Comunicados

GAMAG EUROPA pide el fin inmediato de los asesinatos de profesionales de los medios

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por La Independent Jueves, 19 de Mayo de 2022 18:42

 

logo GAMAG Europe

 

El capítulo europeo de la Alianza Global para Medios y Género (GAMAG EUROPA, GE) se une a la Federación Internacional de Periodistas (FIP) y Reporteros sin Fronteras (RSF) para pedir una investigación internacional transparente de los recientes asesinatos de mujeres periodistas en todo el mundo.

Leer más: GAMAG EUROPA pide el fin inmediato de los asesinatos de profesionales de los medios

   

Inicia la RIPVG campaña por la "Igualdad de género en la comunicación"

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Jueves, 10 de Marzo de 2022 13:22

Logo de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género

La Red Internacional de Periodistas con Visión de Género llama a los gobiernos, medios de comunicación y empresas tecnológicas a cumplir la agenda para la igualdad de género.

Presenta el Decálogo "Recomendaciones para avanzar en la igualdad de género y los derechos de las mujeres en la comunicación y el periodismo”, en versiones en español, inglés y sueco.

Realizará el Panel “Justicia climática, medios de comunicación y género” en el Foro virtual NGO CSW66 el 23 de marzo. 

Leer más: Inicia la RIPVG campaña por la "Igualdad de género en la comunicación"

   

Comunicat del Centre Delàs d'Estudis per la Pau davant l'escalada militar a la guerra d'Ucraïna

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció. A.S./ La Independent Miércoles, 02 de Marzo de 2022 00:02

No hay traducción disponible

 

 

BannerNoGuerra2mar22

 

 

Comunicat del Centre Delàs d'Estudis per la Pau davant l'escalada militar a la guerra d'Ucraïna – Propostes pacífiques per aturar la guerra a Ucraïna

Leer más: Comunicat del Centre Delàs d'Estudis per la Pau davant l'escalada militar a la guerra d'Ucraïna

   

Manifest: NO a LES GUERRES!! ATUREM LA GUERRA A UCRAïNA

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Dones per la Pau Jueves, 24 de Febrero de 2022 18:54

No hay traducción disponible

 Avui 24 de febrer de 2022 a les 7 de la tarda TOTES A LA PLAÇA SANT JAUME NO A LA GUERRA NI GUERRA QUE ENS DESTRUEXI NI PAU QUE ENS OPRIMEIXI:

Feministes contra totes les guerres Fa pocs dies tot el moviment feminista i antimilitarista alertavem i exigiem la desmilitaritazio i la necessitat de posar fi a aquesta escalada que finalment ha portat a la guerra. Com diu el moviment pacifista ucaranià cap guerrra porta a la pau i exigim que parin totes les armes i amenaces i es torni a la negociació dialogada que permeti evitar mort i destruccio. Com sempre hem dit les guerres comencen amb la militaritzacio permanent, amb la industria de les armes i els exercits.

Les nostres amigues russes per la pau demanen que es pari la guerra i que els soldats russos tenen el dret de no disparar, separant- se totalment del discurs militarista de Putin contra Ucrania , L'OTAN és una coalició superarmada que com sempre hem reclamat les i els pacifistes i antimilitaristes caldria que es disolgués i per això esperem que no faci cap pas cap a Ucraina i que Nacions Unides faci tots els esforços per la pau i que les tropes espanyoles es retirin de la zona.

Cal donar veu a totes les dones i homes que vulguin apostar per la pau , la noviolencia i els drets humans i cal com sempre el suport de tots els feminismes del món per aconseguir que no hi hagi una guerra oberta més a Europa ni enlloc. Per una pau que sigui la nostra Tot el nostre suport al poble Ucraïnès i també al moviment pacifista rus que s'està mobilitzant per la PAU RECORDEM EL NOSTRE DECÀLEG DE LES DONES PER LA PAU 1. La guerra és el màxim exponent de la violència del militarisme i del masclisme per mantenir el poder sobre "els i les altres" a traves de la por, la força i la mort.

La violència contra les dones es l'expressió? de la dominació? i la desigualtat entre els gèneres i en una guerra aquesta violència quotidiana es manifesta de manera brutal i massiva. 2. La guerra i la violència no son una fatalitat, la pau és possible. Entre morir i matar HI HA UNA ALTRA LÒGICA: VIURE. Ni víctimes ni terroristes. Insubmises i resistents. Aprenent a escoltar i a ser bons veïns i veïnes, no possibles enemics i enemigues 3. Per una pau que sigui la nostra. No volem ni la "pau" dels cementiris ni una "pau" que ens mantingui sotmeses. Treballem per una pau sense dominacions i establerta sense violència. 4. Si vols la pau prepara la pau: Respectar les diferències i aprendre a resoldre els conflictes sense violència, escoltant les experiències i les raons dels altres. La violència no s'eradica amb violència.

Educació? per la pau a tots els àmbits de la societat. "La guerra la fan homes que es maten i no es coneixen a les ordres d'homes que es coneixen i no es maten." 5. La prevenció? passa per actuar per la llibertat, la justícia i l'equitat entre les persones, entre els pobles. Dir en veu alta el que pensem sobre la repressió?, la tortura, la pobresa, la vulneració dels drets humans i dels drets dels pobles. Deslegitimar la desigualtat i la discriminació? afavorint. L'apoderament de les dones a totes les societats. 6. Construïm una manera diferent de viure i de conviure amb models positius i maneres no violentes de resoldre els conflictes.

La mediació i el diàleg sense límits són l'única manera de resoldre els conflictes respectant els drets humans dels pobles i les persones. 7. Ser sensibles a tots els crims que es produeixen al nostre entorn. Aprendre a escoltar i a comunicar-nos. Crear vincles d'amistat entre nosaltres i muntant xarxes de contrainformació? i solidaritat feminista. Tenir cura les unes de les altres. 8. No deixar militaritzar la ment ni pels estats ni pels "media" ni per por i seguretat: Per la desobediència civil: Objecció? fiscal, científica... contra la despesa militar i les imposicions ideològiques. La pau no passa pels exèrcits ni per la carrera armamentista. Insubmises i activistes contra l'arma- mentisme. 9.

Per una cultura de la pau que doni veu i protagonisme a la resistència pacifica de les dones de tot el món, com a eina per a la convivència i el respecte entre les persones i els pobles. 10. Bastim ponts entre nosaltres i creem xarxes de suport entre nosaltres per construir juntes una alternativa ANTIMILITARISTA I FEMINISTA. Per una política de petits passos on les protagonistes siguem realment les persones.

   

Manifest GAMAG Europe sobre la guerra a Ucraïna

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por GAMAG Europe Jueves, 24 de Febrero de 2022 18:07

 

  

GAMAG EUROPE

La secció europea de l'Aliança Global sobre Mitjans i Gènere, GAMAG, reafirma la seva aposta pel diàleg i la pau al conflicte Rússia-Ucraïna.

Després de l'atac de Rússia a Ucraïna que agreuja el conflicte entre tots dos països, GAMAG Europa (GE) expressa el seu rotund NO a la guerra! i reafirma la seva ferma crida a favor del diàleg i la pau com a elements essencials dels drets humans que la nostra organització defensa. D'acord amb els nostres valors fonamentals, recalquem la importància del dret a la informació i la comunicació de la ciutadania, que exigeix el màxim respecte a la veritat dels fets i que no empara en cap cas –i menys ara– la retòrica i propaganda bel·licistes.

GAMAG Europa considera imprescindible que les i els professionals de la informació puguin informar amb la màxima llibertat i sense pressions sobre el conflicte i el seu context.

Ara més que mai, GAMAG Europa considera imprescindible que les i els professionals de la informació puguin informar amb la màxima llibertat i sense pressions sobre el conflicte i el seu context. L'opinió pública necessita informació veraç i fiable del que passa a Ucraïna, sobretot quan sabem que la guerra mai no és una solució als problemes, sinó que els agreuja i que només provoca destrucció, mort i un immens dolor col·lectiu.

Com a professionals del periodisme i de l'àmbit acadèmic, a GAMAGEuropa defensem la llibertat d'expressió i el relat sense distorsions de la història per construir –amb respecte i sense violència– un món en llibertat on es garanteixin la igualtat, el pluralisme i la diversitat . A GE treballem per la igualtat de gènere ai a través dels mitjans, denunciem la discriminació de les dones i rebutgem amb rotunditat qualsevol representació mediàtica distorsionada que traslladi una imatge deformada de les seves capacitats i aportacions a la societat.

GAMAG Europa aposta rotundament per la pau i alertem contra qualsevol temptació de convertir els mitjans de comunicació en altaveus de propagandes bel·licistes.

Més enllà de les opinions i interpretacions sobre la crisi i els seus arguments geopolítics, més enllà de les anàlisis polítiques i estratègiques sobre l'actuació de Putin, l'OTAN o el Govern ucraïnès, a GAMAG Europa apostem rotundament per la pau i alertem contra qualsevol temptació de convertir els mitjans de comunicació en altaveus de propagandes bel·licistes. Davant la retòrica agressiva, advoquem pel diàleg constructiu. Davant l'insult desqualificador, advoquem pel raonament serè i la comprensió. Davant la desinformació i les notícies falses que han proliferat durant tota la crisi i en totes direccions, advoquem pel rigor periodístic i la informació veraç i contrastada.

Encara que de vegades les nostres crides caiguin en el buit de la irresponsabilitat governamental, cada cop són més, som més, les veus que cridem a la pau. I entre elles destaquen pronunciaments com el que han fet conjuntament dones independents dels Estats Units i Rússia que feia un any que debatien sobre la necessitat del desarmament nuclear. En una carta oberta a polítics, periodistes, dones i homes dels dos països, han exigit que es preservi la pau per poder construir un futur comú i un món millor i més segur. I han llançat una crida especial als mitjans "perquè deixin d'avivar les flames de la guerra" i compleixin la responsabilitat ètica periodística de subratllar l'alt preu en sang i vides humanes dels conflictes bèl·lics.

A GAMAG Europa no ens cansarem de repetir: NO a la guerra!, SÍ al diàleg i a la pau!

   

DAPHNE CARUANA GALIZIA: One step toward Justice!

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por GAMAG MALTA Viernes, 26 de Febrero de 2021 00:02

No hay traducción disponible

GAMAG EUROPE
GAMAG MALTA

MALTA / Tuesday 23 February

DAPHNE CARUANA GALIZIA: One step toward Justice !!
RE: Developments in the case of the assassination of the investigative 'journalist Daphne Caruana Galizia

 

 

daphne-caruana-galizia1-1

 

Photo @ Pippa Zammit Cutajar

 

 

Recent developments in the assassination case of Daphne Caruana Galizia have led to one of the three accused of executing the murder, Vincent Muscat, currently in custody, pleading guilty to the charge. This has led to Muscat being condemned to 15 years effective jail time, meaning that there are now two separate cases: the case against Vincent Muscat and the case against the Degiorgio brothers, the other two accused of being the executioners. According to various media reports, Vince Muscat has been granted a plea bargaining deal following information disclosed in relation to the murder of lawyer Dr Carmel Chircop, who was murdered in Birkirkara, Malta, back in 2015. Additionally, almost three and a half years after the journalist was killed, three men suspected of involvement in supplying the bomb used in the assassination have been arrested.

GAMAG Europe

GAMAG Malta

GAMAG Europe joins the family of Daphne Caruana Galizia in expressing hope that these developments will serve as a step towards full justice for the murdered journalist, as well as for her stories. This means that, although one person has now admitted to his involvement, ?it is imperative that all those who in one way or another, played a part in or facilitated that ?this murder takes place are brought to justice.

Caruana Galizia was killed because of her investigative work. The three mean accused of planting and detonating the bomb were not being investigated by the murdered journalis - they are but part of a chain of command, and all accomplices should be made accountable: those who ordered and paid for the murder, those who knew about it and let it happen, as well as those who tried to cover it up

This is what full justice for Daphne and her stories should look like. And full justice can only be obtained once all the truth is uncovered.
?

Caruana Galizia was killed because of her investigative work. The three mean accused of planting and detonating the bomb were not being investigated by the murdered journalist- they are but part of a chain of command, and all accomplices should be made accountable: those who ordered and paid for the murder, those who knew about it and let it happen, as well as those who tried to cover it up.

This is what full justice for Daphne and her stories should look like. And full justice can only be obtained once all the truth is uncovered.

Journalists should be free to practice their profession without fear or favour. The crime that was Daphne Caruana Galizia's assassination made Malta a more dangerous place for journalists to work in. Her death was also meant to silence all others from pursuing stories about crime and corruption. Yet, it is because of other brave journalists, who persisted and sought to uncover the facts, that we are now edging closer to uncovering the whole truth.

?GAMAG Europe reiterates that the protection of journalists is crucial to the functioning of a healthy democracy. When a journalist is killed, we all lose. And it is only when justice is served that society can start to heal. 

 

   

RIPVG Condena el asesinato de la periodista Malala Maiwand..Comunicado

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redaccio La Independent Lunes, 21 de Diciembre de 2020 18:49

No hay traducción disponible043119Asesinan a Malala

 

La Red Internacional de periodistas con Visión de Género llama al gobierno y a los órganos de seguridad de Afganistán, a realizar las debidas investigaciones a fin de identificar y judicializar a los autores materiales e intelectuales responsables del ataque.

Leer más: RIPVG Condena el asesinato de la periodista Malala Maiwand..Comunicado

   

Manifest: Defensen els drets de les dones, trans i i persones no binàries gestants i lactants

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Jueves, 19 de Noviembre de 2020 21:28

No hay traducción disponible

Comunicados

   

MANIFIESTO POR LA MODIFICACIÓN DE LA LEY ORGÁNICA DE MEDIDAS DE PROTECCIÓN INTEGRAL

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Jueves, 19 de Noviembre de 2020 21:24

No hay traducción disponible

 

173px-Partido Feminista de España-logo.svg

 

 

CONTRA LA VIOLENCIA DE GÉNERO, BREVE ANÁLISIS DE LA LEY DE VIOLENCIA DE GÉNERO
Cuando se van a cumplir 12 años de la aprobación de La LEY ORGÁNICA 1/2004, de 28 de diciembre, de Medidas de Protección Integral contra la Violencia de Género, tenemos el triste balance de que se han asesinado a más de 1.000 mujeres en este período de tiempo.

Leer más: MANIFIESTO POR LA MODIFICACIÓN DE LA LEY ORGÁNICA DE MEDIDAS DE PROTECCIÓN INTEGRAL

   

Catalunya: Manifest Institucional 25N 2020

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Tona Gusi Lunes, 09 de Noviembre de 2020 18:33

No hay traducción disponible

MANIFEST 25N 2020
Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones


Enguany, fa 60 anys que varen ser assassinades les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres actives de la resistència. En honor a elles es va establir aquesta data com a Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Des de llavors, no han cessat els esforços de moviments socials, feministes i de tots els àmbits per a eradicar les violències masclistes. També és cert que ja fa uns anys que diverses iniciatives populars anuncien que el temps s'ha esgotat per als agressors masclistes, el #NoEstàsSola, el #Metoo i el #YoSiTeCreo. El repte és enorme: es tracta de canviar la societat i destruir el poder patriarcal.

És evident que, encara ara, els temps segueixen canviant i que el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort. No hi ha dubte que la defensa dels drets humans més fonamentals està guanyant, a poc a poc, aquesta partida. Per això, ens cal no perdre l'horitzó que encara està per arribar mentre tenim en compte el camí que ja hem caminat. Cal enfortir l'estratègia i el compromís comú per erradicar totes les formes de violència masclista. Les que es produeixen en l'àmbit de la parella i exparella o en l'àmbit familiar, i que durant molts anys s'han considerat un problema privat, però també aquelles que es produeixen en l'àmbit laboral o social i comunitari, i que han estat tradicionalment menys visibilitzades, com ara l'assetjament sexual o per raó de sexe, els matrimonis forçats o el tràfic de nenes i dones amb finalitat d'explotació sexual o altres.

Sovint, se'ns pregunta "què puc fer jo per a canviar tot allò que no m'agrada?" i, afortunadament, les persones que s'ho pregunten han pres partit per a erradicar les violències masclistes. Segurament, mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte la violència masclista. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia.

Els agressors adapten la violència obrint esquerdes noves per a seguir avançant, adaptant-se a les circumstàncies. El confinament ens ha demostrat que, qui volia exercir el control sobre dones i nenes ho ha tingut més fàcil que mai. De fet, als agressors els ha calgut emprar molta menys força que l'habitual per a continuar mantenint els seus desitjos i privilegis. L'aïllament i l'increment de la violència psicològica ha estat freqüent en contextos en que s'ha reduït la xarxa social i l'activitat habitual de les dones per les restriccions de moviments, la reducció de la interacció social o l'augment del teletreball. S'han produït situacions d'assetjament sexual a canvi de recursos econòmics o allotjament quan les dones han tingut pèrdua d'ingressos i per tant dificultats econòmiques per a seguir endavant. S'han produït agressions sexuals en entorns d'oci informals en els que no hi ha persones professionals formades en matèria de violències sexuals. També en el món virtual, l'increment de les violències en línia està afectant a moltes dones i nenes fins al punt de posar en risc la seva pròpia vida. Les ciberviolències, com ara el control o l'assetjament a través d'aplicacions i xarxes socials o el sexpreading, han pres rellevància en la situació de confinament i han permès als agressors controlar i assetjar les seves víctimes, dones, joves i nenes, sense necessitat de conviure amb elles.

Però, quan la violència s'adapta a les noves situacions, també ho fan les formes de resistir de les seves víctimes. Molts cops tendim a pensar, equivocadament, que les víctimes són éssers passius i resignats en la seva situació i desconeixem que, constantment, estan elaborant i readaptant les maneres en les quals es mantenen en vida. La pandèmia ens ha canviat la vida i, durant un temps, també ens ha tret la vida pública i moltes d'aquelles coses que ens mantenien a les persones felices i segures. Hem comprovat que, per a moltes, ser a casa no és sinònim de pau sinó de por i violència.

Potser, aquest és l'any en el qual hem après més que mai que allò que ens havien ensenyat no era cert i, contràriament al que crèiem, el lloc més segur per a les dones i les nenes pot ser el carrer, les places, els llocs on fem vida, mentre que la llar, la proximitat, allò que ens havien ensenyat com a refugi, pot ser l'espai més perillós per a nosaltres.

Les cases podrien haver actuat com a búnquer on l'objectiu dels agressors era tenir el control sobre la víctima, tenir poder sobre ella, si no hagués estat per les múltiples campanyes socials i institucionals que s'han posat en marxa per posar fre a les violències.

Quan hem tornat a ocupar els carrers i els nostres llocs, els masclistes han vist que perdien aquest poder. És per això, que els majors episodis de violències han estat, precisament, quan s'ha produït el desconfinament.
El nombre de trucades i atencions s'han vist incrementats en xifres tristament històriques. Des del conjunt d'administracions manifestem el nostre ferm compromís en seguir treballant per desplegar polítiques públiques per posar fi a totes les violències masclistes i per garantir l'atenció, la recuperació i la reparació de les supervivents.

Per això no ens sabem estar de fer un reconeixement a totes aquelles persones que han superat allò de: "són coses de parella" i han despenjat el telèfon, i a totes les associacions, entitats i grups feministes del país que han posat sobre la taula l'emergència de trobar solucions en aquests moments tan difícils. Necessitem, més que mai, un compromís unitari de la societat i les administracions per a garantir la vida digna de les dones i les nenes.

Vivint amb normalitat, els companys i companyes de feina, les amistats, les persones amb qui compartim activitats diverses... esdevenen vigilants informals del benestar. Compartim preocupacions, sensacions, observem els canvis i, per això, cuidem. Quan tot això s'ha vist impedit, ha estat més important que mai que tothom fes un pas endavant per a denunciar les violències masclistes en tots els seus àmbits i formes.
Ens dirigim a totes aquelles dones que han resistit a la violència i han buscat el moment idoni per a explicar-ho a terceres persones; també a les que no podien i el seu veïnat ha alertat sobre la situació que patien, a les que han pogut escapar. Ens dirigim, sobretot, a les que, en una època tan incerta com la present, encara romanen a les cases on hi ha el seu victimari.

Finalment, ens dirigim als homes que esteu en contra d'aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu. Per últim: als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat.
Les violències masclistes només es poden eliminar des de l'arrel, sigues tu també còmplice en la construcció d'aquest món millor.

   

Página 1 de 65