Espiritualidad

India: Un mur per la llibertat de les dones / La Independent / Notícies Gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Religión - Espiritualidad - Espiritualidad

Escrito por A.S. Redacció La Independent Miércoles, 09 de Enero de 2019 00:00

No hay traducción disponible

Quatre milions de dones han format un mur humà per demanar igualtat de gènere a l'estat de Kerala a l'Índia. Han arribat a cobrir 620 quilòmetres de territori.

 

 India

 Foto:Trendsmap

   

Leer más: India: Un mur per la llibertat de les dones / La Independent / Notícies Gènere

   

Barcelona: VI Forum Alqvimia sobre la Felicitat / La Independent / Notícies gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Religión - Espiritualidad - Espiritualidad

Escrito por J.L.T. Món Comunicacio / La Independent Miércoles, 08 de Octubre de 2014 13:06

No hay traducción disponible

Del VI Fòrum Alqvimia de la Felicitat* que va tenir lloc el 25 de setembre a Barcelona, cal destacar les conferències de Sor Lucía Caram, Joan Melé de Triodos Bank i Idili Lizcano, director d'Alqvimia i dirigent de PIMEC. Una gran quantitat de persones hi van assistir per escoltar, compartir i sentir -d'acord amb el programa- el que de veritat uneix les persones, en les empreses i en la vida: l'espiritualitat, la consciència.


alt

 

Leer más: Barcelona: VI Forum Alqvimia sobre la Felicitat / La Independent / Notícies gènere

   

FSM2013: "Espiritualitats alliberadores femenines"

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Religión - Espiritualidad - Espiritualidad

Escrito por Maria Pau Trayner Vilanova. Cristianisme i Justícia. UNESCOCAT. Col·lectiu de Dones en l'Església Miércoles, 10 de Abril de 2013 23:53

No hay traducción disponible

 

Tant per part de les tradicions cristianes com musulmanes, ens topàvem amb la força marginadora d'un "patriarcat" que es considera l'únic per interpretar qualsevol dels llibres dits sagrats

 

logo_finall_ok_1

 

Assistir a un Fòrum Social Mundial, sempre és enriquidor. Per una part et sents participant en un espai que definiria com el melic del món alternatiu immers en les esperances sorgides de l'opressió d'estructures polítiques, econòmicament neoliberals amb un fort ingredient dels moviments socials que intenten donar resposta a tot plegat. També però, sorgeixen grups fonamentalistes que volen imposar un món a la seva manera, rebutjant tota possibilitat de respecte i pluralitat.

Leer más: FSM2013: "Espiritualitats alliberadores femenines"

   

Teresa Losada homenatjada per la Generalitat de Catalunya

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Religión - Espiritualidad - Espiritualidad

Escrito por P.M. La Independent Jueves, 22 de Diciembre de 2011 16:23

No hay traducción disponible

 

La Generalitat de Catalunya ha homenatjat la religiosa Teresa Losada per la seva trajectòria professional i cívica i per la seva labor en favor de la inserció sociolaboral de la comunitat islàmica de Catalunya, que realitza des de fa 30 anys.

Losada va rebre la placa de reconeixement de mans del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, “per haver contribuït a fer de Catalunya una societat més justa i cohesionada”, informen fonts oficials. L’acte va tenir lloc durant la celebració del Dia Internacional del Migrant, que té lloc cada 18 de desembre.

Losada, gallega de naixement, ha estat consultora del Vaticà per al diàleg interreligiós amb l’Islam, és filla adoptiva de Sant Vicenç dels Horts des de 2001 i, Creu de Sant Jordi 2002, entre altres distincions. Està especialitzada en el món àrab i musulmà, i és la creadora de la Fundació Bayt-Al-Thaqafa.

Durant l’homenatge, el conseller Cleries va informar que des del Govern es vol impulsar un Pla Nacional de Valors, i que “en aquest aspecte, Losada és un referent. Per parlar de valors com la solidaritat, la convivència i la dedicació només cal dir: mireu la Teresa”, informen.

   

"El asociacionismo femenino en el ámbito religioso es muy activo"

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Religión - Espiritualidad - Espiritualidad

Escrito por Maria Rosa d' Andrés. Fotos- vídeo: Susana Villafañe . Món comunicació/La Independent. Jueves, 15 de Septiembre de 2011 12:13

 

Xavier Puigdollers, Director General de Asuntos Religiosos de la Generalitat de Catalunya, entrevistado por La Independient afirma: "La diversidad religiosa es un reto. La presencia de las religiones minoritarias en Catalunya se ha incrementado notablemente a raíz del fenómeno migratorio. Pero en la vivencia de cada confesión la administración no debe entrar. Lo que debe garantizar la administración es que las confesiones tengan la posibilidad de practicar y desarrollarse ".


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Estos días la práctica de la religión ha sido portada porque el gobierno de la Generalitat ha aprobado la reforma de la Ley de culto, que elimina la obligación de los ayuntamientos de reservar suelo para la construcción de centros religiosos a partir de 2019. Por otro lado, hablar de religiones y creencias siempre está de actualidad por su relevancia en la vida de las personas y especialmente en la de las mujeres, ya que en la mayoría de las religiones rezuma la ideología patriarcal y en algunas lo hace con toda su contundencia.

Llegiu-ne més