Estat Espanyol: La cineasta afganesa Sahraa Karim convidada per CIMA i per l'Acadèmia de Cine / La Independent / Notícies Gènere

 

Sahraa Karimi ha estat la primera dona a dirigir l'Agència Estatal de Cine Afganès i s'ha convertit en tot un referent per visibilitzar les dones de l'Afganistan a les seves pel·lícules

  

 Afgana

  

 

Fa uns mesos Sahraa Karimi era notícia per haver aconseguit fugir dels talibans i refugiar-se a Ucraïna. Enregistrant la fugida amb el mòbil, deixava un testimoni de l'horror i la desesperació viscuda per la població quan els fonamentalistes van prendre el control del país.

Convidada per l'Acadèmia de Cinema i per CIMA, el proper dimecres 12 de gener serà a Madrid, en una trobada que tindrà lloc a la mateixa Acadèmia. El tema principal que abordarà serà la situació que viuen les afganeses i més concretament les dones cineastes en un país dominat pels integristes islàmics.

A les 19:00 hores es projectarà la seva última pel·lícula 'Hava, Maryam, Ayesha' que s'estrenava a la Secció Orizzonti del Festival de Venècia i ha estat seleccionada a Millor Pel·lícula Internacional als 92 Premis de l'Acadèmia. Protagonitzada per Fereshta, Afshar, Arezoo Ariapoor i Hasiba Ebrahimi, explica la història de tres dones afganeses de diferent condició social amb una cosa en comú: totes tres estan embarassades.

Posteriorment, a les 20.30 hores se celebrarà un col·loqui amb la cineasta i amb Noor Ammar Lamary fundadora de la plataforma jurídica i revista feminista Women by Women. La moderadora serà la periodista Pepa Blanes. L'actriu Fereshta Afshar també ha estat convidada, però no ha aconseguit el visat per sortir de l'Afganistan. 

 

Foto: arxiu AmecoPress, cedida per CIMA