Mitjans

Internacional: IWMF nomena nova directora executiva

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Redacció CIMAC / La Independent dijous, 22 de març de 2012 09:13

Elisa Lees fomentarà lideratges de les periodistes 

La Fundació Internacional de Dones dels Mitjans (IWMF, per les sigles en anglès) que es dedica a impulsar el paper de les dones en els mitjans de comunicació, va nomenar Elisa Lees Muñoz com la seva nova directora executiva. 

Lees Muñoz va ser escollida per comptar amb 20 anys d'experiència com a defensora dels Drets Humans de les dones, i per la seva tasca com col·laboradora en diferents organitzacions dedicades a promoure els lideratges femenins en els mitjans informatius. 

En un comunicat, Lees - que assumirà el càrrec el pròxim 2 d'abril - va dir que estava compromesa amb les fites de l'organització, per promoure i donar suport al treball de les periodistes a tot el món. 

Llegiu-ne més: Internacional: IWMF nomena nova directora executiva

   

Xile: Convoquen a participar en la Revista Punto de Género

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per CIMAC / L.I. dimecres, 21 de març de 2012 08:56

El Núcleo de Investigación en Género y Sociedad Julieta Kirkwood del Departament de Sociologia de la Universitat de Xile, convoca a tothom que hi estigui interessat a participar en la tercera convocatòria de la "Revista Punto Género", perquè enviïn assajos, treballs de recerca , ressenyes de llibres, revistes, novel·les, pel·lícules, entre d'altres, referents a temes de gènere. El termini per rebre treballs és el 30 d'abril de 2012 al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

   

Marroc: Neix el primer Observatori pel bon tractament de la imatge de les dones als mitjans de comunicació

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Redacció La Independent dilluns, 12 de març de 2012 15:04

Aquest 8 de març s'ha posat en marxa a Rabat el primer Observatori pel bon tractament de la imatge de les dones als mitjans de comunicació al marroc. La periodista i professora de comunicació Nadia Lamhaidi n'és la seva coordinadora.

Lamhaidi diu que aprofitran tota l'experiència d'Observatoris d'Amèrica Llatina, així com l'experiència  de la Xarxa Intermacional de Periodistes amb Visió de Gènere.

   

8 de marzo con LA RED COLOMBIANA DE PERIODISTA CON VISIÓN DE GÉNERO y con CON EL CINE FORO: “Narrarse mujer”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per L.I. dijous, 8 de març de 2012 21:33

LA RED COLOMBIANA DE PERIODISTA CON VISIÓN DE GÉNERO Y EL COLECTIVO HOMBRES Y NUEVAS MASCULINIDADES INVITAN A CELEBRAR EL DÍA INTERNACIONAL DE LA MUJER CON EL CINE FORO: “Narrarse mujer”  

El emblemático teatro México abre su sala fundadores este 8 de marzo, en conmemoración  del día  internacional de la mujer, con el apoyo del cine club  de la Universidad Central, se llevará  a cabo  el cien foro: “Narrarse mujer” y se reflexionará también sobre el papel emergente de los hombres en la revolución pacífica de las mujeres.

Una celebración especial en donde  se presentara la película “Mamá Choco” de la cineasta Diana Kuellar, film  que ganó el premio al “Mejor Documental Latino” y a la “Mejor música original” en el FESTIVAL ATLANDIDOC (Uruguay 2010). (Premio Unión Latina), ATLANDIDOC (Uruguay 2010).

El debate contará con la asistencia de la invitada especial: Clara Riascos, una de las mujeres precursoras del cine feminista en Colombia, se proyectará varios de sus documentales, en donde “Y Tu Mamá Qué Hace” y “50 años De La Ciudadanía De Las Mujeres En Colombia”, harán parte de esta celebración.

Porque más que regalar una flor, un chocolate o un poema, es mejor resaltar las luchas y reivindicaciones de las mujeres Colombianas.

Mayor Información en:

http://redcolombianadeperiodistasconvisiondegenero.wordpress.com/

Lugar: Teatro México, Sala Fundadores (Calle 22 N: 5 -85)

Día: 8 de marzo de 2012

Hora: 6:30 pm-Entrada libre

   

Lleida: lliurament del V Premi Mila i de la VII Beca Cristina de Pizan a la Paeria

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per L.I. dijous, 8 de març de 2012 09:34

Periodisme amb visió de gènere

L’acte de lliurament del V Premi Mila i de la VII Beca Cristina de Pizan es farà el proper dia 8 de març a les 19 h, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

   

V Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per CPC / L.I. dijous, 8 de març de 2012 09:31

Butlletí del Col·legi de Periodistes de 8 de març de 2012

Demarcació de Lleida.-

En audiovisual, el premi és per al reportatge "Dones descalces: tabús i feminitats", d’Aurora Antón i Sònia Pons, emès a TV de L’Hospitalet de la Xarxa de Televisions Locals, i que parteix d'uns tallers organitzats a les associacions de dones de l'Hospitalet de Llobregat, impulsats pel Programa Municipal de la Dona de la ciutat. "Aquest documental només ha estat possible gràcies a la feina de les professionals del CAID", han comentat les autores al comunicar-los que han estat premiades. 

Llegiu-ne més: V Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

   

Estat espanyol: Arremesa de la RAE contra les guies de llenguatge no sexista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Carmen G. Aragón. La Independent dimarts, 6 de març de 2012 22:03

Posicionament de la RAE, enllaç informe i enllaços articles en defensa del llenguatge no sexista

"La gramàtica no és la vida" diu Amelia Valcárcel

La RAE (Reial Acadèmia Espanyola) ha subscrit un informe sobre sexisme lingüístic i visibilitat de la dona a càrrec de l'acadèmic Ignacio Bosque. L'informe, l'aprovació del qual va tenir lloc el passat 1 de març a Madrid, analitza nou guies de llenguatge no sexista que han estat publicades recentment a Espanya i sentencia que malgrat les esmentades guies es basen en premises veritables, n'extreuen conclusions errònies.

Llegiu-ne més

   

L'Alguer: nou programa radiofònic 'Onda Algueresa'

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per T.G. Redacció La Independent dilluns, 27 de febrer de 2012 09:22

L'Espai Llull de l'Alguer dóna suport a aquest programa editat en llengua catalana de l'Alguer, que l'emissora de la ciutat de l’illa de Sardenya (Itàlia), Radio Onda Stereo, posa en antena a partir d'aquest 26 de febrer, cada diumenge de 10h a 11h del matí i es podrà escoltar a través del canal 98.3 en FM, o també a través l’streaming a la web www.ondastereo.com

Miquel Serra, ja havia col·laborat amb la primera televisió local de l’Alguer, Tele Riviera Corallo, i amb algunes ràdios històriques locals, que ja no emeten des de fa anys, com Tele Radio Alghero 101 i Radio Sigma.

Aquest nou espai cultural radiofònic, després de molts anys sense cap programa en alguerès, serà conduït per Miquel Serra i dirigit per Giuseppe Niolu. Abordarà qüestions relacionades amb l’àmbit de la cultura, amb la participació des de l’estudi de convidats que parlaran de literatura, del món de la cançó, de teatre, de l’esport, etc.

 El secretari del Govern, Germà Gordó, durant la seva visita el maig de 2011 assegurà el compromis d'assessorament i el suport de la Generalitat, a través de l’Espai Llull i de la seva direcció, a fi de contribuir a que el català de l'Alguer guanyi en difusió i, per tant, no reculi. 

   

El Col·legi de periodistes de Catalunya celebra els seus 25 anys

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per L.I. dijous, 23 de febrer de 2012 18:48

El primer acte commemoratiu, amb la sala plena de públic, va comptar amb la participació de tres exdegans i de l'exdegana (Salvador Alsius, Joan Brunet, Montserrat Minobis i Josep Carles Rius) i de Margarita Rivière, membre de la primera Junta de la història del Col·legi. El primer en prendre la paraula va ser Enric Frigola –Secretari de la Junta actual– que va excusar l’absència del degà Josep Maria Martí, malalt. Frigola va avançar que la commemoració dels 25 anys es basarà en convidar a primeres figures del periodisme internacional al llarg del 2012 i en posar molt d’èmfasi en l’aspecte de la formació.

Llegiu l'article sencer

   

Jornada eines i solucions per als serveis de comunicació de proximitat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per L.I. dimarts, 21 de febrer de 2012 14:46

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès hant organitzat la jornada Eines i solucions per als serveis de comunicació de proximitat (que tindrà lloc el proper 6 de març a la seu  d’ESADE-Creapolis (Av. De la Torre Blanca, 57 Sant Cugat del Vallès) am l’objectiu d'ajuntar els diferents actors del sector per tal de compartir les experiències existents en aquests moments  i fer visibles les diverses possibilitats de reconvertir-se, davant les transformacions tecnològiques que són una oportunitat de futur per als serveis de comunicació de proximitat , ateses les dificultats de desplegament i els greus problemes de viabilitat de la
TDT local pública i privada.

La davallada de la TDT local pública i privada la pluralitat de l’espai comunicatiu català, com també la vitalitat de la comunicació de proximitat. L’escenari actual mena a cercar nous camins tecnològics i estratègics per a la prestació del servei audiovisual local tal i com fan: Cugat.cat, Sant Quirze TV, VilaWeb i EL NOU9. També hi ha altres plataformes –com InOutTV– que combinen diverses tecnologies per tal de fer una televisió de proximitat a uns preus assumibles.

A banda de la tecnologia, cal optimitzar-ne la distribució per a les diferents plataformes, com és el cas de l’ACN (Agència Catalana de Notícies).

   

Inauguració de l’exposició “25 anys de Col·legi, 25 anys de periodisme"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per CPC / L.I. dimarts, 14 de febrer de 2012 14:28

La inauguració d'aquesta exposició tindrà lloc el proper dimecres 22, a les 19h, a la seu del Col·legi (Rambla Catalunya, 10, pral.), en un un acte presidit pel degà Josep Maria Martí i amb les intervencions dels exdegans i l'ex-degana  Josep Carles Rius, Montserrat Minobis, Joan Brunet i Salvador Alsius, i la vicepresidenta segona de la primera Junta, Margarita Rivière.

L’exposició –adaptació del monogràfic publicat a la revista col·legial “Capçalera” en el seu darrer exemplar– presenta un recorregut per la història del Col·legi, a través de la seva cronologia i d’una crònica fotogràfica, al costat d’un ampli repàs als principals esdeveniments que han marcat, d’una manera o altra, el món de la comunicació en el darrer quart de segle.

Aquest darrer apartat, a l’igual que el monogràfic de “Capçalera”, ha estat fet per un equip de 26 col·legiats i col·legiades i dedica un panell a cada any, destacant-ne una notícia i fent una breu cronologia d’altres fets comunicatius importants d’aquell any.

En una vitrina es podran veure materials històrics editats pels Col·legi, com ara documents dels congressos de periodistes, els primers exemplars de la col·lecció “Vaixells de paper” (1988), la revista “Capçalera” (abril 1989), així com l’acta de la primera reunió de la Junta del Col·legi.

   

20 Minutos publica el segon reportatge guanyador del premi a l'estudiantat de l'ADPC

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per L.I. dijous, 9 de febrer de 2012 18:11

Dilluns 6 de gener va sortir publicat al diari gratuït 20Minutos el segon dels reportatges periodistics guanyadors del  I Premi ADPC de Periodisme no Sexista per a l'estudiantat.

En aquest cas, es el premi ex aequo, i el reportatge porta per títol Esperit de Superació i està realitzat per les estudiants de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Mireia Aguado i Carla Piqué. Ofereix diversos testimonis de marroquines emigrades a Barcelona.

Llegiu el reportatge premiat per l'ADPC (Associació de Dones Periodistes de Catalunya) a 20Minutos

 

   

TRANSMISSIÓ ESPECIAL DE LA MAREA VIOLETA. 10 Febrer per 'Mujeres en las Ondas' i 'Nosotras en el Mundo'

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per L.I. dijous, 9 de febrer de 2012 17:43


Fartes de la violència masclista, de les retallades dels drets de les dones, de la manca de diàleg ... s'ha format la MAREA VIOLETA una convocatòria per a aquest 10 de febrer a les 19 hrs. a les places de diferents ciutats de l'estat espanyol.

'Mujeres en las Ondas' (Radio Enlace) y 'Nosotras en el Mundo' (Radio Vallekas) emeten conjuntament de 19:30 a 21 h. hora Espanya (15:30-17:00 hora Argentina) les concentracions de la MAREA VIOLETA contra les retallades a les Polítiques d'Igualtat que s'estan fent en retrocés als avenços en Drets de les Dones. ¡Sintonitza'ns!

Escolta la transmissió per http://www.rednosotrasenelmundo.org

O ingressa al teu reproductor d'àudio la URL: http://tesla.todoexitos.com:6210

Comunicat durant la transmissió per fb: http://facebook.com/rednosotras

o xat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Més de 150 organitzacions han subscrit el manifest i una vintena de ciutats tenen ja emplaçada la seva concentració.

Segueix a la MAREA VIOLETA aquí i a la MAREA VIOLETA MUNDIAL aquí

Entrevistem Rosa Gómez de l'equip coordinador de la Marea Violeta. Ens comparteix les motivacions d'aquesta convocatòria que va néixer a Màlaga i que es va estenent per tot el territori espanyol.

Escolta l'àudio: http://www.rednosotrasenelmundo.org/spip.php?article2388

   

L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya renova la Junta i prepara el 20 Aniversari

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 1 de febrer de 2012 15:03

L'ADPC escull una nova Junta. (Notícia de Donesdigital)

Redacció Dones digital.- Es va presentar i aprovar per unanimitat la memòria d'activitats i l'informe econòmic corresponent als anys 2010 i 2011. Destaquen entre les principals activitats Els Premis de Comunicació no Sexista, el I Premi de Periodisme no Sexista convocat l'any 2011 i adreçat a estudiants de Ciències de la Comunicació; els mitjans de comunicació propis de l'entitat: web corporatiu de l'adpc, Dones dossier i el digital donesdigital. Les recerques consolidades que s'elaboren per equips de sòcies: Periodistes en temps difícils i l'Impacte de les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació, així com els serveis que es realitzen des de l'entitat i la representació institucional tant al Consell de Dones i Consell de Ciutat de Barcelona com al Consell de Dones de Catalunya.

També va tenir un espai destacat la presència de l'ADPC a les xarxes socials, facebook i twitter.
La memòria econòmica referida a aquests 2 anys presenta uns comptes sanejats malgrat que els ingressos s'han reduït a causa de la crisi.        
Una atenció especial va merèixer la commemoració dels 20 anys de l'entitat (1992-2012) que tindrà lloc aquest any. Properament es reunirà la Comissió per tirar endavant les activitats.
 
Nova Junta

La nova Junta, escollida amb una abstenció, és la següent:
Presidenta, Carolina Barber Albors
Vicepresidentes, Mavi Carrasco Rocamora i Laia Serra Valls
Secretària, Elena Riera Salazar
Tresorera, Marta Corcoy Rius
Anna González Batlle, responsable de les xarxes socials
Joana Uribe Carpena, responsable dels Premis de Comunicació no Sexista
Montserrat Puig Mollet, responsable de la Comissió dels 20 anys
Marga Solé Montané
Manolita Sanz Ferré

Eva Donat Veiga
 
El funcionament de la Junta serà a dos nivells: La Junta Directiva, integrada per les 11 membres i la Junta Executiva, formada per les 8 membres amb responsabilitats concretes.

   

Premis del C. Municipal de Benestar Social a: Fundació Arrels, TV3, Fidel Masreal i Com Ràdio

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 1 de febrer de 2012 14:42

L'Ajuntament de Barcelona ha lliurat, aquest dilluns 30 de gener, els premis del Consell Municipal de Benestar Social.

Llegiu-ne més: Premis del C. Municipal de Benestar Social a: Fundació Arrels, TV3, Fidel Masreal i Com Ràdio

   

Lleida: 16 obres opten als V Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Pilar Moreno / Redacció. L.I. dijous, 26 de gener de 2012 15:04

Setze obres opten a l’actual edició dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, que convoquen anualment la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Els premis tenen com a objectiu distingir els treballs periodístics que aborden aspectes relatius a les polítiques de promoció de les dones en qualsevol àmbit i per la igualtat de gènere, combatent així les diferències i la discriminació que les dones encara pateixen. Es concedeix en tres categories: premsa escrita, audiovisual i fotografia, dotades cadascuna amb un guardó, 2000 euros en metàl·lic i la promoció de l’obra.

Llegiu-ne més: Lleida: 16 obres opten als V Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere

   

"20 minutos" publica reportatges que han rebut el Premi ADPC a l'estudiantat per un periodisme no sexista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Redacció La Independent dijous, 26 de gener de 2012 13:48

El diari "20 minutos" ha publicat un dels dos reportatges guanyadors d'aquest Premi atorgat per l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya  (ADPC) el dia 30 de novembre a la Universitat Blanquerna a Barcelona. L’altre reportatge l'editará "20 minutos" properament.  Les autores són de la Universitat Autónoma de Barcelona (UAB)

Un dels reportatges premiats és: " La desconeguda dona xinesa a Catalunya ". Presentat per Raquel Piqueras. Aquest treball és sobre l'experiència d'una emprenedora xinesa, Carme Chenn, i relata com ha arribat fins a Catalunya i les condicions laborals de les persones que treballen a la seva empresa.

L'altre treball periodistic és: "Esperit de superació".  Presentat per Mireia Aguado i Carla Piqué. Informa sobre la realitat de dues dones marroquines immigrades a Catalunya, l'una amb feina, l'altra activa però sense feina.

 

 

   

X Premis de Periodisme d'EL MUNDO a: Milena Gabanelli, Lina Ben Mehnni i Wael Ghonim

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per L.I. dimecres, 25 de gener de 2012 11:47

Els X Premis de Periodisme d' EL MUNDO reconeixen la paraula valenta pronunciada des de qualsevol suport que es fa sentir en societats amenaçades per la censura i la coacció del poder. El lliurament d'aquests premis es va celebrar a la seu de Unidad Editorial davant moltes personalitats dels diferents àmbits de la societat.

La periodista italiana Milena Gabanelli, que condueix al seu país el programa de recerca Repor, va rebre el Premi Reporters del Món.

El Premi Columnistes del Món fou atorgat al i a la ciberactivista Wael Ghonim i Lina Ben Mehnni, que personifiquen la lluita per la defensa dels drets i la llibertat enfront dels règims totalitaris àrabs.

Lina Ben Mehni té el bloc atunisiangirl i aquest perfil a blogger.

   

Madrid: La Periodista Soledad Gallego guanya el Premi de l'APM

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per La Independent. Foto de e-mujeres.net dijous, 12 de gener de 2012 09:17

 
soledad-gallego-diazAPM-  Soledad Gallego-Díaz ha guanyat El Premi Rodríguez Santamaría Edició 2011, que atorga l'Associació de la Premsa de Madrid (APM), en reconeixement al seu treball periodístic en la crònica política i parlamentària, 

Periodista amb visió de gènere, ha estat al capdavant i ha recolzat diverses iniciatives informatives sobre les dones. Creadora de la desapareguda secció "Mujeres" d' "El País", Soledad Gallego ha treballat a l'agència Pyresa, a la revista Quaderns per al Diàleg i al Diari "El País", on ha estat col·laboradora, corresponsal, sotsdirectora, Directora Adjunta i defensora del lector. Actualment és corresponsal a Buenos Aires.

   

Rosa Marqueta, Fran Llorente, i Santiago Segurola, guanyadors del vuitè Premi de Periodisme Vázquez Montalbán

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per L.I. dijous, 22 de desembre de 2011 13:01

Rosa Marqueta i Fran Llorente, en la categoria de periodisme generalista, i Santiago Segurola, en la d’esportiu, han estat distingits amb el Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán, en la seva vuitena edició.

   

Mitjans de Comunicació: Col·legis professionals i sindicats reclamen al Govern mesures urgents contra els tancaments i acomiadaments

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per L.I. dijous, 22 de desembre de 2011 12:58

Els col·legis de Periodistes i de l’Audiovisual de Catalunya, juntament amb els sindicats CCOO, UGT, Sindicat de la Imatge/UPIFC i el Sindicat de Periodistes de Catalunya, han reclamat avui al Govern de la Generalitat la creació d’una mesa sectorial de diàleg, amb participació de tots els sectors afectats, que estudiï i proposi solucions a la seriosa crisi que afecta a nombrosos mitjans de comunicació públics i priva ts de Catalunya. La proposta s’emmarca en un Manifest que han fet públic i on també demanen que es repensin les retallades de pressupostos dels mitjans públics.

Llegiu més a Periodistes.org

   

"Para Todos la 2" de TVE i la visió de gènere als mitjans promoguda per la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 21 de desembre de 2011 17:52

logosxid2

Us presentem dos programes realitzats per la periodista Dolors Elies, que va viatjar a Fes del 21 al 23 d'octubre de 2011, per fer entrevistes i reportatges a les periodistes de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere que varen assistir a la IV Trobada Internacional celebrada en aquesta ciutat del Marroc.


El primer programa:

"Dones periodistes en països
en conflicte"

   El segon programa:

"El paper de les dones
als mitjans de Comunicació"
saralovera taulavid2
Vídeo elaborat a FES (RIPVG),
de "Para todos la 2" de TVE fou emés
l'11/11/11 a les 13h 15m per La2
Vídeo elaborat a FES (RIPVG), de 
"Para todos la 2" de TVE fou emés el
16/12/11 a les 13h 15m per La2
 

Llegiu-ne més

   

Argentina: Periodistes renoven el seu compromís per una comunicació no sexista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Blog Hijas de Eva dijous, 15 de desembre de 2011 14:01

Aquest cap de setmana del 10 i 11 de desembre, es va dur a terme a la ciutat de Neuquén la VI Trobada Nacional de la Xarxa PAR (Periodistas de Argentina en Red por una Comunicació no Sexista). Hi van assistir representants de diferents províncies, que es van reunir una vegada més per reflexionar sobre la seva tasca a l'hora de construir una societat més justa i igualitària per a dones i homes.

La Xarxa PAR és un col · lectiu de més de 160 periodistes i comunicadors, dones i homes, que discuteixen sobre qüestions vinculades a l'abordatge en els mitjans de temes de gènere com femicidis, tracta de persones, violència, entre altres. Anualment es realitza una trobada per intercanviar experiències cara a cara i projectar accions comunes.

Llegiu-ne més: Argentina: Periodistes renoven el seu compromís per una comunicació no sexista

   

Acusen de racisme a Hola

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per FeSP / L.I. dijous, 15 de desembre de 2011 12:46

FeSP.- "Denunciem aquesta imatge per la manera tan grollera i amb tan mal gust de manifestar el poc respecte per la dignitat humana i per la dona afro. D'alguna manera aquests fets tan desafortunats ens recorden que les mentalitats colonials persisteixen en aquells descendents d'aquells que es van beneficiar del dolor dels nostres ancestres. "

Qui així s'expressa és Guillermo Ponce Morales, president de l'Associació AfroHispanos i secretari executiu de la II Cimera Mundial de afrodescendents, com a resposta a una foto apareguda a la revista Hola, segons es pot llegir al bloc de la Gemma Piñero (http:/ / gemapineiro.blogspot.com)

A la foto de la polèmica apareixen quatre milionàries colombianes en primer pla amb el fons de la formidable mansió de Sonia Zarzur, el 'Beverly Hills de Cali', en aquest fons apareixen dues empleades afrocolombianes d'uniforme sostenint sengles safates per servir el cafè. En perfil simètric com si fossin part del decorat.

El Govern colombià, a través del director del Programa Presidencial per al Desenvolupament de la Població afrodescendents, Oscar Gamboa, va condemnar la foto publicada a la revista espanyola i va assegurar que mostrava un contrast pervers.

Així mateix, a la revista Setmana, professors de la Universitat Autònoma d'Occident de Cali van publicar un ampli article en què sostenen que les imatges revelen violència simbòlica-racisme i classisme-.

   

Col·legis professionals i sindicats creen la “Plataforma en defensa dels mitjans de comunicació social”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per L.I. dijous, 15 de desembre de 2011 12:40

Davant la greu situació per la que travessa el sector periodístic i audiovisual, tan públic com privat, els col·legis de Periodistes i de l’Audiovisual de Catalunya, juntament amb els sindicats CCOO, UGT, UPIFC/ Sindicat de la Imatge, i el Sindicat de Periodistes de Catalunya, han decidit constituir la “Plataforma en defensa dels mitjans de comunicació social”. Aquesta Plataforma té previst fer públic un Manifest adreçat a la societat i les institucions catalanes el proper dimecres 21, a les 11:30h, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10 pral)

   

Guía de Comunicación no sexista de l'Institut Cervantes i Aguilar

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per L.I. dilluns, 5 de desembre de 2011 14:19

 Una guia de comunicació de l'Instituto Cervantes advoca per combinar norma amb el context, explica Begoña Gómez al seu article de 5 de desembre a l'ADN titulat: "La plabra adecuada"  , o com acabar amb el sexisme en el llenguatge

   

Premis de Comunicació No Sexista 2011 de l'Associació de les Dones Periodistes de Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Maria Dolors Viñas. Fotografies: Amada Santos dijous, 1 de desembre de 2011 18:20

Myriam Josa, Pilar Rahola, Ángeles Caso, Victòria Palma, Ajuda en Acció, al diari econòmic Expansión amb "Canal Mujer", "Mujeres Reales" de la revista Mia i l’Equip del Polònia, són les premiades i premiats d'aquesta edició 2011( amb fotografia original de Colita) celebrada a la Universitat Blanquerna.

"20 minutos" publicarà els articles de les guanyadores del Premi a l'estudiantat. I l'Oficina del Parlament Europeu també s'incorpora amb un nou premi per a l'alumnat.

 

arton8381

 

Amb la simpatia i el bon saber fer de la periodista Marta Càceres conduint l’acte, el lliurament de Premis de Comunicació no Sexista en la seva XIX edició, ahir, a l’Auditori de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna, va ser una festa. Una festa de públic i de professionals de la comunicació.

Llegiu-ne més

   

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya premia periodistes i iniciatives per contribuir a fomentar la comunicació no sexista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per L.I. divendres, 25 de novembre de 2011 13:01

L’acte tindrà lloc el dimecres 30 de novembre a l’Auditori de la Facultat de Comunicació de la Universitat Blanquerna, a les 19.30 hores (veieu Agenda de La Independent).

Es premiaran Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista de periodistes, entitats i empreses, alhora que es valorarà negativament un exemple de Males Pràctiques periodístiques, és a dir per el treball no incloent, sexista i androcèntric.

Un altre dels premis que es donaran és a tall d'homenatge a una periodista en reconeixement de la seva trajectòria.

El lliurament els Premis de Comunicació No Sexista, que l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) organitza cada any "... pretén promoure i recompensar els mitjans, les institucions i els professionals que amb
la seva tasca ajuden a construir les pautes d’una comunicació no sexista. Alhora es valora  negativament les
pràctiques que s’allunyen d’un espai informatiu que fomenti la igualtat d’oportunitats i de gènere".

Llegiu-ne més: L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya premia periodistes i iniciatives per contribuir a fomentar la comunicació no sexista

   

Nenes i nens en els mitjans: un tractament més eficaç i menys sensacionalista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Nilton Torres dimecres, 16 de novembre de 2011 13:46

La premsa ha de tenir límits per tractar la informació en la qual es veuen involucrats nens i nenes? La resposta és contundent: sí. Fronteres informatives- en cap cas censura- que han de ser instituïdes pels propis mitjans de comunicació.

prensa_y_menores1

Llúcia Oliva (FCIC) i Josep Pont (CAC)

“Si (els mitjans) no estableixen criteris interns d'autorregulació en les seves informacions, la frontera la marcarà el més lax, el que estigui més disposat a concedir espai al sensacionalisme”, manifesta Llúcia Oliva, presidenta de la Fundació Consell de la Informació de Catalunya (FCIC), institució responsable de vigilar pel compliment dels principis d'ètica continguts en el Codi Deontològic que regeix la professió periodística a Catalunya.

Llegiu-ne més: Nenes i nens en els mitjans: un tractament més eficaç i menys sensacionalista

   

Il corpo delle donne (El cos de les dones) o la sistemàtica humiliació de la dona a la TV italiana

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Leonor Sedó, directora de www.39ymas.com/ Fotografies: © 2011 Marisa Ferrer P. dijous, 10 de novembre de 2011 03:02

S'ha presentat a Barcelona el documental de 25 minuts de durada 'Il corpo delle donne'. La idea de fer aquest documental com a eina de denúncia va sorgir de l'empresària i escriptora Lorella Zanardo.

Taula-2

 

Aquest assaig visual compost de fragments de programes procedents de la televisió italiana, tant pública com privada, està dedicat a la imatge i el paper de la dona que actualment es veu en els mitjans.

Llegiu-ne més

   

Crònica de la IV Trobada de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIPVG)

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Laia Serra. Fes dijous, 3 de novembre de 2011 16:17

Una presentació institucional va iniciar la IV Trobada de la XIPVG, en la qual van participar periodistes de 14 països dels 35 que configuren la Xarxa. En aquesta crònica en destaquem el tractament de les violències, la taula sobre condicions laborals i professionals, sobre la primavera àrab i la presentació de manuals i informes sobre comunicació i gènere.

 taula_inicial_baixa

 

Llegiu-ne més: Crònica de la IV Trobada de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIPVG)

   

A on s’amaguen les Irene Polo?

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Anaïs Barnolas dimecres, 2 de novembre de 2011 12:53

 

 Una tertúlia al Col·legi de Periodistes reivindica el ‘reportatgisme’ de la periodista de l’època de la Segona República Espanyola

 

Era cosmopolitana, treballava a peu de carrer, practicava el periodisme d’investigació i d’infiltració, feia cròniques visuals avançant-se al món audiovisual que encara no existia i mai defugia del punt de vista propi i irònic. Així era la periodista de la Segona República Espanyola Irene Polo (Barcelona, 1909-Buenos Aires, 1942).


irepolo

 

Llegiu-ne més: A on s’amaguen les Irene Polo?

   

Fes: Ningú és lliure fins que totes ho són!. IV Trobada de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Petra Cristian, enviada especial a Fes. AMECO / La Independent dijous, 27 d'octubre de 2011 12:13


Per un món amb equitat de gènere i més segur per a les dones periodistes i un especial encortajament a les dones dels països àrabs en procés de transformació democràtica

Amb l'assistència de 150 periodistes representants dels 35 països d'Amèrica Llatina, Europa i Àfrica que conformen la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, s'ha celebrat a Fes, la IV Trobada Internacional d'aquesta xarxa de periodistes.

 

Llegiu-ne més

   

L'optimisme d'Arianna Huffington

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Montserrat Domínguez dilluns, 24 d'octubre de 2011 23:48

"Aquesta podria ser l'època daurada del periodisme", em va dir Arianna Huffington a la SER, i després ho va repetir davant molts i moltes il·lustres col·legues que van torçar el gest perquè, senzillament, no hi creuen. Com és possible exercir amb dignitat aquesta professió en l'era dels i de les blocaires, dels tuiters i de les tuiteres o els ciutadans i les ciutadanes periodistes, quan la circulació de la premsa escrita en tot el món no para de desplomar-se?


arianna_huffington   

Llegiu-ne més: L'optimisme d'Arianna Huffington

   

La periodista Lara Bonilla guanya el II Premi Mediosysida per a Joves Periodistes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Maria Carrasco dimecres, 19 d'octubre de 2011 16:44

 

premio

 

El premi serà entregat el proper 24 d’octubre a les 10.30 hores al Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la presència del Director del Plan Nacional del Sida, Tomás Hernández, i altres personalitats del món del VIH de l’Estat espanyol.

Sóc seropositiu però no t’ho puc dir”, publicada al diari Ara sota la signatura de Lara Bonilla, ha resultat la peça guanyadora del II Premi Mediosysida per a Joves Periodistes que organitza el projecte Mediosysida de la Red Comunitaria sobre el VIH i sida de l’Estat espanyol (REDVIH).


Llegiu-ne més: La periodista Lara Bonilla guanya el II Premi Mediosysida per a Joves Periodistes

   

Fes acull la IV Trobada Internacional de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Tona Gusi dimecres, 19 d'octubre de 2011 13:17

fez

 

Aquests propers dies, 21,22 i 23 d'octubre la ciutat de Fes acull a la Facultat de Medecina i Farmacia de la Université Sidi Mohamed Ben Abdellah , la que ja serà la IV Trobada Internacional d'aquesta Xarxa a la qual pertany i de fet n'ha estat una de les organitzacions fundadores, l'associació editora de La Independent, la XIDPIC.CAT-XIPVG ( Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores-Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere).

De Catalunya hi assistirà una delegació d'11 periodistes.

Llegiu-ne més

   

30 anys de la revista Mujeres y Salud (MYS)

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Paulina Retamal AMECOpress/ La Independent dimarts, 18 d'octubre de 2011 13:18

El matí del 17 de octubre de 2011, a la seu de l'Institut de la Dona, la directora de l'Institut de la Dona, Teresa Blat, amb la directora del Programa de Mujer y Salud del Centro de Análisis y Programas Sanitarios (CAPS), Carmen Valls i Llobet, i la directora de la revista Mujeres y Salud (MYS), Leonor Taboada Spinardi, van presentar  el número 30 de la revista Mys, commemorant alhora els 15 anys de recorregut de la publicació.

La revista MYS (en versió digital és http://mys.matriz.net) cerca MILLORAR la Salut de les Dones aAmb els coneixements i les reflexions d'expertes i dels col · lectius de totsn els equips, personatges i xarxes que treballen a el tema. Està dirigida a les i els professionals de la salut i a les dones en general.

En l'ocasió, Teresa Blat, va lliurar un context general sobre el naixement de la revista, a més va presentar a les ponents i, va afirmar a que és una gran satisfacció i honor en aquests moments estar al capdavant del Instituto de la Mujer.

Llegiu-ne més: 30 anys de la revista Mujeres y Salud (MYS)

   

Diverscat, per apropar la immigració als i a les periodistes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Drina Ergueta dimecres, 28 de setembre de 2011 22:34

Com a molt el 30% de les notícies que parlen de la immigració o de temes relacionats, i que en uns col·lectius té principalment cara de dona, fan servir com a font de informació veus que són part dels i de les nouvingudes.

 

diverscat1

 

Un dels motius d’això és que els mitjans tenen dificultats per trobar portaveus que els i les representin i aquesta és la raó per la qual es va crear Diverscat, un portal que brinda informació i contactes per a periodistes i professionals de la comunicació.

Llegiu-ne més: Diverscat, per apropar la immigració als i a les periodistes

   

La medalla Emilio Krieger per a la periodista Sara Lovera , el sacerdot Alejandro Solalinde i l'advocada Estela Ángeles Mondragón

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per T.G. La Independent Foto: © Frida Hartz dijous, 22 de setembre de 2011 15:56

a_Frida_Hartz_7387

 

Aquest guardó va ser instaurat el 2003 en honor d'Emilio Krieger, advocat mexicà mort el 1999, fundador de l'Associació Nacional d'Advocats Democràtics (ANAD) el 1991 i reconegut defensor dels presos polítics de 1968. En un acte a la Comissió de Drets Humans del Districte Federal de Mèxic, l'ANADE ha atorgat el seu guardó al sacerdot Alejandro Solalinde, a l'advocada Estela Angeles Mondragón i a la periodista Sara Lovera.

Sara Lovera López, és una  representant del periodisme amb perspectiva de gènere.

 

Llegiu-ne més

   

Brasil: Mor Esmeralda Fernandes, la líderesa comunitària i popular comunicadora de la radio comunitaria Verona FM

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

Escrit per Orlando Berti. Brasil / L.I. dimecres, 21 de setembre de 2011 20:25

L'equip  de Verona FM, una de les més antigues estacions de ràdio comunitàries de Teresina, capital de Piauí, ha comunicat la mort del líderesa de la comunitat i popular locutora Esmeralda Fernandes.
Va morir de complicacions cardíaques quan es van assabentar del truculent tancament de la comunitària FM Verona, Piauí, al parc del barri, zona sud de Teresina.
Segons el periodista i activista de la comunitat del sector de ràdio de Piauí Humberto Coelho, Esmeralda era fundadora de la FM de Verona i l'estació comptava amb dos programes: Fala Comunidade, un programa de notícies i informació de les comunitats a la zona sud de Teresina i Cantinho do Sócio, programa d'homenatge a les treballadores i reballadors de l'emissora i que motivava a col.laborar i donar suport a la ràdio.
Des de la fundació de Ràdio Verona el 1997, Esmeralda va ser una col.laboradora incansable a la ràdio i en tenia cura com si és tracteés d'una filla. El cor de Esmeralda no va poder aguantar el tancament de Verona FM per la FCC.
Esmeralda Fernández és la segona comunicadora morta a la Comunitat Piauí, després de les bel.ligerants fiscalitzacions d' Anatel . L'altra víctima va ser Maria dóna Conceição Ferreira Oliveira (Utopia FM, Lourival Parente al barri, també al sud de Teresina). Tampoc va suportar veure mort el seu projecte a causa d'Anatel el 2005 i va morir d'un atac de cor.


El moviment de ràdios comunitàries de Piauí està de dol.


FOTO DE LA ESMERALDA: http://comradio.com.br/photo/photo/search?q=esmeralda
MÉS INFORMACIÓ: http://www.acessepiaui.com.br/geral/fiscaliza-o-da-anatel-causa-mais-uma-morte-no-piau/23927.html

   

Pàgina 10 de 12