Estat espanyol: 3.214 persones disposades a acollir a casa seva refugiades afganeses / La Independent / Notícies Gènere

There are no translations available.

 

A través d'aquesta iniciativa, promoguda per grups activistes feministes, es pot oferir la llar i cures a les dones afganeses en situació de risc extrem, a més d'exigir que es reculli el seu dret d'asil.

 

Yo acojp

 

 

El passat dilluns 30 d'agost es van lliurar al Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions les 3.214 signatures que la campanya #YoAcojo havia recollit a través de xarxes socials des de mitjans de mes. Al costat d'aquestes hi figura un manifest reclamant que tant Espanya com la Unió Europea es responsabilitzin de la situació i reconeguin el dret de les dones i nenes afganeses a asil i protecció internacional.

Des de l'arribada dels talibans al poder a Kabul, gran part de la població ha posat el focus d'atenció en les dones afganeses, en constituir aquestes el sector més vulnerable i que més ha vist compromesos els seus drets. En resposta a això i amb la intenció de promoure una resposta de la ciutadania de l'Estat espanyol i de la Unió Europea, la campanya #YoAcojo demana que s'assegurin vies legals i segures perquè aquestes dones, així com les persones  que es trobin en perill, puguin arribar a Europa i demanar asil, així com "l'organització d'una acollida integral i adequada que tingui en compte les necessitats especials de les dones i nenes afganeses víctimes de violències masclistes en totes les seves formes".

Per això, totes les signants ofereixen les seves cases a les dones afganeses que es trobin en aquesta situació de perill per tal de generar espais segurs d'acollida i atencions. Aquesta proposta és una forma de buscar solucions tangibles davant l'onada de mobilitzacions que han tingut lloc en l'últim mes en solidaritat amb el poble i en concret amb les dones afganeses.