les dones no som culpables de les crisis capitalistes i patriarcals

Fora l'església, l'estat i el mercat dels nostres cossos: dones lliures en societats lliures

Llegiu-ne més: Les dones no som culpables de les crisis capitalistes i patriarcals

   

En esta revolución no vamos a barrer: La revolución será feminista o no será

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Maria Angustias Bertomeu dimarts, 7 de juny de 2011 17:47

Madrid, 07 jun. 11. E-Mujeres/AmecoPress.- Hoy he estado en Sol, quería ver y sobre todo escuchar. He buscado la comisión de feminismo y pronto he sabido que me faltaba una “S”, somos muchas y diferentes, desde los años 70 muchas mujeres hemos tejido el movimiento feminista, buscando en nuestras raíces, elaborando cuerpo teórico que nos diera sustento ideológico y tomando la calle para hacerla nuestra.

Llegiu-ne més: En esta revolución no vamos a barrer: La revolución será feminista o no será

   

La FCONGD d'ONG també demana la dimissió de Felip Puig

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per FCONGD dimarts, 7 de juny de 2011 17:42

Les ONG s'adhereixen al manifest de la FAVB

Barcelona, 3 de juny de 2011.- La Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament -FCONGD- condemna l'actuació violenta dels mossos d'esquadra a la Plaça Catalunya el passat divendres 27 de maig, i demana la dimissió del conseller d'Interior Felip Puig. La Federació se suma així a la petició d'altres organitzacions adherides al manifest de la Federació d'Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona -FAVB-.

Llegiu-ne més: La FCONGD d'ONG també demana la dimissió de Felip Puig

   

El Col·legi de Periodistes, contra les crítiques del conseller Puig a la cobertura informativa del desallotjament dels ‘indignats’

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per CPC dimarts, 7 de juny de 2011 16:37

La Junta del Col·legi de Periodistes creu que les crítiques del conseller Felip Puig als mitjans de comunicació i a la tasca professional dels periodistes pels desallotjament dels ‘indignats’ són injustes i desproporcionades . En democràcia -recorda la Junta- el paper dels periodistes és fonamental per garantir el dret de la ciutadania a rebre una informació lliure i el seu paper no és el de ser una premsa dòcil.  

Llegiu-ne més: El Col·legi de Periodistes, contra les crítiques del conseller Puig a la cobertura informativa del desallotjament dels ‘indignats’

   

Organitzacions del Fòrum Social Català recolzen les acampades del indignats

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per FSCAT dimarts, 7 de juny de 2011 11:42

El Fòrum Social Mundial va sorgir després de les mobilitzacions antiglobalizació dels anys 90 i ha anat afavorint, amb multitud de Fòrums Socials durant 10 anys, la lliure articulació dels moviments i de les lluites socials, tot mostrant que un altre món és possible i necessari.

Llegiu-ne més: Organitzacions del Fòrum Social Català recolzen les acampades del indignats

   

Indignada, furiosa, enfadada i frustrada

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Teresa Mollá Castells. Ontinyent, País Valencià dimarts, 7 de juny de 2011 11:33

Així em sento des de fa, potser, massa temps. Però ara el grau ha augmentat.

El moviment DEMOCRÀCIA REAL JA! ha posat sobre la taula molt temes pendents com tothom coneix i ha aconseguit il·lusionar a joves i grans fent-los sortir de casa per acampar a les places de pobles i ciutats.

Llegiu-ne més: Indignada, furiosa, enfadada i frustrada

   

Text de suport de la comissió de Feministes Indignades (Barcelona) en suport a la comissió de feminismes de la Porta del Sol (Madrid)

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Comissió de Feministes Indignades de Barcelona dilluns, 6 de juny de 2011 09:46

Aquest text neix de la tristesa i la ràbia que ens ha produït la instrumentalització i la condemna de les paraules de comissió de feminismes de Madrid.

Dijous, les companyes i companys de la carpa de feminismes, després d'un debat intern, van decidir que ja no pernoctarían com a comissió a l'acampada i que, a títol individual, cada persona del grup, com a cos lliure, dormiria o no en la Porta del Sol

Llegiu-ne més: Text de suport de la comissió de Feministes Indignades (Barcelona) en suport a la comissió de feminismes de la Porta del Sol (Madrid)

   

15M. La indignación sale a las calles

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Jeanette L. Mauricio Becerra para FEMINISTIK PERSPEKTIV divendres, 3 de juny de 2011 11:02

De casi cinco millones de parados en España, en muchos lugares el 50 por ciento es gente joven. Han heredado una crisis que no originaron y un sistema económico que los margina constantemente. La respuesta que esperaron no ha llegado y desde el 15 de mayo están en las calles. Este domingo 22 de mayo hay elecciones municipales y habrá que elegir. Ahora no solo la juventud está indignada y no son los únicos que están manifestándose, nos cuenta Jeanette L. Mauricio Becerra en FEMINISTIK PERSPEKTIV .

 

Llegiu-ne més: 15M. La indignación sale a las calles

   

El feminisme és a les places

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Joana Garcia Grenzner. Fotos de Bárbara Boyero dijous, 2 de juny de 2011 11:38


Dues setmanes després de l'inici de l' acampada dels i les indignades a la Plaça Catalunya de Barcelona és palesa la presència i aportació feminista al procés: Feministes Indignades, l'espai que van crear les dones, lesbianes i trans durant la primera setmana, ha passat a ser una comissió per articular-se amb la resta i incidir-hi, i s'ha creat una Comissió de Diversitat Sexual. Totes dues organitzen activitats i transmeten reflexions i propostes a l'assemblea general, on s'ha adoptat un signe visual per cridar l'atenció sobre el llenguatge sexista durant les intervencions.

indignades_BB

El diumenge 29 de maig, Feministes Indignades va realitzar un programa de ràdio en directe sobre feminisme radiofónic amb dones de Ràdio Bronka, Ràdio Contrabanda i un taller sobre feminisme bàsic que va aplegar prop de 400 persones a l'Àgora (centre de la plaça).

Llegiu-ne més: El feminisme és a les places

   

Sobre la experiencia del llamado "15-M" y la colonització

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Yuderkys Espinosa Miñoso ( profesora del colam) dijous, 2 de juny de 2011 11:15

Yo soy un poco más escéptica y hasta irónica con la coyuntura en el Estado Español. Hay muchas cosas que me llaman poderosamente la atención. Cosas como por ejemplo, los llamados a que el mundo se levante o siga el camino iniciado en la Plaza del Sol en Madrid. Y cuando veo estos llamados y tanta emoción levantada alrededor de este a mi entender "tardío" levantamiento, pienso: ¡pero si ya el mundo hace rato que se viene movilizando con este tipo de acciones!

Llegiu-ne més: Sobre la experiencia del llamado "15-M" y la colonització

   

Una setmana carregada d’indignació... i de propostes a Lleida

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris aMS de Lleida dimarts, 31 de maig de 2011 21:30

Aquest vespre l’acampada a Lleida compleix la seua primera setmana. Els centenars de ciutadans i ciutadanes que, d’una o altra forma, hi estan prenent part han pogut viure un procés sense precedents, una mobilització amb unes característiques que la fan única i absolutament particular. Hi haurà temps per analitzar tot el que ha passat arran del 15-M. Aquí, el que avui volem posar de relleu, són les propostes i els consensos que han sorgit de les assemblees que cada vespre, a les 21h, se celebren a la Plaça Ricard Vinyes de Lleida.

Llegiu-ne més: Una setmana carregada d’indignació... i de propostes a Lleida

   

Fotografies 15M de Cristòfol Casanovas, Bárbara Boyero i Tona Gusi

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Bárbara Boyero / Cristòfol Casanovas dimarts, 31 de maig de 2011 21:07

Veure Galeria d'imatges d'en Cristòfol Casanovas:

1- Plaça Catalunya, Barcelona el 21.05.2011.

2- Plaça Catalunya, Barcelona el 22.05.2011.

3- Plaça Catalunya, Barcelona el 23.05.2011.

4- Plaça Catalunya, Barcelona el 25.05.2011.

5- Plaça Catalunya, Barcelona el 27-05.2011, migdia.

6- Plaça Catalunya, Barcelona el 27.05.2011, tarda.

7- Plaça Catalunya, Barcelona el 27.05.2011, nit.

8- Plaça Catalunya, Barcelona el 29.05.2011, nit.

9- Plaça Catalunya, Barcelona el 30.05.2011.

10- Plaça Catalunya, Barcelona el 01.06.2011.

11- Plaça Catalunya, Barcelona el 04.06.2011.

12- Plaça Catalunya, Barcelona el 11.06.2011.

13- Plaça Catalunya, Barcelona el 12.06.2011.

14- Parc de la Ciutadella, Barcelona el 14.06.2011, tarda.

15- Manifestació Barcelona el 19.06.2011.

 

Veure Galeria d'imatges de Bárbara Boyero:

1- Casolada i assemblea del 20.05.11 a Plaça Catalunya.

2- Assamblea de feministes indignades el 21.05.2011 a Plaça Catalunya.

3- Manifestació Madrid el 19.06.2011.

 

Veure Galeria d'imatges de Tona Gusi:

1- Preparant la Concentració de la nit del 20 al 21.05.2011 a Plaça Catalunya.

 


   

Feministes i 'indignats' protesten davant del Parlament de Galícia per la llei de família

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Paulina Retamal. AMECOpress dimarts, 31 de maig de 2011 20:50

Segons ha assenyalat Victoria Iglesias, integrant de la Marxa Mundial de Dones de Galícia la llei preveu una sèrie de mesures que van en contra de les dones i dels seus drets

Llegiu-ne més: Feministes i 'indignats' protesten davant del Parlament de Galícia per la llei de família

   

El Consell de la Joventut de BCN i el Consell d’Associacions de BCN critiquen la intervenció policial a Pl. Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Àrea de Comunicació del CJB dimarts, 31 de maig de 2011 19:13

El Consell de la Joventut de BCN i el Consell d’Associacions de BCN critiquen la intervenció policial a Pl. Catalunya i demanen que no es prioritzi la possible celebració del Barça

Llegiu-ne més: El Consell de la Joventut de BCN i el Consell d’Associacions de BCN critiquen la intervenció policial a Pl. Catalunya

   

#acampadabarcelona: V de Victoria

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Josep Maria Antentas* y Esther Vivas*. Fotos de Cristòfol Casanovas dimarts, 31 de maig de 2011 16:56

El movimiento ha vencido su primer pulso represivo. El intento de desalojo, este viernes 27 de mayo, de la acampada de plaza Catalunya en Barcelona, la segunda más grande hasta ahora de todas las que hay en el Estado español, se ha saldado con un rotundo fracaso.  

Llegiu-ne més: #acampadabarcelona: V de Victoria

   

15M: Enllaç Plaça Catalunya dia 27.05.11

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Tona Gusi dimarts, 31 de maig de 2011 16:29

 

Enllaç Plaça Catalunya dia 27.05.11


   

Contra la Banca, contra la Usura Legalizada. ¡REACCIONA!

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Koska&Freixa dimarts, 31 de maig de 2011 16:19

Cicatrices Transgénicas


Y ¡OS PROPONEMOS MÁS ACCIONES!

En unas horas hay que recordar a la banca que el dinero con el que  especulan lo ganamos las personas a las que después nos cobran por todo.
Así que una de las primeras acciones resultado de la INDIGNACIÓN es que a lo largo del día de hoy se saquen 155 € o 20, ó 30... para manifestar que se está en  contra del abuso que practican los bancos no solo contra la ciudadanía de forma independiente, sino también contra los Estados.
¡Están jugando al Monopoly con nuestros derechos, con la sanidad, con la educación que son derechos que pagamos con nuestros impuestos! No podemos seguir permitiendo que lo hagan con total impunidad

 

Llegiu-ne més: Contra la Banca, contra la Usura Legalizada. ¡REACCIONA!

   

Acampada a València. La Comissió Transfeminista i els atacs del neomasclisme

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Macu Gimeno. València dilluns, 30 de maig de 2011 13:30

Article d'opinió d'una integrant de la Comissió Transfeminista de l'acampada de València sobre les reivindicacions i desenvolupament de la protesta.


 val29m

La passada setmana ha estat important per a un grup de feministes que hem pogut crear la Comissió Transfeminista al sí de l'acampada València i consensuar un manifest. 

 

Llegiu-ne més: Acampada a València. La Comissió Transfeminista i els atacs del neomasclisme

   

La revolta dels i les indignades. Notes des de la Plaça Tahrir de Barcelona.

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Josep Maria Antentas* i Esther Vivas* dijous, 26 de maig de 2011 10:20

acampada
Ja no hi ha dubtes. El vent que ha electritzat el món àrab en els últims mesos, l’esperit de les protestes reiterades a Grècia, de les lluites estudiantils a Gran Bretanya i Itàlia, de les mobilitzacions anti-Sarkozy a França … ha arribat a l’Estat espanyol.

No són aquests, doncs, dies de business usuals. Les confortables rutines mercantils de la nostra “democràcia de mercat” i els seus rituals electorals i mediàtics s’han vist abruptament alterades per la irrupció imprevista al carrer i en l’espai públic de la mobilització ciutadana. Aquesta “revolta dels i les indignades” inquieta les elits polítiques, sempre incòmodes quan la població es pren seriosament la democràcia … i decideix començar a practicar pel seu compte.

Llegiu-ne més: La revolta dels i les indignades. Notes des de la Plaça Tahrir de Barcelona.

   

COMUNICAT: Per una Democràcia Real Ja! .Primera acció.

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Per una Democracia Real Ya dijous, 26 de maig de 2011 09:44

Ja tenim preparada la primera acció no violenta de lluita massiva i conjunta. Ajuda'ns a difondre-la, participa d'ella allà on et trobis!!!

Els bancs i els especuladors han estat els principals causants de la crisi de manera que ells seran l'objectiu del nostre primer atac no violent.

Llegiu-ne més: COMUNICAT: Per una Democràcia Real Ja! .Primera acció.

   

"La revolució serà feminista o no serà"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per Catalina Carmona Ruiz. Fotografies de Barbara Boyeros dimarts, 24 de maig de 2011 11:24

Reflexions de les dones des de la Plaça de Catalunya

Foto:Bárbara Boyero Rabasco

Mireu Galeria d'imatges: Assamblea de feministes indignades el 21.05.2011 a Plaça Catalunya. Fotos de Barbara Boyero

Amb el resultat ja conegut a nivell d'estat, la majoria d'escons han estat per al Partit Popular, seguit pel partit Socialista. Amb una participació de les persones que podrien votar en 66%. Enfront de tot això, hi ha una part de la població que s'ha volgut desmarcar de deixar únicament el seu vot a les urnes per donar a conèixer les seves idees a través d'un espai que fomenta il·lusions noves als joves a Catalunya, i a la resta de l'estat. Són concentracions i acampades que es mantenen en places d'arreu del país i de l'estat espanyol i continuen després del resultat de les eleccions tal i com el mateix moviment social ho havia anunciat.

Llegiu-ne més: "La revolució serà feminista o no serà"

   

La Gent indignada. La joventut al capdavant: Democràcia Real Ja!

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Escrit per T.G. Redacció La Independent dijous, 19 de maig de 2011 10:30

A la Puerta del Sol, a Madrid, la més gran concentració i acampada. Però també a Barcelona, a Lleida a Girona, a Tarragona i altres ciutats de Catalunya s'exten aquest moviment nascut des del sentiment d'indignació davant l'actualitat política i econòmica i convocat a través de les xarxes socials del facebook, el twitter, etc. La mobilitzacio Democràcia Real Ja! no és abstencionista i no s'ha de confondre amb la iniciativa  "No els Votis!"  que fa un temps que circula per les xarxes però que no ha motivat aquesta mobilització.

 

  Preparant la concentració de la nit del 20 al 21 a Plaça Catalunya (Galeria de fotografies)

Seguiment en temps real de les mobilitzacions

Mireu a Galeria d’imatges: Assamblea de feministes indignades el 21.05.2011 a Plaça Catalunya. Fotos de Barbara Boyero

Fotos de la casolada i assemblea del 20.05.11 a Plaça Catalunya. Fotos de Barbara Boyeros

Acampada. Plaça Catalunya, Barcelona el 22.05.2011 al matí. Fotos d'en Cristòfol Casanovas

Acampada. Plaça Catalunya, Barcelona el 22.05.2011 al matí. Fotos d'en Cristòfol Casanovas.

Llegiu-ne més: La Gent indignada. La joventut al capdavant: Democràcia Real Ja!

   

Pàgina 6 de 7