Esports

.

Dones i esport a Catalunya. Molt camí per recórrer en el lideratge esportiu

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

Escrit per T.G. Redacció La Independent dijous, 2 de desembre de 2010 10:52

portada_por_angel_en_flickt

Anna Pruna, secretària general d’esport de la Generalitat, afirma que “la incorporació de la perspectiva de gènere” ha estat un dels seus objectius més constants. Les línies d’actuació prioritàries del seu mandat han estat vinculades a la participació, l’excel·lència esportiva i el lideratge femení.  Al seu parer, “l’esport és i ha de ser un generador de canvi de la nostra societat”.

 

D’aquí el Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), amb la voluntat que els i les joves facin esport fora de l’horari lectiu i que creixi el nombre de nenes i joves que participen en el Pla, i la xifra de noies que ho facin en els Jocs Esportius Escolars. Pel que fa a aquesta darrera activitat, s’han fet modalitats de jocs mixtes i la participació de noies ha passat d’un 32% a un 39% a les categories juvenils, i fins al 33% a la categoria pre-benjamí, és a dir s’està avançant cap a la paritat.

Llegiu-ne més: Dones i esport a Catalunya. Molt camí per recórrer en el lideratge esportiu

 

Continua el passeig triomfal del bàsquet femení després del Mundial

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

Escrit per María Espinosa dimarts, 23 de novembre de 2010 11:16

pilotabktEl bàsquet femení està d’enhorabona i és que les jugadores segueixen el passeig triomfal ben merescut després del bronze assolit en el darrer Mundial jugat a la República Txeca, que, recordem-ho, es va jugar els mesos de setembre i octubre. Els reconeixements que reben semblen pocs després del torneig que van protagonitzar les noies, i on van demostrar que aquesta selecció està creixent a passes agegantades i qui sap fins on pot arribar.En aquest cas, la revista Glamour va atorgar a les jugadores el premi Women of the Year i, per recollir-lo, hi foren quatre de les jugadores que ens van regalar el bronze: Amaya Valdemoro, Anna Cruz, Elisa Aguilar i Laura Nichols.

Llegiu-ne més: Continua el passeig triomfal del bàsquet femení després del Mundial

 

El tennis femení

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

Escrit per María Espinosa dijous, 18 de novembre de 2010 12:01

 

Després de mesos de lluita àrdua contra la Federació Espanyola de Tennis, les jugadores professionals han pogut arribar a un acord gràcies, en part, al Consell Superior d’Esports

 

Segons sembla, aquest òrgan esportiu està força acostumat a fer d’intermediari entre les federacions i els seus esportistes o membres… És una llàstima que haguem de recórrer a aquesta institució per resoldre problemes que, en teoria, beneficien l’esport. El cas és que, finalment, les jugadores, que es mereixen tot el respecte del món, un respecte que els seus col·legues masculins van aconseguir fa  molt de temps, han guanyat alguns drets, com per exemple, la creació d’un consell encapçalat pel president de la Federació Espanyola de Tennis, José Luis Escañuela, i el Consell d’Esports, que inclourà representants de les jugadores i de les entrenadores.

Llegiu-ne més: El tennis femení

   

La no professionalització del futbol femení

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

Escrit per María Espinosa dijous, 11 de novembre de 2010 10:02

Un documental de futbol femení ha esclatat als mitjans de comunicació que fins ara eren cecs i estaven fent perdurar una situació insostenible en l’àmbit de l’esport femení. Cóm és possible que les jugadores de la màxima categoria de futbol, la superlliga femenina, no estiguin catalogades com a professionals? Per què no tenen la mateixa consideració que la lliga masculina si, al cap i a la fi, tots els equips disputen els partits en les seves màximes categories corresponents?

Llegiu-ne més: La no professionalització del futbol femení

 

La dona esportista no existeix

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

Escrit per Mª Eugenia Ibáñez dimarts, 9 de novembre de 2010 11:51

 

Estic convençuda que el món de l'esport és el penúltim reducte del sexisme en aquest país, i hi ha diferents motius, tots vinculats a un resultat final: la invisibilitat de la dona. Si ens fixem en el tractament que ofereixen els mitjans de comunicació, la dona esportista amb prou feines existeix, i només apareix com a protagonista quan ignorar-ne els èxits és poc menys que inevitable. Ha tingut més repercussió mediàtica el Pop Paul, que en pau descansi, que l'Edurne Pasaban, o que la medalla de bronze de la selecció femenina de bàsquet. 

Llegiu-ne més: La dona esportista no existeix

   

Pàgina 15 de 15