Comunicats

Manifest per l'Acció Global pel Clima

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Written by Redacció La Independent Sunday, 27 September 2020 21:13

There are no translations available.

Clima 1 2

 

En els últims mesos, el nostre món ha experimentat un canvi sense precedents. La pandèmia de la Covid-19 ha fet trontollar els fonaments del nostre sistema.

Read more: Manifest per l'Acció Global pel Clima

   

Manifiesto Climático: 25 Setembre. Viernes por el futuro barcelona

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Written by Redacción La Independent Sunday, 27 September 2020 20:39

There are no translations available.

Manifiesto clima

   

Comunicat - 23S - Dia Internacionalcontra la trata i l'explotació sexual. Plataforma catalana pel dret a No Ser Prostituïdes

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Written by Redacció La Independent Wednesday, 23 September 2020 10:55

There are no translations available.

 

 

disco-roba-mercaderies

 

 

Demà, 23 de setembre, se celebra el Dia Internacional contra la trata i l'explotació sexual. Des de la Plataforma pel Dret a No Ser Prostituïdes ens unim al clam contra aquesta xacra mundial.

Read more: Comunicat - 23S - Dia Internacionalcontra la trata i l'explotació sexual. Plataforma catalana pel dret a No Ser Prostituïdes

   

Manifest per commemorar el Dia de la Visibilitat Bisexual. Consell Nacional LGBTI de Catalunya

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Written by Redacció La Independent Wednesday, 23 September 2020 10:44

There are no translations available.

  

 

 BANDERA-BISEXUALIDAD-FLAG-BISEXUALITY-BISEXUAL

 

 

El 23 de setembre de l'any 1999, els activistes de la International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA) van reivindicar aquesta data com el Dia de la Visibilitat Bisexual. Es tracta d'una jornada per celebrar i visibilitzar la bisexualitat com una orientació sexual més.

Read more: Manifest per commemorar el Dia de la Visibilitat Bisexual. Consell Nacional LGBTI de Catalunya

   

Barcelona:Manifest de comiat. Posem la nostra vida al centre de la política.Tamaia Viure Sense Violència

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Written by Redacció La Independent Saturday, 13 June 2020 17:28

There are no translations available.

 

 logo-tamaia

  

"Habitar el tiempo depende exclusivamente de la fe, entusiasmo y atención, que pongamos en las labores que hacemos para llenarlo y del relato que nos hagamos de su transcurso. " C. Martín Gaite.

Read more: Barcelona:Manifest de comiat. Posem la nostra vida al centre de la política.Tamaia Viure Sense Violència

   

Declaració conjunta de les organitzacions que formen part de la Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania sobre l'Ingrés Mínim Vital

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Written by Redacció La Independent Thursday, 11 June 2020 16:20

There are no translations available.

La Comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania ha acordat la següent declaració conjunta sobre l'Ingrés Mínim Vital:

L'aprovació del nou Ingrés Mínim Vital és una bona notícia com ho és que es despleguin instruments en forma de prestació econòmica per fer front a les desigualtats i les altes taxes de pobresa que hi ha al conjunt de l'Estat i a Catalunya.

La possibilitat de tenir una renda estatal de terra social permet incrementar totes les eines d'inclusió social, d'erradicació de la pobresa i de promoció dels drets de ciutadania de Catalunya. Això es referma pel caràcter subsidiari de les prestacions autonòmiques, i la compatibilitat i complementarietat de la RGC sobre l'IMV.
No obstant, aquesta eina ha ser necessàriament una eina més dins de les xarxes de protecció social que es reconeix a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i ha de servir perquè la ciutadania de Catalunya tingui una major protecció i, sobretot, evitar dobles itineraris i finestretes d'accés.

Aquesta eina - necessària i imprescindible – ha d'incloure's amb les definides per les lleis catalanes i al seu propi marc competencial perquè així ho determinen les seves competències i alhora la seva Llei de Serveis Socials i ha d'encaixar-se en les eines preexistents.

Demanem l'articulació de forma urgent dels convenis de gestió i interpretar el contingut en l'actual marc competencial per preservar no només el vigent estatus, sinó també, la coherència de gestió i eficàcia en l'erradicació de la pobresa:

- Per garantir que la gestió s'atorga a qui ja gestiona prestacions no contributives.
- Per garantir els drets dels beneficiaris i evitar la complexitat de la gestió dispersa, i fins i tot, la pèrdua sobtada de drets o incórrer en pagaments indeguts.
- Per assegurar que es converteix en una eina més de la xarxa de protecció social de Catalunya i que s'articula en el marc de relació territorial existent.
- Per garantir una resposta àgil, coordinada i eficaç, així com que es contempli mesures d'acompanyament al dret, per facilitar l'accés al dret al màxim a les persones mes vulnerables.

Valorem la gestió coordinada com a element important, positiu i eficaç per implementar una finestreta única, per facilitar la tramitació i gestió i, en general, afegir agilitat administrativa per a qui vulgui accedir al dret, prioritàriament les persones dels col·lectius més vulnerables.

Com a comissió de govern de la RGC volem recordar també que, conceptualment, l'IMV és una renda de garantia d'ingressos enlloc d'una renda d'activació, com és la RGC.

Cal que les polítiques apropin la gestió i tramitació a la ciutadania, per fer-se més útil i cal posar en pràctica la complementarietat i compatibilitat de la RGC i l'IMV, com eines positives per a aquest objectiu de la lluita contra la pobresa i l'exclusió social.

La comissió de Govern de la Renda Garantida de Ciutadania està formada per: Generalitat de Catalunya, UGT, CCOO, Foment del Treball, PIMEC, Taula Tercer Sector, Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Federació de Municipis de Catalunya de Municipis i Associació Catalana de Municipis.

   

Manifest Dones CGT: Com la Gestió de la crisi del Covid-19 Esta afectan a les Dones

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Written by Redacció La Independent Friday, 24 April 2020 10:44

There are no translations available.

 

 

 

arton13270-a1c28

 

 

L'actual situació d'alarma social amb un decret de confinament a casa agreuja la desigualtat de gènere i magnifica les desigualtats ja existents. Aquesta pandèmia, i la seva gestió, estan tenint i tindran un cost especialment alt per a les dones donant-se ja infinitat de situacions en les quals les dones ens trobem en situació de desigualtat.

Read more: Manifest Dones CGT: Com la Gestió de la crisi del Covid-19 Esta afectan a les Dones

   

Text íntegre de Fòrum Hipàtia: DECLARACIÓ FEMINISTA DAVANT LA CRISI PROVOCADA PER LA COVID-19

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Written by Fòrum Hipàtia Thursday, 23 April 2020 18:34

There are no translations available.

 

La crisi mundial del coronavirus ens ha portat a una crisi econòmica i social sense precedents i ens preocupa que es repeteixin les (no) solucions que es van donar per la crisi del 2008.

Després de més d'una dècada en què les dones hem demanat la necessària transformació social i econòmica per no repetir les mateixes errades, la crisi sanitària de la Covid-19 ens evidencia que no s'han portat a terme les necessàries polítiques.

Cal recordar, per exemple, que un 30% de la població estava en risc de pobresa abans de la pandèmia i, d'aquesta, la gran majoria eren dones amb criatures a càrrec . Sens dubte quan sortim de la pandèmia aquest 30% augmentarà en xifres encara incalculables. Si no hi posem solució, les grans damnificades, una altra vegada, seran les dones.

Durant aquests anys ha mancat voluntat i s'han retallat les inversions en la transformació que les dones venim demanant:


? No s'han fet suficients polítiques, ni preventives ni pal·liatives, a nivell sociolaboral.
? No s'ha implementat la política d'usos del temps o reforma horària, ni s'ha universalitzat la gratuïtat de les escoles bressol.
? No s'ha aplicat una política de quotes que garanteixi la presència femenina en els llocs de presa de decisions.
? No s'han portat a terme polítiques per eliminar la bretxa salarial.


En definitiva no hi ha hagut un veritable compromís polític en aplicar la Llei d'igualtat 17/2015 de 21 de juliol.

El diagnòstic és clar i inqüestionable:

Una crisi profunda econòmica, política, social i mediambiental que té la seva arrel en una societat androcèntrica i patriarcal caduca. Una societat que lidera en masculí amb una autosuficiència que no valora prou la vida, ni la creació de vida, ni el treball de cura, ni el planeta.

Tanmateix ara és una oportunitat per fer el canvi de paradigma que cal per salvar-nos com a humanitat i per salvar el planeta.

L'actual emergència ha fet evident que qui està sostenint la societat, en un 70%, són les dones: personal sanitari (metgesses, infermeres) , cuidadores, assistentes socials, farmacèutiques, caixeres i dependentes del comerç i de mercats, personal de neteja, etc. Per contra, en les cúpules i comissions que prenen les decisions que ens han de treure d'aquesta situació, s'evidencia una menor presència femenina.

És el moment de nous lideratges i de canvis profunds en l'organització social per poder sortir d'aquesta crisi. Les dones reclamem colideratge en la presa de decisions, tal com s'exigeix des de les Nacions Unides.

Reprovem la comunicació que es fa des del poder, en clau masculina, de guerra, de batalla, de soldats o d'herois. Aquesta situació no és una guerra i l'actual crisi sanitària ha evidenciat la necessitat d'un canvi de paradigma que exigeix liderar "en femení", en corresponsabilitat i en colideratge. Sobretot perquè la societat la sostenen les dones i cal posar la creació de vida i la cura de les persones al centre de la societat.

Hem avançat molt lentament. Exigim FETS I NO PARAULES. És hora de què s'escolti la veu de les dones. El QUÈ volem i el COM ho volem.


Per tant VOLEM:

La creació d'un comitè feminista de seguiment de l'impacte de la Covid-19 sobre les dones, que garanteixi la perspectiva de gènere en totes les decisions que es prenguin, tant a curt com a llarg termini.

Mesures urgents:

1. Que es comuniquin totes les dades que es deriven de la pandèmia segregades per sexe.
2. Disposar de les dades segregades per sexe, així com el càlcul de la bretxa salarial, de les persones que estan a primera línia en els serveis essencials, tal com s'han definit normativament, per a la gestió d'aquesta crisi (personal sanitari, cuidadores, assistentes socials, personal de neteja, caixeres de supermercat, paradistes dels mercats, personal de transport públic, etc.).
3. Dotar amb caràcter immediat d'un ajut a les mares amb criatures petites que s'hauran de reincorporar a la feina mentre les escoles segueixin tancades, per fer front a les despeses derivades de les cures dels nens i nenes.
4. Dictar, amb caràcter immediat, solucions econòmiques i fiscals per donar suport a les petites empreses de dones.

Mesures per pal·liar la crisi econòmica i social:

1. Paritat en totes les organitzacions i comitès de decisions.
2. Reforma horària i reducció de jornades de treball, menys hores i més efectives, fent més conciliadors els horaris de les jornades de treball.
3. Setmana de 35 hores laborals per repartir millor l'ocupació.
4. Renda mínima a les mares amb risc de pobresa.
5. Revisió dels pressupostos pel 2020, amb un augment significatiu i transparent en totes les partides sociosanitàries, salut (tant en recursos com en recerca) i educació.
6. Escoles bressol gratuïtes.
7. Aplicació real i efectiva de la Llei de Dependència.
8. Que a la Llei de Contractació Pública hi hagi una menció específica al compliment de la Llei d'Igualtat, per tal de què només puguin licitar les empreses que compleixin la Llei d'Igualtat i prioritzant les empreses de l'economia social.
9. Creació d'un comitè, avalat pel Govern però sense presència institucional, que faci seguiment exhaustiu del desplegament i de la implantació real de la Llei d'Igualtat.

RECLAMEM un Gran Pacte Social amb tots els agents socials per construir una societat justa, lliure de violència i en un entorn econòmicament, físicament i psíquicament segur pels nostres fills i filles, pels nostres nets i netes.

15 d'abril de 2020

   

Forum Hipàtia: Subscriviu la Declaració feminista davant la crisi provocada per la Covid-19

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Written by Redacció La Independent Thursday, 23 April 2020 15:28

There are no translations available.

A iniciativa de l'Associació 50a50, el Fòrum Hipàtia fa pública la "Declaració feminista davant la crisi provocada per la Covid-19", reclamant mesures amb perspectiva de gènere per pal·liar aquesta greu crisi.

Consulteu la declaració feminista

Subscriviu la declaració feminista

   

Cap Dona en l'Oblit. 23 d'abril de 2020. Signa per la llibertat de les preses polítiques

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Written by Equip Coordinació Dones x República Thursday, 23 April 2020 15:15

There are no translations available.

Aquest 23 d'abril, ens cal visibilitzar i reivindicar el protagonisme de les represaliades polítiques. En temps de confinament, hi ha companyes doblement confinades. a presó, i altres veuen com s'allarga l'inici del judici. Per a totes, exigim la llibertat i la cancel·lació de totes les causes: signa aquí

 

Cap Dona en l'Oblit. 23 d'abril de 2020. Signa per la llibertat de les preses polítiques

Avui, 23 d'abril, dia de Sant Jordi, es compleixen 25 mesos de l'empresonament de la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la Consellera, Dolors Bassa. Continuen tancades i ara, a més, patint un dur confinament per la Covid-19 a Mas d'Enric i Puig de les Basses. Ni a elles ni a la resta de presos polítics condemnats per l'1 d'octubre se'ls ha permès passar el confinament als seus domicilis particulars perquè el Govern espanyol ho va descartar i han hagut de romandre a les cel·les i en condicions molt més dures de les ja habituals en les institucions penitenciàries.

La Covid-19 ha portat la desigualtat també en el tractament de règim de sortides. Durant el primer mes de confinament, aquestes sortides es van restringir per a totes les preses i presos, no permetent-los, així, de continuar amb les seves tasques de voluntariat o treballar. Però des de fa uns dies, endemés, la situació s'ha tornat especialment injusta en el cas de les preses polítiques Carme Forcadell i Dolors Bassa: poden sortir a treballar excepte si es tracta de feines de voluntariat o tasques de cura, imprescindibles en aquests dies en el que el suport familiar és cabdal. Per tant, cap d'elles recupera els drets penitenciaris d'abans del confinament en aplicació de l'article 100.2. Doblement condemnades, un cop més!

Per això, des de Dones per la República denunciem, de nou, que continuïn injusta i doblement recloses. Avui denunciem un cop més que continuen injustament empresonades, i aquesta diada de Sant Jordi les recordem i reivindiquem a elles i a la resta de companyes: les exiliades, les encausades, les represaliades... Totes. No permetrem que cap dona quedi en l'oblit: Dolors Bassa i Coll, Ramona Barrufet i Santacana, Meritxell Borràs i Solé, Mireia Boya i Busquets, Carme Forcadell i Lluís, Anna Gabriel i Sabaté, Clara Ponsatí i Obiols, Marta Rovira i Vergés, Meritxell Serret i Aleu, Anna Simó i Castelló, Tània Verge i Mestre, Marta Alsina i Conesa, Natàlia Garriga i Ibáñez, Marta Garsaball i Pujol, Teresa Laplana i Cocera, Núria Llorach i Boladeras, Mercedes Martínez i Martos, Rosa M. Rodríguez i Curto, Rosa Vidal i Planella, Montserrat Vidal i Roca, Tamara Carrasco i Garcia, Andrea, Laura Solé, Xènia Garcia, Paula, Rut, Marta Torrecillas, Laia Roca, Klara, Ester i totes les alcaldesses imputades i totes les dones que pateixen la repressió de l'estat espanyol.

Des de Dones x República, us demanem la vostra signatura per exigir la llibertat dels presos i de les preses polítiques i l'anul·lació de totes les causes obertes contra l'independentisme.
Signa la nostra petició i fes-la córrer! Prou repressió.

Més informació de la Campanya Cap Dona en l'Oblit

Si podeu signar i fer difusió!

 

 

   

Page 1 of 62