Empresarial

Meda Women 2011. Fòrum Mediterrani de Dones empresàries. Entrevista amb M. Helena de Felipe, presidenta d'AFAEMME

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial

Escrit per Júlia Lòpez i Pilar Moreno. Fotografia Susana S. Villafañe. (moncomunicació)Independent. dijous, 1 de desembre de 2011 18:31

mediaw 

 

El fòrum de les dones empresàries dels països mediterranis, MEDA Women, es va celebrar a Barcelona el passat 25 de novembre, dins la V Setmana Mediterrània de Líders Econòmics, una reunió de referència entre els principals actors de la regió Mediterrània on es debaten els principals reptes i oportunitats de la regió.

Llegiu-ne més

   

"Quan una dona avança, cap home retrocedeix"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial

Escrit per Giselle Evangelisti dijous, 3 de novembre de 2011 09:51

Converses amb la presentadora de TV de Tabasco,  Argelia Hernández

argelia1

Està tan convençuda d'això que ho va escriure en la seva targeta, però hi ha un altre lema que té profundament interioritzat: “No hi ha barreres que una no accepti”. Vols explicar com ho vas assumir? Li preguntem a Argelia Hernández, una periodista mexicana de pèl atzabeja, que camina decidida carregant una càmera en l'esquena, sempre a punt per agafar detalls “diferents”, i una gravadora sempre disposada a captar experiències i històries estimulants.

Llegiu-ne més: "Quan una dona avança, cap home retrocedeix"

   

Jornada Dona i Tecnologia al Parlament de Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial

Escrit per T.G. Redacció La Independent dimecres, 13 de juliol de 2011 11:15

FLAIX

Eva Fabry, directora del Centre Europeu de Dones i Tecnologia (ECWT) ha felicitat i agraït a Nuria De Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, la voluntat del Parlament català d' incorporar a la seva agenda el seguiment dels projectes realitzats a Catalunya i Europa que incideixin en l'avanç del talent femení en el món de la tecnologia.

Un dels objectius de la Jornada celebrada avui, dia 13 de juliol al Parlament de Catalunya i que ha reunit a 150 emprenedores i emprenedors, és impulsar una plataforma d'entitats catalanes, liderada per l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç, que treballi amb empreses del sector tecnològic, les universitats i les institucions a fi d'avançar en les polítiques que facilitin la incorporació de les dones a la recerca, la ciència i la tecnologia, especialment a les TIC.

 

 

   

El lideratge és femení

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial

Escrit per Leonor Sedó, 39ymas/La Independent dijous, 12 de maig de 2011 10:21

Jornada organitzada per l’Asociación para el Progreso de la Dirección amb el lema “Nuevos modelos de gestión: el talento y la diversidad ante el cambio”, a l’Auditori CX de la Pedrera de Barcelona

El passat 10 de maig, Cristina Langarika, directora de Comunicació i Imatge de Catalunya Caixa, va obrir l’acte recordant el paper tan actiu que té l’APD en el desenvolupament de les organitzacions i en l’ajut que ofereix en la transformació de la societat on la dona té un paper fonamental.

 

dona

Llegiu-ne més: El lideratge és femení

   

“El resultat final de la sentència ha estat la nostra absolució amb imposició de despeses a la SGAE”, diu Ana Méndez

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial

Escrit per Esther Molas dimarts, 15 de març de 2011 11:07

Entrevista a Ana María Méndez (Barcelona, 1970), gerent de Traxtore

Expliqui’ns què va celebrar dissabte amb familiars i amistats a la botiga Traxtore 

Ara fa 7 anys que la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ens va reclamar milers d'euros en concepte de cànon digital quan aquest encara no estava en la Llei de Propietat Intel·lectual (LPI). Després de moltes pressions i la nostra negativa a pagar, ens van demandar.

Ana_a_Traxtore_ok

El procés va anar del Jutjat Mercantil que ens va condemnar, a l'Audiència Provincial de Barcelona i d'aquesta al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que ens va donar la raó. Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea:

http://www.sgaecontratraxtore.com/cms/uploads///sentencia_tribunal_canon.pdf.
 

 

Llegiu-ne més: “El resultat final de la sentència ha estat la nostra absolució amb imposició de despeses a la SGAE”, diu Ana Méndez

   

Primera Fira Europea d’empreses d’inserció laboral a Barcelona: la reinserció de dones més desfavorides, un dels objectius claus

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial

Escrit per E.T. Redacció La Independent dimarts, 22 de febrer de 2011 12:10

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), a la Zona Fòrum, serà escenari els pròxims dies 23 i 24 de febrer d’ "INSERCIONA" la I Fira Europea d'Empreses d'Inserció - BSL, dedicada en exclusiva a les Empreses d'Inserció Laboral. INSERCIONA serà un espai de presentació i promoció, un lloc de trobada per al treball en xarxa i per a la difusió de la tasca professional i social de les empreses del sector. A la fira s’exposaran els productes i serveis de les empreses d’inserció de tot el territori espanyol i hi haurà també representació de les empreses europees. El recinte on es desenvoluparà comptarà també amb espais on es realitzaran diferents tallers i activitats.

inserciona

Llegiu-ne més: Primera Fira Europea d’empreses d’inserció laboral a Barcelona: la reinserció de dones més desfavorides, un dels objectius claus

   

LA INDEPENDENT entrevista a Rosaura Alastruey, creadora del I CREUER DE NETWORKING DE DONES PROFESSIONALS 2011

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial

Escrit per Anna Alarcón dijous, 3 de febrer de 2011 11:38

El I Creuer de networking està dissenyat per ser d’utilitat a  Dones Professionals

Sota l‘eslògan “aprèn, treballa i... gaudeix”, Rosaura Alastruey ha donat a conèixer aquest nou projecte que s’ha anat gestant durant els dos últims anys.

 


 La Rosaura Alastruey , aquest any serà la primera dona que protagonitzarà el “I Creuer de Networking de Dones Professionals” a bord de l’espectacular Liberty of the Seas, el vaixell més gran del Mediterrani. El viatge de treball i relax està previst que es realitzi entre els dies 5 i 9 de maig, i les dones inscrites hi podran assistir acompanyades de la família.

 

Llegiu-ne més: LA INDEPENDENT entrevista a Rosaura Alastruey, creadora del I CREUER DE NETWORKING DE DONES PROFESSIONALS 2011

   

L’Impem forma empresàries del Maresme perquè donin un impuls als seus negocis

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial

Escrit per Anna Alarcón dilluns, 20 de desembre de 2010 21:40

El programa Dóna't un impuls ha format 435 dones


CIMG0127

 

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), amb la col·laboració de l’empresa ProyectosTic, ha celebrat el 15 de desembre passat a Mataró la tercera trobada de Xarxes d'Empresàries del Maresme. Les participants han celebrat un dinar amb menjar fet a casa i a continuació han participat en un taller sobre networking impartit per la directora de ProyectosTIC, Rosaura Alastruey. La trobada forma part del programa Dóna't un impuls, adreçat a dones empresàries.

Llegiu-ne més: L’Impem forma empresàries del Maresme perquè donin un impuls als seus negocis

   

Barcelona acull l’Assemblea General de la Federació de Dones Europees de la Petita i la Mitjana Empresa

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial

Escrit per Julia López / Fotos: Susana Villafañe. Associació Món Comunicació dimarts, 9 de novembre de 2010 15:19

“Per arribar a la igualtat d’oportunitats cal fer xarxa local”, ha dit Núria Viñas, presidenta de FIDEM

 

Les dones estan mostrant que el camí per sortir de la crisi no passa per la tradicional competitivitat masculina sinó per una nova cultura empresarial, per la cooperació i per la feina en xarxa. Aquesta ha estat una de les principals conclusions de  l’assemblea general  Femmes Europeennes des Moyennes et Petites Entreprises (FEM), que s’ha celebrat a Barcelona aquest 5 de novembre

 

La jornada sota el títol "Les empresàries europees davant dels reptes del segle XXI”, celebrada en  marc de l’Assemblea General de FEM,  ha comptat amb la participació d’ unes 100 empresàries, la majoria d’elles integrades a  la Xarxa europea,  que compta amb unes quaranta  entitats en països com Alemanya, Àustria, Dinamarca, França, Espanya, Itàlia o Portugal. Totes tenen com a denominador comú representativitat i promoció d’emprenedores i empresàries de petites i mitjanes empreses europees. 


Enguany, la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM), com a entitat membre de la Xarxa, s’ha encarregat d’acollir la trobada anual a Barcelona. Així mateix  ha organitzat una jornada de networking on les empresàries i emprenedores de FIDEM assistents van tenir l’oportunitat d’establir contactes amb una cinquantena d’empresàries vingudes d’arreu d’Europa.  Núria Viñas, Presidenta de FIDEM va  remarcar la importància de fer aquesta  reunió europea a Barcelona, i va afegir que “per arribar a la igualtat real d’oportunitat cal fer xarxa local i internacional”.


La jornada va ser inaugurada per Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona; Núria Viñas, directora gerent de FIDEM;  Núria Lao, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona; Giovanna Boschis, presidenta de FEM, i Rosa Clavell, viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació del Govern de la Generalitat de Catalunya. Aquesta darrera va mostrar amb dades oficials el poc creixement de la incorporació de dones  als quadres directius més alts i va dir que ens havíem de preguntar el perquè la situació era així si les dones superen ja en formació universitària als homes.  A més, cal tenir en compte, va afegir, que “s’ha comprovat la dificultat de les dones per a participar en postgraus, Màsters  i cursos directius, que són la pedrera de la futura direcció empresarial”.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Cal crear una xarxa d’agermanament i cooperació


Anna Mercadé, de l’Observatori de la Dona de la Cambra de Comerç de Barcelona, que va incidir en els nous valors de les empreses del futur així com sobre el estudis fets per l’Observatori i va mostrar d’una manera gràfica amb una piràmide com les dones amb una base més ampla d’estudis només arriben al 4,5 % de llocs directius, al contrari  que el homes,  que feien una piràmide invertida, ja que, amb menys estudis, arriben al 96 % dels màxims llocs de decisió de les empreses.


Angelika Karampourouni,  membre de  les Joves Empresàries de Grècia i de les Pimes Europees,  va defensar que “l’establiment d’una xarxa o d’un lobby fort de dones empresàries europees que s’ajudin unes a les altres i tinguin en  compte el marc global i el desenvolupament dels països menys desenvolupats, necessita el nostre suport”. Per la seva part  Gumilla Almgren, que dirigeix una empresa d’exportació de materials de construcció i vicepresidenta primera de Företagarna, que representa les petites i mitjanes empreses de Suècia, va desmitificar que el tant comentat benestar suec beneficïi realment  les dones.


Segons ella,  caldria reconèixer que les empreses i les empresàries “són la columna vertebral de Suècia, i també d’Europa”, i va criticar el model suec:  “el nostre estat del benestar beneficia a les grans empreses i una part dels treballadors i treballadores,  però penalitza a les petites empreses que són les que porten les dones, que com autònomes paguen més impostos i reben menys atenció social”.  Almgren també  va defensar el desenvolupament  d’una xarxa d’agermanament d’empresàries europees,  “perquè totes tenim el mateixos problemes, i hem de deixar de veure’ns com a competidores i molt més com a cooperadores les unes amb les altres”.


Un networking final àgil i eficaç


La sessió de networking, dinamitzada per quatre expertes coaches, va resultar àgil i eficaç per l’intercanvi de propostes i contactes.  En paraules de Josi Hernànsaez, fundadora de Agima, i una de les dinamitzadores: “Crec que hem superat bastant el costum que tenim les dones que quan ens coneixen parlar de les nostres coses personals i no del nostre treball. Aquí ha hagut una mica de tot, però la majoria han explicat clarament el que feien i el que necessitaven”.  Al final, al patí de la Llotja es van reunir totes en un “cercle de futur” on totes les participants van comentar les seves impressions sobre l’intercanvi realitzat i van establir les bases per a una futura col·laboració en xarxa.

 
   

Pàgina 3 de 3