Iniciem el curs 2021 – 2022.

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Opinió - Opinió: Mitjans de Comunicació - TICS


I Jornada Montserrat Minobis de Formació i Debat per un periodisme feminista

 

logo La Independent

 

EDITORIAL

Un cop passat l'estiu, com cada any des del 2010 al voltant de la Diada, reprenem la publicació quinzenal de La Independent.

Durant aquest curs 2021- 2022 farem un seguiment de les promeses fetes per les institucions durant la pandèmia de la Covid 19, davant la crisi social, política, econòmica i de llibertats. Sobretot un cop evidenciat l'impacte de la Covid damunt les dones, agreujant-ne les desigualtats.

 

Mostrarem les debilitats i contradiccions d'una economia depredadora que precaritza els Serveis Públics i oblida, un cop més els treballs de cura que fan majoritàriament les dones. Donarem la veu a les dones activistes, expertes i referents, així com a les associacions i col·lectius de dones.

També escriurem sobre el Canvi Climàtic i les seves conseqüències. Sobre les dones en defensa de la terra, dones indígenes que són assassinades per defensar l'equilibri necessari de la vida, per defensar l'aigua i la terra com a bens comunals, a fi que l'ésser humà pugui viure en harmonia amb la natura.

Continuarem treballant per aconseguir erradicar la violència masclista, per gaudir d'un món més just i d'igualtat, defensant els Drets Humans de les Dones i de les nenes, els drets LGTBI, així com els drets i llibertats dels Pobles. Continuarem assenyalant la manca de visió de gènere als mitjans de comunicació, i especialment la violència que s'exerceix sobre les dones periodistes.

Impulsarem la I Jornada Montserrat Minobis de Formació i Debat per un periodisme feminista, que organitza la XIDPIC.CAT, xarxa de la qual en fou Presidenta i una de les periodistes fundadores, així com de La Independent. I reprenem la secció d'esports de la que ella en tenia tanta cura.