Comunicados

DAPHNE CARUANA GALIZIA: One step toward Justice!

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por GAMAG MALTA Viernes, 26 de Febrero de 2021 00:02

No hay traducción disponible

GAMAG EUROPE
GAMAG MALTA

MALTA / Tuesday 23 February

DAPHNE CARUANA GALIZIA: One step toward Justice !!
RE: Developments in the case of the assassination of the investigative 'journalist Daphne Caruana Galizia

 

 

daphne-caruana-galizia1-1

 

Photo @ Pippa Zammit Cutajar

 

Recent developments in the assassination case of Daphne Caruana Galizia have led to one of the three accused of executing the murder, Vincent Muscat, currently in custody, pleading guilty to the charge. This has led to Muscat being condemned to 15 years effective jail time, meaning that there are now two separate cases: the case against Vincent Muscat and the case against the Degiorgio brothers, the other two accused of being the executioners. According to various media reports, Vince Muscat has been granted a plea bargaining deal following information disclosed in relation to the murder of lawyer Dr Carmel Chircop, who was murdered in Birkirkara, Malta, back in 2015. Additionally, almost three and a half years after the journalist was killed, three men suspected of involvement in supplying the bomb used in the assassination have been arrested.

GAMAG Europe

GAMAG Malta

GAMAG Europe joins the family of Daphne Caruana Galizia in expressing hope that these developments will serve as a step towards full justice for the murdered journalist, as well as for her stories. This means that, although one person has now admitted to his involvement, ?it is imperative that all those who in one way or another, played a part in or facilitated that ?this murder takes place are brought to justice.

Caruana Galizia was killed because of her investigative work. The three mean accused of planting and detonating the bomb were not being investigated by the murdered journalis - they are but part of a chain of command, and all accomplices should be made accountable: those who ordered and paid for the murder, those who knew about it and let it happen, as well as those who tried to cover it up

This is what full justice for Daphne and her stories should look like. And full justice can only be obtained once all the truth is uncovered.
?

Caruana Galizia was killed because of her investigative work. The three mean accused of planting and detonating the bomb were not being investigated by the murdered journalist- they are but part of a chain of command, and all accomplices should be made accountable: those who ordered and paid for the murder, those who knew about it and let it happen, as well as those who tried to cover it up.

This is what full justice for Daphne and her stories should look like. And full justice can only be obtained once all the truth is uncovered.

Journalists should be free to practice their profession without fear or favour. The crime that was Daphne Caruana Galizia's assassination made Malta a more dangerous place for journalists to work in. Her death was also meant to silence all others from pursuing stories about crime and corruption. Yet, it is because of other brave journalists, who persisted and sought to uncover the facts, that we are now edging closer to uncovering the whole truth.

?GAMAG Europe reiterates that the protection of journalists is crucial to the functioning of a healthy democracy. When a journalist is killed, we all lose. And it is only when justice is served that society can start to heal. 

 

   

RIPVG Condena el asesinato de la periodista Malala Maiwand..Comunicado

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redaccio La Independent Lunes, 21 de Diciembre de 2020 18:49

No hay traducción disponible043119Asesinan a Malala

 

La Red Internacional de periodistas con Visión de Género llama al gobierno y a los órganos de seguridad de Afganistán, a realizar las debidas investigaciones a fin de identificar y judicializar a los autores materiales e intelectuales responsables del ataque.

Leer más: RIPVG Condena el asesinato de la periodista Malala Maiwand..Comunicado

   

Manifest: Defensen els drets de les dones, trans i i persones no binàries gestants i lactants

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Jueves, 19 de Noviembre de 2020 21:28

No hay traducción disponible

Comunicados

   

MANIFIESTO POR LA MODIFICACIÓN DE LA LEY ORGÁNICA DE MEDIDAS DE PROTECCIÓN INTEGRAL

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Jueves, 19 de Noviembre de 2020 21:24

No hay traducción disponible

 

173px-Partido Feminista de España-logo.svg

 

 

CONTRA LA VIOLENCIA DE GÉNERO, BREVE ANÁLISIS DE LA LEY DE VIOLENCIA DE GÉNERO
Cuando se van a cumplir 12 años de la aprobación de La LEY ORGÁNICA 1/2004, de 28 de diciembre, de Medidas de Protección Integral contra la Violencia de Género, tenemos el triste balance de que se han asesinado a más de 1.000 mujeres en este período de tiempo.

Leer más: MANIFIESTO POR LA MODIFICACIÓN DE LA LEY ORGÁNICA DE MEDIDAS DE PROTECCIÓN INTEGRAL

   

Catalunya: Manifest Institucional 25N 2020

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Tona Gusi Lunes, 09 de Noviembre de 2020 18:33

No hay traducción disponible

MANIFEST 25N 2020
Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones


Enguany, fa 60 anys que varen ser assassinades les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres actives de la resistència. En honor a elles es va establir aquesta data com a Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Des de llavors, no han cessat els esforços de moviments socials, feministes i de tots els àmbits per a eradicar les violències masclistes. També és cert que ja fa uns anys que diverses iniciatives populars anuncien que el temps s'ha esgotat per als agressors masclistes, el #NoEstàsSola, el #Metoo i el #YoSiTeCreo. El repte és enorme: es tracta de canviar la societat i destruir el poder patriarcal.

És evident que, encara ara, els temps segueixen canviant i que el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort. No hi ha dubte que la defensa dels drets humans més fonamentals està guanyant, a poc a poc, aquesta partida. Per això, ens cal no perdre l'horitzó que encara està per arribar mentre tenim en compte el camí que ja hem caminat. Cal enfortir l'estratègia i el compromís comú per erradicar totes les formes de violència masclista. Les que es produeixen en l'àmbit de la parella i exparella o en l'àmbit familiar, i que durant molts anys s'han considerat un problema privat, però també aquelles que es produeixen en l'àmbit laboral o social i comunitari, i que han estat tradicionalment menys visibilitzades, com ara l'assetjament sexual o per raó de sexe, els matrimonis forçats o el tràfic de nenes i dones amb finalitat d'explotació sexual o altres.

Sovint, se'ns pregunta "què puc fer jo per a canviar tot allò que no m'agrada?" i, afortunadament, les persones que s'ho pregunten han pres partit per a erradicar les violències masclistes. Segurament, mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte la violència masclista. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia.

Els agressors adapten la violència obrint esquerdes noves per a seguir avançant, adaptant-se a les circumstàncies. El confinament ens ha demostrat que, qui volia exercir el control sobre dones i nenes ho ha tingut més fàcil que mai. De fet, als agressors els ha calgut emprar molta menys força que l'habitual per a continuar mantenint els seus desitjos i privilegis. L'aïllament i l'increment de la violència psicològica ha estat freqüent en contextos en que s'ha reduït la xarxa social i l'activitat habitual de les dones per les restriccions de moviments, la reducció de la interacció social o l'augment del teletreball. S'han produït situacions d'assetjament sexual a canvi de recursos econòmics o allotjament quan les dones han tingut pèrdua d'ingressos i per tant dificultats econòmiques per a seguir endavant. S'han produït agressions sexuals en entorns d'oci informals en els que no hi ha persones professionals formades en matèria de violències sexuals. També en el món virtual, l'increment de les violències en línia està afectant a moltes dones i nenes fins al punt de posar en risc la seva pròpia vida. Les ciberviolències, com ara el control o l'assetjament a través d'aplicacions i xarxes socials o el sexpreading, han pres rellevància en la situació de confinament i han permès als agressors controlar i assetjar les seves víctimes, dones, joves i nenes, sense necessitat de conviure amb elles.

Però, quan la violència s'adapta a les noves situacions, també ho fan les formes de resistir de les seves víctimes. Molts cops tendim a pensar, equivocadament, que les víctimes són éssers passius i resignats en la seva situació i desconeixem que, constantment, estan elaborant i readaptant les maneres en les quals es mantenen en vida. La pandèmia ens ha canviat la vida i, durant un temps, també ens ha tret la vida pública i moltes d'aquelles coses que ens mantenien a les persones felices i segures. Hem comprovat que, per a moltes, ser a casa no és sinònim de pau sinó de por i violència.

Potser, aquest és l'any en el qual hem après més que mai que allò que ens havien ensenyat no era cert i, contràriament al que crèiem, el lloc més segur per a les dones i les nenes pot ser el carrer, les places, els llocs on fem vida, mentre que la llar, la proximitat, allò que ens havien ensenyat com a refugi, pot ser l'espai més perillós per a nosaltres.

Les cases podrien haver actuat com a búnquer on l'objectiu dels agressors era tenir el control sobre la víctima, tenir poder sobre ella, si no hagués estat per les múltiples campanyes socials i institucionals que s'han posat en marxa per posar fre a les violències.

Quan hem tornat a ocupar els carrers i els nostres llocs, els masclistes han vist que perdien aquest poder. És per això, que els majors episodis de violències han estat, precisament, quan s'ha produït el desconfinament.
El nombre de trucades i atencions s'han vist incrementats en xifres tristament històriques. Des del conjunt d'administracions manifestem el nostre ferm compromís en seguir treballant per desplegar polítiques públiques per posar fi a totes les violències masclistes i per garantir l'atenció, la recuperació i la reparació de les supervivents.

Per això no ens sabem estar de fer un reconeixement a totes aquelles persones que han superat allò de: "són coses de parella" i han despenjat el telèfon, i a totes les associacions, entitats i grups feministes del país que han posat sobre la taula l'emergència de trobar solucions en aquests moments tan difícils. Necessitem, més que mai, un compromís unitari de la societat i les administracions per a garantir la vida digna de les dones i les nenes.

Vivint amb normalitat, els companys i companyes de feina, les amistats, les persones amb qui compartim activitats diverses... esdevenen vigilants informals del benestar. Compartim preocupacions, sensacions, observem els canvis i, per això, cuidem. Quan tot això s'ha vist impedit, ha estat més important que mai que tothom fes un pas endavant per a denunciar les violències masclistes en tots els seus àmbits i formes.
Ens dirigim a totes aquelles dones que han resistit a la violència i han buscat el moment idoni per a explicar-ho a terceres persones; també a les que no podien i el seu veïnat ha alertat sobre la situació que patien, a les que han pogut escapar. Ens dirigim, sobretot, a les que, en una època tan incerta com la present, encara romanen a les cases on hi ha el seu victimari.

Finalment, ens dirigim als homes que esteu en contra d'aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu. Per últim: als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat.
Les violències masclistes només es poden eliminar des de l'arrel, sigues tu també còmplice en la construcció d'aquest món millor.

   

GAMAG EUROPE (GE) rinde homenajea la periodista DAPHNE CARUANA GALIZIA, tres años después de su asesinato

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Caroline Muscat. Investigative Journalist and Founder of The Shift News Jueves, 22 de Octubre de 2020 09:46

 

 

GAMAG EUROPA homenajea a la periodista asesinada Daphne Caruana Galizia en el tercer aniversario de su brutal asesinato por un coche bomba el 16 de octubre de 2017. GE reconoce su contribución como periodista de investigación al denunciar la corrupción y promover el estado de derecho en Malta y Europa.

En un contexto en el que la libertad de prensa está siendo atacada, el coraje y la determinación de Daphne Caruana Galizia de buscar la verdad en el interés público sigue siendo un referente en la lucha por las libertades democráticas amenazadas.

A través del periodismo de investigación, Daphne trabajó sin descanso para luchar por la libertad de expresión y denunció la misoginia. Así mismo realizó investigaciones sobre corrupción en los más altos niveles de gobierno a pesar del acoso profesional que sufrió a lo largo de su carrera.

Daphne era constantemente objetivo ataques. El acoso ampliamente denunciado que enfrentó en línea por grupos de odio siguió a múltiples ataques a su hogar y su familia, especialmente a su hijo Matthew.

"Daphne siguió adelante a través de los insultos, la intimidación, la condescendencia y los ataques, que finalmente pagó con su vida. Ella fue asesinada como resultado de su trabajo. La mataron porque los que estaban en el poder querían que la silenciaran ", dijo Teresa Carreras, coordinadora de GAMAG EUROPE.

GAMAG EUROPA condena tales prácticas y pide una acción urgente para detener el acoso de otros y otras periodistas ejerciendo la profesión.

Tres años después de su muerte, todavía no hay justicia para ella en un Estado miembro de la Unión Europea (UE). La impunidad por su asesinato es un riesgo para toda Europa, que alguna vez fue un bastión en la defensa de la libertad de prensa como cuarto pilar de una democracia.

GAMAG, The Global Alliance on Media and Gender, y GAMAG EUROPA, su capítulo europeo, rinden homenaje a su valentía, su intrepidez y al impacto de sus investigaciones no solo en Malta, sino en todo el mundo. Nos sumamos a la campaña justicia para Daphne y exigimos el fin de la impunidad.

Caroline Muscat, periodista investigadora y fundadora de The Shift News

Malta 16 de octubre de 2020

 

-----------------------------------------------------

Original en inglés:

GE pays tribute to journalist DAPHNE CARUANA GALIZIA, three years after her murder


GAMAG EUROPA pays tribute to murdered journalist Daphne Caruana Galizia on the third anniversary of her brutal killing by a car bomb on 16 October 2017 in recognition of her contribution as a female investigative journalist to exposing corruption and advancing the rule of law in Malta and Europe.

In a context where press freedom is under attack, Daphne's courage and determination to expose the truth in the public interest continues to be a leading light in the struggle for democratic freedoms under threat.

Through her investigative journalism, Daphne worked relentlessly to fight for freedom of expression, she called out misogny and pursued investigations into corruption at the highest levels of government despite the professional harassment that she suffered throughout her career.

Daphne was constantly the target of attacks. The widely-reported harassment she faced online by hate groups followed multiple attacks on her home and her family.

"Daphne pushed forward through the insults, intimidation, condescension and attacks, but it ultimately led to her death. She was killed as a result of her work. She was killed because those in power wanted her silenced," said Teresa Carreras, GAMAG EUROPE coordinator.

GAMAG EUROPA condemns such practices and calls for urgent action to stop further harassment of others in the profession.

Three years since her death, there is still no justice for her in a European Union Member State. Impunity for her murder is a risk to all of Europe, once a bastion in the defence of press freedom as a fourth pillar in a democracy.

GAMAG, The Global Alliance on Media and Gender, and GAMAG EUROPA, its european chapter, pays tribute to her courage, her fearlessness and to the impact she had not just in Malta, but across the world. We join the call for justice for Daphne and an end to impunity.


Caroline Muscat. Investigative Journalist and Founder of The Shift News
Malta October 13, 2020

   

Manifest per l'Acció Global pel Clima

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Domingo, 27 de Septiembre de 2020 21:13

No hay traducción disponible

Clima 1 2

 

En els últims mesos, el nostre món ha experimentat un canvi sense precedents. La pandèmia de la Covid-19 ha fet trontollar els fonaments del nostre sistema.

Leer más: Manifest per l'Acció Global pel Clima

   

Manifiesto Climático: 25 Setembre. Viernes por el futuro barcelona

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacción La Independent Domingo, 27 de Septiembre de 2020 20:39

No hay traducción disponible

Manifiesto clima

   

Comunicat - 23S - Dia Internacionalcontra la trata i l'explotació sexual. Plataforma catalana pel dret a No Ser Prostituïdes

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Miércoles, 23 de Septiembre de 2020 10:55

No hay traducción disponible

 

 

disco-roba-mercaderies

 

 

Demà, 23 de setembre, se celebra el Dia Internacional contra la trata i l'explotació sexual. Des de la Plataforma pel Dret a No Ser Prostituïdes ens unim al clam contra aquesta xacra mundial.

Leer más: Comunicat - 23S - Dia Internacionalcontra la trata i l'explotació sexual. Plataforma catalana pel dret a No Ser Prostituïdes

   

Manifest per commemorar el Dia de la Visibilitat Bisexual. Consell Nacional LGBTI de Catalunya

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Miércoles, 23 de Septiembre de 2020 10:44

No hay traducción disponible

  

 

 BANDERA-BISEXUALIDAD-FLAG-BISEXUALITY-BISEXUAL

 

 

El 23 de setembre de l'any 1999, els activistes de la International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA) van reivindicar aquesta data com el Dia de la Visibilitat Bisexual. Es tracta d'una jornada per celebrar i visibilitzar la bisexualitat com una orientació sexual més.

Leer más: Manifest per commemorar el Dia de la Visibilitat Bisexual. Consell Nacional LGBTI de Catalunya

   

Página 1 de 63