Comunicats

EL CCCB. En defensa de las instituciones catalanas. Comite de empresa

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent dijous, 21 de setembre de 2017 17:06

 

 

CCCB

 


Los y las trabajadoras del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) nos sumamos a la llamada en defensa de las instituciones catalanas a raíz de la intervención de la Guardia Civil en las diversas sedes del Gobierno de la Generalitat de Catalunya.

Llegiu-ne més: EL CCCB. En defensa de las instituciones catalanas. Comite de empresa

   

El Col·legi de Periodistes de Catalunya exigeix respecte al Codi Deontològic

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per La Independent dissabte, 16 de setembre de 2017 16:29

El Col•legi de Periodistes de Catalunya exigeix respecte al Codi Deontològic perquè defensem uns mitjans de comunicació lliures, plurals i democràtics
14 setembre, 2017


Reunida la Junta de Govern del Col•legi de Periodistes de Catalunya amb caràcter extraordinari, va analitzar la situació informativa excepcional que viu Catalunya des de mitjans d'agost. La Junta representa un col•lectiu de més de 4.000 professionals, amb maneres de pensar diverses, però unides de manera voluntària per un element comú; la defensa del Codi Deontològic. Per aquest motiu es va acordar emetre un posicionament conjunt, insistint en la necessitat de defensar de manera escrupolosa el Codi Deontològic.

Per tant, en compliment de l'acord de la Junta, manifestem:


El Col•legi de Periodistes de Catalunya reitera, als col•legiats i per extensió a la resta de la professió, la necessitat de respectar amb el màxim rigor el Codi Deontològic, assumit per una gran majoria de periodistes, com a expressió de la voluntat de defensar uns mitjans de comunicació lliures i responsables en el marc d'una societat plural i democràtica i en un mercat que s'autoregula.

L'actual situació jurídico-política que viu el país fan més necessari que mai recordar la necessitat de preservar un periodisme lliure d'ingerències de cap tipus: política, judicial o policial. Cap situació, per excepcional que sigui, ha de comportar un pas enrere a la llibertat d'expressió, un dret fonamental recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans. Els professionals de la informació no poden estar subjectes a directrius de cap mena que limitin la llibertat de premsa. El dret a la informació de la ciutadania és un pilar bàsic per a la democràcia i per aquest motiu la feina del periodista és un servei essencial.

Ara més que mai, és necessari recordar el nostre compromís amb els principis bàsics de la nostra professió que recull el Codi Deontològic de la professió periodística, que hem actualitzat recentment:


Sense pressions ni coaccions de cap mena


Des del Col•legi de Periodistes considerem que l'exercici lliure, responsable, de la professió no pot estar sotmès a cap restricció, per excepcional que sigui la situació informativa. Denunciem qualsevol interferència en la feina periodística, vingui de la instància que vingui, especialment quan s'assenyala públicament i es persegueixen professionals i/o mitjans de comunicació. És especialment greu quan aquestes pressions venen de càrrecs o institucions públiques.


Distingir entre opinió i informació

Com recorda el primer punt del nostre Codi deontològic: "Els mitjans han d'observar sempre una clara distinció entre les informacions i les opinions, difondre únicament informacions contrastades amb diligència, i evitar la difusió de conjectures i rumors com si es tractés de fets."


Informació veraç, plural i contrastada

La situació informativa excepcional que hem viscut des de mitjans d'agost, i que estem vivint els professionals i els mitjans de comunicació aquests dies, posen de manifest que cal ser curosos i seguir amb la màxima responsabilitat el què marca el Codi Deontològic. La Junta de Govern considera especialment oportú recordar el primer punt del Codi Deontològic, "el professional del periodisme està compromès amb la recerca de la veritat i, conseqüentment, té l'obligació d'acostar-se a la realitat dels esdeveniments amb la màxima fidelitat possible". Respectar aspectes com el tractament de la identitat i la privadesa de les víctimes, recollits en les Recomanacions sobre la cobertura informativa d'actes terroristes elaborades pel propi Col•legi de Periodistes de Catalunya en col•laboració amb el Consell de l'Audiovisual (CAC) s'ha demostrat del tot imprescindible.

Val a dir que durant els dies posteriors als atemptats vam observar amb satisfacció com la majoria de professionals han mostrat el seu públic compromís amb el Codi Deontològic i les recomanacions.


No jutgem ni fem llistes

El Col•legi de Periodistes de Catalunya és una corporació de dret públic, de caràcter professional i adscripció voluntària que, tot i no tenir capacitat sancionadora, treballa per defensar els interessos de la professió i els drets de llibertat d'expressió i informació i donar recursos als professionals que en volen formar part perquè puguin exercir amb qualitat la seva feina. És una tasca constant, intensa i sense afany de protagonisme, en favor de tot el col•lectiu professional que acaba beneficiant al conjunt de la societat.
Els ciutadans saben que tenen a la seva disposició institucions com el Consell de la Informació de Catalunya, impulsat pel mateix Col•legi de Periodistes l'any 1992, perquè puguin adreçar-s'hi quan consideren vulnerats els seus drets per una mala praxi del Codi Deontològic per part de periodistes i/o mitjans de comunicació. En darrera instància, els ciutadans i ciutadanes també poden reivindicar els seus drets als tribunals de justícia.

Amb la voluntat de facilitar el debat, donar eines, i treure conclusions de la situació informativa excepcional viscuda, considerem que s'imposa una llarga, serena i profunda reflexió col•lectiva que el Col•legi de Periodistes de Catalunya, com ha fet sempre, promourà ben aviat.

   

L’actual sistema heteropatriarcal ens aboca a una diferència basada en el sexe-gènere i que genera desigualtats entre els homes i les dones. La Trama Feminista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent divendres, 25 d'agost de 2017 17:00

trama

A principis de juliol, diversos col·lectius del barri de Sants vam tenir coneixement que els Castellers de Sants havia contractat al grup Itaca Band per tocar durant la Festa Major del barri.

Llegiu-ne més: L’actual sistema heteropatriarcal ens aboca a una diferència basada en el sexe-gènere i que genera desigualtats entre els homes i les dones. La Trama Feminista

   

LA PLATAFORMA 7N PIDE A LA SUBCOMISION DE VIOLENCIA DE GÉNERO CONCRECIÓN

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent dilluns, 24 de juliol de 2017 09:06

7 n mas

LA PLATAFORMA 7N PIDE A LA SUBCOMISION DE VIOLENCIA DE GÉNERO CONCRECIÓN DEL AUMENTO PRESUPUESTARIO Y QUE ATIENDA A TODAS LAS VICTIMAS.

Llegiu-ne més: LA PLATAFORMA 7N PIDE A LA SUBCOMISION DE VIOLENCIA DE GÉNERO CONCRECIÓN

   

PEL NOM DE TOTS I TOTES –LA MODEL ÉS LA MODEL

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent dijous, 20 de juliol de 2017 18:14

 

Preso Model1

Manifest sobre el nom de la presó Model que hem signat diverses associacions memorialistes. De moment i a l'espera de noves adhesions donen suport:

Llegiu-ne més: PEL NOM DE TOTS I TOTES –LA MODEL ÉS LA MODEL

   

Barcelona estand antimasclista 'No és no' . Ajuntament de Barcelona

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent dijous, 20 de juliol de 2017 17:53

 

 

Barcelona instal·la un estand antimasclista a la zona d'oci nocturn del Front Marítim sota el lema 'No és no'.

Llegiu-ne més: Barcelona estand antimasclista 'No és no' . Ajuntament de Barcelona

   

Concentració al Consolat Marroqui de Barcelona. ACAPS Federació

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent dijous, 20 de juliol de 2017 17:23

 

 

IMG 6633

 

En nom del moviment solidaria amb el Poble Sahrauí a Catalunya us fem arribar aquesta convocatòria.

Llegiu-ne més: Concentració al Consolat Marroqui de Barcelona. ACAPS Federació

   

[CONCENTRACIÓ] 18/07:. Exigim la llibertat de Khalida Jarrar i Khitar Saafin

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacció La Independent divendres, 14 de juliol de 2017 11:40

 

 

 

Les persones que formem part de Ca la dona , Marxa Mundial de Dones, la Xarxa Feminista i Dones x Dones el conjunt del moviment de solidaritat amb Palestina, i d’altres organitzacions i institucions que donen suport a aquesta carta ens fem ressò del comunicat que ha difós la Union of Palestinian Women’s Committees -UPWC-, que s’adjunta com a part d’aquest escrit, en el que condemna enèrgicament l’arrest i la detenció de la seva Presidenta Khitam Saafin i la membre del Consell Legislatiu Palestí Khalida Jarrar.

Jarrar i Saafin van ser detingudes per l’exèrcit d’Ocupació israelià, que va envair les seves llars a Ramallah, el passat 2 de juliol de 2017. Totes dues van ser portades a un centre de detenció a la presó d’Ofer on van ser interrogades. El mateix dia, les dues van ser traslladades a la presó de HaSharon, una de les dues presons on estan detingudes desenes de dones palestines.

Khalida Jarrar és membre del Consell Legislatiu Palestí (PLC) i membre de la Junta Directiva de l’Associació de suport als presoners i de drets humans –Addameer. No és el primer cop que Jarrar es detinguda. Va ser alliberada al juny de 2016 després d’haver complert més d’un any de reclusió.

Khitam Saafin va rebre una ordre de tres mesos de detenció administrativa el 9 de juliol de 2017. És la Presidenta del Comitè de la Unió de Dones Palestines. En ocasions ha participat en diversos esdeveniments mundials, com el Fòrum Social Mundial, que vincula les lluites de les dones a nivell internacional amb la lluita de les dones palestines per l’alliberament nacional i social.

L’Estat d’Israel utilitza un buit legal que li permet arrestar de forma massiva a població palestina al·legant motius de “seguretat”. La detenció administrativa, és un règim que permet empresonar civils de forma indefinida sense acusació formal, sense proves i, sense tenir dret a un judici just.

L’arrest i la detenció de Jarrar i Saafin constitueixen una ingerència il·legítima i greu en una sèrie de drets fonamentals en virtut del dret internacional, com ara: el dret a la lliure determinació (article 1, PIDCP), el dret a la llibertat d’expressió 19, ICCPR), el dret a la llibertat de reunió (article 21, PIDCP) i el dret a la participació política (article 25, PIDCP).

A més, les activitats no violentes de Jarrar i Saafin en la promoció i protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals de la població palestina les dona accés a les mesures de protecció que promou la resolució 1365 sobre defensores del drets humans aprovada per Nacions Unides.

Per aquest motiu, alineadesa amb les institucions, organitzacions i persones de la societat civil que defensen els drets humans les institucions, organitzacions i persones que signem aquest carta exigim al Govern d’Israel:

1. Que alliberi immediatament a Khalida Jarrar i Khitam Saafin, així com el de totes les persones palestines empresonades pel Govern d’Israel per temes polítics.

2. Que acompleixi la legislació internacional en relació a la protecció a persones empresonades i detingudes a Palestina i al compliment del Tercer i Quart Conveni de Ginebra relatius a persones empresonades i detingudes palestines.

3. Que tregui del règim jurídic la figura de la detenció administrativa perquè es considera un crim de guerra i de lesa humanitat pel seu caràcter generalitzat i sistemàtic, així com, una forma de tortura psicològica.

4. Que posi fi al règim d’Apartheid i Ocupació contra la població palestina, les violacions dels drets humans i el dret internacional humanitari en els Territoris Ocupats de Gaza i Cisjordània.

Barcelona, 12 de juliol de 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

DEmsq7bXsAAzWNM

 

 

http://www.caladona.org/wp-content/pujats/2017/07/DEmsq7bXsAAzWNM-300x169.jpg

300w, http://www.caladona.org/wp-content/pujats/2017/07/DEmsq7bXsAAzWNM-768x432.jpg 768w, http://www.caladona.org/wp-content/pujats/2017/07/DEmsq7bXsAAzWNM.jpg 800w" sizes="(max-width: 450px) 100vw, 450px" style="margin: 0px auto; padding: 2px; border-width: 1px; border-style: solid; border-color: rgb(204, 204, 204); display: block;">

 

 

   

Manifest. Ara més que mai, reduïm la despesa militar. Dones x Dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Amada Santos dimecres, 21 de juny de 2017 21:32

 

objeccio

 

 

Ara més que mai, reduïm la despesa militar OBJECCIÓ FISCAL Desarma els teus impostos!
Aquest any més que mai apostem per la necessitat de practicar la resistència civil no-violenta mitjançant l'Objecció Fiscal, I DEDICAR les despeses militars a projectes socials.

Llegiu-ne més: Manifest. Ara més que mai, reduïm la despesa militar. Dones x Dones

   

Valencia:MANIFEST 19J. Basta de terrorismo Machista. Plataforma 7N.

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent dimecres, 21 de juny de 2017 20:18

 

 

 Manifiesto 19J - copia

 

 

En el que portem d'any són ...... .. les dones assassinades per la violència masclista que també s'ha portat per davant la vida de 6 criatures.

Llegiu-ne més: Valencia:MANIFEST 19J. Basta de terrorismo Machista. Plataforma 7N.

   

Pàgina 10 de 61