Catalunya: El Parlament reconeix les dones acusades de bruixeria / La Independent / Noticies gènere

There are no translations available.

El Ple ha aprovat la proposta de resolució sobre les acusades de bruixeria com a víctimes d'una persecució misògina per 114 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat, CUP i ECP), 14 en contra (Vox i PPC) i 6 abstencions (Cs).

En el debat hi han intervingut Gemma Lienas (PSC-Units), Jenn Díaz (ERC), Aurora Madaula (JxCat), Mónica Lora (Vox), Basha Changue (CUP), Susanna Segovia (ECP), Ignacio Martín (Cs) i Lorena Roldán (PPC)

 

 Parlament bruixeria

Parlament de Catalunya (Jordi Garcia Monte). 2022.  FOTO www.parlament.cat

 

Aquest dimecres, 26 de gener de 2022 el  Parlament ha reconegut les dones acusades de bruixeria com a víctimes d'una persecució misògina. El Ple de la cambra ha aprovat la proposta de resolució d'ERC, JxCat, la CUP i ECP sobre la reparació i la restitució de la memòria de les dones acusades de bruixeria.

El Parlament reconeix aquestes dones com a "víctimes d'una persecució misògina" i manifesta el seu suport a la campanya "No eren bruixes, eren dones".

El text repara la memòria històrica de les dones injustament condemnades, executades i reprimides al llarg de la història per bruixeria, les dignifica i les reivindica promovent accions de desgreuge. També  té per objecte "impulsar les polítiques públiques encaminades a promoure la memòria de tantes dones que injustament han estat executades per condemnes no fonamentades i promoure justícia històrica en la línia de les iniciatives que han sorgit en altres indrets, com Escòcia, Suïssa, Noruega o Navarra".

.