Comunicats

LA PLATAFORMA 7N PIDE A LA SUBCOMISION DE VIOLENCIA DE GÉNERO CONCRECIÓN

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent dilluns, 24 de juliol de 2017 09:06

7 n mas

LA PLATAFORMA 7N PIDE A LA SUBCOMISION DE VIOLENCIA DE GÉNERO CONCRECIÓN DEL AUMENTO PRESUPUESTARIO Y QUE ATIENDA A TODAS LAS VICTIMAS.

Llegiu-ne més: LA PLATAFORMA 7N PIDE A LA SUBCOMISION DE VIOLENCIA DE GÉNERO CONCRECIÓN

   

PEL NOM DE TOTS I TOTES –LA MODEL ÉS LA MODEL

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent dijous, 20 de juliol de 2017 18:14

 

Preso Model1

Manifest sobre el nom de la presó Model que hem signat diverses associacions memorialistes. De moment i a l'espera de noves adhesions donen suport:

Llegiu-ne més: PEL NOM DE TOTS I TOTES –LA MODEL ÉS LA MODEL

   

Barcelona estand antimasclista 'No és no' . Ajuntament de Barcelona

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent dijous, 20 de juliol de 2017 17:53

 

 

Barcelona instal·la un estand antimasclista a la zona d'oci nocturn del Front Marítim sota el lema 'No és no'.

Llegiu-ne més: Barcelona estand antimasclista 'No és no' . Ajuntament de Barcelona

   

Concentració al Consolat Marroqui de Barcelona. ACAPS Federació

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent dijous, 20 de juliol de 2017 17:23

 

 

IMG 6633

 

En nom del moviment solidaria amb el Poble Sahrauí a Catalunya us fem arribar aquesta convocatòria.

Llegiu-ne més: Concentració al Consolat Marroqui de Barcelona. ACAPS Federació

   

[CONCENTRACIÓ] 18/07:. Exigim la llibertat de Khalida Jarrar i Khitar Saafin

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacció La Independent divendres, 14 de juliol de 2017 11:40

 

 

 

Les persones que formem part de Ca la dona , Marxa Mundial de Dones, la Xarxa Feminista i Dones x Dones el conjunt del moviment de solidaritat amb Palestina, i d’altres organitzacions i institucions que donen suport a aquesta carta ens fem ressò del comunicat que ha difós la Union of Palestinian Women’s Committees -UPWC-, que s’adjunta com a part d’aquest escrit, en el que condemna enèrgicament l’arrest i la detenció de la seva Presidenta Khitam Saafin i la membre del Consell Legislatiu Palestí Khalida Jarrar.

Jarrar i Saafin van ser detingudes per l’exèrcit d’Ocupació israelià, que va envair les seves llars a Ramallah, el passat 2 de juliol de 2017. Totes dues van ser portades a un centre de detenció a la presó d’Ofer on van ser interrogades. El mateix dia, les dues van ser traslladades a la presó de HaSharon, una de les dues presons on estan detingudes desenes de dones palestines.

Khalida Jarrar és membre del Consell Legislatiu Palestí (PLC) i membre de la Junta Directiva de l’Associació de suport als presoners i de drets humans –Addameer. No és el primer cop que Jarrar es detinguda. Va ser alliberada al juny de 2016 després d’haver complert més d’un any de reclusió.

Khitam Saafin va rebre una ordre de tres mesos de detenció administrativa el 9 de juliol de 2017. És la Presidenta del Comitè de la Unió de Dones Palestines. En ocasions ha participat en diversos esdeveniments mundials, com el Fòrum Social Mundial, que vincula les lluites de les dones a nivell internacional amb la lluita de les dones palestines per l’alliberament nacional i social.

L’Estat d’Israel utilitza un buit legal que li permet arrestar de forma massiva a població palestina al·legant motius de “seguretat”. La detenció administrativa, és un règim que permet empresonar civils de forma indefinida sense acusació formal, sense proves i, sense tenir dret a un judici just.

L’arrest i la detenció de Jarrar i Saafin constitueixen una ingerència il·legítima i greu en una sèrie de drets fonamentals en virtut del dret internacional, com ara: el dret a la lliure determinació (article 1, PIDCP), el dret a la llibertat d’expressió 19, ICCPR), el dret a la llibertat de reunió (article 21, PIDCP) i el dret a la participació política (article 25, PIDCP).

A més, les activitats no violentes de Jarrar i Saafin en la promoció i protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals de la població palestina les dona accés a les mesures de protecció que promou la resolució 1365 sobre defensores del drets humans aprovada per Nacions Unides.

Per aquest motiu, alineadesa amb les institucions, organitzacions i persones de la societat civil que defensen els drets humans les institucions, organitzacions i persones que signem aquest carta exigim al Govern d’Israel:

1. Que alliberi immediatament a Khalida Jarrar i Khitam Saafin, així com el de totes les persones palestines empresonades pel Govern d’Israel per temes polítics.

2. Que acompleixi la legislació internacional en relació a la protecció a persones empresonades i detingudes a Palestina i al compliment del Tercer i Quart Conveni de Ginebra relatius a persones empresonades i detingudes palestines.

3. Que tregui del règim jurídic la figura de la detenció administrativa perquè es considera un crim de guerra i de lesa humanitat pel seu caràcter generalitzat i sistemàtic, així com, una forma de tortura psicològica.

4. Que posi fi al règim d’Apartheid i Ocupació contra la població palestina, les violacions dels drets humans i el dret internacional humanitari en els Territoris Ocupats de Gaza i Cisjordània.

Barcelona, 12 de juliol de 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

DEmsq7bXsAAzWNM

 

 

http://www.caladona.org/wp-content/pujats/2017/07/DEmsq7bXsAAzWNM-300x169.jpg

300w, http://www.caladona.org/wp-content/pujats/2017/07/DEmsq7bXsAAzWNM-768x432.jpg 768w, http://www.caladona.org/wp-content/pujats/2017/07/DEmsq7bXsAAzWNM.jpg 800w" sizes="(max-width: 450px) 100vw, 450px" style="margin: 0px auto; padding: 2px; border-width: 1px; border-style: solid; border-color: rgb(204, 204, 204); display: block;">

 

 

   

Manifest. Ara més que mai, reduïm la despesa militar. Dones x Dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Amada Santos dimecres, 21 de juny de 2017 21:32

 

objeccio

 

 

Ara més que mai, reduïm la despesa militar OBJECCIÓ FISCAL Desarma els teus impostos!
Aquest any més que mai apostem per la necessitat de practicar la resistència civil no-violenta mitjançant l'Objecció Fiscal, I DEDICAR les despeses militars a projectes socials.

Llegiu-ne més: Manifest. Ara més que mai, reduïm la despesa militar. Dones x Dones

   

Valencia:MANIFEST 19J. Basta de terrorismo Machista. Plataforma 7N.

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent dimecres, 21 de juny de 2017 20:18

 

 

 Manifiesto 19J - copia

 

 

En el que portem d'any són ...... .. les dones assassinades per la violència masclista que també s'ha portat per davant la vida de 6 criatures.

Llegiu-ne més: Valencia:MANIFEST 19J. Basta de terrorismo Machista. Plataforma 7N.

   

Manifest Caravana Feminista Frontera Sud. Dones lliures en territoris lliures.

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacció SemMéxico / La Independent dimecres, 21 de juny de 2017 19:54

 

 

 

caravana-sud-450x211

 

 

CARAVANA FEMINISTA FRONTERA SUD

El divendres 14 de juliol de 2017, la Caravana “Obrint Fronteres” partirà des de diferents punts de l’estat espanyol i viatjarà durant una setmana cap a la Frontera Sud. Amb aquesta marxa pretenem denunciar les polítiques migratòries i d’asil tant de la UE com de l’Estat espanyol i la vulneració sistemàtica dels Drets Humans que es dóna a l’última frontera d’Europa.

 

Llegiu-ne més: Manifest Caravana Feminista Frontera Sud. Dones lliures en territoris lliures.

   

No Al Silencio!. Colegios Profesionales de Periodistas*

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Redacción La Independent dimecres, 17 de maig de 2017 23:15

 

valdez

Javier Valdez

 

Hoy dia 17 de Mayo,  se ha hecho público un comunicado firmado por todos los Colegios de Periodistas del Estado condenando y denunciando la situación que atraviesan los profesionales de la información en México. En ese país, el año pasado fueron asesinados 11 periodistas, convirtiéndose en el tercer país del mundo donde ha habido más víctimas de profesionales de la información. En lo que va de año, ya son seis las víctimas.

 

Llegiu-ne més: No Al Silencio!. Colegios Profesionales de Periodistas*

   

Plataforma unitària contra les violències de gènere: Conveni del Consell d'Europa sobre prevenció i lluita contra la violència

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

Escrit per Plataforma unitària contra les violències de gènere dijous, 6 d'abril de 2017 12:24

COMUNICAT

El passat 28 de març a l'Espai Francesca Bonnnemaison de Barcelona, vam debatre sobre la importància del Conveni del Consell d'Europa sobre prevenció i lluita contra la violència a les dones i la violència domèstica (Conveni d'Istanbul) amb Rosa Logar, vicepresidenta del GREVIO (Grup d'expertes de seguiment del conveni) i altres expertes catalanes en l'abordatge de les violències masclistes.

Aquest acte va estar organitzat per la Plataforma unitària contra les violències de gènere, amb la intenció de contribuir a la visibilització del Conveni, com el primer instrument vinculant a nivell europeu per fer front a la greu vulneració de drets humans que suposa la violència de gènere.

Abans de l'inici de l'acte, es va lliurar a la Sra. Logar l'informe per "una Europa lliure de violència masclista" i que "Catalunya sigui capdavantera d'aquest repte global".

Informe per donar a conèixer el Conveni i presentar uns exemples de disfuncions que ens trobem les entitats quan fem front a la manca de llibertat i drets de les dones en la realitat quotidiana.

A través de la conferència de la Sra. Logar, vam poder aprofundir sobre les funcionalitats i els objectius del conveni, destacant la importància de disposar d'una eina d'aquestes característiques per la defensa dels drets de les dones a nivell europeu.

La violència de gènere ha augmentat a Europa en els últims anys, i els estats, continuen sense apostar per la prevenció. Abordar la violència de gènere un cop ha succeït, és més costós a nivell econòmic que invertir en prevenció. Per tant, la prevenció hauria de ser prioritària pels estats.

Amb l'aplicació del conveni, es destaquen diferents reptes:

- Legals: millorar les lleis europees per garantir la protecció de les dones front qualsevol tipus de violència de gènere, no només en el marc de la parella. Augmentar el finançament pel desplegament de les lleis i el per millorar els recursos d'atenció, que no responen a les necessitats de les dones. La protecció no és eficaç, i les dones no s'atreveixen a denunciar.

- Estigmatització de la violència: falta de formació dels i les professionals que treballen amb dones.

- Resistència d'alguns països a la perspectiva de gènere en l'atenció a la violència, perquè suposa canvis en l'estructura social de les famílies. Per exemple, en els casos de violència contra els col·lectius transsexuals, tot i que el conveni prohibeix la discriminació a persones per raó de gènere o d'orientació sexual.

- La prevenció, és bàsica per superar la violència de gènere.

 

Durant la segona part de la trobada, diferents expertes van exposar alguns exemples de disfuncions detectades en el circuit d'atenció, en els mitjans de comunicació o en el món laboral en relació a l'articulat del Conveni.

- Marisa Fernández Gálvez, de l'Associació de Dones Juristes, remarca el fet que a Catalunya es doni un escàs 40% de les ordres de protecció demanades i apunta al nivell d'austeritat i retallades en el sector judicial que disminueix plantilles i no contempla la formació necessària per els i les agents jurídiques.

- Laia Serra, fa incidència en el fet que la Llei Integral 1/2004, indica que tots els agents han d'esdevenir agents preventius, especialment els de comunicació. I aquesta és una de les disfuncions. Els mitjans no només s'han de centrar en la paritat de gènere, sinó també en la manera en que transmeten les notícies sobre violència de gènere, no posar l'atenció en el succés, sinó en l'estructura patriarcal de la violència.

- Montserrat Plaza, de l'Associació Conexus, destaca la precarietat del tracte a la infància: no considerar a la infància com a víctimes de la violència, la falta de protecció, com per exemple quan els infants han d'anar amb l'agressor, la falta de garantia de continuïtat del tractament psicològic, ja que es dóna la paradoxa que el mateix agressor ha de donar permís per fer aquesta atenció, la falta de perspectiva de gènere en els serveis d'atenció (aquests serveis no compten amb l'assessorament especialitzat de les entitats expertes en l'àmbit).

- Carla Rigol Martorell, de l'Associació Hèlia, manifesta la importància de la formació interseccional en els i les professionals de l'atenció a dones, per poder entendre millor els factors de risc. També destaca la dificultat que suposen les llistes d'espera llargues per accedir als recursos de recuperació, així com el nombre elevat de derivacions errònies de les dones als diferents recursos. Les privatitzacions dels serveis i la precarització del personal, afecten negativament a la qualitat de l'atenció. Les dones són revictimitzades pel sistema, enlloc d'oferir-los la protecció que mereixen.

- L'Alba Garcia Sánchez, de la Secretaria de la Dona de CCOO, destaca que des del món laboral, tot i l'existència de legislació que protegeix a les dones que pateixen violència, també a nivell laboral, les denúncies són molt escasses. La xifra de dones que passen per processos de violència i fan ús dels recursos especialitzat, és irrisòria. A més, cal implementar instruments de diagnòstic per mesurar l'assetjament a les empreses.

En el debat i les conclusions, Montserrat Vilà de la Plataforma unitària contra les violències de gènere va ressaltar la necessitat de organitzar-nos en xarxa les entitats i societat civil, tal com reconeix el Conveni d'Istanbul, per poder treballar el seu articulat des de la realitat que ens trobem en el dia a dia, tant en prevenció com en atenció.

Sovint els estats, fins i tot els que han creat eines i mesures contra la violència a les dones, cauen en la complaença de dir que tot va bé, quan totes sabem que les causes d'aquesta violència radiquen en la mateixa estructura social. I això no es canvia simplement legislant. Les lleis són aplicades per les persones, i aquestes persones encara no han fet el canvi. Durant les últimes dècades, hem detectat que la implementació no és satisfactòria, i aquest fet s'ha de posar en coneixement dels organismes europeus i internacionals.

Per aquest seguiment del compliment del Conveni d'Istanbul, continuarem amb l'experiència de la Plataforma CEDAW sombra, que l'any 2015 va presentar l'informe sombra (2008-2013) a la CEDAW. Diverses entitats de Catalunya hi vam col·laborar, i aquest mes de febrer s'ha constituït formalment la Plataforma CEDAW ombra a Catalunya i serà a través d'aquesta, que treballarem un informe ombra dirigit al GREVIO.

Aquest Informe que avui lliurem al GREVIO, és un primer exemple de la feina que s'està realitzant de ressaltar, informar i lluitar per l'aplicació d'aquest instrument europeu que encara és poc conegut i sobretot, poc aplicat tant a l'Estat com a Catalunya, cadascú amb les seves competències.

Per donar-lo a conèixer i per posar-lo a les agendes polítiques, la Plataforma unitària contra les violències de gènere està convidada el 25 d'abril a presentar-lo, un cop afegides les aportacions recollides durant el debat, a la Comissió d'Igualtat de les persones del Parlament de Catalunya.

   

Pàgina 10 de 60