Catalunya - Europa: Guia LGTBI per a professionals de la salut / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Entorn quotidià

 La guia per a professionals de la salut 'Obrim les portes' ja està disponible en format imprès. El personal sanitari interessat, la pot sol·licitar a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

El projecte europeu 'Open Doors', liderat a Catalunya per la Universitat de Girona i Surt, ha elaborat aquesta guia amb claus per reduir la discriminació cap a les persones LGTBI en l'àmbit de la salut i promocionar l'atenció sanitària inclusiva.

 

obrim les portes

 


Segons la investigació de què parteix aquest nou recurs per a professionals, a Catalunya, la discriminació contra les persones LGTBI no és generalitzada, tanmateix, es detecta que la majoria de professionals de la salut tenen "una visió que parteix d'un model heterosexual i que tracta la diversitat sexual i de gènere com una excepció", sintetitza Nagore Gartzia, coordinadora del projecte a Surt.

La guia del projecte 'Open doors' ha estat elaborada per l'entitat polonesa Lambda i s'ha plantejat com una eina pràctica de sensibilització adreçada a professionals de l'àmbit sanitari. A partir dels resultats de la recerca a Catalunya, Surt i la Universitat de Girona han adaptat la guia 'Obrim les portes' a la realitat catalana. Aquest recurs per a professionals ha estat revisat per l'activista trans Teo Pardo i l'activista intersex Laura Vila Kremer.