Internacional: 'Istanbul Ombra' demana al govern un pla per aplicar les pautes del Consell d'Europa / La Independent / Noticícies Gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Violencias - Violencia machista

No hay traducción disponible

 

En el context del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, CEDAW-Istanbul-Beijing Ombra exigeix - en un informe realitzat- major implicació amb les recomanacions del Comitè GREVIO del Consell d'Europa sobre les polítiques dirigides a aquesta causa, mitjançant el Conveni d'Istanbul.

 

 

Estambul Sombra foto

  

 

El 'Conveni del Consell d'Europa sobre prevenció i lluita contra la violència cap a les dones i la violència domèstica', també conegut com a Conveni d'Istanbul, s'avalua i s'aplica a Espanya a 2014-2018. Davant d'aquest procés, neix una plataforma com a resposta social: La Plataforma Istanbul Ombra, conjunt d'organitzacions no governamentals feministes.

L'informe sobre les peticions que fa el Consell d'Europa al govern conclou que Espanya, tot i ser un país pioner en matèria de jurisprudència sobre igualtat i gènere, necessita majors conquestes pel que fa a la consciència que "qualsevol tipus de violència que pugui experimentar una dona a mans de la seva parella està clarament emmarcada en un fenomen de gènere". Respecte a això, denuncia l'heterogeneïtat de la detecció i prevenció per part tant de les administracions estatals, com regionals, ja que s'exposa com a violència de gènere únicament l'ocorreguda en la intimitat de la llar. A més, l'informe reconeix l'avenç que s'ha fet des de l'entrada en vigor del conveni, concretament en l'àmbit penal, amb la posada en marxa del Pacte d'Estat en contra de la Violència de Gènere, el qual defineix com "full de ruta per acabar amb les deficiències d'aquesta matèria".

Amb aquest informe, Grevio agraeix també a les autoritats espanyoles la seva cooperació i el seu esforç per / amb el compliment del Conveni d'Istanbul i anima a prosseguir amb el treball comunitari cap a la conquesta de drets i igualtats "informant regularment de l'evolució en la implantació del conveni". Conclou amb la sol·licitud a l'organització estatal de la traducció i difusió del missatge, que des d'Istanbul Ombra, lluita contra la Violència cap a les Dones.

 

*Aquestes recomanacions sobre les polítiques contra el masclisme es van publicar, en el dia internacional contra la violència de gènere, pel Comitè GREVIO del Consell d'Europa