Esports

.

Del jo al nosaltres, sobre tennis de veteranes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

Escrit per Conxa Llinàs Carmona, capitana dels equips de veteranes +60 i +65 del C.T. Barcino dimecres, 9 de maig de 2012 13:56

 Dones grans que trenquen esquemes i estenen una xarxa de salut i benestar admirable

Campiones_tennis_65

Vaig començar a jugar a tennis als sis anys i ara en tinc 63. Al principi, esperant amb la raqueta a la mà que els grans de la família acabessin per passar-me la pilota unes quantes vegades abans d’anar-nos-en a casa, després a les classes col·lectives al meu club, el Barcino, esperant el meu torn en les petites cues de nenes i nens perquè l’entrenador ens tirés una bola i ens animés dient: ¡que bárbara, como estás este año!El tennis es va convertir, de mica en mica, en un temps de llibertat per a mi, una nena que sentia l’opressió invisible de l’escola de monges.

Llegiu-ne més

 

Mallorca: Campionat d’Espanya de tennis de veteranes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

Escrit per Redacció La Independent dilluns, 7 de maig de 2012 00:00

Els dies 1 al 6 d'aquest mes de maig ha tingut lloc a Palma de Mallorca, al Beach Club Font de Sa Cala, el Campionat d’Espanya de tennis de veteranes. Prop de Cala Ratjada, 220 dones procedents de diversos indrets de l’Estat espanyol varen participar en les categories de + 40, +50, +60 i +65 anys. La participació de les dones catalanes va ser esplèndida, els quatre equips finalistes de les proves en les categories de +60 i +65 anys van ser catalans i un equip finalista de +50 també.

Llegiu-ne més

 

Futbol Femení: un pas més cap a la igualtat d'oportunitats?

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

Escrit per Mercè Carreras-Solanas, Directora de BSWomenB - @bswomenb dijous, 26 d'abril de 2012 12:20

El Barça podria destinar el 0,7% de la nòmina del primer equip masculí a finançar un salari i una promoció digna per al primer equip femení.

esc_ba

Potenciar el futbol femení que és més tècnic i menys violent, ajudaria a reforçar els valors que defensa el Barça però, la resposta sempre que ho proposem és: "No és rendible". No, no és rendible promoure valors. Tampoc és rendible lluitar contra la violència de gènere: deu dones mortes aquest any i com si rés. Que hauria passat si un grup terrorista hagués assassinat a deu persones en tres mesos? Però quan es tracta de dones tot és més tolerable.

Llegiu-ne més

   

El Barça

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

Escrit per Sònia Ribó. La Independent dimarts, 10 d'abril de 2012 19:00

Juguen a futbol, defensen la samarreta del Barça, són líders de la lliga i golegen rivals. Podríem estar parlant del Barça dels Messi i companyia. Però estem parlant del Barça femení de Sonia Bermúdez i companyia. Defensen una secció blaugrana que està a l’alçada de l’entitat però costa que tinguin el mateix ressò mediàtic que els companys de feina.

Plantilla_del_Bara_Femen_Font_fcbarcelonacat1

Llegiu-ne més: El Barça

 

Campanya 'Som el que fem, som el que ens proposem' sobre l'esport inclusiu

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Esports - Esports

Escrit per L.I. divendres, 23 de març de 2012 10:07

Som el que fem, som el que ens proposem neix amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre la realitat de les persones amb discapacitat física i formar a les educadores i educadors perquè puguin aplicar la pràctica d’esport inclusiu; és a dir, que tinguin eines per adaptar les classes d’educació física per tal que la joventut amb discapacitat física pugui fer esport en les mateixes condicions que la resta d'esportistes joves.

Aquesta campanya està impulsada per la Fundació FC Barcelona, l’Institut Guttmann, el Comitè Paralímpic Internacional, i el Departament de Benestar Social i Família. El projecte reivindica el paper de l’escola com a espai normalitzador i d’igualtat d’oportunitats per a tothom i aposta per una pràctica d’activitat física inclusiva que permeti compartir coneixement, ensenyament i aprenentatge mutu.  

S'oferiran diverses sessions formatives a mestres i joves. Metges i mestres d’educació física de l’Institut Guttmann, amb expertesa en esport inclusiu, formaran a més de 150 professionals de l'educació de Catalunya amb eines i metodologies de treball que permetin a la mainada amb alguna discapacitat física fer esport d’una manera normalitzada.

   

Pàgina 7 de 15